השנקל שלי (ארוך- 1/2)
היי כולם. הפעילות שלי באירוע הייתה מצומצמת וכללה סדרנות באירוע אחד בלבד, אך ברשותכם הייתי רוצה לתת כמה רעיונות שיוכלו לתרום לכנסים בשנים הבאות (וזאת מכיוון שאני מאמין שרובנו,או לפחות האנשים שאני מעריך את דעתם בדיון אינטיליגנטי, תמימי דעים בנוגע לסיבות המרכזיות שהפכו את האירוע לפחות מוצלח משכולנו קיווינו שהוא יהיה). על המוזיאון לא אגיב, בעיקר מחוסר הבנה בנוגע למוזיאונים והתכולה שלהם. 1. מיקום - כמו למסעדה או באר, גם כאן מיקומו של כנס יכול לקבוע את חייו (ומותו). בארצנו, העיר המרכזית והשוקקת ביותר מהבחינה הזו היא ת"א, ולכן הכנס והכנסים הבאים צריכים להתקיים בת"א. מכיוון שאוק"י הוא ארגון עני (שזה בסדר), ובהחלט יכול להיות שמקום זה אחר ידרשו לגבות יותר כסף משראוי, אני בטוח שיש בת"א מקומות שאפשר לארגן בהם אירועים זולים וחינמיים, אפילו תחת כיפת השמיים. גליה אמרה בזמן הכנס עצמו, והיא צודקת, שבתקופה שכזו אי אפשר לדעת האם יירד או לא יירד גשם (מה שמבטל אפשרות של מקומות פתוחים), ולכן, במידת הצורך, בהחלט אפשר להזיז את מועד הכנס לזמן אחר, אין לזמן קדושה כלשהי. לצערי אני אינני תל אביבי מקורי (בעצם, לא ממש לצערי), אבל אני אשמח אם להודעה שלי ישורשרו הודעות למקומות שאפשר לנהל בהם כנס בסדר גודל שכזה, הכוללים גם מקומות פתוחים וגם מקומות סגורים. מטבע הדברים, חלקם יעלו הרבה כסף, חלקם חינמיים, וחלקם יעלו מעט. אך שווה להתחיל להעלות רעיונות כבר לטובת הכנס הבא 2. פרסום - אני חושב שפרסום הוא האספקט העיקרי שכנסים העתידיים של קאבו"ם צריכים להתעסק איתו, מכיוון שפרסום רחב וממוקד יוביל (לדעתי האישית) לנהיה רחבה יותר של אנשים אל הכנסים. מכיוון (שוב) שאוק"י הוא ארגון עני, אנחנו צריכים לחשוב איזה משאבים אנחנו כן יכולים להשקיע, ולחשוב באיזה פרסום אנחנו יכולים להשקיע. הייתי רוצה לחלק את שני סוגי הפרסום למעשים תשתיתיים, שצריכים לקרות בזמן הקרוב , והם לא ממוקדים, ונועדו יותר ליצירת תשתית טובה, ולפרסום ממוקד פרה-כנס, שמתעסק יותר בפרסום הכנס עצמו בחודשים שלפני הכנס. עבודה תשתיתית ========== א. פיתוח אתר האינטרנט של אוק"י - הגלובליות שקיימת כיום מאפשרת לנישות קטנות יחסית כמו זו של הקומיקס להתאגד ולהתאחד יחד, והמקור ליכולת הזו, היא האינטרנט. כשפטפטתי עם מאט יוקון, הוא אמר לי שהפרוייקט שהוא עובד עליו כרגע, קומיקס אונלייני נכתב על ידו, עפרונות ע"י מישהו פיליפיני, ודיו ע"י מישהו אמריקאי. מדהים ממש,פרוייקט של שלושה אנשים ברחבי העולם (מאט מתגורר בת"א כרגע). על אותו בסיס, ארגון קומיקס צריך מקום לחזור אליו בכל פעם, וזהו האתר של אוק"י. כיום, האתר לוקה בחסר, וזאת מסיבות רבות ומגוונות. למזלנו הרב, מנהלת פורום קומיקס בתפוז היא גם חברה בצוות של אוק"י, ולכן השיח החברתי שלנו יכול להתקיים כאן, אבל בעיקרון, פורום תפוז הוא לא המקום לחברי אוק"י להתדיין בינם לבין עצמם. אני חושב שהאתר צריך לקום מחדש, בצורה מסודרת וממוקדת, עם ראייה לעתיד של אתר קהילתי (אני אפילו אעז לומר web 2.0, וגם תיכף אנמק ואתן הצעות נוספות).