אבולוציה של שיטה

orii

New member
כואב לקרוא - ושאלה

מה הקשר בין הדמונסטרציות הכואבות האלו של התנגדות לכוח לטאי צ´י או שאר האומנויות? לפחות לגבי טאי צ´י, לפי הבנתי, אם משהו מסובב לך את המפרק ואתה נשאר אדיש למרות שנגרם לך מזק למפרק, אז אולי יש לך כח סבל אדיר אבל לא פעלת לפי שום עקרון.

מי נשאר אדיש? קראנו אותו דבר?

לא זוכר שם התנגדות בכוח למשהו - תוכל להביא פרשנות בגוף הסרט?

orii

New member
פרשנות בגוף הסרט

הנה הקטע שאני מתיחס אליו, בו צ´יבה מספר שהוא תפס את הפרק כף היד של ואנג הפעיל עליו לחץ וגרם לו נזק (לדבריו). רק אחרי זה הוא מספר שואנג לקח בחזרה את היד שלו והגיב. הדוגמה הזו מאוד חיה אבל היא כמו המקרים שבהם הוא נתן לאנשים לתת לך בעיטה או אגרוף והוא פשוט ספג אותם. Chiba: Master Wang made something like Sumo posture with his hands outstretched. I stood and waited for an opening. This went on for some minutes until he moved forward to push me. So I met him, made Tai Sabaki (body evasion) and took his wrist with Kote Gaeshi, (wrist crush/reversal) . . . his wrist made a loud snapping noise as I applied it. Even though I applied Kote Gaeshi strongly and injured him, he did not go down. Master Wang snatched his wrist from me, and challenged me immediately. So this time he pushed me with both hands in the belly, and threw me quite a distance across the room.

יש סיבה למה לא לקרוא עד הסוף?

כל הנקודה באה להראות את מה שקרא "באמת", לא את הסיפורים של צ´יבה. את נקודת המבט של צ´יבה ניתן היה להביא ישירות מהראיון, בלי להזדקק ליוזנט.
So Chiba loses it, grabs Wang´s wrist and puts a nikkyo or kote-gaeshi on it, some wrist lock. I don´t know what Wang did, it was too fast, but Chiba slams on the floor and Wang´s doing something to him with one hand and he´s screaming in pain.​
תיאור המאורע מנקודת מבט מהצד, של טרי דובסון. וואנג בפירוש לא נישאר אדיש בזמן ששוברים את פרק כף ידו.

orii

New member
מה שקרא "באמת", רשומון

אני בטח לא יודע מה קרה באמת (אני רק קורא). כמובן לכל משתתף-צופה יש את נקודת המבט שלו...לא נראה לי שמישהו יכול כיום לדעת מה באמת (בלי """") קרה. בכל אופן, השאלה העקרונית שלי עדין עומדת לגבי תצוגות בהן נותנים לו בעיטות ואגרופים...

ועדיין אין אינדיקציה

ועדיין אין אינדיקציה שהמדובר "בהתנגדות בכוח" כלשונך. אני לא יודע איך הוא עשה זאת, אך בכירים ממני בשיטה אמרו לי שלא מדובר בהתנגדות בכוח (קרי הקשייה של הגוף). בינתיים הם עוד לא נתנו לי סיבה לפקפק באמינותם. לגבי הנושא השני - חלק גדול מהמשתתפים עדיין חי היום. מערכות משפט היום מבוססות על עדות ראיה, גם אחרי שנים. ברור שכל אדם רואה דברים מעט אחרת, אבל מצד אחד יש את צ´יבה, ומצד שני יש את טרי דובסון, דראגר וסוטומה, כולם עדיין חיים, שכנראה מסכימים על גרסא אחרת. האם הפתרון הפוסט מודרני של אמת סובייקטיבית לחלוטין, בלי שום העדפה לעדויות נתמכות, הוא הפתרון המועדף על ידך?

orii

New member
עדויות ראיה ומי ה"פוסט" כאן?

