XXY - נושא לדיון.

גם אני לא נגד הפלות בכלל

וגם לא נגד המתת חסד (במידה וזה רצון החולה, ולא התפקיד שלי לבצע את זה). אין לי מושג מה הייתי עושה במקרה הזה. אבל אני כן רואה בעיה מוסרית ולא רק רגשית בהפלות, ולכן דורשת נימוקים כבדי משקל בעד הפלה מסוימת.

yulink

New member
מסכימה איתך

אני לא יכולה להגיד ולשפוט כרגע איך הייתי מחליטה, אפילו לא תיאורטית אבל אני מסכימה שמאוד קשה לדעת איפה להעביר את הגבול ולפעמים הרצון של כולנו בילדים מושלמים הוא בעצמו "לא טבעי" במידה מסויימת. למשל אם הייתם יודעות/ים שהילד שלכם צפוי לגדול עם בעיות פסיכיאטריות קשות, מחלת נפש קשה והסיכוי שלו להתאבד הוא מאוד גבוה, מה עושים אז? אני יודעת שקשה להשוות, ושוב, אני לא מתיימרת להבין את הסבל לא של הילד/ה ולא של המשפחה, זה גם משהו שאני עם עצמי חושבת עליו המון.

lilend

New member
לא מאמינה שהייתי מפילה בגלל סיבה

כזו. אנחנו מביאים ילדים לעולם שבו ממילא רוב הסיכויים שהם ירגישו חריגים באופן זה או אחר, אי אפשר להגן עליהם מכל שונות ולדעתי גם אין צורך, צריך פשוט לחנך אותם שהשוני הוא דבר חיובי. אבל בתכל'ס, אני לא יודעת במאה אחוז כי אני לא מכירה את התופעה לעומק אלא רק יודעת על קיומה. אני מאמינה שאם הייתי יודעת על זה, סביר להניח שהייתי חוקרת מאוד לעומק ובודקת את הנושא בהתאם לחיים שלי (בודקת השפעות רגשיות על הילדים שכבר נולדו לי וכו'). אי אפשר באמת לדעת.

Nataly28

New member
וואו שאלה קשה

מה אני יאמר לכם, לא מאחלת לאף אחד לעמוד בדילמה הנוראית הזאת, אבל לצערי הרב כדי למנוע סבל מיותר לכולם (כולל לילד) לדעתי יש להפיל...

roni20081

New member
שלום לכם.

בחיים לא הייתי עושה הפלה בגלל סיבה שכזאת...לא משנה מה כל עוד הילד בריא מבחינה פיזית הנקודה שהבאת כאן לא סיבה להפיל....הילד לא בסכנה בריאותית. אני בכלל נגד הפלות יש סיבות אבל שהן רק ורק מבחינת הבריאות שאולי הייתי יכולה להצדיק ...כן החיים של הילד הזה לא יהיו קלים אבל חיים של מי כן קלים...מי אמר שעם הוא היה רק בת הוא היה מאושר יותר או להפך.....היום יש כל כך הרבה סבל בעולם והנושא הזה די פתוח לא כמו פעם....אז לקבל שונה לא יזיק לכולנו ללמוד.

ציפי81

New member
לא אפיל לעולם!!!

אפשר לטפל בזה, אני יודעת על תינוק שנולד וטופל בקטנותו, בחרו לו להיות נקבה.

זה לא טיפול, זו כפיה

הטיפול הזה הוא מיושן, וכבר לא מבוצע ברוב העולם המערבי, כי אי אפשר לדעת איזה מין התינוק רוצה עד לגיל מאוחר יותר, בו הוא מדבר ויכול להביע את עצמו. אז בחרו לו להיות נקבה - וכשהוא יתבגר הוא יכעס שחתכו לו איברים שיכלו להיות לו שימושיים כי אולי הוא מרגיש כמו בן ולא כמו בת? הטיפול היחיד לילד אינטרסקס, זה הרבה אהבה והקשבה - כשהוא יהיה מספיק גדול הוא יוכל לבחור אם הוא רוצה לעשות ניתוחים כדי להיות נקבה, או כדי להיות זכר. אם בכלל.

