אוקי תקשיבו כולם!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

N יxוe כלל

New member
אוח תעשה טובה??

לה'ו חשבת על זה שאני מעבירה דברים בצורה אחרת כי אני לא רוצה שידעו את הסיבה האמיתי לכך שאני לא עושה?? לא לא חשבת נכון?! לכן אמרתי את זה בצורה "גאה" אז אל תסיק מה שאתה רוצה להסיק בקיצור גיליתי שיש לי עיר עם אנשים קרים! ומגעילים!! ואני ממש מצטערת שאני חלק מהעיר הזאת!

חביבתי, כתבת דברים מופרכים...

מבלי שבדקת את העובדות ואת באה בטענות על המסקנות שלי? בניגוד למה שכתבת, אין כל בעיה ללבוש חצאית בצה"ל. בניגוד למה שכתבת, אין בעיה של שמירת נגיעה - יש המון דתיות בצה"ל, יש היתרים מרבנים, וכאמור בכל מקום עבודה ו/או לימודים גבוהים יהיו גם זכרים. עפ"י החוק אזרחית בגילך אמורה לשרת בצה"ל או בשירות לאומי. לא הסתייע? קראי את הודעתה של המפוזרת. לא רוצה לתרום? אל תתרמי, אבל אל תתגאי בכל! ובנוסף לכל האמור לעיל, את כותבת דברים כמו "אין לי מה לחפש בצבא...:p אני לא בשביל שיחלקו לי פקודות..חחחח יכנסו אותי כל יום לכלא.. אני אמורה להיות שירות לאומי אבל הייתי שבוע וברחתי" ואח"כ מתלוננת על כך שאנשים לא יודעים את הסיבה "האמיתית" שלך? כל מה שאני מסיק, אני מסיק מהדברים שלך.

אמברון

New member
בואי נפסיק להתחסד

אף אחד לא ראה את האור. אבל שירות בצבא עדין לא בגדר התנדבות. זאת חובה! אני לא פטריוטית או ציונית או השד יודע מה. אבל כל עוד אני חיה במדינה בה שירות בצבא הוא בגדר חובה - כל המשתמט מכך הרי הוא מי שמתחמק מחובותיו. אף אחד לא משרת בצבא כי המדינה נותנת והאזרח צריך להשיב לה. ההפך הוא הנכון. אנחנו לא מקבלים דבר, אבל תמורה עלינו לתת. התנדבות, אגב, היא ליחידות הקרביות וליחידות העילית. הלוואי והשירות לא היה חובה. אני מניחה שהייתי מנחה את ילדי לחיות את חייהם מבלי לקחת בחשבון שאת עול ההגנה הם צריכים לשאת על כתפיהם. אבל המציאות רחוקה מכך ואין לי אלא להצר על כך (מה שכן, ברור לי שאכוון אותם לתפקידים "ג'ובניקים"! ופה אני "חוטאת" בחטא האנוכיות. סליחה, אבל אני אמא. מותר לי). לכתיבה של הנערה יש את כל הלגיטימציה. כך גם לשלי.

אהממ... מסכים על כל מילה (כמעט)...

אבל את "לא ציונית"? כלומר אינך מאמינה בזכות לבית לאומי לעם היהודי? סתם סקרנות...

אמברון

New member
מאמינה... בטח מאמינה!

אבל אני לא שייכת לזרם שייאחז במדינה הזאת כל עוד נפשו בו. יכולה להגיד בגילוי לב שאילו היתה לי האפשרות, סביר שלא הייתי נשארת כאן. האופציה קיימת אבל אין לי אומץ ובסה"כ טוב לי. יש המון דברים שמחברים אותי לארץ הזאת, אבל אף לא אחד מהם קשור לאחיזה בקרקע. מה שמחבר אותי זה המשפחה, החברים והבית. את אלה יהיה לי קשה לבסס במקומות אחרים.

אומר לך מדוע זה הקפיץ אותי...