עדות ראיה אחת: בן אדם עומד חותף בעיטה בבטן ולא זז. פרשנות ראשונה: הוא ספג את המכה - המכה נכנסה בו וזה לא מזיז לו- אני חושב שזו פרשנות בסיסית לצופה הדיוט. פרשנות שניה : הוא לא ספג את המכה אלה "הלך איתה" ולא התנגד לה למרות שמבחוץ לא רואים כלום. זו פרשנות לא מובנת להדיוט (ולך אישית) אבל נסמכת על דברים שאנשים שאתה סומך עליהם אמרו לך. עדות שניה: צ´יבה: כופפתי לו את היד הרגשתי שאני גורם לו נזק, זה לא הזיז לו ואחר כך הוא העיף אותי. שאר הנוכחים: צ´יבה ניסה לכופף לו את היד וואנג העיף אותו. פרשנות אחת: מי שהיה קרוב וביצע את הדברים יודע מה קרה. פרשנות שניה: מי שעמד בסביבה יודע מה קרה. הערה: בכל מקרה צ´יבה מודה בפה מלא שהוא הובס. שאלות: איזו פרשנות יותר סבירה לכל עדות? האם תמיד אפשר להכריע? מה בית משפט היה מחילט?

לא מכיר את צ´יבה מלבד עדויות שמיעה

אבל בית משפט היה נסמך גם על מהימנות העד, וכן על עדויות תומכות/נתמכות (אני חושב. עוד לא הייתי בית משפט). עד כמה צ´יבה מהימן עליך? אגב, הוא לא הודה בתבוסה, הוא טען שהסתיים בתיקו כשהתלמידים הפרידו. מדובר על שתי גרסאות סותרות לאותו סיפור.

orii

New member
צ´יבה הוא צ´ילבה שלי עוד מהגנון

"ההכרות" שלי איתו מסתכמת בסיפור מופרח שסיפרה מיתר על התמודדות שלו עם סכינאי... ברור שיש חשיבות מסוימת לכל עדות ועל השופט (מקצועי או לא) לתת לה את המשקל המתאים. בא נפריד את הסיפור ונתיחס רק אל החלק הראשון- של הבריח שלא הצליח, צ´יבה טוען שהוא לא הצליח בו וגם הצופים טוענים כך. לגבי התזמון של התגובה יש הבדל בגרסאות. הבדל זה לא משמעותי לצורך דיון בנקודה העיקרית שאני מעלה, לאור כל שאר העדויות למקרים שבו ואנג נתן לכל מיני אנשים להכות אותו כשהוא לא זז וסופג את המכות.

אבל זו בדיוק הנקודה, לא?

יש הבדל עצום ורב, בין "ספיגת" מכה לבטן, ל"ספיגת" שבר בפרק כף היד. לא? צ´יבה טען ששבר, ווואנג המשיך למרות הכאב שחש. שאר העדויות טוענות שצ´יבה לא הצליח להגיע לנעילה או שבירה, וממילא לא היה צורך "לספוג" את כאב שבירת המפרק.

orii

New member
כמו כל זוג יקים ראוי לשמו -בא נתדקד

זאת אומרת נמשיך להתדקדק... צ´יבה טען שגרם נזק, שהמפרק של ואנג עשה קולות זה לאו דוקא שבר. יכול להיות שצ´יבה חשב שעשה נזק והרעש שהוא שמע זו היתה רק פקיקת עצמות (קנקים-כי ואנג רק קם בבוקר ועוד לא הספיק להתמתח
) לפי דעתי אי אפשר לדעת בודאות על סמך הטקסט. בכל אופן אתה מחדד את ההבדל בהתיחסות שלנו ל"נקודה": בעיני ההבדל בין לספוג בריח (אפילו שלא נסגר עד הסוף) לבין לקבל בעיטה - ופשוט לספוג אותה לא גדול. אני לא רואה בו טאי צ´י. וכמו שדוד כותב מה אני מבין? מהמעט שאני מבין אני לא מבין את זה.

