מסכים, לכן גם אני בעד תגובה מילולית
אני מסכים עם רפאל, אין סיבה להתערב באופן שיסלים את הסיטואציה, לכן גם בתגובה שלי למעלה המלצתי על תגובה מילולית בלבד. כפי שכתבתי כבר אז, אדם מואר באמת יהיה מסוגל להפסיק את ההטרדה באופן ידידותי לחלוטין לילדים, הפתרון שלי של תגובה מילולית שתשדר מקום של סמכות (ואולי העזרות בנהג), נובעת מחסרון שלי ולא תאמר לשבחי. אני גם סבור שכפי שצויין למטה יותר בשרשור, כן חשוב להגיב ולהציב גבול. אכן זהו תעלול, אבל, כילדים כשעוללנו תעלולים, החברה בהחלט הציבה לנו גבולות ואפילו הענישו אותנו לפעמים. זהו חלק מהתהליך החנוכי של עיצוב האשיות ובניית הגבולות והמוסר העצמיים. מצער שאנו כעוברי-אורח חייבים לשתף בו פעולה במקום ההורים. אבל בהחלט רצוי שנעשה זאת אם אנו מסוגלים לעשות זאת בבטחה. אני גם מסכים עם "הבן של קנגה" על כך, שהחינוך שלנו באמנויות הלחימה, צריך להעלות למודעותינו את האפשרות שבמצב שכזה, אחד הנערים עלול להגיב באלימות. ולשם כך, חשוב "להיות נכון". כמו שכתבתי בשרשור הראשון, ברוב המקרים, לאלימות יש תבנית מסוימת, והשלב הראשון הוא שבירה של "מחסום המגע באחר". כדי להמנע מאלימות, עדיף לנו להיות השולטים במחסום זה ולא להיפך. ולכך כוונה תגובתי לגבי היירוט של היד במקרה שיעשה נסיון לגעת בנו. אמיר