TOP 10 EVER

FrecCo

Active member
שוב פציעות הורסות לנו את החיים

הארדן ייעדר כשבועיים, שבועיים בהם יוסטון פוגשת פעמיים את הווריורס.
&nbsp
תודה עולם, תודה

rapgamer4ever

New member
מבאס לאללה

אשכרה כל משחק high profile נהרס בגלל שחסרים שחקני מפתח. הפציעה של היוורד במשחק הראשון ממש סימבולית...

rapgamer4ever

New member
10 הגדולים מאז שאני רואה כדורסל

1. לברון
2. דאנקן
3. שאקיל
4. קובי
5. דוראנט
6. קרי
7. גארנט
8. נוביצקי
9. וויד
10. קיד
&nbsp
דוראנט וקרי קשים לדירוג כי הם בעיצומה של הקריירה, דירגתי אותם בהסתמך על מה שעשו עד כה.

rapgamer4ever

New member
באמת התלבטתי לגבי המקום העשירי, יש שם downgrade

שקלתי את השמות שציינת כמו גם את פירס.
פסלתי את אלן ופירס משום שהם אף פעם לא היו שחקנים מהשורה הראשונה בליגה, בטופ 6-7.
&nbsp
מקגריידי כן הגיע לרמה הזאת אבל חסרות לו ריצות פלייאוף ארוכות.
&nbsp
ההתלבטות העיקרית התנקזה לקיד VS נאש. שניהם הובילו קונטנדריות והחזיקו בתואר הרכז הטוב בליגה בתקופה מסוימת.
קיד הרבה יותר טוב בהגנה והוא לקח אליפות כשחקן משני בדאלאס.
נאש קצת יותר טוב בהתקפה, לקח תארי MVP והיווה דמות מאוד חשובה באבולוציה של המשחק. מצד שני הציוות שלו בדאלאס עם פינלי ונוביצקי נראה בדיעבד קצת כמו underachieving.
&nbsp
זה די צמוד ואני הרבה יותר אוהב את נאש מאשר את קיד, אבל בסופו של דבר הפער ההגנתי ביניהם הכריע את ההתלבטות לטובת קיד.

Reutk

Active member
כריס פול לא נכנס בגלל חוסר בהישגים?

או שגם בלי קשר לזה היית מדרג אותו מתחת למי שכבר בחרת?

rapgamer4ever

New member
ידעתי ששכחתי מישהו

בעיני הוא גם שייך לדיון וסיכוי טוב שבסוף הקריירה שלו הוא יחשב ליותר גדול מאשר נאש או קיד, כי הוא השחקן השלם ביותר מביניהם.
כרגע אני בכל זאת נותן להם את האדג' בזכות יתרון בהישגיות כפי שאמרת.

רשימה טובה. אני לא מוצא טעם בלדרג שחקנים שלא ראיתי

ואנחנו עוקבים אחרי כדורסל אותה כמות זמן פחות או יותר ככה שיש מקום להשוואה.
&nbsp
אני די אוהב את הרשימה שלך אבל בעיקר תוהה לגבי המיקום של וויד בה. הוא עדיין לא גמור אבל בהחלט כבר לא אולסטאר ככה שדי קל לקבוע שהקריירה שלו קצרה מזאת של גארנט ונוביצקי. למרות זאת, אני חושב שהפיק שלו גבוה יותר. עם גארנט עוד אפשר להביא את טיעון ההגנה אבל נוביצקי תמיד היה שחקן התקפי נטו (גם אם ההגנה שלו בשיא לא הייתה גרועה כמו שלפעמים טוענים) ויש מקום לתהות אם ההשפעה שלו שם גדולה משל וויד בשיאו (2009-2011 בעיני) שגם היה שחקן הגנה נהדר.
&nbsp
אפשר לתהות אם קובי שחקן טוב יותר מקארי/דוראנט גם כן. ברור לי שאנחנו מדרגים קריירות והקריירה שלו כרגע עדיפה (עדיפה גם על זאת של שאק לדעתי) ולכן זה דיון אחר. אני לא בטוח אם יהיה אפשר להגיד אותו דבר בעוד חמש שנים.
&nbsp
יש מצב להחליף בין דאנקן לשאק, כתלות בכמה משקל נותנים לשיא הקריירה וכמה לאורך שלה. אני בסדר עם שתי החלופות אבל מעדיף את דאנקן, בעיקר בגלל השקט שהוא משרה על הקבוצה בניגוד לכאוס של הביג קקטוס.
&nbsp
המיקום העשירי כמו שאתה ונועם כבר דיברתם אליו הוא באמת קלאסה אחרת כרגע. אני אקח את הארדן. הקריירה שלו כרגע לא מספיק מרשימה אבל הוא בעיצומה של עונה שלישית כמועמד סופר לגיטימי ל-MVP. קיד הגיע רחוק יותר אבל במזרח הגרוע של תחילת שנות האלפיים וכשחקן משנה בדאלאס של 2011. הגנתית הוא כמובן עדיף אבל מבחינת סקורינג אין בכלל מה לדבר.
&nbsp
הרשימה שלי:
&nbsp
1. לברון
2. דאנקן
3. קובי
4. שאקיל
5. דוראנט
6. וויד
7. גארנט
8. קארי
9. נוביצקי
10. הארדן

