אבולוציה של שיטה

gafni

New member
אולי אתה צודק -אבל זה רק מחדד

את הנקודה שלי בשרשור עם צחי. אחרי שזה קורה אפשר להסביר הכל. אבל כדי לחזות שזה יקרה על סמך תאוריות בלבד -צריך להיות גאון בר מזל.

zedprime

New member
אבל אני לא חזיתי דבר

אני פשוט בונה את מגדל הלגו שלי מאותם סוגי חלקים שאתם בונים אותו - רק מכמויות ויחסים שונים . הדבר היחידי שאני חוזה זה שהוא יעמוד , וזה לא יותר מידי מוגזם כי נעשו דברים מעולם... האם הוא יהיה מגדל יותר חזק ויציב משלכם? הזמן יאמר.

gafni

New member
בודאי שאתה חוזה ,כל ניתוח שכלתני

של פעולה מורכבת כמו לחימה שעדיין לא קרתה הוא תחזית. התנסות לעומתה הרבה יותר פשוטה ,אתה אומר "הביטו כיצד הפלאתי מכותי בגפני" ולא "אילו גפני יבעט בי ברגל ימין אני אסוב לאחור ואכה בו מכת שמיר איומה לגרוגרת" כלומר כשאתה מנתח התנסות - קל יחסית להסביר מה היה ,כשאתה מסביר תאורטית איך אתה חושה שדברים יקרו -אתה חוזה.

zedprime

New member
במובן הרחב של המילה

אני כרגע לא עוסק (באופן מעשי) בתחזיות שונות. אני מנסה דברים בעצמי , מה שנראה לי יותר הגיוני ומתאים לי - אני שומר. כמובן שיש תחזית בכל ניתוח , התחזית המרכזית והחשובה פה היא לגבי מבחן התוצאה.

one strike

New member
ראיתי

הרבה אשכים בחתכים שונים (לימדתי אנטומיה) אציין כי דבר זה אינו יכול לקרות. אין קשר בין חלל הבטן לבין אשכים. אנטומיה של האשך (בגסות): מתוך חלל הבטן אל האשך יוצאים ומתחברים עורק, שני וורידים, עצבים וצינור הזרע. ביחד מבנים אלו מהווים מין צינור אטוף בשריר דק (CREMASTER) ושכבת רקמת חיבור. אין אפשרות שביצים ייכנסו לחלל הבטן, אולי בעזרת הטרקטור. העובדה שאשכינו היקרים מסוגלים לעלות ולהיתלות חזרה נובעת מהתכווצות שריר CREMASTER. אורך של המבנה מנקודת יציאה מבטן עד לאשכים כ 10 ויותר ס"מ. פתח יציאה צר מאוד. אי אפשר. ישבתי עכשיו ובדקתי באטלס בהנחת מטורפת שאולי מדובר ביכולת להסתיר ביצים מתחת לעור באיזור של הבטן התחתונה. דעתי לא, כי יש מחיצות של רקמת החיבור, אבל תמיד יש פתולוגיות. בכל זאת הידע זה חסר משמעות בקרב - לא יהיה זמן לתרגיל זה. אני לא ראיתי שמשהו מחזיק מכה בביצים. FA JING אם ראית אודה על התיאור המדויק - באיזו עמידה היה מאסטר, מה החלק המכה של הרגל (אם זה בעיטה כמו "קין גרי" עם חלק עליון של כף הרגל או בעיטת כדורגל עם קצה הנעל), האם בועט היה יחף או עם נעליים, האם, סליחה, בדקו שבאמת אין מגן, האם מכה הייתה חזקה, האם הבועט היה זר למסטר ועוד מה שתוכל. לגבי מכה בבטן - קראתי על מתאבק ומרים משקלות שבתחילת המאה ה 20 הדגים בקרקסים טריק דומה. כל אחד היה יכול לתת לו מכה ולקבל פרס כספי מכובד אם יצליח להפיל אותו. כמה מתאגרפים מקצועיים שברו ידיים, אף אחד לא הצליח.

