XXY - נושא לדיון.

n o a p

New member
גם אני מסכימה עם ההשואה

אני מסכימה מאוד עם ההשואה לסטיגמות ולדעות הקדומות שההומואים/לסביות סובלים מהם. ההשוואה נעשתה במקום לפי דעתי, ולא מבינה את ההתקפה.

ההשוואה לגמרי במקומה

אני גם הומו, וגם טרנסג'נדר - ואני חושב שההשוואה לגמרי במקומה. תינוק שהוא אינטרסקס הוא לגמרי בריא. להיות אינטרסקס זה לא מחלה, כמו שלהוולד הומו זה לא מחלה ולא מום - בדיוק כפי שלהוולד נקבה זה לא מחלה, למרות שבעולם שלנו יותר קל להיוולד זכר. אין הבדל בין רצון של אם להפיל תינוק הומוסקסואל, לבין להפיל תינוק טרנסג'נדר, לבין להפיל תינוק הומו, לבין להפיל תינוקת נקבה. כיום הומוסקסואלים כבר מקובלים ע"י החברה, אני מקווה שבעתיד גם אנשים שנולדים אינטרסקס יהיו מקובלים יותר. יש אנשים שהם אינטרסקס שהם מאושרים, ויש אנשים שהם אינטרסקס שהם אומללים, זה בעיקר תלוי בהורים שלהם - כלומר בכם.

shani74

New member
באיזה מובן זו לא מחלה גנטית?

מה ההבדל בין כרומוזום מין (X) נוסף לבין כרומוזום 21 נוסף (תסמונת דאון) - תופעה שגם קיימת מאז ומעולם (ואגב, לפי מה שאני מצאתי גם השכיחות שלהן דומה - בסביבות 1 ל-1000.וגם בתסמונת דאון יש מה שנקרא מוזאיק, כלומר רק חלק מהתאים הם בעלי קריוטיפ לא תקין - כלומר יש להם תסמונת דאון חלקית)? בלי קשר לעמדה שלי בנושא, יש אנשים שהקו שלהם עובר בתסמונת דאון ויש אנשים שהקו שלהם עובר במקום אחר. ואגב, לדעתי חלק מהבעיה של תסמונת דאון היא היחס החברתי - יש אנשים בעלי תסמונת דאון בעלי אינטליגנציה נורמלית, אבל רואים עליהם שיש להם תסמונת דאון וזה גורר יחס שלילי. היום עושים לפעמים ניתוחים פלסטיים לבעלי תסמונת דאון, משיקולים של השתלבות בחברה (יש גם ניתוחים שעושים משיקולים של תפקוד, אבל לא רק).

olgaer

New member
במובן (וזה הבנתי מחומר שקראתי בנושא) שלעומת

תסמונת דאון אשר הלוקים בה סובלים גם לעתים מבעיות רפואיות אחרות, אינטרסקסואלים לרוב אנשים בריאים בכל הקשור לשאר איברים.

לאו דווקא

כמו שנאמר כאן בהודעה אחרת, XXY באופן ספציפי ידוע יותר בשם תסמונת קליינפלטר, שמאופיין גם בהתפתחות מינית לקוייה (לא רק של איברי המין, גם בשיעור גוף, התחלפות הקול וכו') ובאינטיליגנציה נמוכה. לא כולם כאלה, אבל בהחלט יש כאלה שכן. בעניין מקרים אחרים של תסמונות כאלו - זה מאוד מגוון. יש מקרים שהתסמונת מאוד בולטת לעין (כמו בתסמונת טרנר, שבה לאישה יש כרומוזום X אחד בלבד) ויש מקרים שבלי צילומי הדמיה כאלו ואחרים אי אפשר לראות שמשהו לא בסדר. זה עניין הרבה יותר סבוך משונות פיזית וזהות מינית, אבל בסופו של דבר ניתן לפתרון באותן הדרכים - בית שנותן סביבה תומכת ומחזקת לאותו אדם, ולא מתייחס אליו כאל חולה, או סתם דפוק.

