אז מה הייתם עושים?

לא,אבל על פי המוטו של הצופים:

"היה נכון". אם "הזוג" נשאר במסגרת של הסטריאוטיפ,צריך להיות מודעים,ומוכנים לאפשרות הזאת.לפני שמנצלים כישורים מילוליים. מאוד יתכן שתנצח בעימות מילולי,אבל הצד השני בהחלט עלול לעבור לעימות פיזי. לפני שפותחים את הפה רצוי להיות מודעים לכך.

הבן של קנגה, כמה הימנעות?

ניסוח קצת קנטרני, בשביל המשך הדיון: למה תמיד תגובות אוטומטיות? או לברוח תמיד או לשוות חזות של "קילר"? אין איזו דרך באמצע שתאפשר לך לחיות בלי פחד?

Boogieman

New member
נסיון אישי.

מטרו לא הייתי אף פעם (כשאני הייתי בגל 14, הדבר היחיד שדומה למטרו היה באיזה ספר מדע בדיוני לא ממש מוכר), אבל היתה לי פאזה של להטריד אנשים באוטובוס כשהייתי בן 12. יום אחד, כשהייתי עסוק בליפול "בטעות" על זקנות, איזה זקן אמר לי "ילד בוא רגע", ניגשתי אליו והוא הביא לי לאטמה שהדביקה אותי לקיר. זאת היתה הפעם האחרונה שהטרדתי אנשים באוטובוס.

ננדין

New member
אחלה זקן!

תכל'ס, אם לא היה את הסיכון שמישהו מהם יוציא סכין זה מה שאני רוצה לחשוב שהייתי עושה... ראיתם כמה הסתיגויות היה לי במשפט אחד???

פגוציט

New member
ללא צל של ספק

זורק אותם דרך החלון(כשהוא סגור) בתור עצמי זורק אותם דרך החלון(כשהוא פתוח) בתור הבחורה בלי חוכמות אפילו בלי להרים יד ראשונים הם גילו תוקפנות ופגעו באנשים בחורה דתיה מן הסתם שומרת נגיעה,כיפים מבחינתה הם כמו אונס הייתם מוכנים לצפות באונס מהצד?

דו קרב

New member
מה אם לקום ולעבור מקום. ללא דיבורים

ואז או ש... או ש.... אבל זה כבר מצב מוגדר, ולמצבים מוגדרים קל לתת פתרונות מוגדרים.

tongi israel

New member
מה אני חושב שהתי עושה?

הכל כמובן בסימן שאלה,מאחר שאני פחדן,הייתי מבקש מהבחורה שתתלווה אלי מחוץ לאוטבוס,ואז אם היה חסר לה כסף לאוטבוס הבא הייתי נותן לה בכיף, ונניך שהחברה אני אפילו לא מסוגל לכתוב את השם שלהם,מנייקים,נושכי כריות,וכ'ו,היו מנסים פיזית למנוע ממני או ממנה לצאת מהאוטבוס,הייתי מזיין להם את הצורה כמובן כרגע הכול בדמיון.

ישראל, שפה כזאת אינה מקובלת כאן

ישראל שלום מטרוסקסואלים הם, כפי שהסבירה אמילי ב וביבייי, אינם הומוסקסואלים, אלא הטרוסקסואלים המתהדרים בסממנים אשר החברה הסטרייטית מצמידה להומוסקסואלים. עכשיו, בלי שום קשר, קשירה בין הביטוי "מנייק" ו-"נושך כריות" לנטיה הומוסקסואלית, אינה מקובלת בפורום הזה, בדיוק כמו שגזענות לא. מאחר ושותפי לפשע אינו אוהב מחיקות, ההודעה תשאר, אך אני מבקש ממך לסנן ביטויים כאלה מכתיבתך בעתיד, ואישית צר לי שכך אתה חושב.

tongi israel

New member
מקובל גם עלי !

