TT

למה אוטומטית..

האוטו היה מתנה מהורי שהחליטו להשאיר לי את האוטו של אמא שלי..ולכן אוטומטי.. אישית הייתי מעדיף הילוכים.. אבל יש משפט : נותנים .. תיקח :)

רונןz

New member
אני לא חושב שתרצה לנהוג ברכב שלי

עם קפיצים ובולמים, תושבות מוקשחות (משולשים, בולמים, מנוע) אתה יכול לעלות על מטבע וזהות אם הוא עץ או פאלי. בכל מקרה... לא תקבל סיבוב...

מצמץ

New member
TEEN

1. מאיפה אתה יודע אם הקפיצים קשיחים מדי, האם נהגתה ברכב? (כי זה ממש לא אותה התחושה כמו באוקטביה TDI) 2. אי אפשר סתם כך להחזיר את האוטו לסוכנות כי פתאום הוא לא מוצא חן בעיניך. 3. האם לא יותר זול להחליף "קפיצים" במקום להפסיד את ה40K ירידת ערך בטריד-אין או מכירה? 4. הסיבות שבגללם יש הרבה (ביחס לכמות שעל הכביש) TT למכירה הן רבות ומרובות ואין לכך שום קשר לקפיצים (כלשונך). מצמץ, חולה על הTT אבל לא היה קונה אחת

© DrorZi

New member
אני חושב שזה כי:

אנשים שקנו אותה חשבו שזה כאילו מגניב כזה אפילו יותר מגניב כזה מלהסתובב עם חיפושית חדשה כזה, כי האוטו הזה עולה מעל 200K והחיפושית החדשה כזו זולה, אפילו לא עוברת את ה 150K ואין לא את השיק של ה TT אז הם גילו שהאוטו קטן וקשה ולא נועד למטרות "תראו איזה קול אני" אילן, מה מצב הרכב בקליפורניה ?, מי הקהל שלו ?
דרור זי, באמת לא היה מתנגד לאחת.

אילן די

New member
דרום קליפורניה

קודם כל צריך לזכור שדרום קליפורניה ובמיוחד לוס אנג´לס הוא שוק שונה מהשוק האמריקאי מכמה בחינות. נמכרות כאן הרבה מכוניות פתוחות (בגלל מזג האוויר) והרבה מכוניות זרות (אירופאיות ויפניות) מכל מקום אחר בארה"ב. יש פה גם הרבה הומוסקסואלים ואנשים מבוגרים שאינם נשואים שיש להם כסף ולכן יש פה הרבה מכוניות ספורט שגם מבוגרים נוהגים בהן. המגזין קאר אנד דרייבר שעל פיו יישק דבר בארה"ב הכתיר את הטי טי בין 10 המכוניות הנבחרות שלו לשנת 2001 ומאז היא מכונית פופולרית יחסית. בנוסף לאודי עצמה יש תדמית טובה יותר מבארץ והיא נמצאת יחד עם במוו ומרצדס באותה רמה. (אני זוכר שבארץ היא תמיד היתה פחותה ברמתה מאחיותיה הגרמניות) אז בהחלט יש די הרבה טי טי ברחובות. כשהסתכלתי מי נוהג ברכב הזה ואני מסתכל בדרך כלל, לא יכולתי להצביע על פלח אוכלוסיה מסויים. מן הסתם אלא אנשים שיש להם כסף. זו עדיין מכונית שהמחיר שלה נע בין 30 ל- 40 אלף דולר (תלוי בגירסה) אבל ראיתי גם אנשים צעירים מאד וגם אנשים מבוגרים מאד נוהגים בה. גם נשים וגם גברים. אגב אני חושב שהרכב דווקא כן משדר תדמית של "איזה קול אני". לדעתי העיצוב של הטי טי מוחצן ויפהפה.

מצמץ

New member
אתה שואל למה לא הייתי קונה אחת?

פשוט מאד, כי יש הרבה מכוניות אחרות שאני מעדיף באותו המחיר של הTT.

מצמץ

New member
בקיצור

שנת המכירה הגדולה בארץ (כלומר מכירה לשוק המשומשות) היתה שנת 2000, בשנה זו רוב הTT הוזמנו מחו"ל לפני שהבעלים ערכו על הדגם נסיעת מבחן וכאשר הן הגיעו הבעלים התאכזבו כי המכונית לא היתה כפי שהם ציפו (מבחינת מקום, תמורה וכו´). והלקח: לא קונים מכונית לפני שעורכים עליה נסיעת מבחן! בנוגע לאיזה מכונית הייתי מעדיף באותו המחיר, אז משהו ספורטיבי אימפרזה פרודרייב/STI או A3 טורבו (180 כ"ס) שבהפרש של המחיר מהTT הייתי משפר אותה כמו שצריך, אני מעדיף מכונית שנראת פחות טוב (ובמקרה של הסובארו גם פחות מפוארת ואיכותית) אבל נותנת יותר. הTT היא מכונית יפה יש לה חזות מדהימה והיא מהנה לנהיגה אבל היא לא מתאימה לצרכים שלי.

תמירי

New member
אני קניתי אימפרזה טורבו

אאודי זה רכב שרובו "הצגה" לדעתי לא שווה את הכסף. והשרות והאחריות שלהם זה על הפנים.

אילן די

New member
נהגת באוטו שאתה קורא לו הצגה ?

