אוף דיכאון.......

תראה פופולריות זה לא דבר ש...

מאמינים בו או לא, כאילו ברור שאפשר לא להסכים עם מה שמאחוריו ושטויות אבל זה קיים, ביסודי ובכל מקום בחיים במידה מסויימת, עם סוגים מסויימים של אנשים, זה קיים, ולחברה הזאת של שירן כנראה אכפת מזה, אם הבנתי נכון, וזה מה שהיא מנסה להעביר......... לא צריך להתקיף ככה אנשים מסכנים וחסרי ישא.... חח

Julia16

New member
ואני דווקא כן מסכימה איתה.

קודם כל, מנסיון אישי, אני גם ראיתי שחברויות זה דבר מאוד קשה לשמר כשנמצאים בארץ אחרת. קינקין, גם אני כשגרתי באנגליה 4 חודשים עוד הייתי בקשר עם החברה הכי טובה שלי. בחנוכה, 4 חודשים אחרי שהגעתי לאנגליה, באתי לארץ לביקור ונפגשתי עם החברה הכי טובה שלי והתחבקנו ובילינו ביחד והכל היה טוב ויפה. אחרי 4 חודשים, בפסח, אני שוב פעם באתי לביקור, ועדיין, התחבקנו ונפגשנו והכל היה טוב ויפה. חודשיים אחרי, בחופש הגדול, אני באתי שוב פעם לביקור. הפעם הזאת, החברה הייתה יותר אדישה, וממש כאילו עשתה לי טובה שהיא באה לפגוש אותי. היא באה עם חברה נוספת ובכל הזמן הזה הם דיברו על כל מיני בנים שהם יצאו איתם וכל מיני חוויות שקרו להן והעבירו כל מיני בדיחות 'פרטיות' שלי כמובן לא אמור כלום ולא היה לי שום מושג על מה הם מדברות. גם החברה עצמה נורא השתנתה, גם במראה, אבל במיוחד באופי. היא נעשתה מאוד מושפעת מהחברה, התחילה לעשן, הדיבור שלה השתנה, הצורת מחשבה שלה השתנתה, כל מיני דברים כאלו. ממש היה ריחוק בינינו וזה לא היה אותו דבר. היו הרבה שתיקות וזה כאילו שהיית עם בנאדם שונה. מאז לא נפגשנו יותר וגם אין לי קשר איתה. אז אני לא יודעת למה אתן מתכוונת כשכולכן ככה זורקות את המשפט 'חברויות אמיתיות נשמרות אם הם אמיתיות'. כי קודם כל, גם אני הייתי בטוחה שזו חברות אמיתית ומאוד האמנתי בקשר. דבר שני, אפשר להעביר דיון שלם רק על מזה 'חברות אמיתית'. ודבר שלישי, האם זה שהחברות שלך צועקות לך בטלפון שהם מתגעגעות אומר משהו? את יודעת, מילים לא עולות כסף. תזכרי את המשפט הזה, ובמיוחד עם בנים.. אבל באמת, ברור שאם את פתאום מתקשרת אליהן באמצע טיול שנתי כשכולן שם אז הן יתלהבו ויצרחו וכל השטויות האלה. אבל ברגע שאת מנתקת, זה זהו. את חושבת שהם באמת חושבות עלייך כל הזמן? יש להם את החיים שלהן, הם עוברות את החוויות שלהן ומתבגרות, כל אחת לעצמה. וכל אחת תעבור את המסלול שלה. וחברויות כל הזמן משתנות ונחלשות ומתחזקות. ועוד דבר, אתן חושבות שזה שאתם מדברות עם החברה פעם בחודש זה אומר משהו? בסדר, אז מדברים. אבל במשך החודש הזה זה לא שהשנייה חושבת רק על החברה הרחוקה. יש לה את החיים שלה. אז מחליפים חוויות ואולי אפילו באמת פותחים את הלב, אבל זה לא אותו דבר כמו להיות אחת עם השנייה, כמו לישון ביחד ולדבר כל הלילה ולנהל שיחות נפש. ונגיד שכשאת מגיעה אז נפגשים. אז מה? ברור שתיפגשו. את חושבת שזה אומר הרבה? מבחן החברות האמיתי הוא הרבה יותר מורכב ומסובך מאשר לראות אם החברה אומרת לך בטלפון שהיא מתגעגעת או לא, ואם היא נפגשת איתך כשאת באה לארץ או לא. יש דברים הרבה יותר עמוקים מזה שעוברים אותם רק כשנמצאים ביחד. ולאמילי, אנילא אומרת, אפשר להיות בקשר עם כל מיני אנשים גם אם לא נמצאים באותו המקום. אבל את לא יכולה להגיד לי שעוצמת הקשר לא השתנתה ולא דעכה.

