TT

רונןz

New member
זה כל הסיפור

המיתלים האחוריים של הסיטרואן יושבים בתוך קוביה של גומי.. זה הכל מה שנותן להם טיפה אפשרות לסתות. בכל מקרה.. אני לא יודע מי נוסע כאן בוולקנים אבל בתור מישהוא שנהג שנה וחצי בכזאת... איפוא החלקות הזנב המדוברות?? הסיטרואן פשוט לא ושוב לא זורקת זנב!! הטעות לפי דעתי נוסעת מההרגשה של הכניסה של הזנב אל תוך הסיבוב כאשר ה"חופש" במתלה האחורה מגיב...

חיים_K

New member
זורקת כמו גדולה

יש לי וולקן כבר שנתיים וחצי. האחיזה אמנם מאד גבוהה, אבל כשמגיעים לגבול התחת יוצא די בפתאומיות, וזו לא אשליה. זכור לי מקרה של מרדף מטופש וחסר סיכוי אחרי אימפרזה טורבו באחד מכבישי הצפון. ניסיתי לקחת פניה במהירות שלו. מאד לא סימפטי להתחיל להתעסק בלתפוס את הישבן בהיגוי נגדי, כשאימפרזה שלפניך נעלמת את האופק...

falou

New member
תן לי וולקן ביד

ואני אדגים בשמחה. ועכשיו להסבר: כיול המתלים של הוולקן אינו נוטה לתת היגוי כמו מכוניות אחרות. במקום זאת יש לוולקן נטייה להוציא את הזנב בקלות על מנת לסייע לסיבוב. כאשר זה קורה יש לחץ על תושבת הגומי המדוברת והגלגל האחורי חיצוני אינו מחליק אלא מקבל זווית, שומר על שטח מגע גדול עם הכביש, ולכן על אחיזתו. זה מרגיש כאילו הזנב יוצא קצת החוצה ואז "נתפס", כאשר התחושה היא שהציר האחורי מסייע למכונית לפנות. עד כאן הכל קל ופשוט. אבל, ההיגוי האחורי הוא פסיבי, כלומר יש צורך במספיק משקל על הציר האחורי כדי לגרום לגומי הנ"ל להתכווץ. אם אין די משקל (בלימה/עזיבת גז חריפה בפנייה וכו´) הגלגל האחורי חיצוני אינו מקבל זווית לפנייה ובגלל כיול המתלים הזנב נזרק יחסית בקלות. אם אתה חובב נהיגה חלקה לפי הספר הוולקן אכן לא תזרוק זנב, אבל אם תנטוש את דוושת הגז במהירות תוך כדי הפניית הגה חריפה תקבל זריקת זנב סופר אגרסיבית. וזהו.

be_roo

New member
יש כאן 3 נהגי וולקנים שיחלקו עליך

וכל אחד מהם נהג עליה יותר משנה וחצי. הראשון כבר ענה, אני מספר שתיים, ותכף יכנס אחד נוסף שיוכל לספר על חוויותיו. לא מדובר בכניסה של הזנב לסיבוב. תהיה בטוח שכולנו יודעים להכניס מכונית לסיבוב בנהיגה רצינית. הזנב של הוולקן נזרק החוצה באופן פתאומי למדי (קשה לתאר את זה כהיגוי יתר שאופייני למכוניות הנעה אחורית, משום שלא מדובר בכח מוגזם שעובר לגלגלים אלא במגבלות אחיזה). אולי באוטומטית קשה יותר להגיע למגבלות אלו, מעולם לא ניסיתי. אבל את מספר הפעמים שיצאתי מסיבוב עם חיוך אוילי מרוח מאוזן לאוזן אי אפשר לספור. SI
שיר, רוצה להתחלף עם חיים, לזכר הימים הטובים

וולקן

רק רציתי להגיב לגבי כל מה שכתוב .. שהוולקן משאירה חיוך אחרי סיבוב שלוקחים כמו שצריך.. וחשבתי על משהו.. תארו לכם וולקן עם קיט 4X4 :).. סתאאם... העיקר שהכנסתי קצת עניין לפורום

למעלה