fa jing

New member
כמה הערות והארות על חישול

ועל וונג שו ג´ין. אכן וונג שו ג´ין היה לוחם משכמו ומעלה הוא בניגוד לוונג פו לאי כן היה מאוד מפורסם בדו קרבות שהוא עשה. וואנג פו לאי רק הצהיר על עצמו כי הוא השתתף בקרבות בטיוואן והונג קונג אך מכל קשרי בהונג קונג ובטיוואן ( עם אנשים רציניים בסצנת אמנויות הלחימה בטיוואן ובהונג קונג) אף אחד מהם לא שמע על קרב שכזה לא מוונג פו לאי עצמו ( שכנראה יודע כי אין לו מה לספר על עצמו שם מכיוון שיודעים מיהו הוא מהו....) ולא מאחרים שעמדו כנגדו שלא לדבר גם לא מעדים לקרבות שכאלו. וונג שו ג´ין הסיפורים עליו רבים הן מעדויות והןמאנשים שקראו עליו תיגר.
לגבי ההכרזות של וונג שו ג´ין כי אנשים מוזמנים להכות בו בכל חלקי גופו זה גם בערבון מוגבל. מסיפורים של אנשים שפגשו בו וידעו דבר או שניים על אמנויות לחימה מסופר כי וונג שו ג´ין היה נוהג לקרוא למתנדבים לתת לו אגרופים בבטן. הרבה קמו נתנו לו אגרוף בבטן ואכן זה לא הזיז לו כהוא זה, אך מנגד היו כאלו שכן היה להם מושג ומסופר כי כאשר אדם שכזה היה נעמד מול וונג שו ג´ין, וונג היה בוחן אותו בעיניו ויודע כי אכן הוא הולך לקבל מכה הגונה במקרים שכאלו וונג זז הצידה או נתן סטירה בהפתעה למי שרצה להכותו מכיוון שהוא ידע כי הוא יאבד פנים לאחר שהמכה תיכנס בו. *** בקשר לבעיטות למפשעה ( לביצים בשפת העם) זוהי טכניקה די פשוטה למי שמתאמן עליה. ואסביר בכמה מילים אך אל תנסו בבית. להרבה תינוקות כשהם נולדים שק האשכים מצוי מעלה באזור חלל הבטן והוא יורד למקומו המוכר לנו כעבור כמה ימים. נזירים דאואיסטים שעוסקים בסוגי צ´י גונגים ומדיטציות מיוחדות מגיעים ליכולת של העלאת שק האשכים חזרה מעלה לחלל הבטן. לפיכך בהרבה הדגמות ( גם כאלו שנעשו כאן בטינג´ין) המדגים אינו חוטף בעיטה בביצים אלא למעשה מקבל בעיטה באזור המפשעה שכעת היא " חלקה" ומישורית יותר כך הלחץ של הבעיטה מתפזר על כל האיזור והאשכים אינם נפגעים מכיוון שאין מגע ישיר. - לא לנסות בביתת מדיטציות אלו דורשות הדרכה!!! שמעתי ממישהו שכן ניסה זאת לבדת כי זה גרם לו להיפוך באשך דבר המלוה בהתנפחות ענקית ( בגודל של מלון ולכאבים עזים- זה לא מסוכן בטווח הקרוב אך זה כואב ויש צורך להגיע לביה"ח). עד כאן 60 שניות על הדגמות ויכולות מוגבלות....

Erunaamo

New member
אשכים וחלל הבטן - מהימן?

אין לי רקע רפואי או מידע מקצועי. מה שכן ידוע לי, הוא שתינוקות נולדים כשהאשכים (ולא השק) נמצאים בחלל הבטן, כדי שלא ייפגעו. כעבור תקופת זמן מסוימת, הם יורדים דרך תעלות לשק האשכים. אח"כ - המעברים נסגרים, ואין דרך חזרה. אם כן - איך ייתכן מצב, שבו האשכים "מועלים" לחלל הבטן? שוב, הכל כתוב בעירבון מוגבל. אני אשמח אם תעמיד אותי על טעותי, אבל זה מה שידוע לי בנושא.

fa jing

New member
בוא לא נתעמק בפרטים אלא במציאות

הטכניקה הזו קימת ( העלאת האשכים כלפי מעלה) אם זה מעניין אותך חקור זאת וספר לנו מה מצאת... בכדי לראות זאת במציאות....קנה כרטיס טיסה לסין או טיוואן..שם יהיה יותר קל לראות זאת. אולי גם במקומות אחרים אך הם לא ידועים לי. הכרטיס זה רק עלות 1000$ ... כלום לעומת סיפוק סקרנותך האינטלקטואלית. בהצלחה.... אוי הדאואיסטים הללו.....מי אמר שאין להם ביצים?