אבל אני אומרת שלא.

עצוב לי בשבילכן שאין לכם חברים אמיתיים. באמת עצוב לי. ליבי, עושה רושם שאת בכלל לא מאמינה באנשים וזה באמת חבל. אני לא חושבת שאנשים סתם יגידו לה שהם מתגעגעים אליה, למה שהם יעשו את זה אם זה לא נכון? אם היו לך חברים אמיתיים היית יודעת שחברות זה יותר מלעשות דברים ביחד ולדבר. חברות זה לדעת שתמיד יהיה מישהו בשבילך שישקשיב לך, גם אם הוא גר בקצה השני של העולם. אני יודעת שחברים שלי חושבים עליי, אמנם לא כל הזמן אבל גם אני לא יושבת כל היום וחושבת "הו מעניין מה שירלי עושה עכשיו". ממש לא. לה יש את החיים שלה ולי יש את החיים שלי. אני לא צריכה שחברים שלי יגידו לי שהם מתגעגעים אליי כי אני יודעת שזה ככה. לא סתם אני מרגישה כאילו כלום לא השתנה כשאני מבקרת בארץ. אני מבטיחה לך שאם היתה לך חברה אמיתית היית יודעת ומרגישה שהיא חברה אמיתית שלך. קשה להסביר את זה. מאוד קשה. במיוחד בגלל ששתיכן עזבתן את ארץ בגיל שבו אנשים נורא משתנים אז אתן מרגישות את זה.

אגב

אני מתארת לעצמי שאם חברה שלך השתנתה ועכשיו אתם פחות בקשר, סביר להניח שזה היה קורה גם אם היית גרה בארץ, היא היתה משתנה בכל מקרה.

Julia16

New member
דווקא לא.

סביר להניח שאם הייתי איתה בארץ באותה השנה, אז הייתי מתבגרת ומשתנה בצורה שדומה לה. אבל בגלל שהיינו בשני מקומות שונים ועברנו חוויות שונות, אז נהפכנו לשני אנשים מאוד שונים ומזה גם נוצר הריחוק. ואניי כמעט בטוחה שאם הייתי עכשיו בארץ אז עוד היינו חברות.

לאו דווקא

מנסיון גם אם אנשים מסתובבים ביחד זה לא אומר שמשתנים באותה צורה. בכלל לא. כל אחד פונה לכיוון שונה.

Odish16

New member
הממ לא יודעת מה נאי קשורה אבל..

קחי לדוגמא אותי ואת שירן...2 מקומות שונים.. אנחנו שונות, ואפילו מאוד..מוזיקה שונה, אופי שונה, לבוש שונה...ומה לא עוד שונה? הרבה דברים אבל בכל מקרה אנחנו עדיין חברות טובות..והקשר שלנו טוב לדעתי.. ואני חושבת שאם הינו בארץ הוא היה אולי קצת יותר חזק אבל זה עדין קשר..ואנחנו חברות כבר המון זמן, מהחטיבה.. ואני בקשר עם השכנה שלי, שהיתה חברה שלי מגיל כל כך צעיר, אני מאה אחוז בטוחה שכשאני אחזור..אם אני אחזור הקשר יהיה ב-ד-י-ו-ק אותו הדבר..או אולי את יודעת מה? אפילו קצת יותר חזק. כשאנשים מכירים את החברים שלהם כל כך טוב הקשר לא ידעך..הרי בנאדם לא יכוך להשתנות 100% ולחזור כמו זר..זה לא הולך ככה.. ורוב החברויות הטובות שלי הם מ 4 שנים עד 10 שנים שאני מכירה אנשים זה הכל עיניין של זמן

לאמילי: זה לא ש...

"אין להם חברים אמיתיים" , זה פשוט כמו שאת בעצמך אמרת אנשים משתנים, ובסוף כל אחד מוצא חברים שמתאימים לו ומה לעשות שחלק מהחברויות לא נמשכות לנצח זה לא אומר שום דבר על הבנאדם...

Julia16

New member
אז מה?

