XXY - נושא לדיון.

olgaer

New member
XXY - נושא לדיון.

XXY זה מבנה כרומוסומי של אדם הרמפרודיט. אדם כזה בעל שני איברי מין. הוא בריא לחלוטין ואף מתפקד מעולה גם במידה שלא מבצעים בו ניתוח להסרת אחת מתוך מערכות רבייה והמין. בלשב התבגרות מינית אחד הצדדים שלו הופכים לדומיננטים כשהחלטה וזהות עצמית בעלות הפשעה חזקה על כך. אתמול ראיתי סרט יפה, רגיש אך לא קל על ילדה כזאת. חברתי אמרה שאילו ידעה בשלבי הריון מוקדמים שהילד שלה יוולד כזה, היא הייתה עושה הפלה. הטענה שלה היתה שלילד כזה צפויים חיים נוראים בחברה של כיום. אני יודעת שהיא דיברה מתוך בורות מוחלטת (בכלל לא ידעה על קיום תופעה כזאת בקרב בני אדם), אך אכן החיים של ילד כזה לא יהיו קלים ואף עתירי משברים אך ורק בגלל החברה האכזרית. אבל מפה ועד להפיל עובר בריא פיזית ונפשית אך חריג רק בגלל זה? דעתכן.

אני יודעת שאני אשמע נורא

אבל אני אפיל. אני לא מדברת מתוך בורות ואני מכירה את התופעה,לא ראיתי את הסרט המדובר אבל ראיתי סרטים אחרים בנושא וקראתי עליו גם. כמו שאמרה חברתך,החיים שלו צפויים להיות נוראיים בחברה שלנו. אני יודעת שהחריגות יכולה להתפרש על המון תחומים אבל אני לא חושבת שהטבע "התכוון" לברוא דבר כזה. קחי לדוגמא תאומים סיאמיים,מה היית עושה במקרה כזה?את אף פעם לא יכולה לדעת אם ההפרדה תהיה מלאה ואם תעניקי חיים מלאים וטובים לשניי הילדים. שוב,הנושא טעון,מאד אפילו ואני יודעת שהדברים שלי קשים אבל ככה אני חושבת. עצוב מאד.

olgaer

New member
אבל לעומת נכות ותופעה של תאומים סיאמיים

אינטרסקסואליות היא לא בדיוק אנומליה, לפחות כך הרופאים וביולוגים נוטים לחשוב עכשיו. בגלל שזו תופעה נורמלית בעולם הצומח וחלק ממינים בעולם החי, המדענים אף התחילו לשאול את עצמם אם היחס שלנו לכך שאדם יכול להיות רק בעל זהות מינית אחת הוא שגוי. זה לא מחלה גנטית, זה מוכר כבר אלפי שנה, ואף אומרים שקרוב ל-1% מאוכלוסיה עולמית נולדים הרמפרודיטים במידה זו או אחרת.התפקוד הפיזיולוגי האינטלקטואלי והנפשי של אדם כזה הוא מלא ובגדול לא נדרש לאדם כזה ניתוח אשר נעשה לרוב משיקולים סוציאולוגיים נטו. הבעיה היחידה באמת של אדם כזה היא היחס החברתי בלבד.

אני שואלת שוב,איזה חיים יהיו

לאותו איש/אישה בחברה שלנו? עבודה? חיי משפחה? חיי חברה? אנורמליות נמדדת בהמון אופנים. כמובן שלא כל מישלא נורמלי(הגדרה רחבה מאד בעיניי,כי מי מחליט מי נורמלי ומי לא)יסבול בחייו. נכות היא משהו שיש לכולנו,לחלקנו היא גלויה ולחלקנו היא סמויה. שוב,נושא קשה וטעון. כי שאני מתחילה לחשוב על זה יותר ויותר אני מגלה עוד קבוצות של "לא נורמלים" ולי אין זכות שיפוט.

olgaer

New member
מענין אותי לעשות מחקר מסויים, דווקא בגלל

שהתופעה יחסית נפוצה. אנחנו לא יודעים על הרבה בגלל שמירתם בסוד על ידי הוריי הילדם שעברו ניתוח או אנשים עצמם ששומרים על כך בסוד.