גם אני לא פוליטיקלי קורקט

שמעתי על התופעה, ברור לי מעל לכל ספק שאני לא יודעת מספיק אבל עדיין האינסטינקט הראשוני הוא בכל זאת הפלה. ולמה? בדיוק כפי שמלי כתבה- לילד כזה צפויים חיים לא קלים, לא רק במה שקשור לזהות המינית אלא גם לבטחון עצמי, קבלת הסביבה את השונה ואפילו בגילאי הגן ובית הספר היסודי טרום תקופת ההתפתחות המינית. זה נכון שיש לחנך לקבלת האחר, להפגין סובלנות וכו', אבל זה מצב מאוד עדין שהוא סוג של "תקלה של הטבע" (וסליחה אם דבריי פוגעים במישהו). אם אפשר למנוע סבל של ילד - אני הראשונה לעשות זאת. נכון שבנקודה זו נכנסת השאלה של מי קובע מתי ואיך ילד סובל ואיפה עובר הגבול- אני מניחה שזה עניין סובייקטיבי וצריך לדון בו פר מקרה, אבל במקרה כזה אני חושבת שהייתי מפילה. זו בהחלט לא התמודדות קלה.

olgaer

New member
נראה לי הבעיה שלנו במה נחשב "תקלה של הטבע"

כי יש כאלה שטוענים שאינטרסקסואליות אינה תקלה של הטבע בכלל, בגלל שאין משליכה על מצב הבראותי ותיפקדו. וגם בגלל שכיחות היחסית שלה מאז האדם קיים וקיום המושג הביולוגי הזה בעולם מן הצומח ובחלק מינים מהעולם החי כנורמה יחידה.

תקלה של הטבע? ממש לא

מצבי אינטרסקס הם לא כלכך "נדירים" כפי שנדמה, והם טבעיים לגמרי - כי אם הם לא היו טבעיים, הם לא היו קורים! אם פחות אנשים היו מתייחסים לזה בתור "מום", כמוך, לילדים אינטרסקס היה הרבה יותר קל לגדול כילדים שמחים ומאושרים - כיום המצב הוא שיש הרבה יותר מ2 מינים, אבל כל מי שהוא לא זכר ולא נקבה - זה נשמר בסוד גדול כאילו שזו בושה. וזה לא בושה. הטבע יצר אינטרסקס, אפילו בתורה מדברים על הלכות עבור אדם שהוא אנדרוגינוס - אבל האדם הוא זה שהחליט למחוק אותו מעל פני האדמה.

mom2ia

New member
הבעיה היא לא רק סביבתית

להבדיל (אלפי הבדלות) מחד מיניות שהבעיה היא סביבתית, כלומר התמודדות של הסביבה עם האדם ובחירתו המינית. במקרה של אנדרוגינוס הבעיה היא גם אישית. לאדם קשה להחליט מהי הזהות המינית שלו (לפחות מקריאה של מאמרים בנושא) והוא מזגזג בין הזהויות. לעיתים ההורים כופים זהות מסויימת מתוך רצון להקל על הילד (למשל במקרים שיש איבר מין חיצוני מסוג אחד ופנימי מסוג אחר). מודה, זו שאלה מאוד קשה. אני לא יודעת אם הייתי מפילה , זו לא פעולה אוטומטית (כמו שמום גנטי שיוביל למוות או לחיי נכות קשה) אלא מתוך מחשבה והיסוסים וכאב קשה, הייתי עושה החלטה. מה ההחלטה? אין לי תשובה.