genik

New member
קצת בלדן יש פה

המפרודיזם הוא מצב שבו יש לתינוק שני מערכות מין . אינטרסקס הוא מצב שאין לתינוק מערכת מין מפותחת אחת . לרוב במיקרים כאלה קביעת המין נעשת לפי בלוטות המין ( אשכים או שלחות ) . מצבים עם אשכך אחד ושחלה אחת הם מצב שכמעט לא קורה מצבים של תוספי או חוסרי קרומוזומים אינם יוצרים מצב של אינטרסקס . בכל המקרים נוצרים זכרים ונקבות עם שינוים שונים בהתפתחות . עודף כרומוזומים בדרך כלל לא מוביל לבעיות התפתחות רציניות חוץ מעקרות . חוסר כרומוזומים מוביל למיספר תסמונות שרובן מאופינות במצבים פתולוגיים כמו רגישות , פיגור ושלל בעיות אחרות בהתאם למצב רוב מצבי האינטרסקס נוצרים בגלל בעיות הורמונליות ולא בעיות כרומוזומליות . מדובר בהפרשת יתר של הורמונים תזמון לא נכון של ההפרשדה או חוסר היכלת של הגוף לעבד את ההורמונים בצורה נכונה . במקרה הזה גם לא תמיד נוצרים עוברים עם פזיולוגיה או פסיכולוגיה לא ברורים . לדוגמה במיקרה והגוף לא מגיב לטסטסטורון נוצרת נקבה . אומנם נקבה עם איקס ואי אבל בכל זואת נקבה . למיטב ידעתי אין דרך לבדוג את ההפרעות האלה לשאלה עצמה אני חושבת שהדבר הכי גרוע לכל ילד זה לגדול עם הורים שלא יכלים לגדל אותו ואסור להתערב בהחלטה הזואת .כל אחד והשיקולים שלו . לגדל ילד כזה זה השקעה של זמן , כסף ויכלות פסיכולוגיות שפוט לא לכל אחד יש . אין לזה קשר לחריגות חברתית . אני באופן אישי לא היתי חושבת שהיתי מפילה עם מצבי בזמן ההריון הייה ברור לי שיש לי את האמצתאים הפיזיים לגדל אותו . מצד שני זה לא כזה מובן מאליו

1aaadi

New member
לא הייתי מפילה

הגעתי מהראשי:)שאלה קשה. אני דווקא לא מטילה וטו על הפלות ויש מקרים שהן יועילו ויהוו פתרון לגיטימי. חריגות באמת יכולה להתפרש ולהפרס על תחומים רבים והיא תלויית זמן,חברה,תרבות,ערכים וכיוצ"ב. לתת ללחצי חברה,שלא מוצדקים בעיניי,לחדור עד עמקי נשמתי ולגרום להחלטה להפלת העובר, לא רק נראה לי מגוכך אלא אפילו גם מסוכן. מסוכן לחיות בגישה שמסננת חריגים ומבצעת אבולוציה תודעתית על סמך גיבובי דעות ריקניים ולא רלוונטיים להשקפת העולם שלי. מסוכן לחיות בחברה שלוקחת לידיה את שרביט החיים ומשלחת את ה"פגומים" לשמאל והנורמטיביים ומעלה לימין. במאזניי השיקולים שלי,לחץ חברתי מאבד ממשקלו ומכוחו כאשר מנגד עומדת הדעה האישית שלי וניתוח הנסיבות. אני מודעת לזה שלא יהיה קל אבל אנחנו יצורים סתגלניים ואולי המבחן האמיתי במקרה הזה הוא להשאיר את ההחלטה אם לחיות או לא,לעובר עצמו.

kontsy

New member
את טועה ומטעה!!!

קלייפנטר הינה תסמונת בה לילד אין שתי מערכות מין!! הוא פשוט זכר לא פורה! את רוב המקרים אגב מגלים רק... בלשכת הגיוס כאשר עושים בדיקת אשכים ומגלים שלא התפתחו מעבר לגיל הילדות (בגיל הילדות הילד נראה כמו כולם ובגיל המעבר אף נער לא ממש רוצה ללכת לבדוק את אשכיו כמו שהמרצה שלנו אמר) באחוז מסוים של המקרים יש פיגור קל מאוד, באחוז מסוים אחר יש התפתחות של סממני מין נשיים (שדיים, שיעור אופייני, אין קירחות, אין שיער פנים, השמנה באיזור המותנים וכו') שבכל אלו ניתן לטפל הורמנלית ואני מן הסתם לא הייתי מפילה על תסמנות שכל כך לא מפריעה שאת רב המקרים מגלים רק בגיל 16....

kontsy

New member
תיקון ניסוח חשוב

קלייפנט אינה תסמונת בה לילד יש את שתי מערכות המין. יש לו רק מערכת זכרית - פנימית וחיצונית. רק לא מתפקדת, כלומר לא מייצרת תאי זרע.

למעלה