The Book Of Black Magic

התנהגות של בני אשם? ../images/Emo13.gif

אמרתי שהתייחסתי לפרויד כמייצג את עולם הפסיכולוגיה. יש דברים שלו שאני מסכימה איתו ויש דברים שלו. נקודתי היא שלא צריך להתעלם מהפן הפסיכולוגי של הדברים. כדאי להסתכל על דברים מכמה צדדים,כי זה נותן פרספקטיבה שונה על העולם ואיך הוא מתנהל. למה אנשים גרים ברחוב? זו לא התנהגות.זה מצב. ומלבד תרומתם של דרי הרחוב למצבם שלהם,יש כאן עוד הרבה גורמים: סוציאלים-חברתיים,התנהלות המדינה,נסיבות אישיות וכ"ו. מלבד העובדה שאי אפשר לעשות הכללה על כל דרי הרחוב,כי כל מקרה לגופו. אך אני חושבת שגלשנו פה כבר לנושאים שלא כ"כ קשורים לפורום. בכל מקרה,הנקודה שלי היא שפסיכולוגיה היא כלי מועיל בחיים בכלל ובמאגיה בפרט,וחבל לפסול אותה בהנף יד.

ההגמון

New member
נו, פליטה פרודיאנית.

אני לא פוסל פסיכולוגיה. אני פוסל פסיכולוגיה לפי פרויד. במקרה שזה לא היה ברור.

mbinh

New member
אני חושב שהתאוריות של פרויד

מתיחסות למקרים פרטים בלבד. לנתח אישיות של אדם אם ה"כלים הפרוידיאנים" זה כמו לנסות לצייר פרבולה למשוואה עם שלשה נעלמים ורק מדי פעם לנסות לצייר למשוואה ריבועית(ולהצליח).

אני חושבת שפרויד ניתן כדוגמא בלבד

שמייצגת את הגישה הפסיכולוגית בכלל. גם אני לא מסכימה עם כל התפיסות של פרויד וחלקן נראות לי מוגזמות (כמו הרצון שלו לקשר הרבה דברים למין).

RainBird

New member
לא- אצלי פרויד מייצג רק את עצמו. יונג למשל- איתו הייתי שמח לדבר. עם פרויד פחות. זה שהוא אב הפסיכואנליזה לא עושה אותו למהות הפסיכולוגיה- שאני לומד בשאיפה להיות פסיכולוג- אגב.

mbinh

New member
טעות מאוד גדול שלי

הכוונה היתה לנסות לצייר פרבולה למשוואה ממעלה שלישית. (לומד מטריצות,התבלבלתי קצת).

Raidho

New member
אני חושב שאף אחד פשוט

לא הבין מה רצית להגיד... תנסה דוגמא, אהמם... טיפה יותר נגישה לפשוטי העם כמונו??.. ובהודעה אחת אם אפשר??..

mbinh

New member
דוגמא

זה כמו לנסות למדוד טמפרטורה בסרגל,ורק מדי פעם למדוד איתו אורך.

MetalSinagouge

New member
תאוריה.

בשביל מה לדעתך התאוריה טובה? אני הייתי חושב שזה נחוץ כדי לגרום לבנאדם המבצע לא להרגיש מטומטם לגמרי בזמן שהוא עושה משהו ובכך לפגום בתוצאות, מה שהן לא יהיו. יש בשביל העסק הזה תאוריה? כי חוץ מההקדמה בגואטיה לא ממש מצאתי משהו, אפילו לא איזו תאוריה על מימד "קליפותי" מוזר ומסוכן, רוב הספרים הישנים האלה מציגים פשוט ספר בישול מוזר כזה.

gwizard

New member
שאלה מוזרה מאוד אתה שואל

האם אתה יכול לנהוג ברכב ללא לדעת ברמה התיאורתית איך עושים את זה ? האם אתה מסוגל לתקן מחשב מבלי לדעת איך הוא עובד ? האם אתה חושב שתצליח לפתור משוואה מתמטית מבלי לדעת את חוקי המתמטיקה ? כנ"ל מאגיה, אם אתה מבין למה הדברים עובדים אתה תוכל לדעת איך לעשות מה שתרצה מבלי קשר לשיטה בה אתה משתמש או לתוצאה הרצויה. שום ספר אחד לא יציג לך את התיאוריה המלאה, אלא רק חלקים מזה. בכלל, ספרים זה נחמד והכל, אבל את הידע האמיתי רוכשים מהתבוננות פנימה. במילים אחרות, קודם לומדים להבין את עצמך ורק אחר כך לומדים את הקשרים הרלוונטיים לעולם החיצוני.

gwizard

New member
LOL

ספרים חופרים ברמות ? לא, חביבי, זה אתה שחופר בערימת הספרים

MetalSinagouge

New member
תאמר את זה לכסף *שהיה* לי :)

אם כבר התחיל דיון על ספרים, קניתי כ"כ הרבה ספרים שנראים לי לא נחוצים, טוב שיש את האינטרנט אחרת הייתי בטח רץ לרכוש גם את "בלאק מאג'יק". איך ספר עם שם כזה מעניין יכול לבגוד בך ככה אה?

MetalSinagouge

New member
התחלתי פעם../images/Emo9.gif

סיבה נוספת לזה שעזבתי את זה בטרם סיום היא העובדה שבהרבה מקומות מדברים על כמה אימונים צריך כדי לזמן, וכמה זה חומר למתקדמים (שלא לדבר על זה שיש כאלה שמפחידים עם כל מיני איומים, אבל זה בטח מיעוט ניו אייג'י), הרי בניית מעגל, אמרית הטקסט לא תביא לשום דבר, או שאני סקפטי יתר על המידה? אני מניח שזה נכון, כי אז כל פעולה לא מחשובת הייתה גורמת למשהו מוזר לקרות. אגב, בקשר לטרי פראצ'ט השאלה עומדת בעינה :)

SVS1

New member
סתם מחשבה בקשר לתאוריה.

נכון לגמרי, אבל סתם לפרוטוקול, שום ספר לא יציג לך תאוריה (אני מסיק שאתה מדבר על מאגיה) מלאה על מאגיה, כי אין כזו. *אף אחד* לא יודע איך זה עובד לגמרי, לאן האנרגיה הולכת, איך היא חוזרת וכדומה. כמובן יש תאוריות. קל מאוד להגיד שהיא הולכת לקוסמוס וחוזרת כאהבה או משהו ניו אייג'י אחר. אז כן זה נחמד לדעת תאוריה לגבי הכול, אבל מאגיה זה סוג אחר של מדע. אם בכלל.

MetalSinagouge

New member
גם אנרגיה זה די ניו אייג'י לא? :)

אז הדרך היחידה היא לנסות בעצמך, נכון? אבל צריך איזו אקסיומה להאחז בה, אפילו אם נאמר שהשדים בגואטיה הם פשוט תסביכים שלכל אחד יש ברמה כלשהי, ועל ידי מתן שם לתסביכים האלה וצורה (מפלצת או מה שלא יהיה) אתה מעיף אותם.

למעלה