אוף דיכאון.......

Odish16

New member
בעעעעע בפרצוף!

זה שמרכלים ככה זה בימינו, אין מה לעשות..אפילו בלי לשים לב את מרכלת על אנשים..ככה זה וזהו נקודה! כאילו שאת אף-פעם לא ריכלת על חברה או על מישהו שאת מכירה. וזה לא הגיוני שבנאדם לא פוגע בחברויות, אולי זה רק מראה לי שיטחיות...זאת אומרת... חייב להיות ריב בקשר מסויים.. אין כזה דבר ל-א לריב בקשר טוב.. זו דעתי. ודיברת כל כך הרבה דברים לא נכונים.. אמנם אמרת שהאנגלים הם קרים ובלה בלה בלה..אבל מה היה הקטע הזה עם החברויות שלהם? זה ממש לא נכון את חושבת שרק לישראלים יש חברויות טובות ונאמנות ובלה בלה בלה? ממש לא. אל תשפטי על פי איפה שאת גרה, כי זה דבר לא נכון לעשות.. את לא יודעת ואת לא מכירה את כוווולללםםםם שאת יכולה להגיד..אה כן, החברות שלהם היא ככה וככה..זה ממש לא נכון. אני בטוחה שבכל העולם לא משנה אם הם קרים חמים או פושרים, יש להם עדין חברים ואצל כל בן אדם מגדיר 'חברים' בצורה שונה... ובגיל ההתבגרות דווקא החברות היא יותר חזקה..דעתי..

../images/Emo45.gif

זה נורא מוזר לי שבכל אנגליה אין אנשים שהם חברים טובים. שטויות.

Julia16

New member
סליחה, את יכולה להגיד

'אפילו בלי לשים לב אני מרכלת על אנשים..ככה זה וזהו נקודה!' אוקיי? אם את מרכלת על החברות שלך, אז זוהי בעיה שלך ושלהן. אני באופן אישי לא מרכלת על חברות שלי. לא על אלה שבאמת אני מחשיבה אותן כחברות ושבאמת אכפת לי מהן, בסדר? אז אל תגידי שזה מה שכיום. ומי שמרכלת על החברות שלה זה רק מראה על עומק החברות שלהן. בקשר לריב, אני אמרתי שלא יכול להיות ריב בקשר? אני אפילו הזכרתי את המילה הזאת? לא. ולהפך, ריב בקשר זה לדעתי דבר מנאוד חשוב כי זה דבר שמאוד מחזק את הקשר אחר כך ושגורם לאנשים עוד יותר להיפתח ואני דווקא חושבת שריב בכל מערכת יחסים זה דבר נורמלי ואפילו רצוי מדי פעם. בקשר לאנגלים, את יכולה להגיד מה שאת רוצה וגם כולכם. לא אתם חיים עם האנגלים, אני חייה איתם. אז תגידו מה שתם רוצים, אני לא התווכח איתכם אפילו. אני רואה איך פה מערכות יחסים בין בנות בגילי מתנהלות. אני רואה איך שחברה מרכלת על ה'חברה' שלה מאחורי הגב ואחרי זה מתנהגת רגיל איתה. אני רואה איך שאנשים פה שמחשיבים את עצמם כחברים אפילו עוד לא היו אצל ה'חבר הכי טוב שלהם' בבית. אני רואה איך שכל מה שהם עושים ביחד זה להתמסטל ולהשתכר. ואולי יש יוצאי דופן, אבל אלה באמת מיקרים דיי נדירים ויותר יש אותם אצל אנגלים יותר מבוגרים. יש פה אנשים שכל החיים שלהם לא ידעו אפילו מזה חבר אמיתי. פשוט כי הקונספט שלהם של חברות הוא משהו לגמרי שונה ממה שאנחנו מגדירים אותו. אין אצלהם קירבה והם גם לא מרגישים שזה חסר. ודווקא בגיל ההתבגרות לדעתי החברות היא הרבה פחות חזקה, כי בני נוער הם יותר הפכפכים ומשנים את הדעות ואת החברים שלהם כל הזמן, בניגוד למבוגרים שיותר אפשר לסמוך עליהם וגם בקשר עם אחרים הם יותר נאמנים. אבל זו דעתי.

בפעם המיליון

מה נראה לך שילדים בארץ עושים בגיל הזה? נפגשים בשביל לדון על הכלכלה בארץ? אני אולי לא אתווכח איתך על איך אנשים באנגליה (קשה לי להאמין שרק בישראל יש חברויות עמוקות אבל מילא) אבל את גם לא יודעת איך זה לחיות בארץ ואת לא יודעת מה ילדים בגיל שלך עושים.

זה כמו ש...

בהתחלה כהייתי מתקשרת אל חברה שלי היא הייתה נורא מאושרת, ועשיו היא סתם לוקחת את זה כמובן מאליו... שאר החברים עדיין נורא מתרגשים בשיחות טלפון...

maya14

New member
אממ... 4 חודשים..

