The boy whose brain could unlock autism

לא דיברתי בהכרח על משכל...

דווקא אצלנו זה מה שקרה, לא קבעו שום דבר על קוגניציה ומשכל- בשל חוסר שיתוף פעולה טוטאלי נרשם שאי אפשר לקבוע כי הפגישה עם הפסיכולוגית לא הצליחה בשל חוסר שיתוף פעולה...

הוא פשוט בכה והסביר לה שהוא לא רוצה לעשות מה שהיא מבקשת כי הוא רוצה ללכת משם ושיקחו אותו הביתה באוטו והיה ברור שהוא מבין הכל ופשוט לא מוכן לשתף פעולה ולא מבין למה הוא צריך לענות לאשה הזאת (שבדיעבד לא הייתה הכי מוצלחת).... ודווקא בקטע הזה אמרו לנו שאי אפשר לקבוע אבל לא נראה שיש בעייה קוגנטיבית ...

טסרקט

New member
ההדעה שלי היתה אך ורק בתגובה להודעה של תקווה

תיקווה דיברה על ילד שלה שקבעו באבחון שלו שהרמה הקוגנטיבית שלו נמוכה, שבדיעבד התברר שלא נכון. אליה דיברתי ועל המקרה הזה ומקרים דומים הבעתי את דעתי. ההודעה שלי משורשרת להודעה של תקווה.

זה בסדר, רק הוספתי...

הוספתי שעוגמת הנפש והטעות בשל 'כלים לא בהכרח מושחזים' יכולה להיווצר בעקבות טעות בקוגניציה אבל גם בעוד אספקטים שיש באבחון...
בכל מקרה יש עוגמת נפש מאוד גדולה...
ברור שאת צודקת

ענתנוי

New member
נכון, אבל אסור לשתוק

כי הנזק הוא עצום - במקרה שההורה מאמין למומחים, וזה קורה כל הזמן במשפחות שבהן אין הורה מדען, או מקושר לאקדמיה.....

וצריך לצעוק הכי חזק שאפשר כשארגון שלם יודע כבר את האמת אבל משקיע הון בתעמולה סותרת ומנסה להעביר בכל האמצעים חוק שינציח את הבורות ויהפוך את החיים של כל האוטיסטים לסיוט.
ולא לחכות עד שהמדע ימצא תשובות כי התשובה נמצאת כבר "מתחת לאף", אפילו במאמר הזה: חופש תנועה וחופש בחירה של קצב הלמידה ועוצמת הגירוי החושי.
ואם רוצים להבין קצת יותר ולפתח כלים נוספים - פשוט משתפים את האוטיסטים עצמם בפיתוח הכלים שמתאימים להם.....

לא צריך להיות מדען כדי לדעת שרופאים טועים

יש לי משפט קבוע :רופא הוא לא אלוהים וגם באלוהים אני לא תמיד מאמינה!( מצחיק אבל לפעמים כן).
רופאים מתעקשים לאבחן לפי מה שהם רואים במו עינהם בזמן המוגבל של האיבחון וכותבים בציניות ליד דיווח ההורים:לפי דברי האם...שזה שם קוד לזה שהאמא אמרה משהו שלא מתקבל על הדעת.כמו:הילד שאתם טוענים שהוא x הוא y.
יש אימהות יודעות הכל! ואין לזה קשר לתואר במחקר אלא לבטן...( סליחה לאבות.כתבתי ברור לי שיש גם אבות כאלו.)

לגמרי! רק קצת קל יותר להבין כמדען...

כמדען אתה ׳דובר את השפה׳ ומפקפק כל הזמן בנאמר ובודק לבד. אתה ישר הולך למאמרים עליהם התבססו ולצורת המחקר ויותר מהר מבין על מה ואיך דברים מבוססים/ נעשו. או לא נעשו במקרה הזה...

