אבולוציה של שיטה

ידידי המפתח

קל מאוד לעשות דמגוגיה כשאתה מסתכל על העולם בצורה בינארית - כן ולא, יש נסיון ואין נסיון - נלחמת למוות או שאתה באותה רמת ידע עם מישהו שלמד בגיל 10 קראטה ומאז לא זז. תשאל את אוהד מה אפשר להוכיח באמצעות לוגיקה מסוג זה (רמז, אם הוא לא מבין, תגיד לו "פרדיקטים"). לגבי ההשוואה לביקורת על פוליטקיאים או אוכל, ובכן, אני מסכים איתך שלא תמיד צריכים להיות מומחה בדבר כדי להעביר עליו ביקורת. אבל יש כמה סוגים של, ובכן, "דברים". באוכל, אתה חווה את התוצר, באופן יומ-יומי, ויש לך איזשהו בסיס להשוואה. אתה שותף בחוויה, לא רק צופה מהצד ומסתכל "תיאורטית". מה שאתה אומר זה "קראתי ספרי בישול, אז אני יכול לבקר שפים", לא "אכלתי הרבה בהרבה מסעדות, אז אני יכול לבקר/מסעדות". לעומת זאת, בדוגמא של לאמן יחדת קומנדו, מדובר בפעולה ש(אני מקווה) אינה חלק משגרת חייו של האזרח הקטן, זה שעובד במחלקת המים של עיריית תל אביב ומגדל קקטוס. עכשיו, קשה איזו הוכחה בדיוק אתה רוצה לגבי יכולת הלחימה שלי? רוצה שאתאבק עם דוב? שאעשה רנדורי עם איזה גרייסי? שאנצח אותך בTekken tag? ידידי, באופן פוטנציאלי, אני יודע המון, אבל המון על נגינה בפסנתר. אני יכול לזהות משמיעה את רובינשטיין או את הורביץ או את גולד (את האמת, לא כל כך קשה, אבל לא משנה), אני יכול להסביר לך בדיוק מה הוא עושה איפה ומה, אני יודע את התיאורה של זה מושלם. ואני אפילו, אתה יודע, יכול לבקר נגינה או ביצוע של פסנתרן זה או אחר, ואף לקטול אותם לחלוטין, אבל וזה אבל חשוב ביותר: אני יודע מי אני באמת. צחי, תאמין לי שאני "חוקר מוזיקה" בדיוק אותה כמות של זמן שאתה "מפתח אומנויות לחימה", ואולי אפילו יותר, אבל אני עדיין לא באמת מגיע לקרסוליים של הבנה אמיתית, שיש בה עשיה, של מוזיקה. בדיוק אתו דבר עם אומנות לחימה. יש דברים מסויימים שהתיאוריה לוקחת אותך רק עד גבול מסוים, וכל מה שמעבר זה, כמו הברון מינכהאוזן, למשוך את עצמך בשרוכי נעלייך. אה, ולגבי הספק Challange ספק איום שלך, אל תצחיק אותי. שנינו מתוחכמים מדי להתבטאויות כאלה. ולגבי ציניות שלא מוצאת חן... כמו שאמר ווסטלי - Get used to disapointments בברכת "the blue bus is calling us" האפור האפור.