fa jing

New member
יש דברים שהמדע הטהור לא יכול להסביר

...מדהים הא....? הבועטים היו זרים למאסטר....כמו במקרה של וונג שו ג´ין המדובר. העמידה היא עמידה רגילה המאפשרת לבועט בעיטה נוחה ולרוב מה שאני ראיתי הבעיטה היתה עם גב הרגל כמו שעושים הרמת כדור בכדורגל, נכון זה פחות קטלני מבעיטת "שפיץ" אבל כשזה נכנס לאזור המפסעה בעוצמה זה כואב ....ואני בטוח שאתה יודע! לא היו להם מגינים והם בעצמם הסבירו את הטכניקה הנ"ל.... אני לא יודע כיצד עושים זאת...אבל זה קיים..יש דברים הנסתרים מהמדע....וככל שנמהר לקבל זאת כך ייקל עלינו ....לקבל דברים שונים במקצת. אתן לך דוגמא למדע ומציאות. על מר. שרדינגר שמעת הוא פיתח עקרון ההסתברות ( אי הימצאות) במכניקת הקוונטים, מה שהוא אומר הוא שהאלקטרונים נעים במהירות גבוהה אך לא ניתן למדוד את התנע שלהם והמיקום בעת ובעונה אחת ( לגבי תנע ומיקום מישהו אחר דיבר על כך..אך אני מחבר בין שניהם רק לצורך ההסבר). ז"א זבעת שאנו יכולים למדוד את התנע ברמת דיוק גבוהה המיקום של האלק´ אינו ידוע....וכיוון שגופים גדולים מורכבים מאטומים כלל זה נכון גם לגביהם. שרדינגר נהג לתת דוגמא פשוטה באומרו כשאתה מביט על הירח אתה לא רואה אותו זז...אך למעשה וזה אפשרי ייתכן והירח זז משם מרחק כמה מאות אלפי ק"מ אך אתה בעיניך לא היית מסוגל להבחין בכך.....אוי...מכניקת הקוונטים...אני בטוח שאמא של שרדינגר היתה גאה בו. ONE STRIKE לפעמים לא כדאי להסתכל על הדברים כמו שהם..יש הרבה מעבר גם כן..... בכל מקרה נחזור לנושא. הבחור שבועטים בו לא היה עם מכנסיים מופשלות כך שלא ראיתי במו עיני את העלאת האשכים הוא הסביר כי זה סוג של מדיטציה דאואיסטית שעושים וזה ניתן לעשיה. זכור לי כי גם קראתי על כך בספר מסוים אך אני לא זוכר באיזה ספר מדובר. כמו כן בהודעה שלי מעלה יש כמה דוגמאות למנגנונים ששחשבו שלא יהיו אצל בני אדם אך הפלא ופלא הם קיימים.....הכל זה רק אימון טעיה וניסוי. NEVER SAY NEVER

one strike

New member
יכולות "על טבעיות"

מקווה שבתיאורך את התיאוריה הקוונטית לא התכוונת שביצי המאסטר מתנהגים כמו אלקטרונים. בדקתי ספרות. יש מצב retractile testicle (בילדים). משמעות - כיווץ אקטיבי מדי של השריר שמעלה את האשכים עד כדי עלייתם לאיזור המפשעה (בטן תחתונה) מתחת לעור. בשום אופן לחלל הבטן. זה טריק ולדעתי ניתן לפתח שריר זה. יכולות "על אנושיים" כגון הסתרת ביצים, מתן שתן שדולק (בעזרת כיווץ שרירי בטן נוצר לחץ שלילי בשלפוחית השתן, המבצע שואף עם הזיין שלו חומר דליק ולאחר מכך משתין ומדליק את שתנו) וכו´ לא קשורים ליכולת להילחם. דוגמה - סרט על שאולין. מדהים. בסוף הראו קרב חופשי (כניראה, בכללים של סנדא). אני לא חושב שהראו מתחילים. ומה ראינו? רמה נמוכה של קיקבוקס. יגידו - אצבעות, נקודות תורפה... אבל איפה חוש מרחק, יכולת כניסה תוך התקפת היריב, שבירת יוזמה של היריב, מכות חזקות לפחות. והם משקיעים המון. באשר למכה לביצים. תנסה טכניקה בזו: בעת המכה תמשוך ביצים כמה שאתה יכול ותרים את האגן חזק (כמו ביחסי מין). מכה עם גב הרגל תפגע במפשעה (אזור בין ביצים לפי הטבעת) ולא תפגע בביצים. ראיתי את זה לפני הרבה שנים מחברה של קיוקוסינקיי.

