רק אני רואה פה שני ילדים באוטובוס
שצוחקים, מתחכמים ועושים רעש בין 2 ל4 ומולם חבורה בוגרת ומנוסה של אמני לחימה מסוקסים שמצחצחים חרבות ודנים בדרך היעילה ביותר למלוק את ראשם? אף פעם לא הייתם ילדים? לא עשיתם שיגועים ובלאגנים? לא הצקתם למורות חלשות? לא זרקתם בלוני מים מהחלון? לא הטרדתם מישהו בטלפון? לא צחקתם על הילד החלש של הכיתה? לקחתם אלימות גואה ומזעזעת בתקופה האחרונה,מקרי רצח חסרי הסבר, דקירות במועדונים וכדומה והשלכתם אותם על שני ילדים שהעזו לחפוף את השיער ולקנות מותגים, בטרם עלו לאוטובוס ועשו רעש (לא תהיתם איפה אימא עם הג'יפ?). החוכמה הגדולה היא לעשות את ההבדלה ולהגיב בהתאם לצורך, לא בהתאם למה ששומעים בחדשות. מזל שהילדים האלה לא נתקלו באיזה לוחם קשוח שהיה מכה אותם קשות, גורם להם להכנס לפאניקה ולהוציא איזה לדרמן מהתיק (ולהחזיק אותו בקצה של הלהב). הוא היה הורג אותם ובצדק, מבחינתו. לפני שיקפצו עלי ויספרו לי שהם "הכריחו" נערה לתת להם כיפים, אני מבקש לתהות אודות מהות ההכרחה הזו. כמה אלימות הופעלה בה? הניחוש שלי: "נו, תני כיף, למה את כבדה? נו, את נותנת כיף?" מרוח הדברים בסיפור, אני מעריך שהכותבת היתה חולקת איתנו פרטים אלימים יותר, לו היו. שלא לדבר על האלימות המזעזעת בשיחה עם הכותבת, עם האישה בת ה40 ובבקשת הסיגריה! חינוך, תרבות, "הנוער לאן", כבוד לזולת, תרבות הצריכה, יחס למבוגרים ועוד... כולם נושאים שראויים לדיון בהקשר לסיפור הזה. "לחימה"? בטח. אני מכיר נהג מונית אחד שנראה בדיוק כמו רוברט דה נירו, שהיה חושב שצריך לנקות את האוטובוס הזה. ומה הייתי עושה בכל זאת? גם אני פחדן גדול. מאוד גדול. אין לי ענין בעימותים אלימים. עם זאת, אני גם חכם קטן וילדים בני 14-15 בד"כ לא מפחידים אותי. אני מניח שלו הרגשתי שהילדים האלה עוברים את הגבול (וכן, גם לדעתי הם עשו את זה), הייתי פשוט מתיישב ליד הנערה ומדבר איתה, כאילו אנחנו מכירים. הייתי משתדל גם לעמוד או לשבת קרוב לילדים האלה, בתוך התחום שיגרום להם להרגיש אי נוחות מעצם הנוכחות שלי. אולי אפילו הייתי קם ועושה את אותו הדבר עם נוסע/נוסעת אחרים, אליהם הילדים היו פונים מן הסתם. אני מניח שהם היו מבינים את הרמז. ובתכניתנו מחר, סיפורה של מ', אמנית לחימה צעירה ונחושה שתספר לנו את סיפורה המרשים: "הלכתי ברחוב וילד בן 10 העז לשרוק לי. מזל שהמגנום היה עלי. אויר כבר לא יצא יותר מהריאות הקטנות של המניאק"