zedprime

New member
אולי לא הבנת את הניסוח שלי

אני לא טוען לנסיון , אני טוען לידע מוגבל. כאשר אתה טוען שאותו ידע אינו מספיק בשביל להעביר ביקורת על X. אתה צריך לדעת מה הוא אותו הידע , ומהו X . מכיון שההגדרה לX אינה מוסכמת פה באופן כללי , הידע או החוסר ידע שלי פה - הוא משהו שאני אישית קרוב ומבין בה קצת , קצת יותר ממך - כל הנסיון לסתור את טענותי , או לעשות דמגוגיה (דבר שאני אישית לא עשיתי , אתה כן) כנגדי הוא בבחינת מגוחך. אני דברתי בכל השרשור הזה על הצד של הלחימה - צד אותו אני דווקא טוען להכיר טוב במידה שמספיקה לי כדי לטעון טענות בו. האם תרגלתי שנים קאטות קראטה , לא! אבל מה הקשר? אותו צד של הלחימה , מכיוון שאני אכן לא לומד באופן פעיל אמנות כרגע , אולי יכול להיות שלא קיים.. מה אני יודע אולי יש מורים שמלמדים אמנות לחימה בעזרת נגינה על חליל או על חצוצרה. אני שואל אותך - איזה הוכחה אתה רוצה , או איזה מבחן שיקנה לי את הזכות להגיב בפורום ? מה אני צריך לעשות? להיות מאסטר ב40 שיטות? ללמוד באופן פעיל? ואם אני לומד במשך 50 שנה , מפסיק - ואז מגיב בפורום , זה בסדר או לא? מלבד קרבות זירה , לא דברתי על אף צורת תרגול שלא התנסתי בה בעצמי - ולא משנה באיזה גיל. ולגבי הלא זז , במידה והייתי מתרגל אמנויות לחימה מגיל 2 עד היום - וחס וחלילה הייתה תאונה והייתי נכה , גם אז הייתה נשללת ממני הזכות להגיב (או שטענותי מאבדות מערכן בצורה מסויימת). אשאל שאלה נוספת. שני אנשים אומרים את אותו משפט , המתאר עובדה מסויימת (למשל השמיים כחולים) - אחד גר בתוך מחילה תת קרקעית , ויצא לו לראות את השמיים במשך 4 דקות במשך כל חייו. השני , גר בהרצליה והולך על חוף הים מדי יום - האם המשפט , כאשר נאמר על ידי הראשון פחות נכון? אמיתות דבריו משתנה? בשביל הנוחות שלך , אפשט את דברי כך שכל עקשן , הדיוט ואדיוט יוכל להבינם. ככל שפרט , מתרגל יותר סוגי אימונים (X= מספר סוגי האימונים) שקשורים ללחימה (כאשר ידוע שלפחות כל אימון לקוח מאמנות לחימה קיימת) - כך יכולת הלחימה שלו אמורה להיות יותר טובה , או לפחות כך הוא אמור להיות יותר מוכן לקרב. (זאת בהנחה המוגזמת שלאמנויות לחימה יש עוד קשר ללחימה). אזכיר ואומר , כי בניגוד לדבריך - לא ביקרתי אף שף , לא אמרתי לאף מורה - למד ככה או אחרת. את התוצאות של ה"מחקר" שלי בנושא - עוד לא הפצתי בכלל בפורום. מה שכן אמרתי , הן טענות פשוטות שקשורות לעובדות פשוטות בשילוב קל ביותר של מיטב הלוגיקה הבסיסית. בקשר למה שכינית האיום שלי - חס וחלילה , איום לא היה , לפחות לא התכוונתי להשמע כך. כן היה תיגר - וגם זה אפילו לא , רק אני אישית מעדיף שלפני שיאמרו מה אני יודע , אולי יכירו אותי קודם. מבחינתי , כל זלזול בידע או בחוסר ידע שלי בתחום הלחימה (ולא בתחום האמנויות הלחימה) הוא בסימן זלזול אישי בי מבלי להכיר אותי כלל וכלל, דבר שאישית אני לא מעריך כל כך - והוא לרוב מראה לי על טיב האדם שאיתו אני מדבר. בקשר למה שאני רוצה ממך - תגזיר זאת איך שאתה רוצה.. אולי אתה תוכל לומר לי מה דרישות המינימום של הפורום , מבחינה של לחימה ומחינה של אמנויות לחימה ?[אני בטוח שבשני יש לך נסיון רב (לפחות ממני) ולא זלזלתי בכך]

אין לי כוח להתווכח. בוא נלך מכות.

צחי, אתה יכול לכתוב גם הודעות עם חמשת-אלפים מילה, זה לא משנה את העובדה שכדי להיות מסוגל לדבר על איזה מתכון טוב או לא צריך גם להכין אותם, ולא רק לקרוא אותם. נקודה. ומבחינתי האנלוגיה היא לא "להכין את המתכון=להלחם בקרב עד המוות ברחוב עם קן וריו". יש דברים מסויימים שבהם ידע תיאורטי will only take you so far. לגבי הזכות הקדושה שלך להגיב בפורום זה או אחר - knock yourself out. יש לך זכות לכתוב איפה ומה שאתה רוצה, בגבולות החוק וכו´. אבל, שוב, זה כמו שאני אכנס לפורום מסעדנות ואטען, על סמך ההגיון, והידע שלי במוזיקה (ששוב, כפי שאמרתי, למדתי שנה פסנתר בגיל שש, אבל "חקרתי" המון מוזיקה) שהצליל של פרלמן קלוקל, או שהגישה הפרשנית של גולד לבאך היא דפוקה לחלוטין (אל תתחילו איתי בבקשה), ושבכלל צריך לנגן את זה ככה. לכתוב מותר. השאלה היא כמה ברציות צריך להתייחס אלייך. ועכשיו לעניין הלחימה/אמנות לחימה: מה? צחי, לא נלחמת בזמן האחרון, נכןו? לא הלכת מכות? נכון? ואם כן, ספר לי. אני באמת לא חושב שאפשר ללמוד להלחם על ידי פיתוח תיאורתי, לא משנה כמה ספרים של ברוס לי תקרא. (לעומת זאת, אפשר להלחם בלי ללמוד, זה בטוח) האפור. שקצת נמאס לו.

