אז איך היה קאבום?

Hubert Hubert

New member
אני גם מסכים ש'אודי' יותר קרוב למיינסטרים.

אבל אני לא אוהב את כל הגישה הזאת של "צריכים להאכיל את הקהל בדברים שקל לעכל", כי אז אנחנו מקבלים קהל שזה כל מה שהוא רוצה לאכול, ודוחים את הקהל שמחפש דברים יותר מתוחכמים כי כל מה שאנחנו מייחצני"ם זה דברים זולים לילדים. מה שאתה רוצה נקרא לכוון למכנה הנמוך ביותר, וזה משהו שעושים אנשים שמחפשים כסף קל מקהל טיפש ופתי, לא אנשים שאוהבים את האמנות שהם עוסקים בה (בין אם כקוראים ובין אם כיוצרים). אני עושה הומור נמוך ואינפנטילי כי זה מצחיק אותי, אני מניח שאתה עושה סיפור בלשי חף מאלימות ויזואלית קיצונית או יחסי מין אנאליים כי זה מה שמעניין אותך, לי אין שום חשק ליצור קומיקס שאני לא עומד מאחוריו ב100% או לסרס את האמנות שלי כדי להגיע לקהל שהייתי מעדיף לא לפגוש גם בחיי האישיים, ואין לי מושג למה שלאמן קומיקס כלשהו יהיה אינטרס לקדם את התרבות הזאת בצורה שהיא לא נאמנה לו (אם כי זה בדיוק מה שמארוול, די.סי וחברותיהן עושות באמריקה, יצירת תעשיית קומיקס שמתבסס על מותגים ומרצ'נדייז במקום על שאיפות אמנותיות). אני יודע שזה נשמע כמו הרבה בולשיט אידיאליסטי של שונאי 'כוכב נולד', אבל באמת שאני לא מבין את הגישה שלך. ויש לי חדשות בשבילך - אירועי קומיקס במקומות מרובי ילדים כבר קיימים. בפורים הבא חפש את "הפנינג ספיידרמן!" בקניון הקרוב לביתך, אולי תוכל ללכת לשם למכור חוברות צביעה. לגבי מה שגירי אמרה - סביר להניח שאת צודקת בקשר להפרדה בין הקהל האלטרנטיבי לקהל של קאבום. לי אישית קצת קשה להבין למה שמישהו ירצה לקדם אמנות שהוא לא חלק ממנה כיוצר, אבל זה כנראה פאק פרטי שלי שאני לא מבין את כל מנטליות מועדון המעריצים הזאת.

marv

New member
אני פשוט חושב שקפצנו מעל הפופיק טיפה...

אם נעשה יריד במקום עם הרבה ילדים לא אומר שלמחרת לא נוכל לעשות את אותו האירוע בסביבת מבוגרים... את החוברות שלי קונים ילדים מגיל 10 ועד נשים מבוגרות בנות 70, בגלל זה אני יודע שאת החומר שלי אני יכול למכור גם באירועים לגילאים צעירים וגם באירועים למבוגרים.. הרעיון שממנו התחלתי להציג את כל העמנדה הזו נבע מהעובדה שכרגע אין לנו שום קהל! לא ילדים, לא מבוגרים, הכנסים פשוט ריקים. אז העלתי סיבות ואפשרויות לפתור את הבעיה. אני לא חושב שאם נעשה אירוע אחד לקהל מסויים זה יחסום מאיתנו לעשות אירוע נוסף לקהל אחר... כרגע אנחנו תופסים תחת על איזה קהל אנחנו רוצים "לנפנף" כשבפועל אין לנו לא את אלה ולא את אלה... אנחנו רוצים למשוך קהל, אם זה אומר שדורית מאיה גור צריכה לעשות חוברות צביעה של פלאפלמן - לדעתי זה בסדר... אם אתה צריך להדפיס חוטיני עם ציורים של אודי לבנות 18, גם זה בסדר..... אם אני צריך להדפיס את הלוגו של טנטופוביה על קטטר והליכונים לזקנים....וזה מה שיביא לי את הקהל שאני כל כך רוצה..למה לא לעשות את זה?! אנחנו אפילו לא ברמה שאנחנו יכולים לחשוב על המילה "התמסחרות" כרגע, אנחנו עוד בשלבי הפצה ראשונים מאוד, ולחשוב שמשיכת קהל "כלשהו" תהיה טעות,...טוב...זה פשוט טעות לדעתי... ולמרות שזה קיטצי, זה נכון...אם אני אתן לקהל חוברות קלות לעיכול, והם יאהבו אותו...אני אוכל למשוך אותם לחומרים "איכותיים" יותר ברגע שאני יודע שהם רוצים להמשיך לראות עבודות שלי... לדוגמא "טנטופוביה 1 - הדובי בממלכת הקסמים" עד "טנטופוביה 35- הצהרות כרונולוגיות בביופיזיקה חברתית, המאמר!" (אם זה בכלל אומר משהו..)

marv

New member
סתם נראה לי...

