SWING

glock X

New member
SWING

בהודעה הזאת יש תוכן פילוסופי רוחני מי שלא מתחבר לזה לא כדאי שימשיך לקרוא. קוואן = פראדוקס קאוונים הם שאלות מהותיות שימשו נזירים בודהיסטים כשאלת מהות אשר ניתקה אותם ממצב של תועדה יומיומית לצורכי מדיטציה וחשיבה עמוקה . לקוואן יש כוח גדול מאוד ואני אכתוב דוגמאות של קוואנים עוד מעט ואתם תגיבו ( תגובות של הלצה יתקבלו גם בברכה כי יש פה חכמים בלילה ). אם בן אדם רגיל שוקע בקאוון הוא עלול לאבד את עצמו ובמקביל יוצא העצמי האמיתי שלו, המהות האמיתית שלו, הקוואן הוא כמו רשת שזורקים לים אם הבן אדם צלול ומודע לאמת אז הרשת לא תעלה בחיקה דג , אם האדם הוא הססן, פחדן, בעל בטחון עצמי נמוך וכדומה אז הרשת תעלה דג גדול שיגלה מי הוא אותו אדם בדיוק, כשתלמידים של מורי זן נשאלו שאלת קוואן והיא מגיבים בתשובה שלא הלמה את השאלה המורים היו מכים את אותם תלמידים בעזרת מקל , המורה ידע בדיוק איפה הבעיה אצל התלמיד והיה מכה אותו בדיוק איפה שהבעיה נמצאה למשל , אם הבעיה של התלמיד הייתה בראש המורה היכה בראש, אם ביד המורה היכה ביד, אם באופן התשובה המורה היה מכה את התשובה בזילזול מוחלט, וכך היה מאמן את התלמיד שלו למצוא את הבעיה בעצמו בישביל שישתחרר כל מחסום מאותו תלמיד. יש עוד שימושים לקוואנים אבל אני לא אפרט עוד. הנה כמה קוואנים עתיקים שלכמה נתתי תשובות משל עצמי ואשמח אם תבחרו קוואן ותגיבו עליו . 1) מה הוא הצליל של מחיאת כף אחת? תשובה שלי : אותו צליל שעושה כנף אחת ברוח. 2) אם עץ נופל ביער ואין מי שישמע את צליל הנפילה האם יהיה צליל? תשובה שלי : הקיים לא קיים, הריק הוא לא ריק והצליל קיים. זה קוואן שתינו שאל אותי פעם וזה הולך ככה,,,, 3) אלוהים הכל יכול,,,האם הוא יכול לברוא אבן אשר הוא בעצמו אינו יכול להרים? תשובה שלי : הרוח מתעלה על חומריות . 4) בבית ספר מלמדים שאחד ועוד אחד הם שתיים, וברוח מלמדים שאחד ועוד אחד הם אפס והנה דוגמה לזה : אם אתה מקבל תפוח אחד ואוכל אותו ומקבל עוד תפוח ואוכל אותו , לא נשאר כלום. השאלה שנשאלת מי פה צודק? תשובה שלי : הכאן והעכשיו הם הקובעים את הלא קבוע תבחרו קוואן ותנסו לענות על זה , על אותו גל, כידוע בזן התלמיד חייב להערים בתשובה על השאלה של המורה שלו זאת מלחמה לכל דבר אם התשובה של התלמיד הייתה הולמת את שאלת המורה המורה היה שותק ומחייך אם התשובה לא סיפקה את המורה במאות האחוזים התלמיד היה מקבל פליק מהמורה לאותו איבר בגוף או לאותה הכרה או לאותה הסחת דעת שהמורה חשב שהיא משפיעה על התלמיד לחיות את הקוואן , אין בקוואן תשובה נכונה או תשובה לא נכונה , אין בקוואן כלום שניתן להסביר במילים קוואן אמור לדבר לתחושה , לחיים, לפתוח את ראיית החיים ולשחרר מדעות שחוסמות את התודעה מלחוות את הכאן והעכשיו במלואו. אשמח לשמוע תגובות רציניות ותגובות מפגרות SWING

urifelsher

New member
ממה שהבנתי קוואן זו טכניקה שבה:

אתה שואל שאלה שאין לא תשובה,ואז מנסה לענות עליה כל חייך,או חלקם לפחות. הרעיון מאחורי זה הוא שמתי שהוא השאלה/השואל נעלמים ונותרת "התשובה". בהצלחה אורי

ezmeer

New member
קואן, זאת לא טכניקת חשיבה

בשביל להבין קואן, צריך טכניקת חשיבה. קואן זה מקרה מהחיים. מקרה אמיתי ולא פירוש של מקרה. בערך ככה.

