אהבה בלייפציג.

justchip

New member
never heard of genetic screening?

, please do some reading, and this also or mostly refers to your commet above.

laife

New member
מרשים מאוד... את יודעת אנגלית

מתי תהיה תשובה רצינית? אני לא חושב שבשם הרצון לתקן ולמצוא פתרון יש היתר מוסרי להביא ילדים חולים לעולם... (ואני מדבר מנסיון אישי, על אף שהבעיה שנולדתי איתה נפתרה לחלוטין ע"י טובי הרופאים, עדיין היא משליכה על אספקטים אחרים בחיים וגרמה לנזקים שאין להם שום קשר לבעיה עצמה)

justchip

New member
נכון זה מאוד מרשים אני מרשימה ככה

את עצמי לפעמים, או שפשוט אחרי ערב של שתיה אין לי כח להתחיל לתרגם לעיברית (בהנחה שרוב האנשים בהחלט קוראים אנגלית). המטרה Genetic screening הוא לא יצירת בעיות ואז תיקונם אלה מניעתם ע"י הולדה רק של צאצאים תקינים שלא נושאים את הגנים המדוברים, לטענה שאין שום הוכחה לכך שנישואי קרובים יכולים להוביל לבעיות גנטיות בהחלט אין לי כוח להכנס, בשביל זה תקרא ספר ביולוגיה של כתה ט' על תורשה ואח"כ תעשה חיפוש מהיר בפב מד.

Le Fay

New member
האם היית מעדיף שיאתרו את הבעיה

במהלך ההריון ויפילו אותך? כי זו המשמעות המעשית של סינון גנטי. למותר לציין שהוקינג לא היה עובר סינון כזה בהצלחה. כנראה גם קלאודיוס, ג'נגו ריינדהרט והלן קלר לא (רשימה חלקית בהחלט).

justchip

New member
להלן קלר לא הייתה מחלה גנטית

היא חלתה בדלקת קרום המח או משהו בגיל שנה שנתיים

laife

New member
אם בשלב כלשהוא בחיי

אני אדע שלילדים שלי תהיה אותה בעיה כמו שיש לי - לא אהסס (לשכנע את בת זוגי) לעשות הפלה. אז מה עם סטיבן הוקינג יצא גאון? זה אומר שמותר לו לגרום במודע סבל נוראי גם לילדים שלו?

Le Fay

New member
גם אני. ועם זאת,

יש משהו מוגזם בפרפקציוניזם הזה. באמת כל כך נכון שאף אחד לא ייוולד עיוור/חרש/אילם, אפילו לא צולע, קצר ראי או עם שש אצבעות ברגל?

laife

New member
עם קצר רואי נסתדר

עם מום שמחייב קיצור ריאות והחלפת חצי ממערכת העיכול אני כבר פחות בטוח. (למרות שאני ההוכחה לכך שמספיק כסף יכול לפתור את הבעיות השוליות האלו)

uri80

New member
חסלו גם את בטהובן באותה הזדמנות

אדם חולני עם נטיה מולדת לקשיי שמיעה שאח"כ התפתחה לחרשות מוחלטת. חלק גדול מחייו היה מדוכא בגלל זה. ממש בזבוז של מקום על פני האדמה, הא? הרי הוא לא ממש תרם לאנושות באיזו צורה. יש משהו אחר שמדאיג בנטייה הזו לשלוט בגנים שלנו. אנחנו לא ממש מבינים את ההשלכות ארוכות הטווח של ניפוי גנטי כזה. מה אם אנו בעצם מנקשים דווקא גנים שעלולים להיות מועילים בעתיד?

laife

New member
הגנים האלו הורגים!

משום מה אנשים התחילו להבין שאני תומך בהשבחת גזע. אני לא מדבר על השבחה, אני מדבר על הפסקת העברת מחלות גנטיות ע"י עצירת ילודה חסרת אחריות. חרשות לא עוברת בתורשה, וגם רוב המחלות לא, אבל יש כאלו שממש אבל ממש עוברות וגורמות סבל שלא יאמן לאנשים ובכל אופן משיקולים אגואיסטיים הם גם מביאים ילדים.

