TV , ווידיאו וכו'

יסמין@

New member
אפרת

א. את בטוחה שהבת שלך לא למדה מהתוכניות של הופ דבר? (בסוף עוד יחשבו שיש לי מניות בחברה
) איך את יכולה להפריד במאגר הידע ומידע שלה בין המקורות השונים שמהם שאבה? ב. התוכניות אינן מיועדות אך ורק לצורכי לימוד, אלא גם לכיף ג. מהתוכניות על המקצועות השונים לומדים בדיוק את זה: שיש מקצועות שונים ומה עושים בעלי המקצוע השונים, מהם הכלים שבהם הם משתמשים וכו' וכו'. ואגב, סמי הכבאי ויואל הרב חובל

אפרתש

New member
תעשי בדיקה

ושוב אקדים ואומר - אני מאד אוהבת את ערוץ הופ, ושמחה שהוקם. בואי ותעשי בדיקה. שבי מול הופ שלוש שעות, ותעשי רשימה מה לדעתך הילדה שלך למדה. PRICE PERFIRMANCE... מעט מאד מידע בהרבה מאד זמן. מה למדה בסמי הכבאי? שהמסעדה של שפרה נשרפה? שאדם שובב? יש המון המון מסרים, לא בהכרח מאורגנים, אמת ובדיה משמשים בעיבוביה. יש ארץ רחוקה שקוראים לה יפן ואוכלים בה סושי. ואת זה למדנו מהחתולה המדברת יוקו. ויש מכוניות ואווירונים, ואפשר גם לבנות חללית ממטאטא משומש ומקל כביסה. אני חושבת שכבר סיפרתי כאן שנגה אמרה לי שהירח עשוי גבינה. אמרו את זה בערוץ הופ. אצל לאה אין כבלים בבית. אני משוכנעת ב100% שאורי שלה יודע לא פחות מנגה שלי מה זה כבאי, ומכונאי, ושעכשו סתיו ועוד מעט חנוכה. ולצידי הכביש רואים יותר כלי עבודה ויותר מגוונים מאשר אצל בוב. שלא לדבר שאנחנו רואים אותם עושים מה שהם באמת עושים, ולא רואים איך המכבש מציל חתולה ומערבל הבטון מדבר עם הדחליל. אז נורא נחמד לראות את התוכניות האלה, אבל לא מהן ילדינו ידעו מה זה מערבל בטון ומה הוא עושה בחיים האמיתיים. ואני האחרונה שאתנגד לכך שטלויזיה זה כיף. לצערי, אני מהמכורים. ואני הראשונה להודות שאני מבזבזת את זמני.

יסמין@

New member
בבקשה,

הסתכלתי בלוח המשדרים של היום ואכתוב חלק מהסדרות שיציגו החל משעה 16:30 ואילך, למרות שכמובן עוד לא ראיתי: * הקונצונים - משפחה ישראלית שבה בכל פרק הילדים לומדים מטלות שונות כגון לצחצח שיניים, לקום בבוקר לגן, איך להסתדר עם אח או אחות, על כינים ואיך נדבקים ואיך מטפלים בהם וכו' וכו' * דפנה ודודידו - בכל פרק דודידו לומד משהו חדש, למשל: איך לעבור כביש בזהירות, על הזמן (על השעון ועוד) ועוד * תוכנית התחקירים של אליק ובליק - אליק ובליק חוקרים נושאים מחיי היום יום של הילדים: איך עושים נייר, איך עושים ספר, איך הדבורים יוצרות דבש, איך אופים לחם, איך מכינים גלידה ועוד ועוד ועוד * ההופסים - חייזרים (בובות צבעוניות וסימפטיות מאוד מבית היוצר של רחום סומסום) לומדים על עולמם של בני האדם באמצעות מפגשים עם ילדים, ובכל פרק לומדים משהו חשוב נוסף על העולם שלנו * טימותי הולך לביה"ס - דביבון חתולות, כלבים, עכברה, שועלה וגורים של בע"ח נוספים הולכים יחד לגן הילדים וחיים ביחד בהרמוניה ובשיוויון למרות השוני ביניהם. ובכל פרק הם לומדים דברים חשובים כגון: לשתף פעולה, לשחק יחד, שיש עמים ותרבויות שונות, וכו' וכו' * כתמתמים - כתם צבע ופחית מאחרים אמנים מתחומים שונים שמלמדים איך ליצור משחקים, קישוטים ואביזרים שונים * מדלן - עם מדלן וחברותיה הולכים לטיול מודרך ומצויר בפריז וגם נוסעים לארצות שונות ולומדים בכל פרק דברים חשובים * מכתבים מפליקס - בכל פרק פליקס נוסע לארץ אחרת ומתאר אותה ואת האנשים החיים בה וכו' וכו' עכשיו בתי יושבת וצופה באליק ובבליק המסבירים איך כורכים ספר.

