התשובה שלי../images/Emo140.gif
היי גוטמן לגבי שאלתך,אני אחלק את התשובה שלי לשני חלקים:מה הייתי עושה במקומה? -------אזהרה זה ארוך----------- 1. אם הגבות שלו היו ממש מעוצבות,הייתי שואלת אותו מי סדרה לו אותם...
,ועכשיו ברצינות:באופן אישי אם הייתי בסיטואציה הזו,אני הייתי נותנת מבט אחד,שלדעתי הוא היה מספיק,הרבה פעמים אני חושבת שאין קשר לכך אם אתה צנום או רחב,לשפת גוף יש משקל לא קטן,השאלה מה אתה משדר,אפשר לשדר "אל תתקרבו אליי,לא כדאי לכם"בשפת גוף מאד פשוטה. דווקא במקרה הספציפי הזה,אם היא ציינה כמה הם היו מטופחים,מספיק שהייתי אומרת לו שאני אכנס בו,ואהרוס לו את הג'ל בשיער,או אקרע לו את הדיזל שלו,ואולי הוא היה מפסיק,כנראה שהאלימות של השניים הללו הייתה מילולית בלבד (מה שחמור בפני עצמו). המקרה כמובן היה שונה אם היו עולים לאוטובוס שניים פחות מטרוסקסואליים לפי הגדרתה (למרות שלא תמיד ניתן לדעת אם במקרה של קטטה פיזית אחד מהם ישלוף סכין),מה אז הייתי עושה? הכוונה אם הייתי נמצאת במצב פחד של תקיפה של בחור אלים,שמשליט טרור על אוטובוס שלם,קשה לי לענות, אני חושבת שלפני שהתחלתי להתאמן באומנויות לחימה,חשבתי שאני רמבו, והייתי עונה לך , שאני הייתי ישר מגיבה, אולם ככל שאני מתאמנת יותר אני מודעתיותר אני לא מנסה להכנס בכלל לסיטואציה של אלימות כזו כי אני מודעת לנזק,ולכמה אני עלולה להפגע. אני חושבת שדווקא מי שלומד אומנויות לחימה,ואולי אני טועה כאן,יש לו מודעות גדולה יותר לא להכנס למצבים הללו,ואת היכולות שלו הוא שומר למקרה חירום בלבד כאשר אין ברירה,דווקא מי שלא מתעסק באומנויות לחימה אינו מודע לסכנה או אינו מוציא את האגרסיות שלו במקום מוסדר,ולכן נכנס לקטטות,אולי אני טועה. ועכשיו לצד הפלספני יותר: למורה אין יתרון/תנופה על התלמיד? איך יהיה לו? להורה של התלמיד אין יתרון,כיום לבני הנוער אין כבוד להורים,למשפחה,מיהו בכלל המורה? הבעיה היא בחינוך מהבית,הבעיה היא של ההורים,שלמערכת החינוך,של מערכת המשפט הקלוקלת,שאינה מחמירה בעונשים לפושעים!!! הבעיה היא בממשלה, בחברי הכנסת,הבעיה היא במשטרה שעסוקה בלתת דוחות חניה במקום לפתור את הבעיה האמיתית. הבעיה היא האלימות המילולית גם כן,שרווחת בכל מקום. אנחנו חברה אלימה!!! זה מתבטא בכבישים,בכיתות בבית הספר,בין אדם לחברו,אני אפילו אקצין את זה,ואשאל אותך,קח לדוגמא סרטי קולנוע,אילו סרטים רואים כיום בני נוער? (להרוג את ביל,מטריקס ועוד..) הסרטים כיום רווי אלימות!! הפרסומות כיום רוויות אלימות!! ובני נוער יונקים אותם,אלו הערכים שלהם כיום,הם מוקפים סביבם,וזה המודל חיקוי שלהם,אז נכון אין קשר ישיר לסרט עם מכות או פרסומת,אבל הסביבה שלנו מזמן סיימה לשדר אהבת זולת,אכפתיות והומניות,ועסוקה באלימות מילולית ופיזית מכל הקצוות!! יגיע יום שנהגי אוטובוס יצטרכו לא רק לשים מגלי מתכות למטעני חבלה בכניסה,אלא גם יצטרכו לעבור קורס התגוננות עצמית עבור הנוסעים - שנינו יודעים כמובן שזה לא יקרה. הפתרון שלי? הלוואי והיה לי,אני לא יכולה לשנות אף אחד לצערי,חוץ מאת עצמי ולהיות אדם סובלני יותר,לפעמים אני נתקלת במצבים שאני נותנת חיוך במקום להתעצבן,ואני מקבלת אותו חזרה...לעיתים לא... טוב...התשתי גם את עצמי בתשובה האינסופית שלי... שיהיה רק טוב
נ.ב. פחות הבנתי את כוונתך לגבי ההסלמה בסוף-אשמח אם תסביר את עצמך שנית.