כנראה שהתכוונת לטי טי למרות שלא ציינת ("אאודי זה רכב שרובו "הצגה""). הקואטרו עולה באחיזת הכביש ובכיף שהיא נותנת על האימפרזה שלך. אני נהניתי ממנה יותר. האימפרזה מהירה יותר אבל בגלל הקומפקטיות של האאודי - היא דווקא נותנת תחושה נמרצת יותר וכוח זמין יותר בכל מהירות (גיר שישה הילוכים...) הסיבה שהאוטו מעוצב יפה בניגוד לאימפרזה המכוערת (אני עדיין לא מצליח להתגבר על טראומת הפנסים הקדמיים של האוטו הזה) לא הופכת אותו ישר ל"הצגה". והעניין הסופי הוא סביבת הנהג, שעולה בהרבה על זו שבאימפרזה. איכות חומרים, לוח מחוונים. אין את הפלסטיקיות הזו שיש בסובארו. הטי טי יקרה משמעותית מהסובארו אז באמת קשה להאשים את הסובארו במשהו. במיוחד לאור העובדה שהיא נותנת כל כך הרבה עבור די מעט כסף. עסקה טובה מאד ללא ספק. זה עדיין לא נותן לך את היכולת להשמיץ מכונית שעולה על המכונית שלך בהרבה תחומים, רק בגלל שהיא יקרה יותר. אילן שמתלבט קשה מאד.

תמירי

New member
TT-אימפרזה

אכן אני מסכים באיכות הגימור האודי הרבה יותר טובה אבל בהפרש אפשר לקנות עוד רכב לאישה..... הסובארו פרודרייב שלי 245 כ"ס+עם ממונט של 36 קג"\מטר יש לה יותר זמינות כוח מהאודי. בעניין הפנסים אתה פשוט לא מעודכן יש קייט של פרודרייב כמו בראלי עוד יותר יפה לדעתי מהגרסה הקודמת והספויילרים....... הסובארו יכולה גם לשמש כרכב משפחתי לכל דבר מה שהאודי אפילו לא יכולה לנסות מושב אחורי לחתול בלבד. לטעמי וזה עניין של טעם כל הצורה שלה מכוערת אבל זה עננין של טעם ללא קשר לביצועי ואיכות הרכב

אילן די

New member
אם השימושיות היתה מעניינת אותי

והייתי רוצה להסיע משפחה, הייתי קונה מיניוואן. זה מה שטוב כשנשואים... (אולי הדבר היחידי) אפשר לקנות לאישה איזה רכב משפחתי גדול (או טראק, או SUV) ולהישאר עם מכונית ספורט דו מושבית...

teen17

New member
אז ככה-מצמץ:

1. לא נהגתי ברכב אבל עשיתי עליו נסיעה (ישבתי ליד הנהג אם זה עוזר לך במשהו) ואין קשר בכלל היה להזכיר את האוקטביה דיזל של המורה שלי. 2. לידיעתך יש אפשרות אצל מעט מאוד יבואנים להחזיר מכוניות אבל נקנסים בסכוף כסף מסוים. 3. לא יותר זול להחיף קפיצים ליותר טובים ומתאימים מכיוון שכל קפיץ (בלי בולם זעזועים) עולה בסביבות ה-5000 שקל לקפיץ ואחרי זה צריך לכייל אותו שזה עוד איזה 1000 שקל לקפיץ (ללא בולם). גל.

מצמץ

New member
גל

האפשרות של החזרת הרכב שכרוכה בתשלום ידועה וקיימת אבל אתה לא אמרתה זאת, ומדבריך זה השתמע כאילו זה נעשה בלי בעיה או כל תשלום ולכן הגבתי כך. בנוגע לקפיצים, כוונתי היתה האם לא עדיף להחליף קפיץ מאשר לותר על מכונית כמו הTT לטובת דגם אחר, שהרי מי שיכול לעמוד בהפסד הערך השנתי יכול גם לעמוד במעמסה הכספית של ההחלפה. בנוגע לנסיעתך ברכב, אני ממליץ לך תמיד לומר ע"פ מה אתה מתבסס בשביל שלא ישר יקפצו עליך בנוגע לעניין הרשיון (קבל את ההמלצה בתור עצה ידידותית ולא בתור ביקורת). מצמץ שמח ששנינו הבהרנו את דברינו (משום מה יש לי בעיה במקלדת שאני לא מצליח לעשות רווח בשורות שאני כותב, אז אתכם הסליחה על הבלאגן)

מצמץ

New member
ושאלה קטנה

מאיפה הגעתה למחירים האלו של הקפיצים (ושל איזה חברה הם) המחיר שנקבתה נראה לי די יקר. חוץ מזה אין בעיה להביא מחו"ל קפיצים מחברה מעולה במחיר נורמלי ורק לסבול בארץ מבחינת מחיר ההתקנה, וגם לאחר עלות הטיסה לחו"ל זה עדין יצא לי יותר זול מהמחיר שאמרתה.

רונןz

New member
מה אתם שחים?

א- לא ניראה לי שמישהוא ממכם נהג בTT מספיק (אם בכלל) הרכב אומנם אוחז לא רע ביכלל... אבל הוא מרגיש כמו גולף (טוב לא בדיוק) קצת חסר תחושה, קצת שקט מדי, ל א מרגישים מספיק את הכביש ההגה טיפה רך מידי. לא סופר ספורט בקיצור. ב- מי לעזזל המציא את המחירים המטורפים האלה לקפיצים??? במחיר הזה אפשר חעשות הרבה הרבה יותר מאשר לקנות קפיצים ובולמים ואנטירול אחורי... וקידמי.. וסטרט ברייס ועוד קצת שטויות.

מצמץ

New member
רונן

1. לא אמרתי מילה רעה אחת על הTT ולא אמרתי שצריך להחליף לה "קפיצים" כפי שTEEN אמר, כך שאין לי שמץ על מה אתה מדבר מבחינת ה "א" 2. ומבחינת ה"ב", אם תקרא את מה שכתבתי אתה תראה שגם אני אמרתי שהמחיר שTEEN נקב הוא גבוהה.

למעלה