אז מה הייתם עושים?

אז מה הייתם עושים?

ידידה פירסמה בבלוג שלה את הקטע הבא: " האוטובוס ואני עושים את דרכנו הביתה. בעזריאלי עולים צמד מטרוסקסואלים רכים בשנים. הג'ינס משופשף לעילא, מלא desigener-כיסים, החולצה חובקת צלעות, הג'ל מקפֶּד את השיער החצי-מחומצן וביד שקיות של קרוקר ודיזל ואלוהים יודע מה עוד. הם בני ארבע עשרה. חמש עשרה לכל היותר. והם משתלטים על האוטובוס. מכריחים את הנערה הדתייה לתת להם כִּיפִים. שואלים את האשה בת ה-40 כמה נכדים כבר יש לה. מתפוצצים מצחוק. הם יושבים ממש לידי. אחד מבקש סיגריה. אין לי. הוא חושב שאני דוברת אנגלית. כשהוא מבין שאני לא, הוא אומר לחברו שאני לא מבינה עברית, ומפציר בו לקלל אותי. אחר כך הוא תוהה בת כמה אני, אם יש לי חבר, ואם אני יודעת רוסית. חברו מסתכל עלי ואומר שאני נראית לו אשכנזיה והוא אוהב אורז אשכנזי ועוף ברוטב מתוק. למה אני לא מזמינה אותו לארוחה ביום שישי בערב, הוא שואל. לא. די. אני אומרת ומנידה בראשי. "מה", חברו מסתכל עלי בעיניים גדולות ובמבט שבאמת היה יכול להיות תמים אם לא היו מעליו זוג גבות מעוצבות בקפידה. 'מה, את לא אוהבת ילדים קטנים?' " מה הייתם עושים במקומה - כבחורה צנומה ולא מיומנת, וכעצמיכם המסוקסים, בסיטואציה זהה או דומה?

התגובות שלי

"...לגבי המטרוערסוואטים שלך, הפלישה למרחב האישי בצורה כל כך אלימה מקוממת מאוד, ונובעת בין השאר בגלל שבסופו של דבר, גם אם נשאיף את המשוואה לאינסוף, אין דין ואין דיין. למורה היום אין שום leverage על תלמיד. כנ"ל לגבי אזרחים "נורמטיביים" - הרי לא תכה ילד רק בגלל שהתחצף אלייך, נכון? זכור לי מקרה בקולנוע, כשחבורה של ילדים רעשניים הרסה לכל האולם את הסרט. הסדרן היה חסר אימפריום, ובשלב מסויים אחת מהצופות לא עמדה בזה יותר ופשוט הורידה סטירה לאחד הילדים. האפקט היה מרשים - הילד נכנס להלם, ויצא מהאולם. תוך חצי שעה הגיעה משטרה. הפתרון? לפתח את המבט הזה, המשתיק. לו רק ידעתי איך..." ו "אחד הדברים הראשונים שרצוי לעשות לאנשים שבאים ללמוד הגנה עצמית הוא להוציא להם מהראש את הפנטזיות הטיינאייג'ריות על לכסח את הרעים, ואחרי זה, ללמד אותם לבלוע עלבונות. ככה חיים הכי הרבה זמן, אם כי לפחות מקרה אחד בזמן האחרון זה אפילו לא היה קשור לעלבון או כל דבר אחר - ע"ע הערת "נפל לך השטר". א-ב-ל... יש משהו מאוד מייצב באסקלציה הזאת, לעיתים. לא שאני חס וחלילה מעודד אסקלציה, אבל הסיטואציה שתמר תיארה היתה סיטואציה של אלימות במסווה של צחוקים. אסקלציה מורידה את מסווה הצחוקים, ומאפשרת להשתמש בפאלטת הכלים הרחבה יותר העומדת לרשות האזרח שומר הצדק. למעשה, זה מה שהילדים מהקולנוע עשו... "

כן כן, מ'שתגיד סובלנות וכזה...

אבל לי אישית יש בעיה עם בריונים ובמפרט עם מסוג הפחדן הנטפל לחלשים / חלשים למראה. תודה שהיה סיפור הרבה יותר מהנה לו למשל הנערה הצנומה היתה קיק-בוקסרית דאט ביט דה ליבינג קראפ אאוט אוף דה מטרוערסו'אטים-צעצוע הללו. חוצמיזה: להכריח מישהוא לתת לך כאפות (כמו לנערה הדתייה) זו בפירוש פעולה של תוקפנות פיזית ופלישה לפרטיות. האם אישית וכצופה מן הצד הייתי מתערב
אני חושב שכן.

האם היית מכה ראשון?

התיאור של kakapo (ידידתי), מראה כי כל ה"אלימות" היתה פלישה למרחב האישי של אנשים, ותמיד ניתן היה לתרצה ב"זה רק היה בצחוק". בהתחשב בסיפור שהבאתי עם הנער שהזמין משטרה (שהגיע מהר להפליא, במחשבה לאחור) על כך שמישהי הורידה לו סטירה בסיטואציה דומה מאוד - האם היית מעלה את ה stakes ראשון?

לא

אלא אם הייתי סבור שהתנהגות פאסיבית מצידי, קרי המנעות מהתקפה ראשון תוביל לנזק פיזי לקורבן ההתעללות שלהם.

אה, אבל כאן בדיוק תמון הכלבלב!

הם **לא** מאיימים פיזית על אף אחד. רק מטרידים, גם אם ברמה קשה. אז לא היית עושה דבר?

