? What is God

ינוקא1

New member
.what is - it isn't god

מעצם זה שאתה מצביע על משהו ושואל " ? what is"

נובע בבירור כי :
it isn't god.

זו רק עטיפה.

(תסלחו לי בקטע של אותיות גדולות וקטנות ?
)

בחינת התאוריה

איפה איפה איפה איפה איפה אלוהים
בציפוי? בוניל?

שם וסמליל החברה המפרסמת נמחקו. למרות שישנה תאוריה שגם תאגידי ענק הם דמויי אלים.

ושתי מעולם לא אמרה "הו אלוהים" באוכלה קרמבו. כך שלא בטוח אם בכלל אלוהים מצוי בקרמבו, עטיפתו או תוכנו.

lightflake

New member
כן, נכון, הבעיה היחידה בתיאוריה הזו

היא שעדיין לא נמצא ביקום שום "זה" נפרד בזכות עצמו

ינוקא1

New member
וזו הנטיה הטבעית ליצור אליל

חוסר האמונה בממשיות של המופשט.
נטיה זו ככל הנראה גרמה לחורבן העולם , ויותר מפעם אחת. אנשים נצמדו לחפצים ולכוחות ואיבדו את "זה".

ינוקא1

New member
הנטיה היא להצביע ולהגיד "זה האל" -

"אני הוא זה" , זה "חפץ מקודש" , האדם הזה הוא "אל" , "צריך לעשות מעשה כזה וכזה כדי שהאל יתגלה אליך" , "כל מה שאתה רואה זה האל" , "האל זה אני \ אתה" וכדומה וכדומה.

בגלל חוסר היכולת לתפוס את מופשטותו של האל , אז בני האדם יוצרים "היצמדויות" - לאדם קדוש , לחפץ קדוש , למקום קדוש , לטקסים שונים , לריטואלים ולשיטות.

כל הדברים הללו יש בהם איזשהו צד טוב - הם מוציאים אותך מההסתכלות החומרית השגרתית , ומביאים אותך ל"משהו".

הבעיה היא שבסופו של דבר , רוב בני האדם "מתקבעים" במקומות הללו.

המלחמה של היהדות בעבודה הזרה כלומר בפסלים וביצוגים חומריים של האל , לא צמחה בחלל ריק.
היא צמחה בגלל שההיצמדות לטקסים ולחפצים וליצוגים חומרים , יצרה חורבן.
אין לי ספק שהיו בעולם אסונות בקנה מידה גרעיניים ויותר מכך , בגלל הניצול לרעה של הכח הרוחני וההיצמדויות לחפצי עוצמה , לשיטות ולאנשים.

ולי אישית זה לא זר - עבדתי בעבר הרבה עם קריסטלים (יש לי "כשרון טבעי" לזה) וראיתי בבירור כיצד אני יכול להטעין את הקריסטל בחיים ובעוצמה שלי.
וכנראה בעבר , אנשים ידעו לתעל כוחות רוחניים אדירים , יצרו חפצים מקודשים , התערבבו עם כל מיני ישויות , ואז בגלל תאוות השררה והכח אצל בני האדם נוצרו מלחמות והעולם נחרב.

אני מניח כי אצל מי שיצרו את היהדות , עמד סוג של אסון היסטורי נגד עינהם - ולכן הם חשבו כיצד ניתן לפתח שיטה שמצד אחד תהיה "שיטה" שיוכלו להתחבר אליה הרבה אנשים שאינם מסוגלים להגיע למופשט , וממילא בהכרח שיהיו בה כל מיני סמלים וטקסים וחפצים , ומצד שני לא תיצור קיבוע לסמלים וחפצים. כך נוצרה דת שהעמידה במרכזה את איסור העבודה הזרה , ואת עיקרון האל המופשט.

(גם אצל דון חואן , זה בדיוק אותו דבר - הוא מספר בהרחבה על החורבן שגרמו המכשפים של "הקשב השני" , מכשפים של סמלים וטקסים וחפצים , בניגוד אליו שהוא ששייך לקשב השלישי ושל המופשט. לכן דון חואן הוא אינדיאני יהודי מבחינתי.
)

lightflake

New member
אה, אבל זה לא מה שנאמר כאן

לא נאמר "זה אלוהים"
נאמר יותר משהו כמו "כל מה שקיים - זה אלוהים"
וזה נאמר בהתייחס לשאלה "מה זה אלוהים" ובהתייחס לדרגת ההבנה של האדם ששאל אותה...

ינוקא1

New member
גם זו היצמדות.

ולאחר כמה שלבים מובילה לתוצאות שתיארתי.

יש לי כמה זכרונות מאטלנטיס , ויום אחד אולי אזכר מספיק כדי לכתוב.

וההתחלה היתה מאוד תמימה , כמו שתיארת. ההבנה כי "הכל זה אלהים".

וכאן כבר נזרע זרע הפורענות.

כי כל עוד ההבנה הזו של "הכל זה אלהים" איננה מלווה בהבנה "שום דבר ממה שאנו קולטים איננו אלהים" , ההיצמדות הזו מובילה לחורבן.

Mist2

New member
יכול להיות שלא הבנתי כראוי

מה הבעיה עם הגישה הזו?

lightflake

New member
הגישה "זה אלוהים"?

ברגע שאתה מעלה משהו אחד, אתה מוריד משהו אחר
אם משהו אחד גבוה, יש משהו אחר שאוטומטית מסווג כנמוך
זו הבעיה ...

Mist2

New member
זה לא מחייב

אולי השפה גורמת לכך, אבל הגישה שלך לא מחייבת את זה.

ואם כל דבר המוכר ולא מוכר לנו הוא אלוהים, איך בכך אתה מוריד משהו או מעלה משהו?

למעלה