Erunaamo

New member
הבעיה היא שהפרטים מפריעים לתמונה

הכוללת להיות נכונה. אם הפתחים סגורים - איך מעלים את האשכים? אם השק לא היה בחלל הבטן - איך מעלים אותו? (למען הסר ספק - לא, אני ממש לא רוצה לדעת. אבל אני רוצה להבין את ההיגיון שמאחורי זה. אני אסתפק באמירה: "זה גדול ממך, זה נס!" - אבל אם מנסים להסביר בצורה הגיונית, אז שיהיה הגיוני) אין לי בעיה להאמין שהם יכולים לעשות את מה שתיארת, אבל הפירוט האנטומי לא מסתדר לי. ושוב - יכול מאוד להיות שהידע המוגבל שלי הוא זה שמטעה אותי, ואם כך - אני אשמח לדעת שאני טועה. לפחות זה.

fa jing

New member
שלום לך...Erunaamo

עדיין לא הבנתי למה את/ה מתעקש? זוהי טכניקה ועושים אותה. בין אם זה נס, קסם, יכולת מרשימה, אחיזת עיניים, דרקונים בשמיים זה לא הכי מעניין אותי..... זה קיים ראיתי זאת וזהו.... עובדה!!! התיאור האנטומי שלי אינו מדוייק מה אני יכול לעשות?... גם אני לא בוגר הפקולטה לרפואה , מה גם שאנטומיה למדתי לפני כ 5 שנים ולא זכור לי כלום בנושא זה. יש הרבה דברים שהם כביכול בלתי אפשריים אבל עובדה הם קיימים. לדוגמא: ליונקים ימיים כגון אריות ים וכלבי ים המשתמשים בריאות כמונו יש יכולת לצלול למעמקים רבים ללא שראותיהם יקרסו מהלחץ....וזאת כתוצאה ממנגנון שהתפתח אצלהם וקרוי BELLY BLOOD SHIFT מה שקורה הוא שהדם מאזורים פחות חשובים וחיונים לצלילה זורם מהבטן לריאות וממלא את חלל הריאות כדי שהריאות לא יקרסו ( כדי שהדפנות לא ידבקו האחת לשניה). זהו מנגנון אבולציוני שהתפתח אצלהם. התברר כי מנגנון זה לא קיים אצלנו למעט כמה אנשים שעוסקים בצלילה חופשית. עקב האימונים הרבים ואני לא יודע כיצד להסביר זאת ( אני לא מקצוען בתחום רק חובב ) עקב זכרון שורשי בתת מודע וכו´ וכו´ ועוד דברים שאיני יודע להסביר מי שמתאמן רבות בצלילה חופשית למעמקים גם מפתח יכולת של BELLY BLOOD SHIFT מדהים הא??? דוגמא נוספת היא נשימה שלנו בתווך נוזלי ולא גזי כגון האוויר. מי שראה את הסרט מצולות או THE ABYSS באנגלית ( אני בטוח שיש לי שגיאת כתיב כאן עמכם הסליחה) הצוללנים שם השתמשו בטכניקה של נשימה דרך נוזל, בצלילה לעומקים עצומים בכדי להמנע מקריסת ריאות ומהשפעות הלחץ....גוף הצוללן הוכנס לנוזל מסויים הדומה בתכונותיו לנוזל הנמצא ברחם כאשר העובר נמצא בתוכו .... מה שקורה הוא שברגעים הראשונים אנו בהלם רציני אך כעבור כמה שניות התת מודע שלנו זוכר כיצד לבצע נשימה מסוג זה ( כאשר יש נוזל בריאות) מופלא הא.....? לכל הספקנים שבינינו אכן אולי התיאורים שלי לא מדוייקים אך מערכות כאלו כבר נמצאות בפיתוח ובניסויים בNAVY של ארה"ב וזה שמיש ומבצעי אז את/ה רואה Erunaamo דברים מפולאים כן קורים וכן מתרחשים. וכל מה שאמרתי הוא שזה קיים ניתן להתאמן על כך וזו טכניקה מורכבת שאינה נרכשת ביומיים, אלא בשנים של אימונים במדיטציות דאואיסטיות. אם ברצונך לחקור על נפלאות הגוף האנושי סע להודו תראה שם דברים מדהימים שיוגים וסאדו שונים עושים זה מאוד מרשים ובלתי יאומן לעיתים. מקווה שנהנית.....

idv

New member
../images/Emo32.gif אתה בטוח בעניין מצולות?

