SWING

איקה אוהבת אותך תמיד../images/Emo23.gif../images/Emo42.gif../images/Emo24.gif

היי אינקה מדוע עלי לקבל את העובדה שמלקות זה דבר טוב וחיובי. אולי במנזרים זה התאים מכוון שכל הזמן הנזירים היו מצויים בעולם הרוח וברגע שהם חוטפים מכה זו או אחרת הם חשים את גופם הפיזי וככה אולי חוזרים למציאות העכשווית. בעיני מכה היא סוג של התעללות מן הענשה עצמית, משהוא שמעיד על רצון לסבול במידה זו או אחרת?!... אני חושבת שבעולם שלנו התחליף היפה שיכול להחליף את המכות הוא הרבה חום אהבה מגע ליטף הקשבה ובעיקר תחושה בפאן החיובי של העניין. מי אמר שמוות הוא מושג כה שלילי שעלי לחוות אותו בהכרתי דרך המכה, אולי מוות זה דבר נפלא: במקום שמסתיימים דברים מתחילים דברים נפלאים אף יותר... לגבי הים משול הוא בעיניי לים החיים הגדול. מדוע שיסער. אם החלטתי שאוקינוס החיים שלי יהיה שלו אני לא אקרא לסערות, ואם יש סערה אני אשתדל להשקיט אותה, אין טעם להוסיף עליה. האהבה בעיני היא האלוהים שלי: "אל רחום וחנון רב חסד וארך אפיים"... אני לא קוראת או מצביעה על שום בורות שהיא, אני רק מזמינה להתקרב אל השקט השלום והשלווה, מי אמר שצריך סערות בלב ים על מנת להפנים את האהבה הגדולה המצויה בכל מקום ביקום ומחכה שנאסוף אותה. הרבה אור ואהבת אמת ללא תנאי וללא גבול מיכל

אופס ברחה לי הנ´ ואולי לא במקרה?

נ´ מצינת את אורה של הנשמה|:" נר השם נשמת אדם"... נ´ היא מלאה ברגשות, נ´ היא הנשמה בעצמה... סליחה שהשמטתי אותה מכינויך. אור ואהבה אין סופית מיכל

אינקה

New member
../images/Emo20.gif יש חיוכים ויש חיוכים ../images/Emo13.gif

כולם מפזרים חיוכים באינטרנט, אבל החיוכים שלך גם מגיעים... סיפור זן מספר על מורה אשר כרת את אצבע תלמידו בה סימן את המהות שמעבר לכל ("מו") והתלמיד הגיע להארה כאשר היה רצה לסמן אך לא היה לו במה. וכמו בבדיחה הישנה על הציפור הפרה והחתול, על זה נאמר "לא כל מי שמ... עליך מתכוון להזיק לך, ולא כל מי שמוציא אותך מה... (בוץ?
) מתכוון לעשת לך טובה... באהבה,