somone14111

New member
למה לברון לפני קובי?

תנו לי סיבה אמיתית לחשוב שלא מדובר כאן בשנאה נטו.
&nbsp
(לא מדבר ספציפית אלייך, בכלל).
&nbsp
&nbsp

אני פשוט חושב שהוא שחקן טוב יותר שתורם יותר לניצחון

אין ספק שקובי סקורר ענק אבל היעילות שלו תמיד הייתה בעייתית בהשוואה לאול טיים גרייטס. תסתכל על כל העונות הכי גדולות של קובי, ה-TS% שלו נע באיזור ה-57. זה איזור מכובד אבל לא בסטרטוספירה של הסקוררים הכי יעילים בהיסטוריה שנמצאים יותר באיזור ה-61+ ואפילו מעבר (דוראנט, קארי ולברון כבר עשו 64+). זה לא סתם נתון אקראי. זה אומר כמה נקודות אתה שווה בתאכלס כשנותנים לך לעשות נקודות. ולברון ושאר החבר'ה פשוט שווים יותר מקובי. גם בעונות שלקובי היה צוות מסייע איכותי.
&nbsp
אחר כך יש את עניין היצירה לאחרים. לא במקרה לברון עומד רוב הקריירה באזור ה-7-9 בעוד קובי ב-5-6. הרבה פעמים הפעולות של קובי גררו סל של הלייקרס מבלי שהוא קיבל על כך אסיסט למשל עם מונח שאני די אוהב שנקרא "קובי אסיסטס". המונח הזה מתייחס למקרה שקובי לוקח עליו מספר שומרים, זורק לסל ומחטיא אבל העובדה שהוא משך הרבה שומרים נתנה לגבוהי הלייקרס בדגש על אודום/ביינום/גאסול את רבאונד ההתקפה ונקודות קלות. זה סוג של אסיסט דרך זריקה אבל אין מה להתפלפל על זה יותר מידי, השורה התחתונה היא שהוא פשוט לא יוצר לאחרים ברמה של לברון.
&nbsp
לבסוף יש את נושא ההגנה. קובי היה שומר אחד על אחד מבריק בשיאו ונוכל גם למצוא חסימות שלו וכאלה אבל האימפקט ההגנתי שלו, מעצם היותו שחקן בגודל סביר ולא מפלצת טבע כמו לברון (או דוראנט) פשוט לא משתווה בעיני. לברון נעל את דריק רוז בפלייאוף ב-2011 וגם משמש כרים פרוטקטור לפעמים. זה מנעד פסיכי של יכולות הגנתיות שלקובי פשוט אין.
&nbsp
אז נכון, שאם אני חייב סל ויש לי 5 שניות על השעון ולשחקן אסור למסור והוא חייב לקחת זריקה קשה על שמירה אז סיכוי טוב שקובי הוא השחקן שאקח. אחרת, תן לי את לברון. קל.