שאנחנו מייחסים יותר מידי חשיבות לקהל היעד ולהעדפות שלנו מאשר תלכס לנסות להגיע למישהו...

Hubert Hubert

New member
אה, חשבתי שזה מובן מאליו שאנחנו סתם מדברים

באוויר. תראה, ברור לי שככל שיקרבו את האירועים ואת היצירות יותר קרוב לילדים, מבחינת התכנים, מבחינת הנגישות,הם יצליחו יותר, ככה שאם מחפשים את הכיוון הפרקטי ה"קר", של מה יכניס יותר קהל וכסף לקופה של אוק"י, זה כנראה הפיתרון ההגיוני ביותר, השאלה היא אם בעצם יש מישהו שמעוניין בתרבות הקומיקס שתקודם באמצעים האלה, ועד כמה היא באמת שונה מהמצב הממשי, שגם ככה קומיקס נחשב פה למקבילה המגזינית של פאוור ריינג'רס. בכל אופן, אתה צודק, בכל הנוגע לאירועים של אוק"י, ההכוונה לקהל היעד היא לא הבעיה הקריטית ביותר כרגע, המיקום והיחצנו"ת הרבה יותר מהותיים.

giri

New member
למה שמישהו ירצה לקדם אמנות שהוא לא חלק ממנה

למה שמישהו ירצה לקדם אמנות שהוא לא חלק ממנה כיוצר? כי היא טובה / יפה / משמעותית בעיניו. כי יש לו אמונה בה. כי הוא חושב שהיא יכולה לשמח / לעניין / להרחיב את אופקי האנשים שלא מכירים אותה. למה יש אנשים שלא מציירים אבל אוצרים ציורים? אני חושבת שיש לאנשים מה להרוויח מהכרות עם המדיום בכלל ועם היצירה הישראלית (לפחות חלקה) בפרט. אז כן, יש לי אינטרס אישי לקדם את הקומיקס. גם אם אני לא יוצרת. אני מאמינה שחברי להנהלת אוק"י מרגישים בערך אותו הדבר.

apathic

New member
רק תיקון אחד

במציאות, אנשים אוצרים ואוספים ציורים (ועבודות אמנות בכלל) של אחרים בגלל שהם מאמינים שאפשר לעשות מהם כסף.

marv

New member
אחד ה"תיקונים" היותר הזויים ששמעתי..

אתה יכול להראות לי את הסקרים שמצביעים על זה שאנשים שאוספים אומנות עושים את זה בשביל כסף? כי בעולם "המציאותי" שלי, אנשים שאוספים אומנות רק מוציאים על זה כסף..לא עושים מזה כסף... לאנשים שעושים כסף מאומנות קוראים "סוחרים"...לא "אוצרים" או "אספנים"...

apathic

New member
מה שתגיד

נראה לי שאתה קצת נאיבי ולפי מה שכתבת לא היה לך שום נסיון עם אוצרים או אספנים עדיין. אם זה באמת חשוב לך לדעת יש אנשים שקונים לא רק בשביל למכור יותר מאוחר אלא גם דברים קטנים יותר בשביל האוסף הפרטי שלהם שגם אותו סביר להניח שהם ימכרו בשלב מאוחר יותר כי אמנות זאת השקעה כספית, אבל לא תמיד. באופן כללי לעומת זאת, אספנים שמוגדרים כאספנים אוספים רק בשביל הכסף. אלה בדר"כ אנשים עשירים, שעושים את זה - כן, בשביל הכסף. מבחינתם זאת השקעה והם לא יקנו משהו שלא ייעצו להם לקנות. רוב הקונים הם כאלה, ואמנים שמצליחים הם לא אמנים טובים אלא אמנים שיודעים למכור את עצמם או ששכרו מישהו שימכור אותם. הזוי זה להגיב על משהו שלא הבנת ושאתה לא אמור להבין כי אין לך שום קשר אליו. תעשה לי טובה.

marv

New member
אה..סליחה "מר אספן"