darmha

New member
אינקה היקר - התנצלות ותקווה ../images/Emo13.gif

רוצה להתנצל בפניכם אם משהו מדברי נתפש כניסיון לפגיעה באופן אישי ולומר באופן ברור - לא היא!! נקודת המוצא שלי שאנו אחים לדרך הגדולה, הולכים באותה דרך ולאותו כיוון. אנו שותפים להחלטה אישית שכל אחד הגיע אליה מעצמו ובעצמו שדרך החיים הראויה באה מהפניית מה שמכונה ה- MIND LIGHT פנימה ולא החוצה, ובכך אנו, כקבוצה, שונים, מאוחדים - אחים. אני, באופו אישי, רואה גם בכל אחד מאיתנו שליח, שליח ומורה, המלמד את הדרך באמצעות חייו, מילותיו, מעשיו. ועל כך אני מכבד, מעריך ואוהב אתכם. גם להולכים באותה דרך יש נקודות מבט שונות וייתכנו מחלוקות, רוצה לומר - קונפליקטים. הם נולדים במשפחה אוהבת, בסנגה, בסביבת העבודה, בחברה באופן כללי. קונפליקטים אלו אינם טובים או רעים הם פשוט שם. השאלה היא אינה האם ראוי לקונפליקטים שיתעוררו.. השאלה היא כיצד מתמודדים איתם? באופן מסורתי מתחלקות התגובות האנושיות לקונפליקטים ל: FIGHT או FLIGHT. בחילופי הדברים שלנו נראה שבחרנו במלחמה וכאן - לדעתי - נפלנו. איך לומר, נכשלנו בקואן :). אנו מסתכלים סביב ורואים עולם שבחר להתמודד עם הקונפליקטים שלו בדרך של בריחה או מלחמה, דרך זו היא גורם לסבל אנושי אמיתי וגדול. במובן הזה, אנו אמורים להציע אלטרנטיבה, חלופה, שאומרת יש דרך אחרת.. דרך האמצע.. לא בריחה מהמציאות ולא מלחמה אלא התמודדות ישירה, אנושית, חומלת, במתן כבוד הדדי, לעצמנו ולאחרים. זוהי דרך התקווה, תקווה שיש סיכוי לצאת מקונפליקטים אישיים (שהביאו את כולנו לכאן) ובינאישיים. ואם נלמד את זה יש סיכוי שניישם זאת גם בבואנו להתמודד עם קונפליקטים עם אחרים. לימודי הקואנים - התקווה האנושית להתמודדות עם קונפליקטים בדרך של שלום. קואן = פרדוקס = קונפליקט. לימודי הקואנים הם שיעורים באסטרטגיות של התמודדות עם קונפליקטים. אם אתה בורח מהם נפלת קורבן להתנגדויות שלך לפחדים שלך ונכשלת. אם אתה נלחם - נפלת. כמו באימון קרטה, מאפשרים אימוני הקואנים לאדם ללמוד לשמור על הסנטר שלו בהתמודדות עם קונפליקט. היופי באימונים שיש מסגרת ברורה המאפשרת ליפול ולקום לטעות ללמוד ולהחכים - ובפעם הבאה, כשהמציאות דופקת בדלת אולי לשנות במשהו את הגישה. כך, בדרך זו, היוותה טכניקה זו לנזירי הזן לאורך ההיסטוריה, שיעורים במשא ומתן, שיעורים באינטקרציה אנושית אחרת מהמקובלת, שיעורים בתקווה ליחסי אנוש תקינים. הקונפליקט שהתעורר כאן מורכב אם כן ממספר נושאים: 1. מהם כללי המשחק? 2. האם אנו כבר משחקים? 3. מי מתחיל? ומהתמודדות עם בעיות של תהליך: איום והתגוננות מאיום. כמו קבוצה של ילדים שעולה עם כדור למגרש שכונתי, ולפני שקובעים איפה השערים מישהו כבר רץ עם הכדור וצועק: גול! גול!. מתפתח באופן טבעי וויכוח. ואז יש מישהו שצועק: עצור! בואו נעשה סדר ואז נרגעים מגדירים גבולות ומתחילים - אם רוצים - לשחק. תקוותי היא שנשכיל לעצור, להגדיר גבולות ולהתחיל לשחק - כי הרי זוהי אהבה משותפת לכולנו. האופן והתוכן חד הם. אז על תרומתי לבלאגן - אני מתנצל. ותגובתה של מיכל לבלאגן היא ראויה ומהווה שיעור מצוין על איך הדברים נראים כשיש בלאגן. תקוותי היא שנשכיל ללמוד, נתקן את הטעות, ונהנה כולנו מהשיעורים שיש גם בקואנים עצמם וגם באינטראקציה שיש בין אחים לדרך. או במילותיו של בודהה: איתכם בדרך יובל

אינקה

New member
../images/Emo20.gif אתה מוזמן

אשמח אם תציץ ביתר פירוט בקורס ה"קואנים" המתנהל בפורום לחיות בהרמוניה, וספר לי על התרשמותך ממקור ראשון.
חלק בלתי נפרד ממך
אינקה

יופיאל

New member
התשובות שלי לקוואן ../images/Emo13.gif

1. מה הבעיה למחוא בכף יד אחת? (עם האצבעות על שאר היד...)
3. למה אלוהים צריך לברוא אבן שהוא לא יכול להרים? אין לו צורך להוכיח שום דבר... ולכן התשובה היא - חסר משמעות. 4. אני לא חושב שזה בכלל קוואן , כי חוק שימור אנרגיה פועל כאן , ואנרגיה רק מתמירה צורה , אותו תפוח פשוט שינה צורה. ועכשיו 2 - אם עץ נופל ואין מי שישמע אותו - האם באמת יש דבר כזה אין מי שישמע אותו? מה אם שאר האדמה , מה עם שאר העצים ? מה עם האויר עצמו? כול אלו שמעו את הצליל... ואם נצא מנקודת מבט תיאורתית שאין כלום - ריק מוחלט באותו מקום שהעץ נפל - כיון שאין שום דבר שיקבל את האנרגיה , האנרגיה לא נשלחת. אנרגיה לא יכולה להתבזבז. ושוב , זה מצב תיאורתי שלא יכול להתקיים במציאות. בסופו של דבר כל השאלות האלה באות לבלבל את המח ולהעסיק אותו בהגיון ולהתמודד עם הסטירות שקיימות בכל דבר. אבל האם זה באמת מביא אותי לאנשהו ? ואני אתן לך עוד פאראדוקס קטן - לכל כלל יש יוצא מן הכלל. כיוון שגם המשפט שרשמתי הוא כלל , חייב להיות לו יוצא מהכלל - כלומר כלל שבו אין יוצא מהכלל... הפאראדוקסים הקטנים של החומר לא כל כך מעניינים אותי למען האמת , אם כבר אתה מחפש פאראדוקסים תסתכל רק על הרוח שמלאה בסטירות לאורך כל הדרך , כי ההגיון הגשמי לא יכול להכיל שתי זוויות נוגדות , וההגיון הרוחני כן יכול. למשל - הכל ידוע מראש ובחירה חופשית. לכאורה זה סטירה , שתי זוויות נוגדות לגמרי ולפי ההגיון הגשמי גם מבטלות אחת את השניה. אבל ההגיון הגשמי הוא דו מימדי , וההגיון הרוחני הוא רב מימדי. לכן אפשר לראות את שתי הזוויות ושתיהן נכונות באותו הזמן. באור ואהבה , יופיאל המלאך