olgaer

New member
כמובן שהבעיה היא גם אישית, אם כי אני מניחה

שחיי אותו אדם בנוגע להגיע להחלטה לגבי זהותו היו הרבה יותר קלים אילו חיי בסביבה רגישה וסובלנית יותר. כלומר, הוא לא היה מרגיש ייסורים כאלה במהלך התהליך עצמו. אני כרגע נוטה לחשוב (ומקווה שלא אצטרך בכלל להתמודד עם בחירה כזאת) שלא הייתי עושה הפלה. אבל זה החלטה שלי. בכל אופן מצטייר כאן נושא דיון מענין: האם בעיות סוציאו-פסיכולוגיות עתידיות הינן היבט נוסף לויתור על הילד. כמו כן חשבתי פתאום שאם נתחיל להפיל ילדים כאלה בנוסף לילדים בעלי מומים (ועל זה אין לי ויכוח בכלל), האם לא ניצור עולם "מושלם" בו האדם אשר הכל כך צריך כנראה את "השונה" על מנת להתנפל עליו (כפי שראית, איני חסידה גדולה של אנושות), יתחיל ליצור לעצמו קריטוריונים חדשים לנורמליות. רק בשביל למצוא אווטסיידרים. הרי ביננו, לא כולם כמוני וכמוך. רובם חייבים אוביקט לשנאה, פחד, זלזול ולעג. זה משפר להם את הרגשה כלפי עצמם בכך שהם רואים את עצמם באור של יתרון לעומת האחר.

mAmA MiSiSiPi

New member
אני יודעת שמה שאני כותבת זה נאיבי

אבל לא הייתי מפילה ,אם הייתי בוחרת ללדת תינוק/ת שכזה אז גם הייתי עושה בחירות אחרות בחיי כדי לגדל את ילד/ה הכי טוב שאני יכולה {בעצם כמו שאנחנו רוצים עבור כל ילד} בהתאם לצרכיו. גם החיים לא קלים לעוורים וחירשים ולא הייתי מעלה על דעתי להפיל בגלל מום כזה. אם נגיד זאת הייתה מחלה גנטית קשה לא הייתי חושבת פעמיים כי אלה באמת חיי סבל שלא יתואר פה יש עוד סיכוי עם עבודה קשה תמיכה ואמונה שילד/ה כזה יוכלו לחיות חיים "נורמלים". *מצד שני בנעליים האלה לא צעדתי *אני נורא נאיבית.

תסמונת זו נקראת תסמונת קליינפלטר

וזה לא כ"כ פשוט כמו שאת מתארת. וזה רק אצל זכרים לפי מה שקראתי. אולי ראית סרט על משהו אחר?

olgaer

New member
לא, אני מדברת על אינטרסקסואליות או מה שנרקא

הרמפרודיט. כלומר אדם בעל שתי מערכות רוויה, נשית וגברית כאחד. אני מצטערת אם הלינק הזה אינו מספק, את מרבית החומר שקראתי היה בשפה הרוסית ולא אביא קישורים אליו כאן.

זה שני דברים שונים

אין כמעט ספרות או בכלל תיעוד של הרמפרודיטים. היה מקרה אחד של ילד באפריקה. אינטרסקסואליות זה כל התסמונות כולן. תסמונת קליינפלטר, שאת התייחסת אליה בצורה ספציפית, היא רק אצל גברים.

olgaer

New member
לא התייחסתי אל תסמונת ספציפית, התייחסתי

באופן כללי לתפועה רבת מרכיבים ותסמונת קליינפלטר היא רק אחת מהם. זו קשת רחבה, ושום דבר לא פשוט. אך יחד רבים מאנשים אלו מסרבים לראות את עצמם כנכים או כבעלי מוגבלות. הם פשוט שונים. בכל אופן, שורש הדיון הוא לא בסינדרום זה או אחר הקשור לאינטרסקסואליות, אלא אם יש סיבה לראות באנשים כאלה כנכים בעלי מום פיזי כבד ולכן לעשות הפסקת הריון ואם בעיות העתידיות הסוציאו-פסיכולוגיות הנובעים מיחס של החברה ולכן להבצע להפסקת הריון.

למעלה