darmha

New member
קואן זה החיים שלך

קואן זה החיים שלך, מרגע לרגע אנו לא יודעים מה יהיה ברגע הבא. אז המטרה האמיתית של קואן היא להתחבר למציאות עכשיו! ברגע זה ממש! המיינד שמתעורר לקואן מתעורר לחיים.. תשובותיך מלמדות על חשיבה מורכבת ועל כך שרכשת ידע בעבר, אולם גם על כך שלא השתחררת עדיין מהחשיבה עצמה - היא היא (כדבריך) מטרת הקואן. בפורום הזן, בתשובה לשאלתו של אינקה פרטתי את חשיבות ההתייחסות הרצינית לנושא הוראת הקואנים. אשמח אם תציץ שם ותגיב לנאמר.. איתך בדרך יובל

אינקה

New member
../images/Emo20.gif דהרמה יקר ../images/Emo13.gif

"ההתייחסות הרצינית" עליה אתה מדבר מעידה על חשיבה מורכבת, ידע שרכשת בעבר ושלא השתחררת עדיין מהחשיבה עצמה. זן מאסטר אמיתי שהיה שומע אותך מדבר כך היה מחייך.

darmha

New member
אינקה היקר

האם אתה רומז שאתה זן מאסטר אמיתי? ואם לא איך אתה יודע כיצד הוא היה מגיב? השתחררות ממחשבות הופכת את ההכרה לבהירה וצלולה כמו מראה. ואז מה שחשוב מקבל התייחסות רצינית ומה שאינו חשוב להתייחסות בהתאם. אם אתה חושב שלהוביל אנשים בדרך רוחנית במסע פנימי עם עצמם זהו דבר שאינו דורש התייחסות רצינית אזי יש בינינו חוסר הסכמה. זוהי אינה דרך זן אמיתית אלא איזשהו רעיון שיש לך לגבי מהי דרך הזן. לשמחתי חייתי (ועדיין חי) עם זן מאסטרים אמיתיים שעזרו ועוזרים לי להפיג רעיונות מעוותים לגבי הארה? חופש ממחשבות? זן מאסטר אמיתי? אינקה - אל תקשר לחופש זה רק עוד סוג של כלא. להסבר ראה תשובתי אליך בפורום הזן איתך בדרך יובל

אינקה

New member
../images/Emo20.gif מגיע הרגע

בו המורה מוצא לנכון לומר לתלמיד מסויים שהוא אידיוט, ומה שלא יעשה כנראה לא יבין כלום, הוא רק ידקלם את המילים. אבל אז הוא מגלה שהתלמיד הזה הוא בבועה של עצמו, ביטוי של הקושי להרפות גם מן הידיעה שאתה יודע את אשר אינו ניתן לידיעה. ואש הוא מחייך. על עצמו.

glock X

New member
טוב...

אהבתי את הכינוי דהרמה שזה אומר הוראה וידע שנרכש על גבי שנים במילים אחרות תורה . לגבי הקאוונים , בקוואן אין כלום ויש בו הכל, אין בו שחור ואין בו לבן, אין בו טוב ואין בו רע ,נכתב פעם על דלת של נזיר בודהיסטי לין צ´י שמו : למי שתופס שהריקות היא נטולת צורה, ופרחים הם הזיות יכנס נא בעוז!!!! אין כלום לפי נזירי הזן בסוטרה (= דברי קודש) של הבודהא, יש אך ורק לראות, אין חשיבה , אין הססנות, ואין ניתוח, נזירי זן ישבו המון ביחד והעבירו אחד לשני קוואנים כשאשר נזיר השיב על קוואן באותו גל הנזירים צחקו כתוצאה מהפרדוקס הם היו יושבים וכותבים אחד על השני מגילות ודברי הלצה כמו " יא שק אורז קטן " ו-" יא קוביית חמאה בשמש ", בזן אי דבר כזה שנקרא מחשבה יש רק אל תחשוב, רק לראות, אין דבר שיכול לתאר מהו זן וקוואן במילים קוואן זאת הרגשה זאת ראות וזה דרך חיים , התלמידים שקיבלו קוואנים והיו אמורים לבוא עם תשובה למורה היו עושים את זה פעם בחודש או פעם בשבועיים , המורה היה נותן לתלמידים כמה שבועות בישביל לחיות את הקוואן, קראתי תגובה של מישהו פה שאמר משהו כזה " אז אתה מקבל קוואן וחושב עליו כל החיים?" אז אני אומר שזה יהיה מתנה גדולה למי שקורה לו דבר כזה כי הקוואן נכנס לראש וכשהוא יוצא משהו הוא משאיר ריקות שהיא הכל והיא שום דבר ובריקות הזאת נמצא הזוהר בריקות הזאת נמצא האושר , אין שום דבר בטוח בחיים אין שום דבר ממשי, הכל אשליה וכשתופסים את זה אפשר יהיה להגיד שהעצמי נמצא בכל דבר ולא נמצא בכלום , האלוהים מסביבינו כמו שאנחנו זה האלוהים, האלוהים הזה נמצא באוויר בנשימה, בתוך מצית, בתוך רמקול, בתוך פרח, בתוך הדרך שנמלה עושה מהבית שלה עד לשדה, אי אפשר להסביר את זה , דבר כזה צריך לקבל . הדרך המושלמת אינה יודעת קשיים. אך היא מסרבת לקבוע העדפות. רק משוחררת משנאה ומאהבה. היא נחשפת כולה ללא מסכה. כחוט השערה בלבד. דיו להפריד בין שמים וארץ. אם תרצה לראות זאת במו עינייך. אל תחזיק בדעות, לא בעד ולא נגד.