gafni

New member
אתה מכיר את הסיפור הידוע על הכושי

שעומד בנהר ומשתין ,רואה אותו פיל וצוחק כולו שואל -"תגיד עם זה אתה רוצה לשתות ?" אז עכשיו אתה מתכוון שהוא יכול... דרך אגב - ברצינות אני צמחוני כבר 9 שנים ולדעתי השתן שלי דולק עם ככה.

לא רק את האשכים... + הערה

בפורום סייברקוון היה דיון על הנושא, ואחד המשתתפים טען שהוא למד לעשות זאת ויכול לספוג העיטות למפשעה בלי בעיה. אחת הכותבות בפורום כתבה בתגובה, שבעלה, מורה לקונג-פו, מסוגל לשאוב לא רק את האשכים, אלא את כל איבר המין - והיו לה הזדמנויות לבדוק...
אישית, לא ראיתי הדגמה ליכולת לספוג בעיטה האשכים. יכולת ספיגת מכות לשאר חלקי הגוף, לעומת זאת, היא יכולת המתפתחת כתוצאה מבתרגול הרגיל אצלנו, וכל אחד לפי רמתו ויכולתו; אחד הדברים שמאסטר וונג פו-לאי מרבה להדגים (על תלמידים), הוא איך מרגישים כשסופגים מכה בזמן שעומדים "לא נכון", לעומת איך מרגישים כשסופגים את אותה המכה בזמן שעומדים "נכון": הוא לוקח תלמיד ששאל איזו שאלה, מבקש ממנו לעמוד ונותן לו טפיחות (לא מכות כדי לפגוע, אלא "צ´פחות" חזקות) בחלקי גוף שונים; אח"כ הוא מתקן לתלמיד את העמידה, ונותן לו שוב את אותן הטפיחות. מנסיון, ההבדל מאוד ברור: מכה שכואבת כשעומדים "לא נכון", מרגישה "עמום", כאילו דרך שכבת-מגן עבה, כשעומדים "נכון". זה לא דבר שמתאמנים עליו, לפחות לא אצלנו (אולי בסין כן) - זו יכולת שמתפתחת כתוצאה מתרגול נכון של קאטה, צאן-צ´ואן, ועבודה בזוגות (פושינג-הנדס, סטיקי הנדס, אפליקציות, ראנדורי וכו´ - לא "תרגילי חישול"). ושלא יהיו אי-הבנות, אני לא יכול לספוג אגרוף לבטן, אבל צ´פחות ידידותיות על הגב זה סיום נחמד לטיפול שיאצו, או לאימון טאי-צ´י.

yanivtil

New member
שאלת תם- צ´י קונג אגרסיבי?