;מדעי המוח ,מתכונים ואומנויות לחימה

בכדי ליסגור את הויכוח לא מזמן נחכתי בהרצאה שעוסקת במדעי המוח פרופסור עידן שגב הרצא על לימוד ,לא אלאה אתכם בפרטי ההרצאה רק אומר שמניסויים מסתבר שהאפור צודק אבל חלקית חתול שמביט על חתול אחר הולך (לצורך המחקר שניהם נעים בקרוסלה וחשופים לאותה חשיפה ויזואלית )לא ילמד ללכת משמע חיבים לחוות את ההלכה בעצמך . אבל ככול שתתרגל מצבי הליכה אזור המוח שלך יגדל בהתאם ויהיה יכול להבין מראיה והדמיה ויזואלית את פירוק התנועה . כרגיל הקשתי שאלות ובסוף ניגשתי ושאלתי את הפרופסור הניכבד אם אתרגל אומויות לחימה בעניים עצומות ובמוח אדע יותר התשובה היתה פשוטה :כן תרחיב את חלק המוח שעוסק בתנועה וופירוקה ובתנאי שאתה מתרגל בו זמנית גם אומנויות לחימה גופנית. האפור אוהבים אותך

zedprime

New member
האפור

ראה הודעת "צר לי לומר לך" , וזכור בבקשה כי לא נגעתי בנושא אמנויות הלחימה בכללותו - אלא רק בצד מסויים שהוא בלעדי לו. מבחינת נסיון אני אישית לא מכיר הרבה אנשים פה (מלבד אלו המשתתפים בקרבות זירה) שיש להם נסיון אפילו מינימלי בקרבות - ובשל כך בלחימה. אז כאשר כל העולם מדבר על נושא שאין לו נסיון בו , גם אני מוכן להצתרף לחגיגה. אני אישית לא חייב לך כלום , אני מספר מה שאני רוצה לספר - אלו ששאלו אותי אישית לגבי פירושי של הדברים (בלי לבוא בטענות , כדוגמת IDV) מקבלים היסטוריה שלמה שלי בליווי דעתי המדוייקת על מספר נושאים. צריך רק להיות בעל נימוס מינימלי בשביל זה. אתה אישית יכול לא להתייחס אלי ברצינות - והדבר יהיה הדדי. לגבי אורך ההודעות שלי , זה משתנה עם הזמן צר לי עם זו בעייה עבורך. לגבי ספרי ברוס לי - אכן מומלץ , ויכול לתת לך נקודת מבט שונה על דברים רבים , אבל רוב הספרים שקראתי הם דווקא טכניים לחלוטין על אמנויות שונות קיימות כמו קראטה (למעשה הספרים הראשונים שקראתי היה על קראטה בסגנונות שונים , כדי להשוות את מה שאני למדתי באופן פעיל לבין מה שהספר מראה). אני דווקא מסכים לגבי האמירה שידע תיאורטי will only take you so far אבל מכיוון שידע תיאורטי זה בדיוק מה שיש להרבה מתאמנים באמנויות לחימה שלא נלחמים - הגבול הזה של התועלת , מספיק לי כרגע.