מותק זה כלום! בחצי שנה הראשונה שלי פה הייתי כל הזמן עם החברות שלי מהארץ בקשר, כל הזמן!! אין לך מושג איך כולם התרגשו לדבר איתי ולשמוע אותי כשהתקשרתי אליהם והכל ואפילו שעדיין זה עוד קצת ככה זה פוחת ופוחת עם הזמן. אם תחזרי עוד חודשיים אז אולי דברים באמת לא ישתנו,אבל אם את מתכננת לחזור עוד שנתיים שלוש, דברים ישתנו. אחרי שנתיים או שלוש בצבא שלא תיהיה בסביבה של חברות שלך בכלל תראי מה יקרה.אולי עדיין תשאר קצת חברות אולי אפילו תשלימו את החסר אבל בחצי השנה הראשונה שלך בארץ אחרי שתחזרי אם תיהיה בחו"ל כמה שנים תשימי לב להבדל רציני ולא בטוח שתתאימי לחברות הקודמות שלך יותר. אנשים משתנים כמו שאין לך מושג, וגם את בעצמך תשתני. אני יודעת שאת נאחזת במשהו כרגע, כי קשה לך וזה ברור כולנו נאחזים בזה אבל הרוב זה אשליה. אחרי שנים שחווית דברים חדשים והן חוו דברים חדשים ופגשו באנשים חדשים יהיו להם חברים חדשים שיכול מאוד להיות שלא תרגישי שטוב לך איתם. ואפילו ביקור לא יוכל להדגיש לך את הפער הענק למרות שגם זה לדעתי בעוד שנה או שנה וחצי ידגיש את הפער,אבל ביקור זה משהו קצר וכולם מתלהבים מלראות אותך אבל כשאתה חוזר לחיי שיגרה עם האנשים אחרי שנפער פער כ"כ גדול המון דברים משתנים.ומלבד זה את אומרת שכל חברות שמתנתקת היא אל חברות אמיתית? אני בטוהח שאיפשהו בחיים הייתה לך חברה טובה שהתנתק לך איתה הקשר למרות שהית בארץ. החברות הטובות שלי השתנו מלא פעמים וגם של עוד מלא אנשים שאני מכירה. בעצם אני כמעט ולא מכירה בנאדם אחד שנשאר תקוע אחרי תיכון או יסודי עם אותם חברים וגם אם כן נכנסו לו לחיים גם הרבה חברים חדשים. אפילו עכשיו שכל החברות שלי בתיכון אפילו שרובן באותו תיכון חלק מהקשרים התנתקו כי הן הכירו אנשים חדשים שיותר נוח להן איתם, זו דרכו של עולם חבל להאחז באשליות.

צודקת אבל זה לא אומר ש...

חברויות שלא נשמרות לא היו אמיתיות סומטיימז זה פשוט לא עובד... מסיבות שונות אבל זהו גם אצלי זה ככה... החברות הכי קרובות שלי עדיין חברות הכי קרובות :) ונוספו כמה חדשות אבל החברות מהארץ נשארו...

צודקת

אבל הקטע החשוב פה זה להסביר לאנשים שזה כן אפשרי כדי שאלה שקוראים את הפורום ועוד לא עברו לא יכריזו כבר יום אבל על כל החברים שלי שישארו בישראל.

אז תדעי שיש גם מציאות שונה

זה נכון שאנשים משתנים אבל לא תמיד השינוי הזה גורם לאנשים להתרחק אחד מהשני. אחת החברות הטובות שלי היא מישהי שאני מכירה מכיתה ד' ומאז אנחנו חברות טובות. אמנם שתינו השתננו ואנחנו עכשיו נורא שונות אחת מהשניה, אבל זה לא מפריע לנו להיות עדיין חברות ממש טובות. זה שלמישהו יש חברים טובים עוד מהיסודי או מהתיכון לא אומר שהוא נשאר בחברה תקועה. אף אחד לא אומר שאסור להכיר אנשים חדשים בשביל לשמור על החברים הישנים. מתישהו גם את תביני את זה.

CuteDevil

New member
למה תקועה??

אם למישהו יש חברים מהיסודי זה אומר שהיו לו חברים באמת טובים! זה לא קשור ללהיות תקועה...אפשר גם לזוז עם החברים הישנים..! וחוצמיזה יכולים להיות גם חברים טובים מהיסודי ועוד חברים חדשים מהחטיבה או תיכון...

CosmikDebris

New member
זה כל כך בולשיט שבא לי לבכות

זה שלך אין כאלה חברויות זה לא אומר שזה נכון. לי יש חבר שאנחנו ביחד לא רק מהיסודי, אלא מהגן. את יומהולדת 5 חגגנו ביחד. ולהגיד לי שאני תקוע בעבר זה שקר. וגם אחותי שכבר בת 21 עדיין יש לה חברה ממש טובה מהיסודי. בכל מקרה זה שקר וכזב.

maya14

New member
אמרתי ש..

זה אל להיות תקוע אם אתה שומר עך אנשים עם קשר, אבל עם אלו האנשים היחידים שאתה נשאר איתם בקשר ולא זז למקומות עם אנשים חדשים ויוצר חברים חדשים זה מראה לדעתי המון על בנאדם

CosmikDebris

New member
מה שאמרת.. ואני מצטט

.חברויות מגיל צעיר בד"כ לא ילוו אותך עד לתקופת הנישואים שלך או רוב החיים שלך" וסליחה על ורת ההתבטאות אבל זה בול שיט.

Julia16

New member
אולי תרגע?

זה שאתה לא מאמין במשהו לא אומר שזה 'בולשיט' ושזה 'שקר וכזב'. זו צורת התבטאות ממש פוגעת ומעליבה, אז תחשוב קצת איך אתה מנסח את הדברים שלך.

למעלה