אני לא יודע מה ה"נסיון שלך " באספנות...אבל הסיבה שאנשים עשירים אוספים דברים זה בגלל ש...(תחזיק חזק)... בגלל שהם יכולים! יש להם מספיק כסף לאסוף חוברות נדירות או פסלים מצריים וממש אין להם כוונה לוותר עליהם...הם נהנים מהאוסף שלו וכל אספן אוסף דברים שקרובים לליבו.... למי שכן מוכר אח"F קוראי םסוחר..והוא יקנה הכל...כל מה שתביא לו ששוה ערך הוא יקנה..אספנים מתבייתים רק על הדברי םשהם אוהבים וככה הם בוחרים מה לרכוש.. הרבה אספנים מורישים את הדברים שלהם למשפחה ורק שלא ימכרו את אותם הדברים... אבל אתה צודק...בתור ילד אספתי צעצועים של ביצת הפתעה כי ידעתי שאני אהיה מליונר...:\....ושסבא שלי אסף בולים בכמות שיכולה להספיק לשירות הדואר למאה שנה...הוא מת טריליונר נכון?... ואנשים שאוספים בובות של STAR WARS ומתלהבים על משהו נדיר זה בגלל שהם הולכים למכור אותו?... אז אתה זה שלא מבין על מה הוא מדבר...אתה זה שלא מבין שחלק מאספנות זו אהבה, ויש דברים שאין להם מחיר, יש דברים שאנשים לא ימכרו מסנטימנטליות לאוסף שלהם, ובדרך כלל אוספים הם סנטימנטלים... אני לא אומר שאין אספנים שסוחרים או אוספים למען רווח... אבל להגיד באופן גורף ש "במציאות, אנשים אוצרים ואוספים ציורים (ועבודות אמנות בכלל) של אחרים בגלל שהם מאמינים שאפשר לעשות מהם כסף" זה בלבול ביצים, ואני גם רואה שתיקנת את עצמך במילים כמו "לא תמיד" או "סביר להניח", אז אני סולח לך.... בחייאת אביב, יש לך ציורים יפים...לא מתאים לך לדבר שטויות....

apathic

New member
תודה

אבל אין לי רק "ציורים יפים", יש לי גם נסיון עם אספנים ואוצרים. והם אפילו לא מנסים לכסות על זה בשקרים - הם ת'כלס לא יקנו משהו שהם לא יכולים להחשיב כהשקעה. לאלה שיש פחות כסף, בקיצור אנשים בלי אמצעים, הם יקנו כדי לשים בסלון - אלה הם לא אספנים, הם אנשים כמוך וכמוני. אנשים עשירים מחפשים השקעות, ככה הם נעשו עשירים, לא ע"י קניה של כל דבר שהם רואים ואוהבים. ממני אישית קנו ציורים בשביל מתנה, כי השקעה אני בטוח לא. אף אחד לא מכיר אותי. אולי זה ישתנה מתישהו, אבל אני קצת בספק כי אין לי ראש שיווקי ואני שונא את השטויות האלה. לא יודע אם לצערי, או לא לצערי. בכל מקרה, אל תשווה את הילדות שלך לאספנים עשירים עם יותר מדי כסף - הם לא אוספים רק בשביל הכיף, יש להם יועצים שאומרים להם מה כדאי לקנות ומקסימום הם בוחרים מהאופציות את מה שנראה להם הכי "יפה". אל תנסה להתווכח עם אנשים שיש להם יותר נסיון ממך, זה לא הגיוני. אין לי שום דבר נגדך או כל אחד אחר בפורום הזה ומעולם לא היה לי. אני לא מתווכח בשביל להרגיז, אני מתווכח כי אני יודע משהו שמישהו אחר לא יודע או לא חשב עליו. במקרה הזה, אני פשוט רוצה להסביר לך שהעולם לא עובד כמו שאתה חושב, כנראה, במיוחד לא עולם האמנות שכבר עשרים שנה או יותר סובב סביב כסף נטו. נכתבו על זה אלפי כתבות ומאמרים וראיינו מלא אספנים ואוצרים - אז כן, זה ידוע. כנראה לא לך כי זה לא התחום עניין שלך. מה שבהחלט לא מסביר לי למה אתה מתווכח איתי על זה אבל מה שכן מסביר את התגובה הכ"כ לא רלוונטית שלך. נראה לי שראית יותר מדי סרטים וקראת יותר מדי ספרים שלא רלוונטיים למצב היום. "אספנים" הם לא אנשים שאוספים ביצי הפתעה. תגיד לי, אתה רציני? אספנים הם אנשים עשירים, דבר ראשון, שאוספים אמנות. אל תנסה להשוות אותם לאף אחד אחר. זה ממש לא שנון. אני אישית אסוף דברים סתם בשביל הכיף, מחזיקי מפתחות, קומיקס, כל מיני שטויות. אבל אני לא אספן. אני בן אדם שאוסף דברים. בדיוק כמו שבנאי הוא לא בן אדם שבונה דברים, הוא בן אדם שמשלמים לו בשביל המקצועיות שלו - שיבנה דברים. אני לא בטוח שיש פה בכלל ויכוח כי חשבת שאני מדבר על אספנים בכלל, ולא על אספני אמנות בפרט. לא יודע איך זה קרה, כי גם דיברתי על אוצרים. למקרה שאתה לא יודע, אוצרים לא יעשו תערוכה לכל אחד כי הם צריכים לדעת שיש סיכוי שאנשים יקנו את העבודות - ככה הם עושים כסף. הם לא מקבלים כסף בשום דרך אחרת - הם מקבלים אחוזים מהמכירות. אני אישית לא מכרתי שום עבודה מהתערוכת יחיד שהייתה לי לא מזמן בתל-אביב, ואני בטוח שהאוצרת לא התלהבה מזה בכלל. עבודה אחת אפילו נגנבה. בחיי. :/

