The Book Of Black Magic

SVS1

New member
הנה הפירוט.

לא ידעתי לאיזה מההודעות לשרשר אז שירשרתי לעצמי. אולי תוכלו לתת לי הצעה קצת יותר פרקטית בבקשה? העובדה שהשפה קשה והוא די חופר שם ברורה לי. למשל לתת שם של ספר אחר כמו - magick without tears the law mysticism magick in theory and practice magick (אלו לא סתם ספרים בשביל להראות שאני מכיר אותם. פשוט יש לי אותם) - ולומר לי למשל להניח בצד את הספר של וויט ולהתחיל עם משהו (ספציפי) של קראולי. או שפשוט להמשיך לקרוא לאט לאט את הספר השני ואז להתקדם לדברים כמו lesser key או summoning spirits של קונסטנטינוס... (או שבכלל לא צריך את הספר של וויט בשבילם?) אני מרגיש די תקוע מבחינת איזה ספר לקרוא כי אלו שקראתי בעברית לא היו מעניינים במיוחד או משפיעים יותר מידי (כמו כישוף וקסם, קסם הנר, עוצמת האדמה, כישוף ומאגיה במצרים העתיקה וכל שאר הספרים שתורגמו לעברית). פשוט אני מחפש ספר שיגרום להתקדמות ולפתח תחום מסויים אצלי. אבל אין צורך ביותר מידי ספרי תאוריה בסיסים אלא כאלו שקשורים בתחום שאליו אני רוצה לגדול. למשל יותר מושך אותי התחום של הזימונים, רוחות וכדומה. אבל באמת שכל דבר יהיה נחמד ומעניין להתחיל איתו. חח אני חושב שזה יצא יותר מפורט יותר:) שוב, תודה לעונים:)

gwizard

New member
שאלה

אתה קורה רוסית ? כי אם כן, אז יש לי ספר טוב להמליץ בתחום (אם תוכל למצוא אותו). אם לא, אז בתחום של זימון ורוחות אתה יכול להתחיל מ-Summoning Spirits כי הוא כתוב בשפה קלה ומובנת, אך לטענת כמה קצת שטחי. בכל אופן, לדעתי יכול לתת לך רקע ובסיס. Lesser key אני לא יודע עד כמה יעזור לך מבלי לקרוא קודם משהו על מאגיה טקסית. לדוגמה, ספר טוב שאהבתי זה ה-middle pillar של ישראל רגרדי. הוא לא קל לקריאה, אך אם תצליח הוא יתן לך הרבה מאוד ידע.

SVS1

New member
תודה אבל....

תודה רבה על ההארה! אבל, אולי יש משהו פשוט יותר על מאגיה טקסית? אני באמת אוהב לקרוא על הנושאים אבל זה די הורס את החשק לפתוח בייבילון כל 3 מילים או לקרוא אותו משפוט 15 פעם.

הספר שיתן לך נקודת פתיחה טובה

והוזכר כבר פעמים רבות בעבר הוא Modern Magick של קרייג - וכן, יש שם גם פרק על Evocation. מומלץ לקרוא גם את הביוגרפיה של Duquette (שנקרא My life with the spirits) לפני שמתחילים בזימונים כלשהם.

MetalSinagouge

New member
קראת את הגואטיה המאויירת שלו?

יש שם מידע מועיל מלבד (אני מתכוון שהבנתי שזה בעצם אחד על אחד הגואטיה של מאת'רס וקראולי, מלבד ציורים חדשים). כמו כן, האם לדעתך הציורים משמשים כעזר בעבודה הזו?

הציורים יכולים לעזור

בזה שאתה נותן למוח שלך תמונה להתמקד בה ו"להכריח" את הישות להופיע בה, ככה שאתה כבר יודע למה לצפות
המידע על השדים עצמם הוא באמת אחד על אחד הטקסט של קראולי ומאת'רס, אבל הפרקים שבאים לפני אותו מידע יבש מכילים דברים מעניינים (כמו למשל תיאור חוויה של דוקט).

MetalSinagouge

New member
הבנתי שיש איזה מסמך של קראולי

שמצורף גם כנספח לספר "פאקטס.." שבו יש תרגיל שאיתו אתה בוחר ישות כלשהי ומנסה לתקשר איתה על ידי ויזואליזציה\דמיון. ליבר "אסתארטה" או משהו. שמעת על זה?

