אז איך היה קאבום?

King Homer

New member
ירדתי מהניסיון בשלב מאוחר מדי ושכחתי

לשנות נושא

Inferius

New member
יש לציין שעשיתי זאת על דעת עצמי בלבד

וקינג הומר לא ביקש ממני. אני לא ממש יודע אם זה *נחשב* לאאוטינג, אם כן, אז אני מתנצל. ואני אפסיק לעשות צרות עם השטויות האלה. (וסליחה, קינג הומר, אם פגעתי בך באיזושהי דרך).

ailag

New member
זה בסדר

הומר אישר שזה בסדר אז סבבה. בגדול, אם הוא היה מסתיר את הזהות שלו ואתה היית מגלה אותה זה היה לא מנומס כל כך.. אבל כנראה שלא זה המקרה. (אם כי אני מקווה שאף אחד פה לא חי באשליה שזהות חסויה תשאר חסויה באינטרנט)

giri

New member
הוברט

לא אתווכח איתך, אני מודה לך על ההתייחסות. אני לא אתייחס לבחירות של המוזיאון בתחום הקומיקס - אישית אני התאכזבתי מהכמות שלו ביחס לקריקטורה, אבל זה באמת לא העניין. יצאנו מת"א כי רצינו לעשות את האירוע במוזיאון החדש, וכי האופציות בת"א התפוצצו לנו בפנים. אני שוב אומרת שאשמח לקבל הצעות למקומות בת"א שנראים לך - או לכל אחד אחר - מתאימים, אולי נמצא מקום שלא חשבנו עליו (כמו בית תמי שנה שעברה) ונוכל להרשות לעצמנו. הסיפור של ת"א הופך למין מלכוד. יש לנו כל העדפה שבעולם לעשות שם אירועים, אבל השכירות הורגת אותנו. הצרכים של קאבום הם מקום מרכזי ונגיש, עם שתי כיתות בגודל הגיוני ולובי לדוכנים, ושהכל יהיה מקורה וסגור כי חורף. מזעזע כמה שקשה למצוא מקום כזה. לגבי הנחיצות של קאבום (אני פשוט ממשיכה להגיב על הודעות אחרות ברשותך) ניתן להתווכח. אני לא באה בטענות לבעלי הדוכנים, ויכול להיות שעדיף שנעשה כנס ללא דוכנים (ד"א יכול לפתור את בעיית המקום כי יש מקומות שנפסלו כי אין מקום לדוכנים) וכך אף אחד לא יתאכזב מהמכירות, אבל לפחות עד עכשיו לא נראה לנו נכון לעשות כך. אנחנו מנסים כן ליצור במה למכירת קומיקס ישראלי, וכן לאפשר עוד מועד - רחוק מאוגוסט - להשיק בו חומרים חדשים. ניתן להתווכח לא מעט אם יש הצדקה לקא-בום או לאוק"י, ואני לא בטוחה שהתשובה פשוטה וברורה מאליה, אבל לנו - האנשים ש"מנהלים" את אוק"י (שזה תכלס לומר - האנשים שעושים את העבודה) - נראה שיש הצדקה, יש רצון ויש פוטנציאל. אולי אנחנו לא עושים הכל הכי נכון, אבל זה לא מתוך איזו עקשנות או רצון דווקא לחרבן את העסק. אנחנו מאד משתדלים, מתאמצים, ומה שיוצא יוצא. דרך אגב, אני לא באה בטענות לאף אחד שלא בא. אני לא "מאשימה את אלו שלא באו בכשלון". אני מאד משתדלת לעשות אירוע שכן יקלע, שכן ימכור ושכן ימשוך, ואם לא הולך לי, אני מסיקה מסקנות. ובהחלטה שלי לגבי אילו תכנים לשלב ואלו לא (החלטה שלנו כאוק"י) השיקול העיקרי הוא פופולאריות של תכנים. בעבר הכנסנו שיקולים של "מכסות ואיזונים" (חייבים שיהיה מנגה, חייבים שיהיה אלטרנטיבי, חייבים שיהיה אירופאי). הקהל הצביע ברגליים ואנחנו לומדים. אני לא חושבת שנכון לומר שאנחנו לא מפיקים לקחים משנים קודמות. אחרי קא-בום 2 הפקנו לקחים ועשינו כנס בת"א. אחרי השנה שעברה עשינו מאמץ עילאי למצוא מקום מרווח יותר לדוכנים. אחרי השנה כנראה ננסה לחזור לת"א, ואם לא נמצא מקום נצטרך לשקול את צעדינו. האם באמת עדיף שלא יהיה כנס אם הוא לא בת"א? אני ממש לא בטוחה. גם לא בטוחה שלא.