זו סתם התחכמות, גוטמן

מחריכים בחורה לתת להם כאפות זה איום פיזי. לא חושב שהייתי מסתער עליהם... אני חושב שפשוט ניגש ומציע להם לשחק איתי במקום איתה...

LOL למה אלי אף פעם לא באים כאלה..

יא אללה איזה פיסוס..... וואחאד כאפה לפנים ולשני תופסים בגרון - השלישי מתחיל לשיר סרנדה... סתם סתם. מתעלמים וזהו עד שהם חוצים קו אדום שיש לכל אחד ואף מקפיצים את אחת הידדים בעדינות לכיוון הפרצוף של אחד מם ויהיה בהתחלה קצת רעש אבל בסוף יהיה שקט ולך יהיו חוויות לספר לנכדים.

avshalomat

New member
כמה נקודות

ראשית כמו אמיר (שאמר דברים מצויינים לטעמי) אני לא יכול להגיד מה הייתי עושה במקום משיהו אחר, בהנחה שלא הייתי אטום, טיפש או לא שם לב, אני מניח שהייתי א מקרין איום (יש לי כמובן את היתרון הקל של מבנה גוף מספיק גדול כדי להוות איום). וב (ואולי הרבה יותר פרקטי) עומד חוצץ פיזי בינם ובין הנערה. מיותר לציין כמה רחוק הפער בין התיאוריה ובין המציאות.

ofer97

New member
גוטמן האפור הכנס: ../images/Emo91.gif

ללמוד הגנה עצמית הוא להוציא להם מהראש את הפנטזיות הטיינאייג'ריות על לכסח את הרעים, ואחרי זה, ללמד אותם לבלוע עלבונות. ככה חיים הכי הרבה זמן, תשמע,נכנסתי לפורום וקראתי את תגובתך.... אתה תותח "ככה חיים הכי הרבה זמן" זה פשוט כל כך נכון עופר

isaacl

New member
ידיד יקר

למרות שלצערנו יש תקדימים לא הכי נעימים לתגובות מעט יותר אגרסיביות, אני דווקא כן מציע לפעול בצורה אגרסיבית. החברה האלה חזקים על חלשים, ומתנהגים כשפנים נוכח כל תגובה כוחנית. מישהו צריך לעשות את העבודה הזאת. לצערי יש בירושלים אחוז גדול של אקזמפלרים של הפרימטים מהסוג הזה, והניסיון שלי ושל בני מוכיח שאלימות משתלמת. לא צריך הרבה אבל זו השפה היחידה שהם מכירים. צריך לפעול מייד ועם כל הכוח. בצורה ברוטלית, והאמן לי זה עובד יופי. כמובן שתגובה מסוג זה איננה עובדת אם אי אפשר לגבות אותה. לא מומלץ לבחורה שאיננה בעלת יכולות פיזיות כמו כמה שאני מכיר בחיינו האל"מים.

תוכל לפרט?

יצחק שלום אני מסכים מאוד עם מה שכתבת, אבל אני מנסה למצוא את שביל הזהב. מאחר ונראה שעבר נסיון או שתים, תוכל לפרט מעט? לא צריך סיפורי גבורה גדולים - רק תיאור של מי ומה, עד כמה שאפשר...

isaacl

New member
אני לשמחתי לא הייתי צריך להרים ידים

ערסונים בשכונתי החליטו לשבת על שולחן הפינפונג בזמן שילדי שחקו בו. אז פיניתי אותם ואז הגיע האח הגדול. עמדנו זה מול זה והוא החליט להתפנות. במקרה אחר הבן שלי עזר לבחור דתי שקבוצה של פרימטים מהסוג הנ"ל החליטו להתענות לו בחלק האחורי של האוטובוס. הוא ניגש לגדול שבהם, אחז בצווארונו והודיע לו חגיגית שהוא מקסח לו את הצורה ולכל הבחרים שלו אם הם לא מפסיקים וזה מייד שכנע את כולם להתנהג בנימוס. אין כאן שום ביצוע של בריח מדהים. פשוט עמידה נחושה. לא צריך יותר.

אמילי ב

New member
תשובה

בשמם המדעי מטרופוליסיוס-סקסואליוס-מתלקקוס. למי שפיספס את המשמעות של הכינוי מטרוסקסואל. המטרוסקסואל הוא גבר(?) סטרייט(??) שאוהב לטפח את עצמו(!!!) בצורה חורגת מהנורמות המקובלות כיום על גברים.

אחד דינם...

לחיות את חייהם כרכיחות דביקות, לחות וחסרות גרם, לסיים את חייהם כחילזון שאיבד את הקונכיה, ולמצוא את עצמם בפורגה - פורגה - פורגטוריום...!

אתה צודק.

הומור ירוד... אבל הכוונה היא כמובן בהמשך ישיר לאופן ההתנהגות של הצמד מהסיפור שפתח את השרשור... התנהגות השנואה עלי במיוחד, ושנתקלתי בה רבות מעצם היותי לקוח קבוע של תחבורה ציבורית. ובהתייחסות עניינית יותר - למעשה, ממש לא מזמן הייתי עד לסיטואציה דומה מאוד לזו המובאת כאן. וגם התערבות הנהג ועוד כמה אנשים בוגרים, לא עצרה את חבורת הצעירים ואפילו לא האטה אותם. אני ישבתי במקום ולא התערבתי, משום שחוץ מקצת רעש וחוסר נוחות, לא ממש נגרם כל נזק. ובכלל - אני בעניין של "להגיע הביתה בשלום." כל טוב.

למעלה