justchip

New member
אם מדברים רק על גנים לאטלים

לפני שהאדם מגיע לגיל רביה (דוגמאת טאי זאקס), לא יכול להיות השלכות לניפוי כי ממילא אנשים אלו לא היו מעמידים צאצאים וזה לא מבטל את השתמרות התכונה בצורתה ההטרוזיגוטית (מדובר כמובן רק בתכונות רסציביות כי אלו שדומננטיות ולאטליות לפני בגרות מינית ממילא לא נכנסות למאגר הגנים). אני גם לא ממש רואה את הבעיתיות בסריקה גנטית של עוברים למחלות תורשתיות, הרי מדובר בעוברים בשלבים מוקדמים מאוד של התפתחות לפני הכנסתם לרחם. באותו מידה אפשר להצר על כל הבלסטוציטים האחרים שלא הוכנסו לרחם לאחר הפריה חוץ גופית והפוטנציאל שאולי היה טמון בהם, או שאפשר גם לתהות לגבי כל שאר הביציות ומליוני תאי הזרע שאינם מופרים ואינם באים לידי התפתחות לאדם, שאולי היו יכולים להיות גאון או מלחין מוכשר. בקיצור, עם כל הזרע שאנשים מבזבזים על הנאה או אפילו בזמן נסיונם להפרות זה די צביעות למנוע מאנשים נושאי מחלות תורשתיות לסרוק עוברים פרה-אימפלנטציה ולהשתמש רק בבריאים בשאלות של פוטנציאל אפשרי (בפרט שאם נסתכל על סבירות זה שלא יהיה חולה וימות בגיל צעיר כנראה יוכל לעשות יותר בחייו).

Le Fay

New member
להערכתי לא מדובר בסריקה גנטית דוקא

אלא באבחון פגמים עובריים בכלל, ולא בהפריות מבחנה אלא בהריונות ספונטניים (רוב האנושות עדיין נוצרת באמצעות האחרונים). מניחה שמומים כגון אלה שלייף הזכיר לא ניתן לגלות בבדיקה שעורכים כיום, בארץ, לנשים הרות (היא כוללת רק איתור של טיי זקס ו-CF). גם הבדיקה הזאת כרוכה בתשלום - הממשלה מממנת אותה רק לצעירות וצעירים דתיים - ורבים מדלגים עליה; כך שעוד לפני השאלה אם להפיל עובר בעל מום, ואיזה מום מצדיק הפלה, עצם ההחלטה לקיים בדיקה היא שאלה של עלות. לשום ממשלה לא משתלם לממן סריקת מערכות יקרה רק כדי לאתר מחלות מולדות נדירות מאד; ולרוב האנשים אין את האמצעים לערוך אותה בכוחות עצמם.

justchip

New member
אנשים שבסיכון גבוהה

שיודעים ששניהם נשאים למחלה גנטית הפתרון לכך הוא הפריה מלאכותית וסריקת עוברים ולא חייב להיות חוסר הולדת צאצאים כפי שהציעו, זה היה כל נושא הדיון, נראה שלא הבינו זאת והוא התחיל להתרחב לנושאים אחרים.

Le Fay

New member
כמו אצל קלר, גם אצלו לא היו מגלים

את זה ברחם. הוא, כמובן, הראשון שחשבתי עליו. וחשבתי גם על סילביה פלאת', שחייה היו אמנם אומללים, אבל האנושות בוודאי לא תצטער על כך, ובדומה לה על יונה וולך ודליה רביקוביץ'. רבים מאיתנו מגלים את הדחפים הכי מועילים דווקא כשאנחנו מתמודדים מול משוכות גבוהות.

ephi79

New member
בקשר לאיידס את צודקת,

אין קשר דם עם העובר, והאיידס של האם לא עובר אליו. הוא יכול להידבק רק בתהליך הלידה. אני מניח שכמו שציינת עם אמצעים מתאימים אפשר להתגבר על זה.

ephi79

New member
וכמובן שאין קשר בין נשא של תכונה

גנטית לנשא של הוירוס HIV

ממש לא מדויק

הדוגמא שהבאת אינה מעידה על הכלל. בנוגע לנישואי קרובים מדרגה שניה, על כל זוג שתביאי עם ילדים פגועים, ניתן להביא זוג עם ילדים בריאים. ישנן עדות שעד היום קיימים אצלם נישואים בין בני דודים והדבר מאד מקובל. לא נראה שיש שם בעיה עם ילדים "פגומים" יותר מאשר זוגות הנשואים שלא בתוך המשפחה. מלבד זאת, ניתן הרי לבצע בדיקות גנטיות בכל ביה"ח בארץ וזה מומלץ לכל זוג ללא קשר אם הנישואים בתוך המשפחה או לא.

למעלה