זה אומר שהוא לא יכול לפתח דעה בעניין של קשרים עם חברים? ואולי יש לו חברים שגרים בחו'ל ובכל זאת יש לו קצת איזה שהוא מושג בעיניין? את יודעת, זה שמישהו לא גר בחו'ל כמוך וכמוני לא אומר שלא יכולה להיות לו דעה בנושא.

starflyer

New member
אז זהו, שבאמת יש לי חבר בחו"ל

והוא עבר לגור שם לפני שנתיים שלוש שהוא היה בן 13 ואני בן 14 והוא ועוד חבר מהארץ היינו שלושתינו חברים טובים שכל הזמן היינו ביחד. ובאמת היה חברים טובים - עשינו ממש הכל ביחד עד שהוא טס לחו"ל. אז הילד הזה חזר הקיץ לבקר וזה ממש אבל ממש לא היה אותו דבר. אני והחבר השני כל כך השתנינו בשנתיים האלה, ממש. חשבנו על זה לפני שהוא בא לבקר וממש כל מה שעשינו איתו כבר זה לא מעניין אותו. אז הגענו למסכנה שלא יהיה לנו מה לעשות איתו כזה... וזה מה שהיה, הוא נשאר אותו דבר התחביבים עניין וכל הדברים האלה ואנחנו השתנינו לגמריי. וממש הרגשתי שהילד הזה כבר לא הכיר אותנו ולא היה לנו כבר מה לעשות ביחד בגלל שעברנו כל כך הרבה דברים ביחד והוא לא הבין את הבדיחות שלנו ולא הבין מלא דברים וזה דיי עצוב
ולא נראה לי שהוא חבר שלנו כבר, כיאלו אנחנו לא בקשר ובקושי היינו איתו בקיץ שבא לבקר וחבל אבל אין מהלעשות אנשים באמת משתנים ו.. לא יודע, ממש לא נעים לי ממנו כי הוא ממש לא הרגיש שייך בגרוש... אז כו, אני מסכים עם ג'וליה ויש לי דעה בנושא, עכשיו הפחד שלי הוא שזה יקרה אותו דבר לי בגלל שאני עובר הקיץ הקרוב לארה"ב לשנה וכשני יחזור אני מפחד שאני כבר לא יכיר את החברים שלי ואני ירגיש בחוץ כשאני חוזר.

אני אסביר את עצמי

זה שונה כשחבר אחד עוזב וכשאתה בעצמך עובר. קל לשמור על קשר עם בנאדם אחד, קשה גם לנסות להסתגל וגם לשמור על קשר עם כל החברים. ושוב זה מראה שזה קשור לגיל - 13-14 זה הגיל שנורא משתנים בו. ואל תשכחו שאנשים בגל מקרה משתנים - בלי קשר למרחק. אין לך מה לפחד לדעתי וגם אם כן יתנקו כמה קשרים - כנראה שזה היה קורה גם אם היית בארץ.

J0nathan17

New member
אפשר לצטט את ג'רי סיינפלד?

See, the great thing about guys is that we can become friends based on almost nothing. Just two guys will just become friends just because they're two guys. That's almost all we need to have in common. 'Cause sports - sports and women - is really all we talk about.​

Julia16

New member
כן אודליה,

אבל את שוכחת שלמרות שאת ושירן דרות במקומות שונים, שתיכן גרות בחו'ל ושתכין עוברות את החוויה של לגור בארץ אחרת, אז כבר יש לכן מכנה משותץף ומשהו שמאחד אותכן. חוץ מזה גם אתן באמת חברות כבר הרבה שנים, אז אני לא מתפלאת שאתן עוד בקשר, ולמה שלא תיהיו? לא פסלתי את העובדה שחברויות נשארות גם במשך שנים. אני רק אמרתי שקשרים בין אנשים שגרים בארצות שונים בדרך כלל מתפרקים וקשה לשמור עליהם. בקשר לשכנה- אני לא הייתי כל כך בטוחה. זה מה שאת חושבת עכשיו, כי עוד יש לך את האימג' של איך הייתן כשגרת בארץ. אבל דווקא בגיל שלכן, אנשים כל כך משתנים, שאני לא התפלא אם כשתחזרי לארץ את תראי שזה כבר לא מה שהיה. וכן, לפעמים חברים כן משתנים במאה אחוז. ודבר אחד נכון אמרת- זה הכל עניין של זמן. כרגע את עוד מאמינה במשהו אחד. תני לעצמך עוד כמה שנים בנורבגיה, ותראי שהדעות שלך משתנות.

kit k@t

New member
אני חושבת שאנשים לא מבינים אותנו...

*אנחה* זהלא שאני שוללת לגמרי את כל הקשרים... לי יש קשרים על הרבה חברים בארץ... אני פשוט אומרת שזה קשה, ושבדרךך כלל הם מתפרקים... יש לי חברה הכי טובה שאנחנו נהיה חברות הכי טובות גם עוד 20 שנים, אבל אם כל השאר אין לי ספק שהקשר ידעך... ככה זה קאט

למעלה