מעבר לכך שהאנשים הכי חריפים והכי ידענים שהכרתי הם אוטודידקטים, ומסתדרים בלי אקדמיה, לא כולם כאלה. וזה לגמרי לא מוגבל לאנשי אקדמיה!

arana1

New member
גם יותר קשה להבין כמדען

כי מדענים הם אנשים נורא פורמליסטים
הם יכולים לשמוע ולדבר רק דרך שפה מאוד מאוד מסויימת
מידע שנמצא מחוץ לשפה המאוד מוסכמת ומוסמכת אינו נגיש להם וגם לא נחשב כראוי או אפשרי בכלל לדיון

השפה המדעית גדושה בהתניות שנועדו להבטיח דיוק ואובייקטיביות
אלא שלא תמיד הם באמת כאלה
ולכן מה שנשאר זה דבקות בצורה שלא פעם ממש משמשת דווקא למטרה שלא לשמה נוצרה

אוטודידקטים נוטים להיות אנשים שלומדים מבפנים
בקצב שלהם
מתוך עניין אמיתי וללא אינטרסים פוליטים ומעמדיים וכלכליים
וככאלה מטבעם לאתגר גם את השפה וגם את המוסכמות המבוססות עליה
אוטודידקטים אינם תלוים בריצוי הסמכות ולא צריכים להתחנף את דרכם דרך מסחר בציטוטים של מי שאמור לקדם אותם
ולכן התובנות שהם מייצרים הן הרבה יותר נקיות
וגם הרבה יותר מדעיות

בואי לא נשכח שהאקדמיה זה המון פוליטיקה
וקצת מדע

yuliyuli1

New member
כל הורה רוצה בטובת הילד שלו

הבעיה היא לדעת מהי הדרך הנכונה, וזה מאוד לא פשוט.

TikvaBonneh

New member
מאמרים מדעיים נכתבים באנגלית

כי הם נכתבים במגזינים בינלאומיים שנקראים בכל העולם.
מדוע ההורים והמומחים לא קוראים מאמרים מדעיים? כי רק מדענים קוראים אותם.
אחרים - אולי לא יודעים בכלל שקיים כזה דבר. קורים רק עיתונות שנכתבה לציבור הרחב.
אני קוראת מאמרים מדעיים כי יורם מדען והוא הסביר לי כמה זה חשוב.

TRIDENT

New member
המאמר

ענת שלום ,
ובכן, קראתי את כל המאמר המעניין מתחילתו ועד סופו. אולי אני חי במקום טוב, אבל אני לא נתקלתי אף פעם בגישה כלפי הבן שלי שהוא מפגר, משוגע וכו'.
הבן שלי בן 14, היה משולב יחידנית ביסודי ועכשיו בכיתה קטנה שממנה הוא יוצא לשילובים בכיתות הרגילות ואני מוכרח להגיד שלא נתקלתי אף פעם ביחס כפי שאת מתארת. אנחנו מאלו שבדרך כלל לא נתקלו בבעיות מהממסד, חוץ מענייני המימון שאותם נשים כרגע בצד.
אני מנסה להבין אם אני מפספס פה משהו, למה אנשים כל כך נגד ברון כהן ושאר שותפיו ל THEORY OF MIND, מה ישפר את מצבו של בני לפי גישתך?
מה בדיוק בדרך הקונבנציונלית שבה צעדנו עד כה מזיק כל כך ?
אשמח לשמוע.

ענתנוי

New member
זה היוצא מהכלל

יש מעטים שזוכים ליחס הגון בבית, במשפחה, בלימודים ובכלל.

הרוב נתקלים בחומות אטומות של אי הבנה, חוסר אמפתיה, זילזול והתעללות לשמה.
כולם כל כך מתנגדים לברון כהן ותיאוריית המינד כי הם טועים ומטעים את הציבור ומעודדים חוסר אמפתיה והזנחה.

