הארדן לא קרוב לרמה הזו לדעתי
נכון שהשנה הוא סיים שני במשאל, אבל לברון (קיבל איזה 1% מהקולות) דוראנט וסטף (שזכה בשנתיים לפני כן, ולא החמיץ מספר משמעותי של משחקים) לא קיבלו קולות למרות שהם נחשבים שחקנים טובים ממנו.
בשנה הראשונה שסטף זכה, הארדן היה מקום 9 במשאל (הטבלה כאן
https://www.basketball-reference.com/awards/awards_2016.html).

איך משווים את זה לסטיב נאש שאשכרה זכה פעמיים בשנים שבהם הקדים את לברון (קצת לפני השיא), את קובי, דירק והווארד בשלבים שונים של שיא הקריירה שלהם.

להצביע להארדן כאן זו העדפת הווה ברורה.

אני חושב שלווייד יש אליפות כאלפא דוג (כמו דירק) ועוד שתיים כחלק מטריו (כמו גארנט). ווייד סיפק בעונה ההיא את סדרת הגמר הטובה ביותר מבחינת PER עד 2014 אם אני לא טועה, לא בדקתי את האחרונות. גארנט ודירק לא. לגארנט ודירק יש תארי MVP אישיים ולווייד אין, מה שעומד לרעתו, אבל שלושת האליפויות שלו לעומת 1 של כל אחד מהנ״ל עומד לטובתו. אני רוצה לומר שווייד ב-06 היה השחקן הכי טוב בקבוצת כוכבים שלקחה אליפות, למרות שכל הכוכבים היו במורד הקריירה, עדיין הוא היה ילד בן 24 שקלע 27 נקודות למשחק שכללה את שאקיל (33), אנטואן ווקר (29), ג׳ייסון וויליאמס (30). לא סוסים מתים. מהספסל עלו ג׳יימס פוזי (29) ודרק אנדרסון (31) כרול פליירס בפיק שלהם, וגארי פייטון (37) ואלונזו מורנינג (35) כרול פליירס שהם בעצם סופרסטארים הרבה מעבר לשיא. לא פשוט לילד בן 24 להשתלט על העסק הזה והוא עשה זאת ביראה מעוררת כבוד. אין ספק שכנראה הכישרון שלו היה That good.

בכל אופן הסדר בעיניי צריך להיות ווייד, אז גארנט (זכה ב-DPOY, זה נותן לו אדג׳ על דירק) ואז דירק.

עוד משהו שאפשר לזקוף לזכותו, זה שווייד היה שני רק לקובי (אולי חולק את המקום עם טי מאק), אבל שניהם נחשבו לא פחות טובים מקובי (ניתן לויכוח שלא בא לי להיכנס אליו). גם גארנט וגם דירק נחשבו סקנד טייר לדאנקן (גם ניתן לויכוח?).