הוברט

בהודעתך התייחסת לנושא שמעניין אותי עוד מלפני הכנס, והוא 'קידום' הקומיקס. הייתי שמח לשמוע מה לדעתך הפירוש של 'קידום' הקומיקס. האם מדובר בהפצת עולם הקומיקס לאנשים שמעולם לא קראו קומיקס? האם קידום פירושו חיזוק הקהילה הקיימת? או התמקדות דווקא, בקהילה מצומצת יותר של יוצרים? אולי כולם? אשמח לשמוע את דעתך

Hubert Hubert

New member
מדובר בעיקר בהגעה למצב

שבו יוצר קומיקס יכול להתפרנס בכבוד בארץ הזאת בעיקר מיצירת קומיקס. זה אומר, כנראה, העלאת הפופולריות של הקומיקס בציבור, העלאת הערך שלו, ככה שיווצר מצב שלהוצאות ספרים ישתלם להוציא לאור ספרי קומיקס ולקדם אותם, שלמוציאים לאור של עיתונים ישתלם להדפיס קומיקס בעיתון וגם לשלם לקומיקסאים שכר מכובד וכו' (לידיעתכם, אפילו אורי פינק בימינו רעב ללחם!). יצירת קהילה היא בדיוק ההיפך ממה שמדאיג אותי, כשם שאין קהילה אחת מגובשת של חובבי קולנוע או חובבי ספרות בארץ. אני חובב קומיקס, ויש לי עוד חברים שאוהבים קומיקס, אבל לאף אחד מאיתנו אין שום שיח משותף עם רוב הקהל הקבוע של קאבום (שוב, בלי לזלזל). גם כל ה"קהילה" הזאת, כמו שכתבתי בהודעה אחרת, לא באמת קיימת לדעתי. מלבד גרעין של אנשים שנראה שכן מבינים עניין, ובד"כ הם אלה שעומדים מאחורי כל האירועים (ככה שבירור הם לא הקהל שלו בעצמם), אין באמת קהילה של חובבי קומיקס. יש כל מיני כאלה שמתעניינים באופן עקרוני וקראו איזה שניים-שלושה ספרים שהמליצו להם עליהם, או עוקבים אחרי סדרה אחרת, ויש כאלה שנוראאא אוהבים לצייר קומיקס, אבל חס וחלילה אם הם באמת יקראו קומיקס בעצמם, ויש הרבה, אני מניח, שדווקא כן קוראים הרבה קומיקס, אבל אין להם מה למצוא בקהילה הזאת, כי הצורך הזה בקהילה הוא סך הכל די גיקי (עם כל הכבוד לגיקים, אבל הם לא מייצגים את עולם הקומיקס כולו) ונראה כמו ניסיון זול לחכות את קהילת המד"ב של אייקון (ההבדל הוא שמד"ב הוא גם דבר הרבה יותר מבוסס ונגיש בארץ, גם פחות נרחב מקומיקס, שהוא מדיום ולא ז'אנר, וגם לא מושך בעיקר ילדים בני 9 והאימהות שלהם, מה שאצלי לפחות יוצר דחייה אוטומטית). בקיצור, כל מה שאני רוצה זה שתהיה פה תרבות קומיקס מפותחת שמבוססת על יצירה איכותית ושכר הולם, לא על הרצאות וקומיקרבים.

mulon1984

New member
חחח הוברט, באמת...

להעלות את הרמה בארץ? אל תגיד לי שאתה משתמש באודי ובחוברת המסריחה כדי להעלות את הרמה. מה אתה עשית לאחרונה כדי להעלות את הרמה בארץ? ואני מניח שאתה ואורי פינק חברים כל כך טובים שהוא פשוט חשף בפנייך שהוא "רעב ללחם". מדהים. נו, מתי אתה וסנטה קלאוס הולכים לעשות מסיבת הפתעה לארנב הפסחא?

Hubert Hubert

New member
וואי, מולי, די לתפוס תחת.

מה, אתה מתלהב כי הצלחת חודשיים להעלות קומיקס כל שבוע ושיש לך דומיין ושני וולפייפרים? סבבה, אתה סטן לי, צ'רלס שולץ ורוברט קראמב מגולמים באדם אחד, כל הכבוד. 'אודי' הוא קומיקס די מאוד פופולרי ביחס לאתר המצ'וקמק שהוא מתפרסם בו וביחס לקומיקסים בארץ באופן כללי. לא לטעמך? סבבה, גם אני לא אוהב הרבה מהקומיקסים בארץ, אבל עד שלא תתחיל לנמק בטיעונים קצת יותר מורכבים מלסיים כל משפט ב"מדהים" סרקסטי אני לא אוכל לקחת אותך ברצינות. או שתגיד מה הבעיה שלך עם 'אודי', כמו שאני טרחתי לפרט בפניך למה בימו כל כך מחורבן לדעתי, או שפשוט תרד מזה. זה לא מוסיף לך כבוד (וכן, גם תשובה בסגנון "אם אתה לא יודע מה לא בסדר ב'אודי' אז אני לא אגיד לך" תהיה מביכה באותה מידה). ובקשר לאורי פינק - לא צריך להיות גאון כדי לדעת, רק לקרוא את הסימנים, ובכל אופן יש לי את המקורות שלי.

mulon1984

New member
אני לא מתלהב

אני לא זה שפיזר כאן הצהרות בומבסטיות. בסה"כ תהיתי מה אתה עשית בשביל לקדם את המטרות שהצהרת עליהן. כי בתכל'ס, קאבום עשה הרבה יותר ממך. אה, ואני מפקפק בצורה רצינית במקורות שלך לגבי אורי פינק.