אפרתש

New member
בבקשה:

נגה יודעת לצחצח שיניים כי זה מה שאבא שלה ואני עושים מיום שהיא נולדה (וגם לפני זה). לצערי היא יודעת מה זה כינים ואיך מטפלים בהן. היא יודעת איך לחצות כביש בזהירות כי לימדנו ותירגלנו. וזה באמת משהו שחובה לתרגל ולא לסמוך על דפנה. היא אופה לחם בגן. ועוגיות בבית. ומכינה סלט. לא רק לומדת "איך", אלא גם מזיזה גם את עצמה, מפתחת מוטוריקה עדינה. מפתחת את תחושת השייכות שלה, תחושה שהיא תורמת למה שקורה בבית, ומשפיעה. היא לומדת על השעון בבית, כשאומרים לה שעכשו שמונה וצריך לצאת מהבית, או שעכשו חמש אז יש טימותי. לשתף פעולה היא לומדת ומתאמנת בגן. יש פרטי אינפומציה שהטלויזיה מעבירה. השאלה איך עדיף לנצל את הזמן - בגיל שלוש וחצי אני מעדיפה שהיא תשחק עם חברים, תטפל בבובה, תצייר ותדביק, ותמעך נמלים, ולא תלמד מפליקס שבאיטליה אוכלים פסטה (פרט מידע אחד מתוכנית של רבע שעה).

יסמין@

New member
אבל אפרת, הילדים

לא נמצאים בחדר סגור שבו יש טלוויזיה וזהו. כל מה שכתבת, גם ילדים אחרים לומדים בחיי היום יום שלהם. וגם מהטלויזיה. מה רע שהם לומדים *גם* מהטלויזיה? לא אמרתי חס וחליסה *רק*, אמרתי *גם* ואגב, למה למעוך נמלים? צער בעלי חיים, לא? אני לימדתי את הבת שלי שלא למעוך נמלים. ותתפלאי, הסברתי לה את זה לא מול הTV

נעה גל

New member
יסמין, אפרופו לימודים מהטלוויזיה

[כנראה לא נצליח לשכנע אחת את השניה לגבי הופ - אז אני עוברת הלאה] ב-bbc prime יש בכל בוקר תוכניות תחת הכותרת (נדמה לי) bbc learning. יצא לי לראות פעמיים תוכניות מעולות (אני לא יודעת מה קורה שם באופן קבוע). הילדים שלי ישבו פעם אחת (אין אצלנו טלוויזיה בבוקר) וראו תוכנית על לימוד צבעים באנגלית. תוך 20 דקות שניהם ידעו את שמות רוב הצבעים באנגלית (אם כי לא נראה לי שמישהו מהם זוכר את זה היום, אבל זה כבר לא קשור).

יסמין@

New member
כן, ה-bbc prime בכלל ערוץ מאוד

איכותי. אז אוקיי, נרפה מהופ
אז מה דעתך על ערוצים איכותיים מסוג ה-bbc prime - נאמר שהיה ערוץ כזה בעברית - היית שמחה אם הילדים היו צופים בה? ושוב, מובן ששתינו נסכים גם בשאלת המינון: לא כל היום ולא רוב היום! ומה עם קלטות וידיאו איכותיות בעיניך? ומה עם תוכנות מחשב איכותיות בעיניך? ומה עם אינטרנט בגיל קצת יותר מבוגר?

אפרתש

New member
אני בעד שימוש במה שאפשר, מתי

שמתאים, ובהכוונה הורית. הילדה שלי צופה בטלויזיה ומשחקת במחשב. כיום, מצדי שהמחשב והטלויזיה יהיו סגורים כל היום. אני מניחה שכשתגדל ארצה שהמחשב יהיה פתוח לפעמים (כמובן גם משנה על מה הוא יהיה פתוח). כמו שארצה שהיא תפתח ספר לפעמים. אני חושבת שאם היא תחליט שלעולם לא תרצה לראות טלויזיה, לא תהיה לי שום בעיה עם זה.

יסמין@

New member
למה מחשב וספר כן וטלויזיה לא?

כלומר, למה תרצי שתפתח דווקא מחשב וספר ולא תהיה לך בעיה אם לא תפתח טלויזיה?