marv

New member
עזוב אותך נו...

זה ויכוח שאין לו ממש עתיד...ההגדרה של אספן, גם אם מדובר באספן ציורים או אומנות היא "עוסק באיסוף דברים שונים" (לטענות פנה למערכת מילון אבן שושן), אפילו הבאתי לך את הקטע המלא מויקיפדיה (שהמיקצועיות שלהם מוטלת בספק לפעמים) "אספנות, סוג של תחביב או עיסוק פנאי בו האספן עוסק באגירת פריטים שונים, בדרך כלל תוך התמקדות בתחום ואף בתת-תחום מסוים. תחומי אספנות נפוצים: בולים, מטבעות, שטרות, כלי רכב, מיניאטורות, כרטיסי חיוג, עטים, עתיקות, יצירות אמנות, ספרים, חתימות. לאיסוף עצמו מטרות שונות; לשם הפקת רווח, הנאה או בידור. פריטי אספנות יכולים להיות רבי ערך או חסרי ערך, ולעתים מדובר בפרטים עתיקי יומין. לעתים אוספים אספנים עצמים שנכחו או לקחו חלק באירועים היסטוריים חשובים. כאשר מדובר באוספים של פריטים נדירים, כגון כלי נשק היסטוריים או פרטי לבוש של ידוענים, עשויים אלו להימכר מכירות פומביות בסכומי עתק." אתה קצת מתנשא יחסית לבחור בגילי, ולפי הגישה העקשנית עם הראש בקיר הייתי אומר שזה גם לא מחמיא לאינטלגנציה שלך... "אני יודע משהו שמישהו אחר לא יודע או לא חשב עליו. במקרה הזה, אני פשוט רוצה להסביר לך שהעולם לא עובד כמו שאתה חושב" מה אתה HELLBOY?.. עדיף היה לך לבדוק קודם את משמעות המושג "אספנות" בשביל להבין שגם אם אני אוסף גוגואים מכל העולם, אני אספן... ואם הייתי אוסף חרקים מכל העולם, אני אספן....גם באומנות יש אין ספור סוגים של אוספים ואספנים, ואתה לא יכול להכליל לפה או לפה...הייתי מציע לשאול את חברי הפורום פה מה הם חושבים, אבל כבר אמרת שהם לא יודעים כלום... אבל..אתה כנראה יודע יותר טוב, הייתי מציע לך בנקודה זו לפנות לאקדמיה ללשון ולבקש מהם לשנות את ההגדרה המגוחכת הזו שטוענת שאספנות היא "איסוף דברים שונים" ולהחליף את המושג ל"איסוף דברים יקרי ערך למטרות סחר בלבד - כי אני יודע דברים שאתם לא!" אני אחזור לשטוף את הראש בסרטים, אתה תמשיך לאכול אותם... בהצלחה שרלוק..

apathic

New member
אני אחזור להתחלה

כבר מההודעה הראשונה דיברתי על אספני אמנות ועל אוצרים של תערוכות. לא על אספנים באופן כללי, לא על אנשים שאוספים פחיות ריקות של קולה ומסדרים אותן על הקיר שלהם ולא שום דבר אחר בסגנון הזה. אני בסה"כ ציינתי שאספני אמנות אוספים אמנות בעיקר בשביל לעשות ממנה כסף. אתה לעומת זאת דיברת על זה שאספנים באופן כללי עושים את זה בשביל הכיף. אמרתי שלא? בכלל לא נגעתי בנושא. ברור שמי שאוסף מכוניות צעצוע וביצי הפתעה עושה את זה בשביל הכיף. לא הייתי חולם להתווכח על זה. הרבה ויכוחים בפורומים (ולא רק בפורום קומיקס של תפוז) כנראה נובעים מהבנה לא נכונה של הכתוב. אתה התחלת להתווכח איתי כי חשבת שאני מדבר על משהו אחר.

ailag

New member
שאלה לפתח את הנושא

מה יהיה ביריד קומיקס בעזריאלי מלבד דוכנים?

למעלה