fatnoam

Active member
יש לציין שגם לברון וגם קובי הרבה פעמים היו נחים בהגנה

ולברון עדיין עושה את זה. נדיר שלברון שומר בעצמו על הכוכב של הקבוצה השניה. גם במפגשים מול גולדן, הוא בקושי שומר על דוראנט. יכול להיות שלברון יותר אפקטיבי כ-Help defender, אבל גם יכול להיות שהוא נח בהגנה.
&nbsp
מנוחה בהגנה אגב זה לא משהו שהוא המציא. הרבה פעמים פיל ג׳קסון ביקש מקובי לנוח בהגנה, כדי שיהיה לו כוח לייצר מהלכים בהתקפה (אני לא ממציא, זה כתוב בספר שלו). בכלליות קובי נח הרבה בהגנה, היה בעיקר מייצר את ההגנה הרצחנית שלו בקלאץ׳. מצד שני, אני חושב שכל פוזשן חשוב. בספר שלו פיל ג׳קסון ציין שלא רק שמייקל ג׳ורדן היה שומר יותר טוב, הוא גם היה משקיע בכל פוזשן, ולהיות טוב בהגנה היה עבורו יעד לא פחות חשוב מלהיות טוב בהתקפה, וכך גם הוא שימש כדוגמא לחבריו לקבוצה בניגוד לקובי. על קובי הוא אמר שהוא היה נוטה להמר הרבה, וזה היה לרוב מסבך את הקבוצה ולעיתים גם מכניס אותו לבעיית עבירות.

rapgamer4ever

New member
זה מובן שהם נחים, אבל בסדרות פלייאוף חשובות

לברון עולה לרמה הגנתית שקובי לא מסוגל להגיע אליה.
באליפות ב-2016 לברון שינה את הסדרה דרך ההגנה שלו לא פחות מאשר דרך ההתקפה. במשחקים 5-7 היו לו 35 ריבאונדים, 9 חטיפות ו-9 בלוקים. זאת אומרת כשהוא נותן את כל מה שיש לו זה שווה ברמתו ל-DPOY.
&nbsp
אגב ב-2017 ללברון לא היה כזה אפקט, מה שמעלה את השאלה האם היכולת ההגנתית שלו קצת ירדה (להערכתי כן).

somone14111

New member
כנראה שלא ראית את ההגנה קובי

ב-3 האליפויות. אולי היית צעיר מדי..

fatnoam

Active member
פוזשן הגנתי מדהים אין ספק

רק שזה מה-2 אליפויות, לא ה-3 שכתבת בהודעה הקודמת.
&nbsp
וכן כשרצה היה שומר גדול, ושחקן גדול, והיה עושה כל מה שצריך בשביל לנצח. נגד הסלטיקס הוא לקח איזה 15 ריבאונדים במשחק 7. אי אפשר לקחת את זה מקובי, אחד האדירים שדרכו על הפרקט.
&nbsp
ועדיין - אנחנו משווים כאן בין הטופ של הטופ. עצם העובדה שקובי בהשוואה הזו היא מחמאה ענקית.
&nbsp
אגב, גם ללברון וגם למייקל יש מהלכי הגנה שהיו שווים אליפות (החסימה על איגודאלה והחטיפה מקארל מאלון). האם לקובי יש גם אחד כזה שאני לא זוכר? לא שמהלך אחד משנה את הנקודה, אבל עדיין.

somone14111

New member
ידוע שזה היה מ-2 האליפויות

סתם הבאתי דוגמא להגנה שלו.
אתה אומר אחד האדירים אבל לא שם אותו אפילו בטופ 10. זה מגוחך ומעליב.