אפרתש

New member
זה ברור -

1) מחשב הוא כלי עבודה הכרחי. היא תהיה חייבת לדעת להפעיל כמה תוכנות בסיסיות ׂWORD, למשל). 2) יש כמה תוכנות מחשב מעולות. כאלה שהן מבחינתי הדרך היעילה ביותר ללמוד משהו. וכמובן האינטרנט כמקור מידע. בטלויזיה כמעט ואין שום תוכנית כזאת. לא ראיתי שום תוכנית שמלמדת משהו שאין דרך אחרת ללמוד. לא תרצה לפתוח טלויזיה? בסדר. כשתרצה ללמוד על משהו נפתח ספר או מחשב. יש משהו בטלויזיה שאת חושבת שהיא לא תוכל לחיות בלעדיו כילדה או בוגרת שלמה ונבונה ומשכילה?

יסמין@

New member
ואם למשל

לא יתחשק לה או לא יתאפשר לה בערב מסוים לצאת לקונצרט או להצגת תיאטרון או לראות סרט והיא תראה קונצרט-הצגה מומחזת-סרט בטלויזיה? ואם יתחשק לה לצפות בדיון בנושא מסוים, שאינו משודר ברדיו? ואם יתחשק לה קצת לנוח ולצחוק ותרצה לראות סדרת סיטקום מצחיקה (למשל סיינפלד)? ואם יתחשק לה לראות (ולא רק לשמוע) את המלכה אליזבט נואמת את הנאום השנתי שלה? ואם יתחשק לה לראות דברים שאי אפשר לראות בשום מקום אחר? ואם יתחשק לה לראות סדרת TV שבה מופיע שחקן או שחקנית אהובים במיוחד, ובסדרה זו לא ניתן כמובן לצפות בקולנוע? ואם תרצה *לראות* חדשות? (אני באמת לא מבינה בשביל מה, אבל יש אנשים עם סטיות מוזרות
) אם תרצה לראות נופים מרומניה או מתורכיה או מרוסיה ותפתח את הערוצים מארצות אלו? שאמשיך????

יסמין@

New member
תיקון

המשפט האחרון: ואם תרצה לראות נופים מרומניה או מתורכיה או מרוסיה ולא יהיו סרטים שבהם ניתן לראות את זה וגם לא יהיו לה שידורי כבלים מארצות אלו? ואוסיף עוד טיפה: ואם יתחשק לה לראות סרט צרפתי או איטלקי ולא יהיה כזה בקולנוע באותו יום? ואם יתחשק לה פתאום לראות סרט הוליוודי ישן משנות ה-30 (ולא יתחשק לה ללכת לספריית הוידאו או שהיא כבר סגורה?) שאמשיך?

אפרתש

New member
אי פעם כתבתי שאאסור עליה לראות TV?

כתבתי שלא אצטער אם היא לא תראה. בשום מקום לא כתבתי שאסור לה היום או יהיה אסור בעתיד לצפות בטלויזיה. היא אפילו רואה לפעמים ערוץ 6, שזה זבל (לפחות מה שהיא רואה, מין סרטים מצוירים טיפשיים ואלימים שכאלה).

יסמין@

New member
לא כתבתי שכתבת שתאסרי

התפלאתי למה תרצי שהיא תפתח מחשב וספר אבל לא יהיה אכפת לך אם לא תפתח טלויזיה לעולם.

אפרתש

New member
מתוך הרשימה שלך, משהו הוא אבידה

גדולה אם היא תחמיץ? יש משהו שכתבת שם שאי אפשר ללמוד או לראות במקום או אחר? לעומת זאת, אם היא תבחר לחיות בחברה בה אני חיה ובאותה דרך חיים, פחות או יותר, היא לא תסתדר בלי מחשב. כן, יכול להיות מקרה נקודתי שאתקשר אליה בעוד שלושים שנה ואומר "אוי! נגה! ראית מה שהיה עכשו בחברים?" ומאד אצטער שהיא לא ראתה ...