אין לי כלום נגד הומוסקסואלים,והביטויים "מנייק" ו-"נושך כריות" הוא ביטוי שנשאר לי מהשירות הצבאי,היתבטאות עלובה אני חוזר בי,ומתנצל מכל מי שנפגע מהביטויים האומללים הללו. בכל מקרה אני מבקש שתמחק את זה לא רק מהצג אלא מהזיכרון. תודה על הערה הבונה.

SVS1

New member
הממ

מבלגן להם ת'ג'ל קורע להם ת'בגדים תולש להם את הגבות "המסודרות להפליא" לוקח את כל מה שהם קנו ותורם לעניים ורק אז נותן להם מכות:) *טוב בלי לבלגן את הג'ל, אני לא רוצה להיות כזה רשע

Raffael

New member
רק אני רואה פה שני ילדים באוטובוס

שצוחקים, מתחכמים ועושים רעש בין 2 ל4 ומולם חבורה בוגרת ומנוסה של אמני לחימה מסוקסים שמצחצחים חרבות ודנים בדרך היעילה ביותר למלוק את ראשם? אף פעם לא הייתם ילדים? לא עשיתם שיגועים ובלאגנים? לא הצקתם למורות חלשות? לא זרקתם בלוני מים מהחלון? לא הטרדתם מישהו בטלפון? לא צחקתם על הילד החלש של הכיתה? לקחתם אלימות גואה ומזעזעת בתקופה האחרונה,מקרי רצח חסרי הסבר, דקירות במועדונים וכדומה והשלכתם אותם על שני ילדים שהעזו לחפוף את השיער ולקנות מותגים, בטרם עלו לאוטובוס ועשו רעש (לא תהיתם איפה אימא עם הג'יפ?). החוכמה הגדולה היא לעשות את ההבדלה ולהגיב בהתאם לצורך, לא בהתאם למה ששומעים בחדשות. מזל שהילדים האלה לא נתקלו באיזה לוחם קשוח שהיה מכה אותם קשות, גורם להם להכנס לפאניקה ולהוציא איזה לדרמן מהתיק (ולהחזיק אותו בקצה של הלהב). הוא היה הורג אותם ובצדק, מבחינתו. לפני שיקפצו עלי ויספרו לי שהם "הכריחו" נערה לתת להם כיפים, אני מבקש לתהות אודות מהות ההכרחה הזו. כמה אלימות הופעלה בה? הניחוש שלי: "נו, תני כיף, למה את כבדה? נו, את נותנת כיף?" מרוח הדברים בסיפור, אני מעריך שהכותבת היתה חולקת איתנו פרטים אלימים יותר, לו היו. שלא לדבר על האלימות המזעזעת בשיחה עם הכותבת, עם האישה בת ה40 ובבקשת הסיגריה! חינוך, תרבות, "הנוער לאן", כבוד לזולת, תרבות הצריכה, יחס למבוגרים ועוד... כולם נושאים שראויים לדיון בהקשר לסיפור הזה. "לחימה"? בטח. אני מכיר נהג מונית אחד שנראה בדיוק כמו רוברט דה נירו, שהיה חושב שצריך לנקות את האוטובוס הזה. ומה הייתי עושה בכל זאת? גם אני פחדן גדול. מאוד גדול. אין לי ענין בעימותים אלימים. עם זאת, אני גם חכם קטן וילדים בני 14-15 בד"כ לא מפחידים אותי. אני מניח שלו הרגשתי שהילדים האלה עוברים את הגבול (וכן, גם לדעתי הם עשו את זה), הייתי פשוט מתיישב ליד הנערה ומדבר איתה, כאילו אנחנו מכירים. הייתי משתדל גם לעמוד או לשבת קרוב לילדים האלה, בתוך התחום שיגרום להם להרגיש אי נוחות מעצם הנוכחות שלי. אולי אפילו הייתי קם ועושה את אותו הדבר עם נוסע/נוסעת אחרים, אליהם הילדים היו פונים מן הסתם. אני מניח שהם היו מבינים את הרמז. ובתכניתנו מחר, סיפורה של מ', אמנית לחימה צעירה ונחושה שתספר לנו את סיפורה המרשים: "הלכתי ברחוב וילד בן 10 העז לשרוק לי. מזל שהמגנום היה עלי. אויר כבר לא יצא יותר מהריאות הקטנות של המניאק"