HeavyRed

New member
תראה

אתה מדבר כאן על סוג של מאגיה שבסופו של דבר נכתב בימי הביניים על ידי אנשים שההשכלה הפילוסופית שלהם הייתה מוגבלת ביותר. המאגיה הזו היא למעשה שרידים פגאנים מושפעים קשות מהנצרות. יש חוקרים שטוענים שמאוד ייתכן שהספר הראשון בסגנון בנושא, שקראו לו הגרימואר של הונוריוס, נכתב סתם כדי "ללכלך" ולהכפיש את שמו של אפיפיור מסוים ולא לשימוש אמיתי. הכותבים הרבה פעמים קראו קצת על קבלה ופירשו אותה לא נכון, קראו קצת על מאגיה ערבית (הפיקטריקס) ופירשו אותה לא נכון, ובגדול יותר עניין אותם לכתוב דברים מלהיבים וקיצוניים ופרקטיים מאשר להתעמק. אלו ספרים שנועדו לבידור או כדי בשביל כסף, ואולי הספרים המפורסמים הם די יבשים (כמו הגואטיה) אבל גרימוארים בכלל היו סד"כ לא ספרים רק של קמיעות וטקסטים שצריך להקריא אלא גם עמודים על עמודים של תיאורים בהם הכותב מספר את כל החוויות המופלאות שעברו עליו בזכות הספר, איך הוא זיין בחורות ואז הגיע לגן עדן ואז אכל חזיר שלם בלי להרגיש שבע, והציץ לשכנה שלו, וכו'.... בקיצור, אלו היו גם ספרים עלילתיים לכל דבר ולאו דווקא ספר פרקטי. עצם ההחזקה של הספר הייתה משהו מרגש ובעל סיכון ובזה השתעשעו אנשים עשירים או פקידי כמורה. בקיצור, לא נעים לי להגיד, אבל הזרם הספציפי של המאגיה הדמונית של ימי הביניים הוא די שטחי וחסר עומק בהגדרתו, ולכן אתה מחפש משהו שלא קיים. אתה רוצה עומק, לך למאגיה פגאנית, קבלה או דברים אחרים. או שתקרא על ההיסטוריה של הסוג הזה של המאגיה ועל זה יש לי מלא המלצות.

יש לי הרגשה

שחלמתי פעם על זה שאני קורא את ההודעה הזו. סתם לא קשור, רק רציתי לשתף. לגבי הספרים כספרים עלילתיים - זה לא סוד שבתוך ספרים עלילתיים הסתירו אנשים לפעמים מידע שימושי (בין אם מאגית ובין אם כתובנה) - ככה היו מקטינים את הסיכוי שיעשו להם משהו רציני על זה (לפני הרדיפות הרציניות יותר, היו בדרך כלל נותנים קנסות ו/או "תוכנית תפילה" כעונש על החזקת חומרים כאלה בבית). המאגיה הדמונית, לפחות ממה שאני ראיתי עד כה, היא מעין שילוב של קבלה (מעוותת משהו), אלכימיה (גם היא, מעוותת - וגם היא השפעה מהמאגיה הערבית, במקרה זה) ומנה גדושה של דמנולוגיה נוצרית כנסייתית (שכמה יצירות אמנות מפורסמות מאוד נגעו בה, כולל יצירות ספרותיות קלאסיות - כגון "גן עדן האבוד", "הקומדיה האלוהית" ו"פאוסט"). לפעמים נראה כאילו לאבקראפט ניסה להמשיך את הקו הזה, בערבובים משלו (סתם מחשבה). יש את ה- Picatrix באנגלית בגרסה אמינה איפשהו? זה ספר שלא הצלחתי לשים עליו יד ונראה לי מעניין מאוד.

HeavyRed

New member
זה נכון

אבל אני לא יודעת אם הייתה כאן הסתרה. הסיפורים היו מגוחכים והרבה פעמים הראו ראיית עולם חסרת השכלה וילדותית. אולי זה באמת דרך לגרום לידע ממשי להיראות טפשי וכך למנוע מהאנשים הלא מלומדים לנסות אותו. ואולי באמת מדובר כאן פשוט בטקסט עלילתי נטו. לגבי הפיקטריקס, לא, מעולם לא ראיתי אותו אפילו, למעט כמה דפים סרוקים שיש לי באיזה ספר...

MetalSinagouge

New member
אה, נבדוק.

כי לי יש ספר אחר מסדרה מסויימת שלו והוא די קשה יחסית, ואין שם ממש דברים פרקטיים.

gwizard

New member
איזה בדיוק ?

הסדרה של Vek Drakona כוללת בתוכה המון ספרים ממחברים שונים שלא תמיד קשורים אחד לשני. לי יש עוד שני ספרים מהסדרה, אחד אנציקלופדיה של סמלים, קמעות ואמולטים והשני על היפנוזה.

gwizard

New member
לא מוכר לי

אבל מצד שני לא ביקרתי בחנות ספרים רוסית כבר הרבה מאוד זמן. בהזדמנות אני אציץ מה חדש על המדף.

