ואני דווקא כן מסכימה איתה.
קודם כל, מנסיון אישי, אני גם ראיתי שחברויות זה דבר מאוד קשה לשמר כשנמצאים בארץ אחרת. קינקין, גם אני כשגרתי באנגליה 4 חודשים עוד הייתי בקשר עם החברה הכי טובה שלי. בחנוכה, 4 חודשים אחרי שהגעתי לאנגליה, באתי לארץ לביקור ונפגשתי עם החברה הכי טובה שלי והתחבקנו ובילינו ביחד והכל היה טוב ויפה. אחרי 4 חודשים, בפסח, אני שוב פעם באתי לביקור, ועדיין, התחבקנו ונפגשנו והכל היה טוב ויפה. חודשיים אחרי, בחופש הגדול, אני באתי שוב פעם לביקור. הפעם הזאת, החברה הייתה יותר אדישה, וממש כאילו עשתה לי טובה שהיא באה לפגוש אותי. היא באה עם חברה נוספת ובכל הזמן הזה הם דיברו על כל מיני בנים שהם יצאו איתם וכל מיני חוויות שקרו להן והעבירו כל מיני בדיחות 'פרטיות' שלי כמובן לא אמור כלום ולא היה לי שום מושג על מה הם מדברות. גם החברה עצמה נורא השתנתה, גם במראה, אבל במיוחד באופי. היא נעשתה מאוד מושפעת מהחברה, התחילה לעשן, הדיבור שלה השתנה, הצורת מחשבה שלה השתנתה, כל מיני דברים כאלו. ממש היה ריחוק בינינו וזה לא היה אותו דבר. היו הרבה שתיקות וזה כאילו שהיית עם בנאדם שונה. מאז לא נפגשנו יותר וגם אין לי קשר איתה. אז אני לא יודעת למה אתן מתכוונת כשכולכן ככה זורקות את המשפט 'חברויות אמיתיות נשמרות אם הם אמיתיות'. כי קודם כל, גם אני הייתי בטוחה שזו חברות אמיתית ומאוד האמנתי בקשר. דבר שני, אפשר להעביר דיון שלם רק על מזה 'חברות אמיתית'. ודבר שלישי, האם זה שהחברות שלך צועקות לך בטלפון שהם מתגעגעות אומר משהו? את יודעת, מילים לא עולות כסף. תזכרי את המשפט הזה, ובמיוחד עם בנים.. אבל באמת, ברור שאם את פתאום מתקשרת אליהן באמצע טיול שנתי כשכולן שם אז הן יתלהבו ויצרחו וכל השטויות האלה. אבל ברגע שאת מנתקת, זה זהו. את חושבת שהם באמת חושבות עלייך כל הזמן? יש להם את החיים שלהן, הם עוברות את החוויות שלהן ומתבגרות, כל אחת לעצמה. וכל אחת תעבור את המסלול שלה. וחברויות כל הזמן משתנות ונחלשות ומתחזקות. ועוד דבר, אתן חושבות שזה שאתם מדברות עם החברה פעם בחודש זה אומר משהו? בסדר, אז מדברים. אבל במשך החודש הזה זה לא שהשנייה חושבת רק על החברה הרחוקה. יש לה את החיים שלה. אז מחליפים חוויות ואולי אפילו באמת פותחים את הלב, אבל זה לא אותו דבר כמו להיות אחת עם השנייה, כמו לישון ביחד ולדבר כל הלילה ולנהל שיחות נפש. ונגיד שכשאת מגיעה אז נפגשים. אז מה? ברור שתיפגשו. את חושבת שזה אומר הרבה? מבחן החברות האמיתי הוא הרבה יותר מורכב ומסובך מאשר לראות אם החברה אומרת לך בטלפון שהיא מתגעגעת או לא, ואם היא נפגשת איתך כשאת באה לארץ או לא. יש דברים הרבה יותר עמוקים מזה שעוברים אותם רק כשנמצאים ביחד. ולאמילי, אנילא אומרת, אפשר להיות בקשר עם כל מיני אנשים גם אם לא נמצאים באותו המקום. אבל את לא יכולה להגיד לי שעוצמת הקשר לא השתנתה ולא דעכה.