עד כה נתקלתי בעיקר בתרגילי צ´י קונג נעימים וחביבים בלבד,האם תוכל לפרט מעט לאיזה תרגול אגרסיבי וקשה אתה מתכוון? יניב.

zedprime

New member
אני אנסח זאת בצורה שונה

האם לדעתך הדברים הבאים מועילים לבריאות: אימוני חישול עצמות , חישול אגרופים (יד הברזל) , חטיפת מכות מרובות לאיברים שונים בגוף , קרבות מרובים ? אם כן.... אם לא - אלו בדיוק הדברים שאני אישית מחשיב נחוצים בתוספת לצד הטכני כתוכנית אימונים לשיטה שבה הצד הלחימתי אופטימלי - נקודה. בנוסף , מה שנשיאונל גאוגרפיק מציגים הוא אוטנטי - גם אם הוא לא מראה על שיטות התרגול המקוריות , הוא מראה על שיטות תרגול נפוצות היום (גם בבתי ספר רבים לקונג פו באזור) .אני בספק אם למישהו יש אפשרות לדעת מה היו שיטות התרגול המקוריות - אבל זהו זה , מזל רע - זה מה יש. ולגבי וונג שו גין - אני מחשיב את הטאי צ´י כאומנות לא אופטימלית מבחינה לחימתית... למה? כי חסרים בה הדבים שציינתי (לפחות כך שמעתי , אבל אני בטוח שרב המתרגלים בפורום יסכימו איתי שאכן היא לא כוללת את מה שכתבתי). בלי לזלזל - אני אישית חושב גם במונחים מערביים , זמן וכסף - ולכן , גם קונג פו בשבילי לא תכלל ברשימת ה"אופטימליים". דבר נוסף - אריכות ימים אינו מדד יחידי לבריאות!!!!!! האדם יכול לחיות עד מאה ועדיין לחיות כך , בליווי כאבי פרקים עזים - מהפעילויות שאני צידדתי בהן.

ohad kedem

New member
זדפריים

אתה מבלבל בין שיטות אימון חיצוניות לפנימיות. זו מוסכמה די מקובלת שאין צורך בחישול עצמות אגרופים וכו בשיטות פנימיות. ואני מקווה שאין צורך לפתוח כאן שוב את הדיון על אפקטיביות השיטות הפנימיות. אבל דווקא השיטות החיצוניות נותנות חומר למחשבה. האם לדחוף את היד 100 פעמים לכלי מלא בשעועית או חול תורם לבריאות ? סביר בעיני שלא. כשלמדתי עם המורה שלי,בשנים הראשונות, תרגלתי בצורה די אינטנסיבית iron palm, התרגול בשיטה שתרגלנו הוא יחסית בטוח, ואחרי מספר חודשים, הייתה לי תחושה שאם אתקוף נקודה עם האצבע בטכניקה מסוימת האצבע באמת תיכנס לגוף היריב. היום התרגול הזה נראה לי קצת מיותר, ואני לא מלמד אותו. הרצון להגיע להישג לחימתי, או להישג בכלל, בהחלט עשוי להביא לפגיעה בבריאות. אני חושב שהפער בין לחימתי לבריאותי מצתמצם בשיטות הפנימיות. בשיטות הפנימיות מדובר על ניואנסים של תרגול (עיניים פתוחות או לא וכו´) ולא על פער גדול בין מה שיעיל ללחימה ומה שיעיל לבריאות.

zedprime

New member
אני לא רוצה לפתוח דיון לגבי יעילותם

בקרב של האמנויות הפנימיות - במיוחד מכיוון שאני לא מבלבל בין פנימי לחיצוני - אני פשוט לא מכיר בחלוקה הזו! למה אני מתכוון? יש תרגילים "פנימיים" ויש תרגילים "חיצוניים" - אני לא מתווכח עם זה - אבל , רוב האמנויות שיצא לי לראות (וחלק ללמוד) ממילא שילבו תרגילים משני הסוגים. אני אישית כן מאמין שחובה לתרגל תרגילים "חיצוניים" , בינהם תרגילי חישול כדי להגיע למצב אופטימלי מבחינת לחימה. ולכן , בשל האמונה הזו - לא תתכן שיטה שיש בה גם תועלת בריאותית וגם תועלת לחימתית - אופטימלית.

../images/Emo13.gifאוהד, כש-zedprime מאמין במשהו...

"קצת" קשה לשכנע אותו... זוכר את הדיון על הצמחונים...?

zedprime

New member
ובכן אותו הדבר אמיתי גם לגביך...