HeavyRed

New member
אני ממש לא מסכימה

עם שום דבר ממה שאמרת! כולם מתייגים את המאגיה - ממש לא! כל ראיית העולם הזו של שחור\לבן טוב\רע היא ראיית עולם מונותאיסטית לגמרי! אתה לא תראה מישהו מתייג כוח כלשהו כרע או טוב במקומות עם אוכלוסיה לא מונותאיסטית, כמו למשל הודו, תאילנד, סין... ובכלל, הרי אתה זה שאומר שלא צריך לתייג את המאגיה, אז אני לא מבינה מאיפה פתאום אתה מביא את זה שלתייג זה דבר טוב. לתייג לקטגוריות טפשיות כמו טוב\רע, כמו שאמרת בהודעה הקודמת שלך, זה רע, מגביל את החשיבה, מגביל את יכולת הניתוח של תופעה, ומטעה. לא כל תיוג הוא דבר טוב. לזרוק ספר לפח - איך בנאדם יכול בכלל להגיד כזה דבר? הרי יש כזה דבר בכלל, ספר שאין לו ערך? ממש לא! אז נכון שלא כולם מסכימים עם וויט אבל זה ספר שהוא קלאסי והוא כן תורם המון, מכיוון שהוא מראה דיעה אחת מתוך מכלול של המון דיעות. וכדי להבין מצב הרבה פעמים כדאי להביט על מה אחרים אמרו, כדי לגבש דעה עצמית. קשה לי להאמין שהספר הזה לא יתרום לו מכיוון שהוא מראה שיטה אחת מיני רבות ליישום של ידע. ואולי הוא כן יקח משם כמה דברים בסיסיים וישתמש בהם. אי אפשר לפסול ספר שלם בגלל שיש בו כמה דברים שאתה לא מסכים איתם. אמנם זה אולי לא הספר הכי טוב, ולא הייתי אומרת לו ללכת לקנות אותו, אבל אם כבר יש לו אותו, אז כבר עדיף שיקרא. למידה של תאוריה - זה גם ממש לא נכון לדעתי. אתה יכול לשבת כל חייך ולקרוא תיאוריות ולא להגיע לשום מסקנה משל עצמך. מצד שני, פרקטיקה היא גם דבר שצריך ללמוד כי בסופו של דבר אמנם הפרשנות היא סוביקטיבית לגמרי (אתה יכול לפרש את קלף הקוסם בצורה מסוימת והיא זו שתהיה רלוונטית אלייך, אפילו שבספרים כתוב אחרת). אבל בהחלט צריך ללמוד פרקטיקה - למשל, בבואך לקלפים, אילו שאלות בכלל צריך לשאול? איך תוכל למקד את הריכוז שלך בבעיה אחת שתהיה ספציפית מספיק כך שהקלפים יענו בצורה שתעזור לך?

gwizard

New member
קודם כל תרגעי

קראתי את ההודעה שלך בעיון והגעתי למסקנה שפשוט לא הבנת את מה שכתבתי. זה בסדר, הרבה לא מבינים בפעם הראשונה ולפי כך אני הייתי מציע לך לקרוא אותה שוב בתוך השרשור שבו היא נמצאת (רמז). עכשיו, אני וויקאני וככזה אני מבין היטב על מה את מדברת וגם מסכים איתך. אבל, לא כולם הם פאגאנים ולא כולם חייבים לאמץ את דרך החשיבה הפאגאנית. אנחנו בפורום מאגיה, לא פורום פאגאניזם. בנוסף לכך, תיוג הינו חלק אינטגרלי של ההוויה האנושית. גם את עושה את זה ולא רק במאגיה. כאשר את אומרת מאגיה פאגאנית אז את כבר מתייגת את המאגיה לפאגאנית ולא פאגאנית. התיוג לא חייב להיעשות לטוב ורע, התיוג הינו אוניברסלי. לגבי "לזרוק את הספר לפח"....על לשון ציורית שמעת ? לא, זו לא לשון שמציירים איתה, אלא הם ביטויים חצי מטפוריים שאמורים להעביר פואנטה מסויימת. שימי לב גם באיזה הקשר המשפט נאמר. האם אמרתי שהספר חסר תועלת ? לא. האם אמרתי שלא צריך לקרוא אותו בכלל ? לא. אמרתי שאם הבן אדם מבקש ללמוד פרקטיקה אז הספר הזה לא בשבילו. ככה צריך לקרוא את ההודעה. חבל שאנו מתעסקים בלשון במקום לעסוק בדברים החשובים באמת. לגבי תיאוריה.....את בדיוק כמו אילן לא קוראת עד הסוף. אני לא אמרתי שצריך רק פרקטיקה, אלא אמרתי שצריך לקרוא אחד או שניים ספרים בנושא ספציפי ואז לעשות פרקטיקה. הרי זה ברור לכל הדיוט כי קריאה בלבד לא תתן שום תוצאות נראות לעין. בקיצור, לפע הבא בבקשה תקראי בעיון רב יותר.

למעלה