צחי:

אתה טוען כי כמעט כל האוכלוסייה בפורום, למעט אלו העוסקים בקרבות זירה, מדברים על לחימה - קונספט שאין להם בו ניסיון ולפיכך שום הבנה (אם פירשתי אותך נכון) ... שלא תיטעה: אני רוכש כבוד רב לאנשי המגע המלא. הלכתי במסגרת שנות אימוני ונכנסתי לזירות שונות (מוי-טאי, קיוקושין, האבקות ואחרות) ... חטפתי, החטפתי, למדתי לכבד שיטות אימון נוספות (הינט-הינט !!!)והתוודעתי לתרומתן הנכבדה בעיקר בתחום ההתמודדות עם מגע מלא ו"עויין", קרי - כזה שנועד לשבש את הביצוע שלך.. להבדיל מתירגול זוגות "רגוע" ... אם זאת: אין בקרבות זירה די כדי להכשיר ללחימת רחוב ולא אפרט, כי לא בזאת עסקינן. תמהה אני איך אתה מותח ביקורת על מתרגלים שלא עושים מגע מלא בעוד שאתה - להבדיל מהם, לא מתאמן כלל ... אתה יכל להאמין - אתה יכל שלא: אך מי שלא מתאמן - מצוי בנחיתות עקרונית מול מי שמתאמן במשהוא - איכשהוא ... האמן לי: גם האחרים, חושבים, מתכננים ומפתחים ולא מקבלים כל דבר במסגרת "ראה וקדש" ... רק שהם עושים זאת תוך ש-נ-י-ם של התמדה באימונים אישיים ובשיעורים אצל אמני לחימה אחרים ולא רק ספרים וקלטות וידאו (חשובים ובלתי ניתנים לביטול ככל שיהיו) ... לו היית אמן לחימה בכיר / מורה והיית קורא תיגר על תלמיד שלי, הייתי הרבה פחות נחמד, אבל במקרה דנן, אנדב לך מעט מידע בחינם, עצה לחכמים: האפור החמוד, שהזמנת ל"דול": שוקל להערכתי 90 קילו, זז מהר, מרביץ חזק מאוד, מתאמן שלוש פעמים בשבוע בנשק כהה, נשק חד, איגרוף, בעיטות ובריחים חוצמיזה: הוא החל לצבור נסיון גם בקרבות זירה (שאצלנו כוללות נשק, קיק-בוקס, היאבקות ושילוב של הכל בכל)...

zedprime

New member
גם אתה לא קראת או לא הבנת

להלן קומץ דברים מרכזי : אני לא מזלזל באף אמנות לחימה , באף אמן לחימה. אני כן מזלזל באלו שמזלזלים בי - זה חלק מהאופי שלא אוהב את אלו שלא תומכים ב"חיי ותן לחיות". אני חושב שככל שמתאמנים יותר זמן , על יותר דברים - כך התועלת רבה יותר. מי שלא מתאמן בטאי צי , אכן מצוי בנקודת נחיתות בטאי צי ממי שכן מתאמן. מי שלא מתאמן במשהו שאי אפשר אפילו להגדירו - לא חייב להיות בעמדת נחיתות , מכיוון שיכול להתברר שהוא דווקא כן מתרגל את אותו דבר , בסדר , צורה ואופן אחר. יש הרבה שלומדים ולא חושבים - זו עובדה , ואת ההוכחות שלה אתה יכול למצוא בפורום עצמו כאשר מישהו בא וטוען "השיטה שלי הכי טובה". אני מכבד את כ-ו-ל-ם , אבל ניתן להעביר ביקורת בלי להשפט בפורום על חוסר כבוד.

nitzano

New member
Kung-food

You´ve missed one small point in my analogy .I haven´t said "criticize the taste of food" !!! I said "ctitisize cooking methods"!!!! that´s very different.If you want to critisize cooking methods you have to know how to cook Zedprime - Sometimes when I study something new ,I ask my teacher for explenations and he says "practice and you´ll understand" .After practicing the same thing for a long time , I start understanding the meaning ,and I know it was impossible to put it in words when I asked it the first time Read what I´ve written about something Menndelson said in my Card Well - as always ,that´s only what I think ,it doesn´t mean I´m right

angeleyes

New member
כמה נכון... לצערי

משום שאני מאמין שהיכולת ההבנה האינטלקטואלית שלי גדולה מיכולת ההבנה הפיזית שלי... אבל מה לעשות, לפעמים (ואומנויות לחימה הן פעמים כאלו) צריך "להבין דרך הרגליים".