זאת הפכה להיות שריטה שלי (אחת מיני רבות)... לאחר 6 שנים בחו"ל (בקיץ נוסעים שוב לפריז ל-4 שנים. מה לעשות, זאת אשתי שגוררת אותי
) הפכתי להיות רגיש יותר לנושא. מסיבות של חוסר ידע ואי-הבנה המילה ציונות הפכה בהרבה מקומות בעולם למילת גנאי. אנשים רבים רואים בציונות סוג של פאשיזם/גזענות (וכמובן שההחלטה באו"ם, שבוטלה בינתיים, של ציונות=גזענות תרמה לכך). בנעורי, עת הייתי חבר ב"נוער רצ" אני זוכר מפגשים עם בני נוער ערבים ואת תדהמתם כששמעו שאנו מגדירים עצמנו כ"ציונים". מבחינתם, לאחר שטיפת מוח מאסיבית של אמצעי התקשורת ממדינו ערב להם נחשפו, ציוני היה גרוע מנאצי. לכן זה כ"כ מקומם אותי. לדידי כל אדם שמאמין בזכות העם היהודי להגדרה עצמית הינו ציוני - גם אם אינו יהודי, בדיוק כפי שכל אדם המאמין בשיוויון בין גברים לנשים הינו פמיניסט - גם אם אינו אשה. זהו. מצטער על ההרצאה...

אמברון

New member
הדבר היחיד שאני יכולה להגיד זה...

מני^%$&ק! 4 שנים לפאריז? (תיכף יואל יצטרף לשלל הברכות
).

../images/Emo6.gif כבר אזהרתי את יואל בזמנו...

עוד לפני שהעניין היה סגור, שאם וכאשר אשמח לקבל כל טיפ על פריז. אנחנו מכירים לא מעט אנשים שחיו בפריז בעבר (רעייתי שהתה שם קיץ אחד כשהיתה סטודנטית. אני הייתי רק פעם אחת לשבוע) אבל תמיד אפשר ללמוד מעוד אנשים

לוסטיטה

New member
חובה אבל יש יוצאים מהכלל

יש כזה דבר שחרור מצה"ל מטעמי דת ומצפון. המצפון פחות עובד פה =)

אמברון

New member
עם טענת מצפון יש לי, באופן אישי,

פחות בעיה. אני מניחה שנער/ה שמצפונם לא מאפשר להם לקחת חלק במשהו שהם לא מאמינים בו מוכיח סוג של חשיבה עצמאית, בוגרת והגיונית. זה לא שהם נתונים למסכת הנחיות של עשה / אל תעשה. הם מחליטים לבד. באופן דומה אני יכולה לומר שבחירה בצמחונות ממניעים אידיאולוגים אינה שוות ערך לאכילת מזון כשר. זאת אידיאולוגיה וזאת אמונה. יש הבדל גדול בין השניים.

Ritrita

New member
../images/Emo45.gif עם הסתייגות

מותר להיות אגואיסטים. אני יושבת בבית ויש לי זמן פנוי שאני לא מנצלת לתרומה לעולם מסביבי, שלא כמו הרבה אחרים שאני מכירה. את צודקת. זה מותר. אבל לתרץ את האגואיזם במליון סיבות שונות חוץ מהסיבה האמיתית (האגואיזם למי שלא עוקב) זה כבר חוצפה! אני אגואיסטית ואני גאה בזה---> משפט הגיוני. בצבא אסור לשים חצאיות -----> משפט לא הגיוני.

dcor

New member
צבא

שלום היתי בצבא כולל עם בנות דתיות אחותי דתי מי שרוצה יכולה לשמור על הכל בצבא . בבר אילן לומדות בחורות המוגדרות דתיות למדתי איתן והן הולכות חשוף כך שכל בת ע"פ רצונה יכולה לשמור זו ודאי לא סיבה להשתמט גם אנחנו בצבא לא בחרנו כל דבר