Hubert Hubert

New member
קאבום הוא ארגון ייצוגי, אני אמן קומיקס,

המטרות שלנו שונות, ככה שאין ממש טעם להשוות. אבל אם כבר העלת את הנושא, אגב, אני לא בטוח שבלעדיי כל כך הרבה קומיקסים היו מתפרסמים בג'נענע. זה לא הרבה, אבל זה שם קצת כסף לכמה אנשים על השולחן (אף קומיקס בג'נענע, מאז ש'אודי' התחיל לפרסם, לא זכה לאותה פופולריות כמו 'אודי' או אפילו התקרב לזה, כולל הקומיקס של אורי פינק, אני בספק אם מישהו מהם היה יכול לגרום לעורכים שם לחשוב שיש משהו רווחי בלפרסם שם קומיקס). תפקפק עד מחר, אבל תשאל את עצמך כמה שאלות לפני זה - למה האדם שנחשב לאמן הקומיקס היחידי שמצליח לפרנס את עצמו בכבוד בארץ מפרסם קומיקסים במקומות נידחים כמו ג'נענע ואתר טיפו? למה את המגזין שלו שהוא כל כך אוהב הוא ממלא בעיקר בחומר ממוחזר משנים עברו, קומיקסים שהתפרסמו במקומות אחרים וקומיקסים של אנשים אחרים (בתחילת המגזין, אם אני זוכר נכון, התפרסם שם הרבה יותר חומר מקורי)? למה הדרך היחידה שבה הוא מצליח להוציא את הספרים שלו ואת המגזין היא דרך הוצאה עצמית, ולא דרך מודן כמו פעם, דבר שבוודאי היה לו הרבה יותר נוח? למה באופן כללי הוא מוציא פחות ספרים מפעם? אגב, זכור שאני ואורי חלקנו כבר כמה "מקומות עבודה". אני לא רוצה לנקוב בשמות אבל אולי זה יעורר במעט את בטחונך במקורות שלי.

ailag

New member
../images/Emo79.gifבחצות הלילה בצאת הכוכבים, הוברט ומולי../images/Emo23.gif

דנים דיון אקדמי על תרבות הקומיקס בישראל

Hubert Hubert

New member
אה, ולמקרה שזה איכשהו לא היה ברור-

אני לא חושב שהדבר שצריך להיות בראש מעייניו של כל יוצר קומיקס מתחיל (או ותיק) הוא "להעלות את הרמה של הקומיקס בארץ". אני חושב שכל אחד צריך לעשות איזה קומיקסים שבא לו, בלי קשר למה הקהל חושב או אפילו למה אני חושב (!), אבל לעומת זאת כשמדובר בארגון שאמור להיות ייצוגי (בניגוד לאמנות, שאמורה להיות אישית, באופן טבעי) צריך להפעיל הרבה יותר שיקול דעת בנוגע למה הם משדרים ואיזה מטרות הם משרתים.

amitais

New member
למה מה אתה עשית לאחרונה להעלות

את הרמה ולתרום את תרומתך לשמירת זקיפות הקומה של ה***** הלאומית? צר לי מולי, אבל אתה לא בעמדה להתנשא מעל הוברט. אפילו שהוא ירושלמי.

הוברט

חשבתי על מה שאמרת, אפילו הרבה. אני עדיין לא רוצה להגיב, כי עוד לא גיבשתי דיעה מסודרת (ובניגוד לחלק, אני לא עונה לפני שאני חושב), אבל הייתי רוצה להעלות נושא משני לשרשור, וכמובן כולם מוזמנים להגיב ולהתרשם, כי זה חשוב: האם ריאלי לדעתכם להתפרנס מקומיקס בא"י? האם זה מצב אפשרי בכלל? האם זה אפשרי במקומות אחרים? האם זה אפשרי באמריקה? בארצות אחרות? הדיון לדעתי אמור להתייחס יותר למספרים ועובדות קונקרטיות, ולא לדוגמאות של פופולאריות זולה כמו "גוסיני מאוד מצליח, אז זה מוכיח ש...", כיוון שקומיקס, כמו ספרות או משחק הוא תחום אמנות, שבו ההצלחה של קומץ לא מעידה על גל או מגמה (בניגוד לתעשיית ההיי-טק, למשל)

amitais

New member
אפשרי, אך נדיר

מעט מאוד אנשים מצליחים להתאים למשבצת של הצלחה עממית גדולה שגוררת הצלחה מסחרית רבת שנים. בארץ רק אורי פינק הצליח, לפחות במגזר החילוני. רוב הקומיקסאים מתפרנסים מתחומים קרובים, בעיקר איור ולפעמים אנימציה, עריכה, הוראה ודברים אחרים. אני לדוגמא מתפרנס בעיקר מאיור לעיתונים, לפרסום, ועיצוב לפרוייקטים שונים ללקוחות מוסדיים שונים, ביניהם פליירים להופעות.

למעלה