האתר החדש יכלול מספר אלמנטים שלדעתי הם חובה: 1. עדכונים שוטפים - אתר קהילתי חייב לשקף את הקהילה, ולפיכך,לתת חדשות שוטפות מעולם הקומיקס,כל הזמן,כל הזמן. כיוון שעולם הקומיקס הוא לא עולם מת (וההפך מכך הוא הנכון, הוא רק מתגבר ומתחזק כל הזמן), בהחלט יש מה לדווח עליו כל הזמן, בדומה מאוד למה שעושים באתרי משחקים, כמו vgames למשל (ואני לא חושב שיש מישהו שיוכל לטעון שעולם המשחקים הישראלי שוקק במיוחד).אישית, אני יכול להגיד בהחלט שחדשות קומיקס יעניינו אותי גם אם יגיעו מצרפת או מאיטליה, מאשר מישראל דווקא. ספוטלייטים על קומיקסים חדשים, או על אמנים לא מוכרים לפני פריצה, למשל.בקיצור,יש על מה לכתוב,לא חסר,ועדכונים שוטפים הם סיבה לגולשים לחזור לאתר שוב ושוב.החל משלב מסויים האתר גם יתחיל לשמש עוגן למקורות אחרים לצטט ממנו בכל הנוגע לקומיקס ישראלי, מה שהיום, לא קיים, או לא הגיע לידיעתי. 2. בלוגים למען יצירת תוכן - הבלוג הוא הדבר הכי טוב שקרה לחדשות בזמן האחרון, ולדעתי זהו מדיום שלא רק שווה,אלא חובה לנצלו.קומיקסאים ישראליים הם הציבור האחרון שאפשר לומר עליו שהוא 'אדיש', והדיונים בפורום, וחלק מהבלוגים הקיימים יעידו על כך. אמיתי סנדי כותב כבר כמה שנים בלוג מאוד עשיר בתכנים על קומיקס,הבלוג של מולי לא נופל באיכותו מכל בלוג תחומי אחר (הוא אפילו טורח לכתוב סקירות על דגמי וואקם, סממן מובהק לבלוגר צרכני). אוק"י צריך, לדעתי, להקים תשתית בלוגינג ולאפשר לכל כותב וחבר אוק"י שיחפוץ בכך, להקים לעצמו בלוג (כמובן שאפשר להציב גם תנאים מקדימים,או לסנן פניות,בדומה לאתר רשימות).הטכנולוגיה שאני מציע להקמת תשתית הבלוגינג היא תשתית וורדפרס (Wordpress) שכבר קיימת, חזקה, ומוכחת. מכיוון שהכרותי האישית עם חלק מחברי אוק"י גילתה לי שחלקם אנשים טכנולוגיים, אין לי ספק שהדבר אפשרי מהבחינה הטכנית עבור אותם אנשים,והם מסוגלים לעשות זאת בעלות אפסית (כספית).אם הדבר יבוצע בצורה נכונה,וכותבים מוכשרים ישתכנעו לבוא לכתוב בלוגים משלהם, בהם יוכלו להביע את דעתם על קומיקס קיים, קומיקס שהם רוצים ליצור, ביקורות, סקירות, ראיונות עם אמנים מחו"ל ובעצם, כל דבר שיתחשק להם, יהיה אפשר אפילו להביא פוסטים נבחרים לעמוד הראשי ולהפוך את הפוסטים הללו לחדשות האתר,דבר שיגרום לעוד אנשים לרצות לחזור לאתר של אוק"י - תמיד יהיה שם משהו מעניין לקרוא. מה ישכנע כותבים קיימים לעבור להיות תחת המטרייה של הבלוגים של אוק"י? ובכן,הצעה להעביר להם את הבלוג לתשתית וורדפרס ולגבות אותו תהיה נכונה ומפתה לדעתי,וכן,תמיכה אישית טכנית,והיחס החם והאישי שאוק"י יכולים לתת לכותבים, בנוסף ליכולות הטכניות המוגברות של התשתית הטכנולוגית של וורדפרס והחופש המתאפשר לכותב מבחינה טכנית אולי יפתו חלק מהכותבים. לחלקם האחר תמיד אפשר לפנות בצורה אישית ולהסביר את המטרה.ובנוגע לכותבים חדשים,ובכן,אני לא בטוח,אבל האם לא כל כותב מיומן ישמח לכתוב ביקורת מבלי להתעסק בפרטים הטכניים? מבלי כאב הראש של התחזוקה השוטפת,וההתעסקות בטפל? אני משוכנע שכן. 3. שיפור טכנולוגי - האתר המשופר (או החדש לחלוטין) יצטרך להיות חוד החנית מבחינה טכנולוגית,ולכלול, בין היתר, עדכון שוטף בRSS, שיאפשר לאנשים ביתר קלות לחזור אליו שוב ושוב, פורום, שיאפשר לאנשים לנהל שיח, לוח מודעות, אזור של יד שניה לקנייה ומכירה, מקום לפרסם קומיקס עצמאי ואני בטוח שהרעיונות שלי דלים לעומת הרעיונות של ראשי אוק"י.