אז לי יש שאלה אליכם.....

roksan

New member
היום..

אני במהות לא שונה. לא מאמינה שאפשר לשנות מהותו של אדם. אבל אפשר לשנות טעם אפשר לשנות חשיבה אפשר לשנות דעה. מתבגרים תנאי החיים משתנים. הכל משפיע על הבחירות ,תהליך שעובר על אדם ללא קשר לגרוש או נשוי או רווק. כמו שאמרתי מהות לא משתנה הכוונה אם אני אדם טוב לא הפכתי לרעה ועל כן אמשיך להתחבר לאנשים טובים. אך המצב השתנה הגיל שונה ולכן הבחירה היא בהתאם לגיל ותנאים אבל במהות אותם אנשים כמו שציינתי למעלה.

תלתלית3

New member
איך להתמודד ?

איך מתמודדים עם אקס שגזל שניים מילדיך והסיתם נגדך ?

אחיטוכס

New member
אז לי יש שאלה אליך.....

מה באת למכור כאן ? מה יש לך להציע ? איזו קליניקה פרטית לטיפולים זוגיים ? אולי איזה טיפולונצ'יק פסיכותרפי ב 63% הנחה ? מודה לתשובתך.

יעל היקרה

אם מושגים כמו "אהבה".."נישואין"..מחוייבות".."לשאת בעול".."תלות הדדית"..הם סיסמאות שתוקפן פג עם שבירת הכוס בחופה אזי,לא למדנו כלום ולא נלמד. ניצוק תוכן למונחים אלה ואז יש סיכוי שניוושע. טיפול בעבר ונבירה בו לא תניע אותנו קדימה,ההיפך. אין פשרות=יש בחירה. ואין בריחה ממחוייבות לפי מזג האוויר {אצלנו בראש}. שהייה באיזור הנוחות..התחתנו כי צריך..כי כולם..,כי רצינו ילדים..משפחה...כי אהבנו... ומה עם המטענים שכל אחד מביא לכל קשר חדש? טיפול זוגי הוא תרופה ותרופה אינה מונעת והגוף,עם הזמן מתרגל אליה ואז צריך תרופה אחרת,חזקה יותר {במקרה זה מטפל אחר} ושוב הדבר חוזר על עצמו. מטפלים זוגיים אם יטפלו ב"פצעים" ורק בהם, לא יפתרו לבני הזוג את בעיותיהם. צריך לטפל בעזרה והבנה של המושגים שהזכרתי והדגש הוא על הבנה,לטעמי,ולתת להם תוכן מעשי.

מה אעשה אחרת?

אני מניחה שלא אבטל את עצמי למען הזוגיות... לא אהיה "האישה של", אהיה "השותפה של"...

ozzz64

New member
ובא לציון גואלת ...

על רגל אחת , רובם נמצאים היכן שהם מתוך בחירה .

galia1962

New member
לאהוב מישהו שדומה לי...

לבחור נכון... ועד עכשיו בחרתי בגברים ששידרו כוח וחוזק ועוצמה אבל עם סגירות וניכור רגשי... ולאט לאט למדתי כמה חוזק ועוצמה ומלאות יש בי.. ולאהוב מישהו שדומה לי, עם רכות ונתינה ופתיחות זה בעצם להרגיש מבפנים שגמני ראויה לאהבה...

בובע......

אני עברתי מטמורפוזה נפשית, פיזית, מוחית.... ומחשבתית... הכל הודות לגלולה הכחולה
היא מזקירה לי כל בוקר כמה אני ...אני
ולא אחרת... היא מזקיפה לי... כל נים וריד עורק ודליה פוטנצילאית לגיל ההוא מעבר לקשת... ימים כאלה אני מבינה כמה אני מבורכת ומאושרה......תוסיפי לזה את הרטט.. את החופש...עשיה מבורכת..כלכלה חופשית..מיטה פנויה...מכסה אסלה למטה... אוח............. סאמקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקק חולה על כל שניה בבוקר שכזה... מתמוגגת מהשילוב קטלני של הגלולה הכחולה הגנטיקה המטריפה....והחיוך ש'לי {שניה הולכת לש'ות איתי חפוזון ובאה..}

תתרכזי שוב

כי לא הבנתי (אבל) כלום.
אם עברת מטמופרפוז פיזי, מוחי (זה לא מחשבתי?)וכל היתר איך כל בוקר הגלולה הכחולה(מה זה בכלל?) מזכירה לך שאת זו את . סורי אקסה דברי חלש לא מבינה אחרת...

ד ו ל ה

New member
זוגיות...

בגדול, לא מרגישה כמי שנכשלה וצריכה לשפר משהו במקצה הבא. ולא שאני מושלמת כמובן אלא שנקודת המוצא שלי שונה קצת אולי חושבת שיש זמן שבו יחסים ממצים את עצמם ואז זה זמן טוב להפרד ולהמשיך הלאה לשלב הבא. לא מסכימה עם ההנחה שאילו עשינו דברים אחרת היינו נשואים באושר לנצח, לפחות לא באופן גורף... באופן אישי השיעור הכי חשוב שלמדתי היה ללמוד לקחת אחריות על האושר האישי שלי ולהבין שאני זו שבוחרת מה יקרה או לא יקרה בהם, ולא להטיל את האחריות הזו על זה שלצידי (או לא להטיל עליו את האשמה בחוסר האושר שלי). ויודעת גם היום שזה יכול לקרות לי שוב (זוגיות ארוכה ופרידה) וחיה בשלום עם הידיעה הזו... דולה

R a c h e li

New member
בחיי אלוהים ... ../images/Emo6.gif

אז זהו לקינו במחלה קשה מאוד מנסים אנו להחלים ממנה כניראה שלא נתקרב למקום בו המחלה יכולה להיות מדבקת תוהה אם בכלל מדברים על "פרקים" נידמה לי שזו מחלה "פסיכית" כותבת בציניות למה בשבילי, זו שאלה וואחד מפגרת רחלי הצצתי.......

ספרתי חמש שאלות ../images/Emo141.gif

וצר לי לומר שאין לי תשובה לאף אחת מהן, למרות שאני שוב בזוגיות (גם אני לא אוהב את הביטוי "פרק ב" או "פרק שני"). אני לא מאמין שאנשים לומדים משהו מחוויות שליליות שהם עוברים. אנשים לומדים מחוויות חיוביות (וטיפול פסיכולוגי בהחלט יכול להיות חוויה כזו). רציתי להעריך אותך על התגובות שנתת גם בשרשור הזה וגם בשרשור השני. הן היו בגובה העיניים, נטולות שיפוטיות ונדיבות. שמתי לב שידעת לסגת במקומות בהם לא הקשיבו לך, וגם זה יפה.

למעלה