אז לי יש שאלה אליכם.....

נפלא!

אני בטוחה שזה שיעור שימשיך ללכת איתך..... את מנסחת את זה כאילו זה פשוט - אבל כולנו יודעים שלהגיע לתובנה הזו, זה לא הכי קל.... בהצלחה לך יעל

ילוטייל

New member
לכבוד לי שאת מתייחסת אלי כאשה

אבל אומרים [לא בטוח] שאני גבר [לא גבר-גבר] אלא סתם זכר ישראלי פשוט.

פשוט ? ../images/Emo18.gif ירקתי דם עד שלמדתי

את השיעורים האלו ! הטלטלות שחוויתי במהלך הלמידה הזו שוות ערך לרכבת הרים הכי אימתנית שרק ניתן לתאר. על מנת להבין מה האחריות שלי הייתי צריכה ניתוח קרביים ועל מנת להבין שזה לא הכל אחריות שלי הייתי צריכה לאבד את הזהות העצמית שלי על מנת להבין שבעצם אם אני לא אני אז מי אני בכלל ? ומשם ללמוד בחזרה להכיר את עצמי מחדש

הו!

מראה יקרה ציטטת את החתימה של מיכלי - זה ממש השיר של קונילמל.... נשמע שעשית דרך מדהימה יעל

היום הכל יהיה אחרת..

אני לא אהיה בת 18.. אני כבר אמא.. אני יכולה ויודעת ומסוגלת לפרנס את עצמי לבד.. אני אם תשאלי אותי "מי זאת דגנית"..אני אדע.. ואם תשאלי גם.."מה דגנית רוצה"..אז אני אדע.. ואת זה לא למדתי בסיבוב הראשון.. את זה למדתי וכנראה שאת זה לא אפסיק ללמוד..ברווח הזה<ולא של הגבר והחולצה>.. אלה ברווח הזה..בין מערכת היחסים הראשונה שממנה יצאתי אמא..לשניים.. לעכשיו.. ועל מה לא אתפשר.. אני לא חושבת שצריך ממש להתפשר..כי זוגיות בעיני זה לא במקום משהו.. זה כתוספת למשהו שכבר יש לי בניתי לי יצרתי לי.. אז כשהיא תבוא..בזמנה החופשי..היא <הוא> ישתלב.. ובכלל.. מי שיש לו פרק ב'..סיים ללמוד.. וזה שיש לו פרק ג' נשאר כיתה..? וזה שהיה לו פרק ב' ונגמר..נכשל בבגרות?.. למה לא תשאלי מה כל אחד למד על עצמו בלי קשר לזוגיות.. מכאן זה מתחיל..ומכאן זה גם יגמר...בסופו של דבר..

מסכימה

דגנית יקרה מקבלת לגמרי את התיקון שלך - או יותר נכון - הדיוק שאת מבקשת מאיתנו: מה שחשוב זה מה שיש לנו ללמוד על עצמנו, בלי קשר לזוגיות... אני לא חושבת שאי פעם מסיימים ללמוד ולהתפתח (למרות שכן, לפעמים נשארים כתה...) נשמע שעשית התפתחות רצינית עם עצמך. איזה כיף לשמוע! שימשיך לך ככה יעל

../images/Emo13.gif

נו..והיה עוד מישהו שהמליץ לי ללכת לפסיכולוג..בשביל זה.. ראית מה זה..חסכתי הרבה כסף.. תודה. נהנת מהדרך..

לא תמיד צריכים פסיכולוגים ../images/Emo13.gif

לפעמים מסתדרים לבד ואז זה הכי זול

הבנות ויישומים

חושבת שהדבר שהכי למדתי מכל המערכה הזאת זה שאסור לשתוק ולא להגיד מה מפריע, לא לתת לכדור שלג להערם עד שהוא מתפוצץ.. שתקתי ושתקתי עד שהתפוצצתי ופיצצתי את הנישואים. גם היום אני שותקת.. קצת פחות אולי, קצת חותכת יותר ומדברת פחות, קצת פה קצת שם... לא יודעת עד כמה זו חכמה.. אבל על מה שאני לא אתפשר לעולם זה על תקשורת.. אפילו אם אני בכיתה הטיפולית עדיין אני לא אתפשר על מישהו של יוכל לתקשר איתי... מישהו שיהיה מוכן להתמודד גם עם הלא טובים.. לא מסתדרת עם אנשים כמוני אז וכמוני קצת עכשיו.

להמשיך בדרך....