rapgamer4ever

New member
בוא נחלק את זה ל-tiers

אנחנו מסכימים על מקומות 1-4 עם שוני מינימלי.
שנינו שמנו את דוראנט 5, אתה שמת את קרי טיפה יותר נמוך ממני אבל אנחנו כן רואים את שניהם מצליחים להשתלב בהמשך הקריירה ברמה דומה כמו הטופ 4. זאת אומרת יש להם את היכולת, חסר להם פז"מ.
&nbsp
ה-tier הבא כולל את וויד, גארנט ודירק. בגלל הדימיון בעמדה יותר קל להסתכל על גארנט ונוביצקי כמקשה אחת, ולדרג את וויד לפניהם (כמוך) או מאחוריהם (כמוני).
אז ככה- את גארנט באמת דירגתי ראשון מביניהם בזכות היותו שחקן הגנה מהגדולים בהיסטוריה.
אני מסכים איתך שוויד בשיאו היה יותר טוב מדירק בשיאו, אבל דירק שמר על סטטוס של סופרסטאר במשך יותר זמן. הוא נבחר 12 פעמים לחמישיות העונה, וויד רק 8.
גם בתקופה שנוביצקי דעך הוא היה מספיק טוב כ-focal point התקפי להוביל את דאלאס לפלייאוף. מבחינתי 15 הופעות הפלייאוף שלו בתור השחקן הכי טוב בקבוצה זה הישג ממש מרשים. קצת כמו שאני מעדיף את היציבות של דאנקן על פני ה-peak הגבוה של שאק.
ודבר אחרון, זה נכון שוויד היה אדיר בגמר 2006 אבל בכל זאת תמוה בעיני שבכל משחק צמוד הוא הלך לעונשין 20+ פעמים במשחק. אפשר להסתכל על זה כטיעון לא לגיטימי אבל בעיני לולא אותה זכייה המאזניים נוטים יותר לטובת נוביצקי.
&nbsp
ה-tier השלישי עוסק במקום העשירי. המחשבה על הארדן חלפה בראשי ואני מסכים איתך שמבחינת skill יש לו קייס חזק. מה שחסר לי בהקשר של הארדן הוא הובלה של קונטנדרית. הוא אמנם הגיע לגמר המערב אבל לתחושתי הקבוצה שלו אף פעם לא באמת איימה על התואר. פיניקס של נאש הרגישה כמו קבוצה שכן מסוגלת לזכות ב-2006 ו-2007. ניו ג'רזי של קיד בכל זאת הגיעה לפיינלס פעמיים, ב-2003 גם נתנה פייט אמיתי.
אני מחכה שהארדן יגיע לעוד גמר מערב, וימשוך את גולדן לסדרה תחרותית באמת, ואז אני אשקול אותו יותר ברצינות למקום העשירי.

fatnoam

Active member
הארדן לא קרוב לרמה הזו לדעתי

נכון שהשנה הוא סיים שני במשאל, אבל לברון (קיבל איזה 1% מהקולות) דוראנט וסטף (שזכה בשנתיים לפני כן, ולא החמיץ מספר משמעותי של משחקים) לא קיבלו קולות למרות שהם נחשבים שחקנים טובים ממנו.
בשנה הראשונה שסטף זכה, הארדן היה מקום 9 במשאל (הטבלה כאן https://www.basketball-reference.com/awards/awards_2016.html).
&nbsp
איך משווים את זה לסטיב נאש שאשכרה זכה פעמיים בשנים שבהם הקדים את לברון (קצת לפני השיא), את קובי, דירק והווארד בשלבים שונים של שיא הקריירה שלהם.
&nbsp
להצביע להארדן כאן זו העדפת הווה ברורה.
&nbsp
&nbsp
אני חושב שלווייד יש אליפות כאלפא דוג (כמו דירק) ועוד שתיים כחלק מטריו (כמו גארנט). ווייד סיפק בעונה ההיא את סדרת הגמר הטובה ביותר מבחינת PER עד 2014 אם אני לא טועה, לא בדקתי את האחרונות. גארנט ודירק לא. לגארנט ודירק יש תארי MVP אישיים ולווייד אין, מה שעומד לרעתו, אבל שלושת האליפויות שלו לעומת 1 של כל אחד מהנ״ל עומד לטובתו. אני רוצה לומר שווייד ב-06 היה השחקן הכי טוב בקבוצת כוכבים שלקחה אליפות, למרות שכל הכוכבים היו במורד הקריירה, עדיין הוא היה ילד בן 24 שקלע 27 נקודות למשחק שכללה את שאקיל (33), אנטואן ווקר (29), ג׳ייסון וויליאמס (30). לא סוסים מתים. מהספסל עלו ג׳יימס פוזי (29) ודרק אנדרסון (31) כרול פליירס בפיק שלהם, וגארי פייטון (37) ואלונזו מורנינג (35) כרול פליירס שהם בעצם סופרסטארים הרבה מעבר לשיא. לא פשוט לילד בן 24 להשתלט על העסק הזה והוא עשה זאת ביראה מעוררת כבוד. אין ספק שכנראה הכישרון שלו היה That good.
&nbsp
בכל אופן הסדר בעיניי צריך להיות ווייד, אז גארנט (זכה ב-DPOY, זה נותן לו אדג׳ על דירק) ואז דירק.
&nbsp
עוד משהו שאפשר לזקוף לזכותו, זה שווייד היה שני רק לקובי (אולי חולק את המקום עם טי מאק), אבל שניהם נחשבו לא פחות טובים מקובי (ניתן לויכוח שלא בא לי להיכנס אליו). גם גארנט וגם דירק נחשבו סקנד טייר לדאנקן (גם ניתן לויכוח?).