יסמין@

New member
כן

* במצב הנוכחי בתך לא יכולה לנסוע לארצות ערביות שונות ואם היא תרצה לראות נופים, אנשים שאופייניים לארצות אלו - היא תוכל לצפות בהם אך ורק בתוכניות הטלויזיה של ארצות אלו * יש מקומות רחוקים מאוד שאולי היא לא תוכל להגיע אליהם או לא תרצה להגיע אליהם, או לא תוכל לעתים קרובות להגיע אליהם. אולי יתחשק לה לראות נופים, אנשים ולראות סרט על נפאל או על אוסטרליה? * אולי היא תרצה לראות אירועים ואנשים שמתרחשים בארצות קרובות יותר שבכל זאת לא נמצאים בהן כל יום? אולי היא תרצה לראות את מלכת אנגליה נואמת? אולי מתחשק לה להנות מקונצרט שמשודר בTV האנגלית בלבד? אולי מתחשק לה לראות הצגה שקספירית בכיכובם של שחקנים אנגליים, ואין באפשרותה באותו זמן לנסוע ללונדון? אולי מתחשק לה לשמוע קצת צרפתית ולטייל במקומות שונים בפאריז שאליהם היא מתגעגעת והיתה בהם, אך לא יכולה בזמן מסוים לנסוע אליהם? * אולי היא רוצה לראות סרט תעודה על פיקאסו, סרט על מלחמת הבורים ולשמוע את דברי המבקרים על ספרים מסוימים? אולי היא רוצה לראות בצורה מוחשית איך מבשלים-אופים תבשילים שונים? אולי היא רוצה ללמוד בצורה מוחשית כיצד עושים עבודות יד שונות בלי ללכת לחוג? אולי היא רוצה לעשות התעמלות עם מדריך מבלי לצאת מהבית? אולי היא רוצה לראות קונצרט רוק שנערך כעת באוסטרליה? אולי היא רוצה לראות את האדם הראשון ההולך על הירח? אולי היא רוצה לראות צילומים מהמאדים? אולי היא לא הלכה לעצרת מסוימת ורוצה לראות אותה מהבית? אולי היא תרצה לראות את חתונתם של צ'רלס וקמילה? אולי היא תרצה לראות קליפ של מדונה? אולי היא תרצה לראות ראיון עם מדונה? שאמשיך???? את כל אלו אפשר לראות רק בטלויזיה, או לכל הפחות - אפשר לראות בצורה זמינה וקלה בטלויזיה.

יסמין@

New member
אגב, מה שמצחיק הוא שאני כמעט

ולא צופה בטלויזיה. דוגמה מהיום: הקלטתי סרט מערוץ הולמרק שמבוסס על מקרה אמיתי ובו אם מצליחה ללכוד פדופיל שאורב באינטרנט. ועוד מעט אלך ואצפה בסרט וזו תהיה מנת הTV שלי להיום. קורה לפעמים שימים רבים עוברים ואני כלל לא צופה בTV. אני ממש לא מכורה לTV, אבל לאורך השנים למדתי ממנה הרבה מאוד.

irisgh

New member
אולי בגלל זה את כל כך בעד

את לא מאלה, כמוני, שזה פועל עליהם כמו סם. את לא מאבדת את המודעות לעצמך. אני כן. מעניין מה עושה את ההבדל בין שני סוגי האנשים. ואם את לא מאלה, איך זה שאת כל כך פעילה פה

יסמין@

New member
אגב, זה

שאני "כל כך פעילה פה" זו אשליה אופטית כמובן. עד היום כתבתי כאן מעט מאוד, תגובה פה ושם פעם בכמה שבועות, פעם בכמה ימים. במקרה אתמול היה לי קצת יותר זמן ויותר התחשק לי. וחוץ מזה, אני בעד כל מה שעושה כיף ואינו מסוכן או לא חוקי. ואם את מכורה לTV - כנראה שאת מקבלת מהצפייה משהו שחשוב לך ושאת זקוקה לו. למה למנוע את זה מעצמך ולמה להתייחס לזה בצורה שלילית? תהני

irisgh

New member
כי זה בדיוק התמכרות

משהו שהוא בעצם לא נעים. שאחרי שעות שאתה רואה טלויזיה, משחק במחשב, הולך לישון רק בארבע לפנות בוקר כשצריך לקום בשבע... אתה עוד מרגיש חרא עם עצמך. לא, זה לא כיף לראות טלויזיה 8 שעות ביום. ממש לא כיף. אני לא מדברת על יום או יומיים בהם חולים, ומתפנקים. בכלל לא. אני מדברת על במקום לעשות את הדברים שעושים לך כיף. לא כל האנשים נוטים להתמכרויות הללו. כשאני מדברת על 'המוח שנצמד לגירוי', אצלי זה פועל כך. ולא מרפה. אולי אצלך זה אחרת. תאמיני לי, אין כמוני בללכת עם מה שכיף. הבעיה היא שלפעמים זה כבר לא כיף. כנ"ל עם ילדים. גם אם זה כיף לראות תכנית ועוד תכנית, בסוף קמים, כל היום עבר, לא עשינו משהו יצרני, לא הוצאנו מרץ, וחווים בעיקר תסכול. אני פשוט ניסיתי להסביר משהו מהתסכול הזה במילים. למה בעצם. למה מתוסכל, למה לא קמתי קודם? כי זה מצב שמפחית אקטיביות, ומפחית מודעות, ו אולי עוד רעיונות? ואני חושבת שלא רק אני נופלת לזה.

למעלה