קראת בתותים יקרה איזו תמונה מהממת יש לך בכרטיס האישי. הוקסמתי! נשמע לי שאת עדיין בתוך התהליך. עדיין לא לגמרי שלמה עם המקום שלך היום. רוצה מעצמך יותר: יותר לדבר, יותר לתקשר, אבל עדיין "קצת חותכת יותר ומדברת פחות" ולא מרוצה מהמצב הזה... איך הגעת ממקום של לשתוק למקום שלך עכשיו? את כנראה יודעת איך מעבירים מהלכים, ונסעת כבר חתיכת דרך... מה צריך לקרות, או מה את צריכה לעצמך, כדי שתמשיכי להתקדם? מאחלת לך הרבה טוב יעל

תודה../images/Emo20.gif

היא בערך כמוני זאת שבתמונה, משהו באמצע, אוחז בדרך למעלה אבל משוחרר.. הגעתי בזכות העקשנות אני צריכה להיות עקשנית יותר אני צריכה להגיב בזמן אמת ואני צריכה ראקציה טובה עם מי שמולי שייתן לי מקום וישתף פעולה כשאני כבר כן מדברת (כי הוא יידע כמה זה עולה לי בבריאות). אבל זה שייך לסרט הוליוודי אני פשוט צריכה לדבר יותר.. ככה פשוט, ככה קשה.

הולייווד זה כאן

אל תפסיקי להאמין זה לא סרט הוליוודי - יש קשרים כאלה. בהצלחה בדיבורים (עם הזמן זה קל יותר ויותר) יעל

Ima Adama

New member
וודאי ראית בעצמך

כאן וגם תוך כדי עבודה שהיום יש נשים גרושות, דעתניות, חזקות ומבינות בסך הכל שדי קשה למצוא בן זוג שווה להן. מה הצפי או דעתך על ה"תופעה"?

בעיה רצינית!

אמא אדמה יקרה את כל כך צודקת... ויסלחו לי הגברים, שאני מאד אוהבת אותם, אבל באמת... לנשים גרושות יש באמת הרבה פעמים בעיה קשה! עם הזמן, הן הופכות להיות כאלה חזקות, דעתניות, מבינות ועמוקות - שזה פשוט הופך הרבה יותר קשה למצוא זוגיות. אבל, חשוב להבין לעומק למה זה קורה... האם זה רק בגלל שהן כאלה מדהימות? לא יכול להיות. כי הרי יש שם גם גברים מדהימים לא פחות.... אלא מה? לפעמים מרוב שהן חזקות, כבר קשה להן להכנס למקומות הפגיעים יותר והחלשים, של הרומנטיקה, האמון, הקלילות של הדייטים והסטוצים, והתחלה של קשרים חדשים... הרבה פעמים דווקא זה שהן כאלה "שוות" זה חרב פיפיות בשבילן. אני חושבת שהרבה פעמים לגברים הרבה יותר קל להכנס מחדש למעגל של החיפוש. גם בגלל סיבות טכניות (רוב הנשים הגרושות מחזיקות בבית את הילדים רוב הימים, הן דחוקות יותר בכסף, וכיוצא באלה סיבות טכניות) אבל גם מסיבות עמוקות יותר, נפשיות (הם פשוט יותר קלים עם זה!). אני לא אומרת את זה כדי להעביר את כל האחריות לנשים. ממש לא. אבל כן אני חושבת שלפעמים הן צריכות לעשות עם עצמן עבודה, שאיכשהו באה לגברים בגילם יותר בקלות (בתחומים אחרים הגברים צריכים לעבוד יותר קשה, כדי להגיע לרמה של הנשים, כך שבסוף זה אולי משתווה...). מה דעתך ? יעל

סילבנה1

New member
אוהו......... איזה עומק!

לפעמים מרוב שהן חזקות, כבר קשה להן להכנס למקומות הפגיעים יותר והחלשים, של הרומנטיקה, האמון, הקלילות של הדייטים והסטוצים, והתחלה של קשרים חדשים' חחחח עוד כמה תובנות איסנטנט כאלה ואני מוותר על הכוח והמודעות שלי לטובת סטוצים והתחלות חדשות...... פסיכולוגית חביבה, אם אלה וכל שאר התובנות שקראתי הן הבשורה כי אז נראה לי שעדיף באמת לוותר על המשך התובנות הבאות.אכן אשה רבת עומק ועומקה כעומק הקלישאות הנבובות האלה.ערסי צדקת ולא ידעת כמה.

למעלה