Tarja Turunen - I Feel Immortal (וידאו)

shirlapes

New member
לגביי one זה איפשהו באמצע

word - לא יודעת את מי אתה שמעת, אני שומעת את זה עם O. scared זה שיבוש של פה סגור או עצלות אחרת. זה לא אומר שככה הם אמורים להגות את זה. גם אצלנו יש לא מעט אנשים עצלנים שלא הוגים עד הסוף.

shirlapes

New member
אה, אתה כן דיברת על O ../images/Emo3.gif

זה לא אמור להיות עם A בכל מקרה. בכל מקרה, עושה רושם שאתה חושב שדיברתי קודם על המבטא של כמה אמריקאים עצלים (אלה שבאמת משתמשים המון ב-A ו-E). ...אז לא עליהם מדובר.
ושוב, הגיה נכונה היא לאו דווקא אמריקאית - אלא פשוט הגיה שהיא: א. ברורה ב. המילים נאמרות כפי שהן צריכות להיאמר. לא להגיד scird אלא scared.

הממ כשאת מציגה את זה ככה, אני מסכימה איתך

הטעויות (ממש טעויות הכוונה) בהגייה אצלה הן בערך רק בהבדלים בין E ל-I, לא? השאר כמו הביטוי המוזר של ה-T וכו' כבר נכנס לקטגוריה של מבטא מעניין שמוסיף כמו שכתבתי אי שם בשרשור

shirlapes

New member
לא, יש לה עוד כל מיני

פשוט זו הדוגמא הראשונה שקפצה לי לראש.

בעצם, כשחושבים על זה

גם את זה מבטאים כ-E. אז כנראה זו הבעיה המרכזית שלה XD וגם יש לה את ה-S שלפעמים צריך לבטא כ-ז' והיא לא עושה את זה.

shirlapes

New member
ויש גם את ה-W ו-V ../images/Emo3.gif

גם מרקו חוטא בזה. בעיה אצל הרבה פינים.

פינים הם לא מזרח אירופאיים אבל כן XD

בפינית הצלילים W ו-Z לא קיימים, בגלל זה הבעיות איתם. דווקא לא זכור לי ששמעתי את טאריה או מארקו מבטאים V במקום W, זה בטח ממש מצחיק
מוזר שלא שמתי לב אף פעם. מבחינת הפינית, לא אמורה להיות לה שום בעיה עם צליל E רגיל, כמו ה-E בעברית ולא מתחכם כזה של אנגלית. אולי תוך כדי שהיא מנסה לייצר מבטא אנגלי, הכל מתעוות ובורח לה וזה בגלל זה

אמממ

את טאריה שמעתי יותר מפעם אחרת אומרת V במקום W כמו במילה וורלד. ופינלנד זה צפון-מזרח אירופה
. וכן, בכל או רוב הארצות שגובלות וקרובות לרוסיה מבטאים V במקום W.

כן זה ככה אצל דוברי שפות סלאביות

וגרמאניות, או איך שלא קוראים למשפחה הזו (פינית היא משפחה אחרת
)

LadySilkworm

New member
לפינים יש בעיה גם עם

s ו -sh. בדמואים הראשונים של נייטוויש שומעים את טאריה שרה nigthwis ולא nightwish, נניח. עוד דוגמא [כדי שתראו שאני באמת נייטרלית! P:] היא בשיר wither in silence של סיינלטיום [הפינים, במקרה האלבום שתומאס הפיק להם], הוא שר פרסס במקום פרשס P:

כן גם צליל SH לא קיים שם ../images/Emo6.gif

זה מצחיק. המילה ל"שמפו" היא... שמפו. אבל אין להם "ש" אז הם כותבים את זה עם S עם מן V מעליה (זה אומר "ש" בכל מיני שפות), אבל הם אומרים סמפו במקום שמפו

LadySilkworm

New member
[זה לא קשור עכשיו לדיון]

את עדיין הולכת לשיעורים פרטיים בפינית? את יכולה לשלוח לי את הפרטים של המורה שוב?

למעלה