ואני הצגתי טיעון פשוט - וקבלתי תשובות לא רלבנטיות. אני אומר , בשביל ששיטה תהיה אופטימלית ללחימה צריך לתרגל X נושאים , כאשר חלק מאותו X לא בריא . אתם אומרים , בשיטות לחימה אחרות מתרגלית X מינוס Y נושאים והן בריאותיות . יופי - אבל אני טוען שהן לא אופטמליות ללחימה . ובקיצור - טאי צי , אמנויות פנימיות/רכות אחרות לדעתי לא אופטימליות ללחימה ולכן , כל נסיון להציג אותם כאמנויות שאופטימליות בשני התחומים הוא מיותר מכיוון שאפילו אתה דוד שולח אנשים לקרב מגע כאשר הם מעוניינים בהגנה עצמית. לא ראיתי אף אדם שולח אדם מוכה לטאי צי לצורכי הגנה עצמית - כמו שלא ראיתי אף אדם שולח מישהו לקרב מגע לצרכי בריאות..

zedprime

New member
כמו כן

הצגת אותו מאסטר כדוגמה זה מעשה לא חכם במיוחד - הרי אותו מאסטר לחם בקרבות רבים בחייו , במידה ואדם בעל יכולת נמוכה יותר , היה בוחר באותו מסלול - הוא באמת היה מוצא את דרכו בבית הקברות במהרה.. ואולי רק מי שמראש לוחם מעולה מטבעו... יכול להנות מבריאות באותו מסלול.

../images/Emo13.gif אוהד, אתה רואה למה אני מתכוון?

אפילו כשאני מסכים איתו, הוא עוד מתווכח!
אבל עכשיו צריך להגדיר "אופטימלי"...

zedprime

New member
אני לא מתווכח

אני מציג טענות. יחי ההבדל. אופטימלי = מֵיטָבִי . אני מאמין כי זה מספיק ברור בצורתו העברית.

orii

New member
האם אתה חושב שניתן להגיע לרמה

גבוהה בלחימה גם ללא כל ה X שאתה הגדרת? האם לדעתך אדם מסוים שלומד טאי צ´י (ללא תרגילי חישול...) יכול להגיע לרמת לחימה גבוהה מאחד שכן מחשל (כאשר שאר הפרמטרים של משקל, גיל הם לרעת הטאי צ´י)? האם יש איזו שהיא חויה שתשנה את דעתך? כל אופטימום הוא אופטימום לסט של תנאים. בוא ניקח את אלמנט הזמן: טאי צ´י לא אופטימאלי למי שרוצה בשנה שנתיים להגיע לכושר לחימה גבוהה, שיטות אחרות כן. לעומת זאת, אם תשאל את השאלה הפוך איזו אומנות תיצור לוחם יותר טוב לאחר 10 או 15 שנה, לדעתי האישית טאי צ´י זו אחת מהן.

zedprime

New member
לא הבנת לדעתי

אני לא טוען שתרגילי חישול טובים מתרגילים פנימיים או שאר ירקות. אני טוען שהדרך הטובה ביותר ללחימה - היא במכלל הרחב ביותר של התרגילים. X = הכל , למעשה. וככל שיותר קרובים לX הרמה יותר גבוהה. מה שX לא כולל זה כמובן תרגילים מועילים כמו : לקפוץ מבנין , לנסות להאבק בידיים חשופות עם טנק , להגיע לעזה ולצעוק "אני יהודי" וכו.. לגבי 10 או 15 שנה - אני מאמין שהכאבים לבד , יצרו ירידה ביכולת - אבל לא כזו שתגרום לאותו לוחם "שלם" להיות ירוד ברמתו מלוחם טאי צי. עצם הנסיון בקרבות למשל - יתן לו סיכוי עדיף בהרבה... גם על נזיר הטאי צי בן ה90 שיכול לחמם חדר שלם בעזרת הצ´י שלו.

למעלה