rapgamer4ever

New member
קודם כל אני איתך שהארדן לא בטופ 10

אני לא מסכים איתך שהוא רחוק משם.
לא בדיוק הבנתי באיזה משאל מדובר והלינק שהעלית לא עובד.
&nbsp
בכל אופן הארדן סיים פעמיים במקום השני במירוץ ל-MVP (ב-2015 ו-2017). העונה הוא שוב בטופ 2, אולי יזכה ואולי לא.
על הכיפאק שסטיב נאש זכה פעמיים, אבל אתה רוצה לומר לי שעונות ה-MVP שלו היו יותר מרשימות מהעונה הנוכחית של הארדן? או מהעונה הקודמת שלו? אין מצב.
MVP זה דבר בינארי- או שזכית או שלא. אבל על כל עונת MVP של סטיב נאש אפשר למצוא עונה גדולה לא פחות של הארדן, אז אני לא רואה כאן איזשהו יתרון לטובת נאש.
&nbsp
מבחינת סקילסט הארדן>נאש, אני לא חושב שזה נתון לויכוח. נאש אולי מוסר קצת יותר טוב אבל הארדן כמה רמות מעליו כסקורר וגם עדיף בהגנה.
&nbsp
לכן מה שנותן לסטיב נאש את היתרון בעיני זו העובדה שהוביל קבוצה שאיימה על התואר. יוסטון ב-2015 הגיעה לגמר המערב אבל לא הייתה מספיק טובה בתכל'ס. יוסטון של העונה נראית ברמה של קונטנדרית אמיתית, לכן אם היא באמת תגיע לגמר המערב ותאתגר את הווריורס בשנה-שנתיים הקרובות אני חושב שהארדן יוכל לסמן וי על הקטגוריה הזאת, ולמעשה להקדים את סטיב נאש בזכות הסקילסט העדיף שלו.
מצד שני בוא נחכה שזה יקרה, בינתיים היתרון לטובת נאש וקיד.
&nbsp
&nbsp
וויד לקח יותר אליפויות מגארנט ודירק אבל בעיני חשוב להסתכל על הנסיבות. וויד שיחק עם שני שחקנים שמדורגים מעליו ברשימה הזאת. גארנט ודירק לא. למעשה שיא הקריירה של גארנט היה בקבוצה לא ראויה בעליל.
עוד קצת על נסיבות- בוסטון הייתה הקבוצה הטובה בליגה ב-2009, אבל גארנט נפצע והחמיץ את הפלייאוף.
מה שקרה בפיינלס 2006 משפיע ישירות על הרקורד של נוביצקי ושל וויד. מה אני אגיד לך- זה שוויד הולך לעונשין 46 פעמים בשני המשחקים הכי מכריעים בסדרה, ומיאמי מנצחת אותם ב-1 הפרש וב-3 הפרש, זה דבר שמעלה סימני שאלה. אני לא אומר את זה רק על סמך הסטט' כי הרבה שריקות היו תמוהות או רכות.
אז אני לא בא ואומר לך שבעצם לוויד יש רק 2 אליפויות כסיידקיק ולנוביצקי ולגארנט יש 2 ככוכבים ראשיים. אבל גם לסכם את המשוואה ב3-1-1 קצת משמיט פרטים מהותיים לגבי הקריירות של השחקנים הללו. צריך להסתכל על המכלול.
&nbsp
לא ממש הבנתי מה אמרת בפסקה האחרונה.

אני לא עף על האימפקט ההתקפי של גארנט

אני חושב שהוא בקלות השחקן הכי פחות משפיע בהתקפה מכל החבר'ה האלה ואני לא חושב שאי פעם הייתה לו את היכולת להשתלט על משחקים בעזרת סקורינג באופן עקבי. היא כן מספיקה לי כדי לדרג אותו מעל נוביצקי שהוא פשוט לא שחקן הגנה טוב אבל לא מעל וויד. די שרירותי סך הכל, מאוד קשה להשוות בין וויד לשני האחרים.

למעלה