SVS1

New member
../images/Emo45.gif

אבל בכל זאת אנשים שלא מבינים במילים וממשיכים להציק צריכים ללמוד לעזוב אנשים בשקט

רפאל: קיצוניות היא רעה משני צדדיה

הוצאת גזר דין מות מיד ובדיעבד היא פסולה בדיוק כמו מידה יתרה של סלחנות. מספיק מקרי אלימות קשים התחילו מ"צחוקים"...

Raffael

New member
כלומר לכל מקרה של צחוקים יש להתיחס

כאל אלימות קשה?

Raffael

New member
עוד נקודה

רובנו נוטים להזדהות במקרה כזה על הקורבנות. הנערה היא "אחותנו" האישה אימנו וכו'. אפשר לעשות תרגיל הפוך: שני הילדים הם בני הדודים או האחים הצעירים שלנו, שאמנם לא מתנהגים כך לעולם, אבל היתה להם מעידה לא נעימה. לו ראינו אותם בעצמנו, היינו מייד מורידים איזו סטירה חינוכית, אבל עד כמה היינו רוצים שזר יעשה את זה?

רפאל

הגישה שהעלית מאד מעניינת,היא נותנת פן אחר למצב,אני חושבת שהתגובות שנתנו כאן הן מפאת המצב,נכון,אתה צודק כולנו היינו ילדים פעם,וכולנו "חטאנו" במעשי קונדס לא פעם אחת. אולם התחושה היא שפעם הכל היה בגבול הטעם הטוב,ועם השנים מצב האלימות רק הסלים,והפך למעשה למצב שאין לנו כאזרחים שליטה עליו,חוסר שליטה מביא לפחד,ופחד מביא אותנו לעיתים לתגובות קיצוניות הן במחשבה או בעשיה.כנראה שאנו כאזרחים חשים,כי שנים לא עשינו דבר על מנת לעצור את הדרדרות החברה הישראלית (הן מבחינת אלימות והן מבחינת חינוך,כבוד וכו..)ולכן כיום על כל "פיפס" כביכול שפעם לא התייחסו אליו,אנו ישר תוקפים בכל הכח. לכן אני מבינה את התגובות שנתנו כאן,כנראה כיום אנחנו לא מוכנים בגלל המצב הנוראי,לתת למצב להסלים יותר,ולנסות להיות מודעים לכך,אלימות לא מתחילה ישירות באונס ורצח,אלימות יכולה להיות מילולית,היא יכולה להיות על ידי מעשה קונדס במסווה של "צחוקים" היא יכולה להתחיל בגניבת רכב,ולאט לאט להסלים. אתה טוען שאיבדנו פרופורציות בתגובות? (ואני לא מתכוונת אישית אליי,אני זו שנאמתי על הערכים,תרבות הצריכה ועוד) ייתכן וכן,ייתכן ולא...אבל מה שאני שואלת אותך,האם אתה לא חושב שעדיף להיות מודעים לכל מקרה כזה,ולא לשתוק ולתת למצב להיות חמור יותר? או על ידי כך אנו מונעים התנהגות ילדותית רגילה? (שכוללת מעשי קונדס?)

Raffael

New member
אני חושב שעניתי, פחות או יותר

בפסקה הלפני אחרונה. לא חושב שצריך לשתוק מול עוול. לא חושב שצריך לתת לילדים להציק למישהו פגיע ולהתעלם. צריך לשפוט את המצב, כפי שהוא נראה באותו רגע ולהיות רגועים. עד כמה שאפשר. הסלמה של מצב יכולה להגרם גם כתוצאה מכוונות טובות.

למעלה