Ritrita

New member
../images/Emo46.gifאני כועסת

א. יש חצאיות ארוכות שאינן יצוגיות. ב. גם לחיילות חילוניות אסור להיות עם גבר באותו חדר ג. את לא צריכה לגעת בגברים, אין כלל צהלי שמחייב אותך בזה. אלו שלושה דברים שלחלוטין סותרים את הסיבות שלך. יש הרבה דברים שאת יכולה לעשות בצה"ל בתור דתייה בלי שזה ינגוד את אמונתך, עובדה יש הרבה נערות דתיות שמשרתות בצבא. לגבי שירות לאומי, יש לי חברה לא דתייה שלא שירתה בצה"ל מסיבות מצפוניות ועשתה שירות לאומי קרוב לבית, במעון של ויצ"ו. היא חזרה כל יום הביתה ולא הייתה צריכה לגור עם בנות שמכניסות גברים לחדר. אני חושבת שאם את לא רוצה לשרת כאן או כאן זו זכותך. אף אחד לא מאשים אותך. גם אני הייתי רוצה לעבוד ולהרוויח כסף במקום השנתיים שנתתי למדינה. אם "זה מה שאת מאמינה בו", אז האמונה שלך צריכה להיות סיבה מספקת לזה שלא שירתת ואל תחפשי סיבות חיצוניות כי זה מראה על זה שאת בעצמך לא חושבת שזה "בסדר" לא לשרת. אה ועוד משהו... ההתגוננות שלך מצביעה על רגשות אשם. תבדקי את זה עם עצמך. אף פעם לא מאוחר להתנדב איפשהו.

N יxוe כלל

New member
חיפשתי במשך חצי שנה שירות קרוב לבית

לה'ו ולצערי לא מצאתי!! מה את חושבת שאני לא רוצה לתרום?!?! שאני לא מרגישה צורך לתרום?? רציתי ללכת למועצה ולשאול אם יש התנדביות כל שהן כי ראיתי שכתוב בעיתון אבל אני לא יכולה לעשות את זה עד שאין לי עבודה קבועה כי ההורים שלי לא ממנים אותי!!ואם אני עושה שירות לאומי לפחות אני מקבלת 600 שקל בחודש..וגם תורמת! למה את חושבת שכיף לי להשיאר בבית ולא לעשות כלום?!?!?

אמברון

New member
אין לך להלין אלא על עצמך

זאת הבחירה שלך. הגיל שלך מאפשר לך לבחור. ואת הבחירה שלך עשית. צהיי מספיק הוגנת כדי לעמוד מאחוריה מבלי לחפש צידוקים שמציגים אותך כקרבן. אני בטוחה שהכוונה שלך טובה. אבל כמעסיקה פוטנציאלית אני מודה שאעדיף בוגרת צבא מאשר משתמטת (וסליחה אם אני מעליבה אותך), בדיוק כפי שאעדיף להעסיק אם לילדים ולא משוחררת טריה.

עכשיו אני...

בשביל לסוע באוטובוס צריך לשלם כסף... בשביל לאכול צריך ללכת לסופר ולשלם... בשביל לחיות כאן בארץ ישראל-היא מדינת היהודים צריך לשלם.. צבא,מס הכנסה,ביטוח לאומי,מע"מ ועוד ועוד.. אין זכויות ללא חובות... אני שילמתי 3 שנים קש על השולחן...לכן אני רואה בכל מקום בארץ כאילו הוא שלי!!! שילמתי עליו..לא תרומה.. את לא רוצה לשלם? סעי לברוקלין... שומרת נגיעה? החבר שלך יודע על זה? כל אדם זכאי לכל דבר...אם מילא את חובותיו... ו ... חשוב מאוד לזכור ש: המגבלות שלנו הן אלו שאנו מציבים לעצמינו.... ואם את רוצה לעזוב את הפורום...יש עוד 1 כזה בווי נט..יחד עם חוזר בתשובה...תסתדרו יופי בלי נגיעות.. שי

למעלה