אני מאד אוהבת את דרך חשיבתך ../images/Emo24.gif

והעברת המסר... חזק ואמץ הרבה אור ואהבה אין סופית מיכל

R2

New member
להגיד על איש זן יש לו דרך חשיבה

זה לא מחמאה..? הרי אי אפשר להבין קוואן בדרך חשיבה. אם את מערבבת צבעי הקשת את מקבלת צבע לבן ואם את מעלימה אותם את מקבלת שחור. אם תערבבי תבי הסולם המוזיקאלי תקבלי--------- ואם תעלימי אותם תקבלי----------- עכשיו האם תוכלי להסביר את קול היד האחת..? בוודאי זה קל בשבילך הבנת אותי..?

הפוך על הפוך ידידי R2../images/Emo24.gif

לדעתך אין זו מחמאה, לדעתי פשוט הבעתי את רגשותי והיה לי צורך לתת חיזוק. איש זן או לא הוא בשבילי קודם כול אדם בשר ודם. ככזה על פי עניות דעתי גם לו מגיע יחס וחיבה כמו לכולנו אתה לא חושב כך? הצורך הראשוני שאדם זקוק לו בתור תינוק הוא חום אהבה ליטוף ולהרגיש את חוש התחושה - המישוש שהכי מפותח אצל התינוק ואצל הבוגר הוא הולך ומתנוון. כמה שהוא הולך ומתנוון ככה אנחנו זקוקים לו יותר ויותר. אם אערבב את כל צבעי הקשת אקבל דווקא את הגוון השחור מכוון ששחור בולע את כל הצבעים. אם אני אנסה להעלים אותם ואתן להם שקיפות רק אז הם יקבלו את הגוון הלבן, האין סופי. אם אערבב את כל תווי המוסיקה סביר להניח שאקבל איזה סוג של יצירה ובסוף התהליך אקבל גוונים של צבע. כן וקול היד האחת לדעתי הוא קול כל כך נפלא. אוזן האדם המוגבל בחמשת חושיו אינה יכולה לשמוע אותה, זה יכול להיות צליל של הרוח המלטפת וזה יכול להיות קול זימרה של מקהלת המלאכים. כמו שכל מה שאנחנו רואים מתפרש בעיניו של המתבונן כך כל מה שאנחנו שומעים זה באזניו של השומע. ביום שנדע להתעלות מעל חמשת חושינו החיצוניים ונפתח את חמשת חושנו הפנימיים זה הזמן ששאלות מסוג שאלות הקוואן יהיו פשוטות לפתרון. אור ואהבה אין סופית לך מיכל

darmha

New member
פוזת הזלזול שלך..

מזלזלת באנשים... מזלזלת בעולם הזה... מזלזלת בעצמך.. חבל.. זן מלמד אהבה ולא זלזול. דרך שאין בא אהבה וחמלה אינה שווה דבר. איתך בדרך יובל

היי מורים יקרים האם השתגעתם?../images/Emo8.gif

זה אומר אני מורה אמיתי וזה אומר אני מורה אמיתי ואני בתור תלמידה מהצד מסתכלת על שדה הקרב עדין או אלים ככל שיהיה ותוהה מי הוא המורה האמיתי? אני היא זו שסובלת מביקורת ושיפוט אז מי יהיה זה שילמד אותי את הדרך, לא לא ידידי אני לא בטוחה שאתם הם המורים האמיתיים שלי. אתם חברה מן השורה אנשים וירטואלים שנקלעתם בדרכי נקרא לעניין מראות קטנות שלי. אני מציעה לכם לצאת מהכעסים ההדדיים שלכם וממלחמות האגו שלכם כי רבה היא עוד הדרך שלכם אל ההארה. אור ואהבת אמת ללא תנאי וללא גבול מיכל

אינקה

New member
../images/Emo20.gif תודה מיכל

במנזרי הזן מלקות לא היו תופעה נדירה, הן נועדו להזכיר לתלמידים שאין מקום בו יוכלו לברוח מן הבורות העצמית... וסיפורי הזן על כך רבים. היקום הוא נאור ומושלם ללא דופי, אך הוא גם מלא במוות, מחסור ואלימות. גם הטבע הפראי הוא חלק ממכלול היקום. חלק ההופך אותו לנשגב ונורא הוד יותר מאשר התפיסה שלנו יכולה להכיל. לכל דבר ביקום יש עת ויש מטרה. הים הוא נאור, אך בסערתו טובעות ספינות והשמים מחשיכים. גם לסערות יש מקום חשוב בטבע ואין הן מעידות על בורותו העצמית של אלוהים...
אינקה

למעלה