מדובר בעיקר בהגעה למצב
שבו יוצר קומיקס יכול להתפרנס בכבוד בארץ הזאת בעיקר מיצירת קומיקס. זה אומר, כנראה, העלאת הפופולריות של הקומיקס בציבור, העלאת הערך שלו, ככה שיווצר מצב שלהוצאות ספרים ישתלם להוציא לאור ספרי קומיקס ולקדם אותם, שלמוציאים לאור של עיתונים ישתלם להדפיס קומיקס בעיתון וגם לשלם לקומיקסאים שכר מכובד וכו' (לידיעתכם, אפילו אורי פינק בימינו רעב ללחם!). יצירת קהילה היא בדיוק ההיפך ממה שמדאיג אותי, כשם שאין קהילה אחת מגובשת של חובבי קולנוע או חובבי ספרות בארץ. אני חובב קומיקס, ויש לי עוד חברים שאוהבים קומיקס, אבל לאף אחד מאיתנו אין שום שיח משותף עם רוב הקהל הקבוע של קאבום (שוב, בלי לזלזל). גם כל ה"קהילה" הזאת, כמו שכתבתי בהודעה אחרת, לא באמת קיימת לדעתי. מלבד גרעין של אנשים שנראה שכן מבינים עניין, ובד"כ הם אלה שעומדים מאחורי כל האירועים (ככה שבירור הם לא הקהל שלו בעצמם), אין באמת קהילה של חובבי קומיקס. יש כל מיני כאלה שמתעניינים באופן עקרוני וקראו איזה שניים-שלושה ספרים שהמליצו להם עליהם, או עוקבים אחרי סדרה אחרת, ויש כאלה שנוראאא אוהבים לצייר קומיקס, אבל חס וחלילה אם הם באמת יקראו קומיקס בעצמם, ויש הרבה, אני מניח, שדווקא כן קוראים הרבה קומיקס, אבל אין להם מה למצוא בקהילה הזאת, כי הצורך הזה בקהילה הוא סך הכל די גיקי (עם כל הכבוד לגיקים, אבל הם לא מייצגים את עולם הקומיקס כולו) ונראה כמו ניסיון זול לחכות את קהילת המד"ב של אייקון (ההבדל הוא שמד"ב הוא גם דבר הרבה יותר מבוסס ונגיש בארץ, גם פחות נרחב מקומיקס, שהוא מדיום ולא ז'אנר, וגם לא מושך בעיקר ילדים בני 9 והאימהות שלהם, מה שאצלי לפחות יוצר דחייה אוטומטית). בקיצור, כל מה שאני רוצה זה שתהיה פה תרבות קומיקס מפותחת שמבוססת על יצירה איכותית ושכר הולם, לא על הרצאות וקומיקרבים.