אני לא יודעת מה ישפר את מצבו של בנך ואם צריך בכלל לשפר משהו?.....

arana1

New member
אבל אין לדבר שום ביטוי ומשקל בזרם המרכזי

ובכיווני המחקר והטיפול והגישה לאוטיזם

המאמר התפרסם בבמה מרכזית כי להנרי יש מעמד מרכזי בתחומו
אלא שלמעמד זה אין שום קשר לעמדותיו והשגותיו בתחום האוטיזם

לדעותיו בתחום הזה יש השפעה מאוד זניחה
אם בכלל
על הגישה לאוטיזם
רוב הגישות וכיווני המחקר
כמו גם הדרך שבה אוטיזם מסומן ומתואר בDSM מבטאות ומממשות ואף כופות כיוונים הפוכים לחלוטין לעמדות של הנרי וקמילה
הדבר אף נכתב בפירוש במאמר
(מקווה שקראת אותו)

TikvaBonneh

New member
קראתי, ואני מכירה את הנרי ואת קאי

וכמובן את מרזניק.
את קמילה לא פגשתי.
היינו חברים בסן פרנסיקו כשהנרי עוד היה נשוי לענת.
גם מרזניק הוא דמות מאוד משפיעה בחקר המוח בכלל ובחקר אוטיזם בפרט.
יורם שייך לקבוצה שלהם, עשה את הפוסטדוק אצל מרזניק - והוא אחד החוקרים הנחשבים ביותר בתחום האוטיזם בארץ.
בכתבה דווקא כתוב שהמחקר של הנרי הוא מאוד משפיע, ויותר מ36 מחקרים של קבוצות שונות נעשו.
יש ביקורת על מודל החולדה שלו, האם אפשר באמת להגיד ששיחזרנו אוטיזם אצל חולדות?
אבל על כל מחקר פורץ דרך תהייה ביקורת.

arana1

New member
עובדה שהוא לא משפיע

אני ממש מתפלא על תגובתך כי דווקא את כאשת מקצוע וכהורה וכי מי שנשואה לחוקר אמורה לדעת אפילו טוב ממני עד כמה אין לגישתו שום ביטוי במציאות המחקרית והטיפולית והאבחונית והחינוכית של היום
שוב
זה הרי כתוב בפירוש במאמר
שהכיוונים שעליהם הוא מדבר ואותם הם חוקרים
שונים במאה שמונים מעלות ממה שמוכר ומקובל
בדיוק כמו שאוטיסטים רבים כבר צורחים כמה עשרות שנים

TikvaBonneh

New member
ממה שהיה מקובל בשנות השמונים תשעים

לפני שהוא התחיל לעבוד.
יש המון חוקרים, יש תקציבים עצומים למחקר והמון כיוונים נחקרים כל הזמן.

arana1

New member
המון כיוונים חוץ מהכיוון הזה

בגלל שאין מחקר
יש פוליטיקה
כחנית ואלימה
שלכן כל התקציבים העצומים והמספרים האין סופיים של הפסוודו חוקרים מוקדשים רק למטרה אחת
לבדוק מה דפוק באוטיסטים
מה ואיך צריך לתקן

כל ההשקעה העצומה הזאת משמשת רק לדבר אחד
להזיק
הלוואי שלא היה מחקר בכלל

TikvaBonneh

New member
מחקרים לוקחים המון זמן

ולפתח כלים איבחוניים וטיפוליים על סמך מחקרים, עוד יותר זמן.

arana1

New member
להקשיב לאוטיסטים לא לוקח זמן בכלל

ובשביל זה גם לא צריך תקציבים עצומים ולא כנסים מפוארים ולא שאר דברים שמשמשים רק להעצמת האגו הנפוח של החוקרים

בשביל פשוט להקשיב לאוטיסטים צריך רק דבר אחד
להיות בן אדם
זה זול
זה אפילו בחינם
אולי לכן כל כך קשה למצוא קונים לסחורה הזאת

טסרקט

New member
זה אמור להיות הדבר הכי בסיסי

הרי אם רוצים לעזור למישהו, אמורים לשמוע קודם כל מה דעתו על העזרה, ואיזו עזרה הוא צריך ורוצה. ואם מדובר בילדים שעדיין לא יכולים לבטא את עצמם, אז אפשר להקשיב מה אומרים בוגרים שהיו פעם במקום בו נמצאים אותם הילדים.

למעלה