TT

falou

New member
אחיזה בטוחה בוולקן?!

תיזהר חביבי, תיזהר. אתה כנראה עוד לא מתחת את פרקים של הוולקן. יש למכונית הזאת עוקץ בזנב והיא לא נותנת יות מדי אזהרות לפני שהוא יוצא. אם יש משקל מאחור ההיגוי האחורי מכניס את הזנב לסיבוב יופי יופי (אם לא הגזמת ממש), אבל אם אין (בלימה ירידה) זה יכול להיות לא נעים...

© DrorZi

New member
לא נעים ../images/Emo35.gif ../images/Emo70.gif

חשבתי נעים מאוד
דרור זי, ZX זה מוציא או מוציאה ישבן

falou

New member
החלקה מתוכננת ונשלטת זה נעים

החלקה שלא בהזמנה זה לא נעים...

yaron_z

New member
ה"בעיה" במתליה וכיולה של הZX...

היגוי אחורי שמפנה את הגלגלים הפוך מכיוון הגלגלים הקדמיים יוצר בעיה בתיקוני היגוי יצר חוץ מיתרונו של המנגנון שהוא הקטנת קוטר סיבוב, ברגע שמנסים לתקן היגוי יתר חריף או קליל הגלגלים האחוריים בגלל זוית ההיגוי שלהם אינו חד כמו בהיגוי רגיל ואז תיקון הגוי היתר נהיה כהה טיפה ומעט בעייתי... מקווה שהסברתי את עצמי טוב ושאת השורה התחתונה הבנתם...

שלילי

ההיגוי האחורי של ה ZX דווקא מפנה את צמיגיה אל תוך הפניה ולא הפוך לצמיגים הקדמיים. גם ה 306 (ועוד אי אילו מכוניות) משתמשות בתכסיס הזה, במידה שונה של כיול.

yaron_z

New member
ארנון נראה לי שפה אתה טועה...

אתה צריך לראות רק פעם אחת את הZX בסללום כדי להבין שאתה טועה... תוכיח לי את טענתך...

umop apisdn

New member
ההיגוי האחורי בZX

הוא בניגוד להיגוי הקדמי (היגוי קדמי ימינה, היגוי אחורי שמאלה).

חיים_K

New member
לא נכון

ארנון פלקוב צודק. ההיגוי הוא בכיוון הפניה של הקדמיים

כתבת "תוכיח לי את טענתך"

וכבר נטלתי לי פלייר, מברגים ומצלמה דיגיטלית ויצאתי לחפש ZX בחוץ. למזלם של השכנים, הירצתי לפני כן חיפוש ברשת ומצאתי את זה. אובדן אחיזה פתאומי אינו פונקציה של היגוי אחורי אלא של כיול מתלים שנבחר במיוחד למטרה הזו. זו אחת ה"טענות" שנשמעו נגד הדור הדינמי של פיז´ו סיטרואן שראשיתו ב 205 ואחריתו ב 106 - גבולות אחיזה מושחזים המאפשרים למי שמבין להשתעשע בהחלקות נשלטות, אבל הנושכים בפתאומיות את מי שחושב את עצמו ליותר מדי.

חיים_K

New member
ה ZX עדיין מיוצרת בסין ../images/Emo12.gif

מי שיביא וולקנים בזול יעשה מכה
יש מצב לסטארט אפ

yaron_z

New member
אז מה היתרון בהיגוי

כזה? ויפה שהוכחת טענתך... הוא רק מכהה את חדות ההיגוי...

חיים_K

New member
היתרון בהיגוי כזה

הוא שהוא הופך את הגלגלים האחוריים לחלק אקטיבי יותר בהיגוי ובאחיזת בכביש. צריך להבין שבפניה במהירות גבוהה ממהירות הליכה, גם הגלגלים האחוריים תורמים להפניית האוטו לא רק הקדמיים. בזכות הפיתול שנוצר הן בצמיגים הקדמיים והן באחוריים מתפתחים אותם כוחות שמאפשרים להשאיר את הרכב בתוך הפניה. ברגע שאתה מסובב גם את הגלגלים האחוריים מעט פניה, אתה מציב אותם בזוית טובה יותר, שמאפשרת להם לייצר יותר כוח צנטריפטלי - ´כוח פניה´ אם תרצה. בצורה כזאת אחיזת הכביש הכללית גדלה. אין שום קשר לחדות ההיגוי.

red cars

New member
אז ככה ה306 מבוססת על zx...........

אני בטוח במאה אחוז לגבי העובדה שהגלגלים האחוריים פונים בכיוון הקידמיים אבל בזווית הרבה יותר קטנה. כמו גם zx

be_roo

New member
הבעיה אינה בהיגוי האחורי

כמו שאמרת, גם ל-306 יש את מערכת דומה, אולם היא לא "סובלת" מזריקות הזנב של הוולקן (חבל) וכמובן גם מבעית השליטה במצב כזה. אין לי שום מידע מעבר לכך, אז כל שאוכל הוא לשער שמדובר בשילוב של מספר גורמים: שילדה, מתלים וכו´. אני אבקש מאחי שיעיף מבט ויחלוק מנסיונו. SI
שיר, וולקן לשעבר

שי ©

New member
יכול להיות...

שהמערכת ב-306 פועלת הפוך מזו של ה-ZX, כלומר הגלגלים האחוריים פונים לצד השני? זכור לי במעומעם משהו כזה... שי

לא ההיגוי האחורי, לא בעיה

מדובר בכיול שונה של מידת האלסטיות במחברי הגומי שאחראים על הפנית הצמיגים. אין דרך אחת ויחידה לכייל שילדה, וכל סוג של כיול הוא אוסף של פשרות. ה 306 פחות חדה באובדן האחיזה בציר האחורי בגלל כיול שונה של בולמי הזעזועים, גובה הרכב וכאמור, האלסטיות של גומיות ההיגוי האחורי.

falou

New member
מדוייק

ל-306 גם צמיגים בחתך נמוך יותר. בכללי לוולקן הפנייה חדה יותר לתוך הפנייה ופחות תת היגוי מה-306 (בתנאים נייטרלים), כאשר הצד השני של המטבע הוא זנב שובב יותר ושלדה פחות "מאוזנת". ולמי שהציע לייבא וולקנים מסין - איפה חותמים?

למעלה