zedprime

New member
צר לי לומר לך

אני לא מאמין בזה . נקודה. אין דבר שאי אפשר לבטא אותו במילים , אולי את מידת חשיבותו האישית לתלמיד ניתן להבין רק כאשר מתרגלים . אבל את ההגיון הבסיסי - אין שום סיבה בעולם שלא. בניגוד לדברי האפור , אני לא אמרתי ולא התווכחתי עם דרך לימוד של אף מורה בעולם . האם פעם אחת אמרתי "ככה לא צריך ללמד טאי צי?" האם פעם אחת אמרתי "ככה לא צריך ללמד קראטה" הטיעונים שלי בבחינת "כך תעשה" ולא בבחינת "כך לא תעשה" וחבל שצרות המוח של משתמשים מסויימים מונעת מהם להבין זאת. מאחורי הפן הלחימתי , עומד הגיון מסויים מנחה שאותו כולנו יודעים - איך להגיע לאותו דבר , זה כל אחד ושיטתו תורתו סגנונו וכו. אני לא הלכתי לאף שף וטענתי תעשה אחרת , פשוט אמרתי "הנה מתכון אחר שאני מכיר , נסה אותו" אני לא חושב שיש לי את היכולת הנסיון ואף הידע לומר למאסטרים איך ללמד - אבל אני חושב שסגירת אמנויות הלחימה והתפתחותן הטבעית , רק על ידי המומחים בתחום זה נסיון טפשי מבסיסו. אמנויות לחימה נוצרו כתוצאה של צורך , הן לא נתנו בהר סיני על ידי אלוהים. ועל כן , במידה ויש צורך חדש , יש סגנון או אמנות חדשה - או במקרה שלי , דרכי לימוד חדשות . למעשה גם לא טענתי בעיני אף שף - הנה מתכון נסה. רק הצגתי את המתכון שלי , באופן חלקי בפורום - ואמשיך לעשות כך. לגבי ללכת מכות - אני חושב שהנסיון שלי בתחום , מקנה לי זכות דיבור לא נמוכה מזו של חברי פורום רבים , שלא התנסו בזה כלל. ושוב , אם המאסטר הטוב בעולם יאבד את כל הגפיים שלו , ויפסיק ללמוד - באותו הרגע יחליט להכנס לפורום ולכתוב על ידי הקשה על מקשים בעזרת ראשו ? הוא מנוע מלדבר על נושאי לחימה שדורשים גפיים?

gafni

New member
עמדתך ברורה ,אלא שהיא לוקה -לדעתי

בחסר -והנה הוא : הבנה לוגית אפשרית רק במידה וכל הרקע התאורטי נהיר לך. והרקע התאורטי בתחום אמנויות הלחימה הוא עצום -שים לב לויכוחים שעולים בפורום ולרמת הידע הנדרש - האשכים מסוגלים לסגת אל חלל הבטן או לא ,ידע רפואי פרופר. אילו היית רוכש ידע (אף ללא תואר רישמי) שכלל רפואה ,פיזיקה(לשם הבנת הכוחות הפועלים בהפעלות השונות) ,פסיכולוגיה ,חורת החוזק (כלי נשק) ועוד הייתי נוטה לחשוב שדבריך מבוססים -תאורטית. עדיין נסיון ולו גם קצר בלימוד ויישום אומנות לחימה יעניק לך פרספקטיבה נכונה יותר על התחום הספציפי. אילו אני דרך אגב אתבטה בנושאים אלא - תאוריות הנוגעות לאומנויות הלחימה ,מרבית הסיכויים שאמצא טועה כמוך. אני נמצא בפורום כדי לשמוע על החוויה הסוביקטיבית של אנשים אחרים ,מתוך מחשבה שמתוכה אני עשוי לשאוב תובנות שיכוונו אותי להשגת חוויות או תוצאות דומות. איך אפשר בלי דוגמא ? : קח שבט נידח שאינו קשור לשאר האנושות ,עכשיו ספר להם שאתה תיקח גוש ברזל ותגרום לו לעופף. אני בטוח שבהנתן לך הזמן תשכיל ללמד אותם את יסודות האוירונאוטיקה ,מיד לאחר שתצליח להקנות להם מושגי יסוד במתמטיקה ועל מנת להשיג את זאת תפתח עבורם מונחים בשפה שלהם. -בקיצור תגיע הרבה יותר מהר אם פשוט תראה להם מטוס ,אולי אפילו תלמד אותם להטיס אותו -מבלי שיבינו עד הסוף איך זה עובד. לפיכך אני נוטה לקבל בספקנות את דבריך המתבססים על ידע תאורטי שאינו מושלם ,אם תשתף אותנו בחוויות שחוית במסגרת לימודיך או אימוניך (כולל גם האישיים אותם פיתחת) אגיב בצורה הרבה פחות וכחנית , מאחר ואני נוטה להאמין לעדויותיך (אתה אמין בעיני). לגביי זכות דיבור -הרי שזו מוקנית לך ללא שום קשר.