מסכימה עם הדברים של אמא עמיתית

"תקלה של הטבע" כפי שאני כתבתי (ואולי זה מטבע לשון לא מוצלח במיוחד) היא לא רק בעיה בריאותית. גם חוסר בטחון, הרגשת שוני ואי קבלה של הסביבה היא בעיה בריאותית-נפשית לא פשוטה יותר מבעיה פיזית. זו סוג של נכות שלחברה שלנו כיום אין יכולת לקבל ולהכיל ואני לא יודעת אם בעתיד המצב ישתנה, נכון שהשינוי טמון בנו אבל החיים שהחברה מייעדת לאדם כזה הם מאוד קשים. אם אפשר למנוע מראש סבל של מספר משפחות ושל הפרט עצמו אני חושבת שזו החלטה לא קלה ולא פשוטה שטומנת בחובה לא מעט השלכות והיא חורצת גורלות, אבל עדיין דעתי נשארת זהה עם כל הכאב שבדבר.

olgaer

New member
אבל במקרה כזה החוסר ביטחון, הרגשת שוני ואי

קבלת של הסביבה ולכן בעיה נפשית הם משהו שנרכש דווקא בגלל שזו נכות בעיני החברה. כלומר החברה עצמה יוצרת אצל אותו אדם בעיה עקב הסתכלות עליו כ"נכה". כמו כן, בל נשכח שאדם כזה לעתים עובר ניתוח בוזמת ההורים בגיל ימים ספורים ואפילו עצמו לא מודע לכך שהיה פעם "חריג" ובטח שלא הסביבה בעיניה הוא בחור/בחורה רגילים לחלוטין ואף בעלי נטיות מיניות רגילות. אז למה לוותר?

olgaer

New member
ועוד...הרי לאדם הומוסקסואל לא קל בעולם הזה

ורובנו לא יחשבו אותו כ"תקלה של הטבע". ובטח שבטח לא יחשבו לוותר על תינוק אם נדע מראש שיוולד הומסקסואל.

על מה את מדברת ??????!!!!!!!

איך את יכולה להשוואת נטיות מיניות של אדם לעומת מום פיזי ????????????? דרך אגב זה רק אומר משהו על הדיעה שלך לגבי הומוסקסואליות !!!!! יציאה ממש לא במקום

olgaer

New member
לא, זה לא הדיעה שלי, זו הבורות וצרות עופקים

בהכרזה אדם אינטרסקסואל כבעל מום. תחשבי על זה.

חמודה שלי !!!

תקראי שוב את מה שכתבת - ומשתמע שאת חושבת שהומוסקואליות היא מום . ולפני שאת כותבת על צרות אופקים של משהו-------כדאי שתכירי אותו. כי הדבר האחרון שיש בעולם זה - שאני צרת אופקים (לפחות בתחום הזה) !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ואני לא מוסיפה עוד דברים (ממש לא נעים לי).

olgaer

New member
לא, אני חושבת (הבנת הנקרא שלך לקויה במקצת)

שאינטרסקסואליות אינה מום כלל (עלומתך) בעקבות החומר שקראתי. לכן אפריורי איני יכולה לחשוב שהומוסקסואליות היא מום גם, אלא שוני מולד של חלקנו ממרבית בני אדם. ולכן בעל זכות מלאה לקיום ויחס של כבוד בחברה. קפיש. אך כרגע לפי תגובות שלך לעומת תגובות שלי, הסבלנות דווקא הצד החזק יותר אצלי ולא אצלך.

olgaer

New member
חבל, כי האשמת אותי בהומופוביה, צעקת לעברי

וירטואלית, זרקת לעברי עשרות סימני קריאה וקראת לי "חמודה שלי" מבלי שאני חברתך ועדיין אני שומרת על תרבות דיון בכך שמסבירה את דעתי על הנושא ולמה אינך צודקת בתגובתך הנחפזת.

נראה שלא הבנת אותה בכלל!

היא השוותה בין מום פיזי לנטיה מינית רק בקטע של קושי בחברה, כלומר לשתיהם יש קושי בחברה השאלה אם היינו יודעים גם על הנטייה כבר מההריון האם היינו עושים אותו הדבר כמו במום בשביל למנוע את הקושי החברתי שיהיה במהלך החיים. היא בכלל חושבת שזה אפילו לא מום פיזי... ככה לפחות אני חושבת, אולי אני טעיתי בהבנה שלי.

למעלה