איזה עול תפרקו?

דלגת על השורה של

יודע או לא יודע זו אשת איש, וזה אסור
כלומר אני מתמקד יותר בפאן ה"הלכתי"
ולא בצד המוסרי הכללי

בקיצור, אם נבאר את השאלה שלך

אתה שואל, האם אנחנו גם מוכנים לגרום לשני "לחטוא"?
ואם נבאר אותה עוד יותר, כביכול, עם גיי גוי השאלה שלך לא רלוונטית, וכן עם נשואה גויה, כי אז אתה לא גורם להם לחטוא היות וזה לא אסור עליהם.
כאילו, האם אתם מוכנים לקחת על מצפונכם את מצפונם :)?
האם זו כוונתך?

כמו שעניתי לך קודם, השאלה היא אבסטרקטית

תמשכי אותה לכיוון שטוב לך איתו
אני נהנה מהדיון שמתפתח ולא חייב תשובה מדוייקת
אם את חושבת שזה מה שמםפריע לי תעני בכיון הזה

כנף צודקת

אין לי מושג מאיפה קיבלת את הרעיון שהכינוי "מין במינו" הפריע לי, אני מתנסח בצורה מאד ברורה במרבית המקרים, וזה אחד מהעיוותים היותר רציניים של דברי שפגשתי לאחרונה.

אין לי גם מושג מאיפה הגעת לרעיון ש"בין אדם לחברו" מייצג איסורים הקשורים לאינטראקציה חברתית. בתור מישהו שהגיע לכאורה מהעולם החרדי אתה אמור לדעת מה המושג הזה מייצג בניגוד למושג "בין אדם למקום".

כיוון שכך, מתברר שכל מה שכתבת אלי לא היה רלוונטי, והכל בא על מקומו בשלום.

ריידנער

New member
אני מסתפק בחמש מילותיך האחרונות

כי הויכוח הזה בהחלט מיצה את עצמו. יהי לך אשר לך.

וחוץ מזה, ברוכים הנמצאים.

ה

ההוא ארמאה

Guest
קורא נבון אמור להבין שלא הגיוני -

להכניס לחבילה של בין אדם לחבירו את טהרת המשפחה.

הא, חטפת ממילטון
, זה בסדר, מידי פעם.

יכול להיות שהוא התכוון

לאשה נשואה שמסתירה מבעלה את העובדה שאינה טובלת (שאלה שנדונה בפורום פעמים רבות), ואז זה בהחלט נכנס לתחום של בין אדם לחברו.

ה

ההוא ארמאה

Guest
ואיך הנושא של הומוסקסואליות נכנס

לתחום של בין אדם לחבירו? הרי לא מדובר באונס או ברמאות (למרות שאני אישית פעם רימיתי מישהו בעניין, אבל אל תתיחס זה היה סיפור יוצא דופן).

ה

ההוא ארמאה

Guest
לא הבנת.

השאלה היא, איך אתה מקשר בין המונח "מין במינו" לבין פשע בין אדם לחברו?

בעוד שהחבר 'הביתשלפיסטוק' שואל בכלל על התמודדות עם המצפון האיש במעשים כגון וכו' שיתקן אותי אם אני טועה, ואם טעיתי אז עימי הסליחה.

ה

ההוא ארמאה

Guest
עם נשואות...

יש כאן כמה שיש להם בעיה עם זה מבחינה מוסרית.
למרות שבהלך הרוח החילוני בדרך כלל מבחינים בין 'אשת איש' לבין 'אשת רעהו'.
כנראה שהתכוונת לדברים הנעשים בינו לבין אחרים, ההגדרה "בין אדם לחבירו" ניתנת על ההתנהגות בין אדם לחבירו במבט של צדק מבחינה חברתית, ולא על ההתנהגות בין אדם לחבירו בעיני המקום.

ריידנער

New member
השאלה שלך למעשה מעלה את שאלת המוסר האבסולוטי

האם ישנו מוסר כזה. טובי ההוגים ניסו לפצח דרך שתניח מצד אחד עולם כאוטי אך עדיין כזה שמחייב אותך לנקוט בערכי מוסר כלשהם.

כיום המוסר הוא בעיקר סוג של התנהלות חברתית בריאה. כלומר לולי המוסר לא היה ניתן לקיים מערכת אזרחית חברתית כלכלית בריאה. כי איש את רעהו חיים בלעו. לכן יש אינטרס ציבורי בשמירת מוסר.

האם אתה כאינדיבידואל מחוייב לאותה מערכת ערכים זו כבר שאלה אחרת. בפרט אנשים כמונו שעוברים טלטלה תרבותית מורכבת מאד, כזו שמחייבת אותם לקרוע לחלוטין את מערכת הערכים עליה הם נולדו והתחנכו.

אנקדוטה אישית, בהודעה הראשונה שלי בפורום העליתי רעיון של מערכת היכרויות לחרדים וחרדיות אנוסים, גם נשואים ונשואות, לדעתי זה סוג של פיתרון גם אם כזה שנתפס כסטייה בעולם הליברלי, עדיין בסיטואציה ההזוייה שבה אנו נמצאים זה יכול להוות סוג של פיתרון. הנהלת הפורום מחקה לי את ההודעה בתואנה דומה לדבריך, שזה מביש ובלתי מוסרי. אני כשלעצמי חושב שכל דיבור על מוסריות אבסולוטית במצב מורכב כשלנו היא לא יותר מבדיחה תפלה.

דוקא בגלל שאין אמות מוסר אבסולוטיות

לא ראוי לקעקע כל רגש מוסר שקיים בך.
למה אתה רוצה ליצור קשר אינטימי עם אנוסה נשואה? צא לעולם. איך שהבנתי אתה מסתדר שם (כמובן, בעיקר עם נשואות, נשות רבנים ובנותיהן ביחד, אני בטוחה שהן תסכמנה, הן הרי נשות ובנות רבנים...)
אני חושבת שבגדול העולם הגיע לאיזשהו איזון מבחינה מוסרית ורוב הקודים החברתיים הגיוניים ומקובלים. אבל כמובן אי אפשר לדעת לאן הדברים יתגלגלו (יתדרדרו)

למה קיים הפורום הזה?

כדי לדבר עם אנשים בעלי רקע דומה לשלי, שמבינים אותי הכי טוב מכל אחד אחר

מ.ש.ל.

<לא שאי אפשר להסתדר במקומות אחרים>

ריידנער

New member
לא יודע מה הבנת עלי ואיך

אבל העובדה שאני אנוס, כפי שמוכיחה שהותי כאן, מונעת ממני לצאת לעולם כפי שאת מפטירה מולי בפשטות.

המוסריות והאיזון שהגיע העולם משמחים אותי כשלג דאשתקד, כל עוד העולם הזה לא מצליח לפתור את הקונפליקט שאני ואחרים שרויים בו.

אנוסות נשואות הן בהחלט אופציה אפשרית ופיתרון סביר לסיטואציה המורכבת. ואני ממש לא מרגיש חוסר מוסריות לומר זאת.

למעלה