zedprime

New member
אני מבין את דבריך

והרי לא טענתי לידע מושלם . השאלה היא , מי באמת יודע (ברמה התיאורטית) איך להלחם? הרי הדבר אכן משלב פיזיקה , פסיכולוגיה ומיטב דברים. מבחינת נושא הפיזיקה - אני נוטה להאמין כי סוגי ההתקפות שפותחו באמנויות שונות (במיוחד בקראטה שאני מכיר) הגיוניים ביותר - ואף פעם לא יצאתי נגד האגרוף הישר , בעיטה מסוג זה או אחר שנפוצה באמנויות רבות וכו. אבל , פיזיקה ואפילו פסיכולוגיה זה לא הכל . הידע של איזה טכניקה להשתמש מתי - חשוב בהרבה (טכניקות כבר קיימות ונתונות בשיטה). אדם יכול לדעת איך לתת אגרוף מושלם - אבל כאשר הוא לא יודע מתי לתת אותו , הדבר מיותר. עקרון הלחימה הבסיסי ביותר כפי שאני רואה אותו , שיש כמעט בכל אמנות לחימה הוא - להסיט/להתחמק/לצאת מקו האש של מכות היריב - ולהתקיף בחזרה בצורה האופטימלית למצב הנתון. ההבנה הלוגית שלי היא לגבי העקרונות בלבד - לא הגעתי לרמת טכניקה גבוהה בקראטה , אני לא הגעתי לקאטות מושלמות . אבל ההגיון שעומד מאחורי כל עמידה וכל מכה ברור לי - והדבר גם הוסבר לנו בדוגמאות ומילים בזמן שלמדתי קראטה בעצמי. לא נעשה דבר אחד במכון , שלא הוסבר בעברית פשוטה , ואף הודגם על ידי המורה . (ולפחות מהבחינה הזו אני מרוצה). אבל ישנם פנים נוספות ללחימה שאני אישית חושב שמעטים (אולי מלבד באמת ברוס לי) עסקו בהם , כשיטות או רעיונות מגובשים . למשל , מה ההבדל בין אדם שמכה ואז מיד מגן , מכה ומיד מגן לאדם שמכה ומכה ומכה ומכה בקרב? מהם הנקודות העדיפות לתקיפה (לא מבחינה של נזק , אלה למצב הנתון) - למשל איפה המקום הטוב ביותר לתת בעיטה לאדם שיכור , מבלי לרצות לרצוח אותו אבל כן לשתקו? אלו הדברים בצד של הטכניקה - שיש לדון עליהם , שאני מרבה לדון עליהם (לא דווקא בפורום זה) ולא דורשים בהכרח ידע של דוקטור או פיזיקאי מומחה. קראטה מלמד אותך איך לתת את המכות החזקות ביותר (או לפחות מתיימר לעשות זאת) - איך להוציא את המיטב מהשרירים שלך. אבל , קראטה (בבסיסו , מורים וסגנונות שונים יכולים לתת דגש שונה) לא מראה לך מה לעשות במקרה ואתה לא נדרש לעשות זאת , במקרה ואתה לא רוצה להקריב את המהירות שלך למשל , בשביל אגרוף ישר מושלם. או במקרה ואתה רוצה רק להגן מפני מכות ולא לתקוף - ואז מה הסיבה לשמור את האגרופים שלך מתחת לכתפיים? הרקע התיאורטי בתחום אמנויות הלחימה הוא אכן עצום , ואני אישית לא בא להכפיש סגנון אחר. הייתי שמח לחלוק את התובנות שלי מהאימונים האישיים שלי , או בתקופה שלמדתי באופן מסודר - אבל קשה לי לעשות זאת כאשר אני צריך להגן כל הזמן על הזכות שלי להגיב...

avshalomat

New member
"אין דבר שאי אפשר לבטא אותו במילים"

אוי כמה שאתה טועה

zedprime

New member
הוכח ואתנצל על טעותי.

אני רציני לחלוטין , אולי יש דברים שקשה לבטא אותם במילים - אבל בלתי אפשרי? זה דמיוני לא פחות מכדורי צ´י.

idv

New member
תצפה בסרט מסכה משנות השמונים

יש שם את ההסבר הרצוי

למעלה