עד כמה שאני מבין בעניין העובר לא נושם בבטן אימו אלא מונשם דרך חבל הטבור. לכן אגב בלידה התינוק מקבל מכה מהרופא על מנת לגרום לא להתחיל לנשום דרך הפה.

fa jing

New member
התיחסות ל IDV,ONESTRIKE ושות´

ל IDV: אני כתבתי.....:( ציטוט) דוגמא נוספת היא נשימה שלנו בתווך נוזלי ולא גזי כגון האוויר. מי שראה את הסרט מצולות או THE ABYSS באנגלית ( אני בטוח שיש לי שגיאת כתיב כאן עמכם הסליחה) הצוללנים שם השתמשו בטכניקה של נשימה דרך נוזל, בצלילה לעומקים עצומים בכדי להמנע מקריסת ריאות ומהשפעות הלחץ....גוף הצוללן הוכנס לנוזל מסויים הדומה בתכונותיו לנוזל הנמצא ברחם כאשר העובר נמצא בתוכו .... מה שקורה הוא שברגעים הראשונים אנו בהלם רציני אך כעבור כמה שניות התת מודע שלנו זוכר כיצד לבצע נשימה מסוג זה ( כאשר יש נוזל בריאות) מופלא הא.....? בכל הפסקה הזו שכתבתי לא התכוונתי ולא הזכרתי שהעובר נושם ע"י נוזל...מה שכן כתבתי זה הנוזל שפותח בצי האמריקאי דומה בתוכונותיו לנוזל הנמצא ברחם בעת הימצאות העובר( להזכירך נוזל זה כן מצוי בריאות העובר ואחת הסיבות לטפיחת הרופא היא הוצאת נוזל זה מהקנה ויצירת גירוי שגורם לתינוק לנשום באופן טבעי). כאשר נוזל זה נמצא בתוך ריאות הצולל הגוף מבצע נשימה בתווך נוזלי..בצורה של פעפוע( דיפוזיה דרך קרומים) דרך קרום נאדיות הריאה ומשם לדם.... ל-ONE STRIKE...תשכח מחלל הבטן למה אתה דבק במושגים...? כבר אמרתי שאני לא כירורג ולא אנטום מדופלם..כל מה שניסיתי להסביר זה כי ישנה טכניקה של הרמת הביצי( או האשכים למהדרין) ועובדה חיפשת ומצאת דרך אחת לבצע זאת...גם לדאואיסטים יש דרך לבצע זאת...מותר להם לא??? שוב פעם הכל עניין של אמונה ...מי שרוצה יאמין שוואנג שו ג´ין ספג את המכה באשכיו ושרד...מי שרוצה שיאמין בטכניקה שהסברתי..ומי שרוצה שימשיך להתווכח האם יש אלוהים או אין.....תאמינו במה שאתם רוצים... למה תמיד אני מקבל הרגשה שאנשים כאן מנסים להראות מי יותר חכם או סתם להתווכח בכח?

idv

New member
תודה על ההסבר

תמיד תהיתי אם מדובר בשטות שהמציאו לסרט או במשהו מציאותי.

dswbg

New member
מדע ומיסטיקה....

אני קורא פאסיבי בפורום מזה זמן מה ובד"כ לא מוצא צורך להתערב (נראה שלאנשים כאן יש מושג על מה הם מדברים), הפעם כצולל חופשי אני מוכרח להתערב: BLOOD SHIFT היא תופעה משותפת לכל בני-האדם (כיום לדעתי היא משויכת איכשהו ל-MAMMALIAN DIVE INSTINCT, אבל זה בשליפה מהמותן, יכול להיות שאני טועה כאן) והיא מתרחשת באופן אוטומטי ברגע שירדת עמוק מ-30 מטר (פחות או יותר, תלוי באינדיבידואל). ראוי גם להזכיר שלמרות שהתופעה מתרחשת מאליה, רצוי להגיע לעומק בו היא מתרחשת בהדרגה בכדי להרגיל ולהגמיש את הריאה שאחרת עלולה להנזק. הקהילה המדעית טענה במשך זמן רב שהדבר בלתי-אפשרי ויסתיים במוות, יום אחד מישהו פשוט קם ועשה את זה - המדע נאלץ ליישר קו. הרבה נושאים אפופים בענן של מיסטיות ניתנים להסבר ע"י המדע, ובקשר לאלו שעדיין לאת אין זה אומר שאנחנו צריכים לחדול מלנסות להסבירם, הסוגיה הזו היא דוגמא טובה לכך - אין שום דבר מיסטי ב-BLOOD SHIFTING.

למעלה