R2

New member
אמרו לי שברגע שמסבירים קוואן

הוא מפסיק להיות קוואן. זה לא מונע להבין את הקואן אבל במלים קשה להסביר אותו. קוואן חי הוא שלא מוסבר משך הרבה שנים וממשיכים להשתמש בו. אתה יודע כמה קוואנים הוצאת מהשמוש עכשיו..?

אינקה

New member
../images/Emo20.gif בניגוד למה שחושבים

לקואנים יש תשובות שכליות, כי אלו שאלות "שכליות". אלא שכדי להגיע לתשובה יש ל"פרק" את מבנה התפיסה השגוייה והנחות היסוד המובנות בתוכה אליהן אנו מתייחסים כמובן מאליו. פירוק כזה של התפיסה הוא הארה, אחרת גם ההסבר הוא סתם גיבוב מילים. הקואנים הם מלכודות תפיסה, אך יש להן מבנה מאוד מדוייק ופשוט להבנה ברגע ששגיאת התפיסה מובנת - גם באופן שכלי "רגיל". מה שמביא את ה"הארה" הוא המאמץ האדיר המושקע הנסיון התפיסה לתפוס את עצמה באמצעות הקואן, שכן שאלת הקואן אינה נמצאת בשום מקום "אחר" אלא היא צירוף מילים (דימוי) הנמצא במוחו של התלמיד בלבד... כשאנרגייה כה רבה מתפרצת ברגע אחד של הבנה, ההארה מתרחשת.

glock X

New member
ועוד דבר יופיאל../images/Emo141.gif

אתה דיברת מתוך שכל אז אני אענה לך באותו מישור...... וזה בקשר לאנרגיה שדיברת עליה בקשר לעץ שנופל אמרת אנרגיה חייבת לשלוח ולקבל......הנה קוואן שנובע מטכנולוגיית אנוש תראה מה ההבדלים קח רמקול , מגבר ומיקרופון.........אתה צריך לדבר למיקרופון בישביל שהרמקול ישמיע צליל ,,,,,אבל הצליל קיים עוד ברמקול עוד לפני שדיברת במיקרופון,,,,ההם של המגבר שנובע ממנו זה צליל,,,,וגם אם תכבה את המגבר לרמקול ישאר צליל ,,,,,,צליל הכלום,,,,צליל השום דבר שזה גם צליל בפני עצמו,,,,הרי אפשר להגיד תשמע את השקט נכון? אז גם בלי הרמקול בלי המגבר בלי המיקרופון הצליל קיים , אתה ענית על הקוואנים בלא בלא בלא בלא , תנסה לראות את הכן כן כן כן שבהם.

נסיונות אישיים להתמודדות עם הקוואן../images/Emo6.gif

היי!!! בוא ננסה את הדרך הקלה אחר כך אנסה את הדרך הכבדה אתה יודע מה ואני אתן לעצמי את הפליקים במקומות הנכונים לדעתי: 1.הצליל שכף יד ימין משמיעה כשהיא מכה באויר זה הצליל דו הראשון בסדר התווים. הפליק שאני אקבל הוא מקל חזק שיכה לי בין שתי הברכיים שלי!!! למה? כי אני מנסה לתת תשובה הבאה מאזור המלכות והיא לא היתה מדויקת על מנת לעורר את האזור הזה הפגיעה תהיה שם. 1. הצליל שכף יד אחת משמיעה:צליל שאוזן האדם המוגבל בחמשת חושיו אינו יכול לשמוע. נסיון נוסף לא רע מגיע לי חיוך קל... 2. ודאי שיהיה צליל כאשר העץ נופל, הוא פשוט משמיע מן קראקקק... כואב כזה. גם אם אף אחד לא שומע כל היקום שומע. לא יודעת איכן להכניס לעצמי את הפליק...אולי בראש כי העץ הוא עץ החיים ואם הוא נופל מן השורש אז משהוא דפוק בראש, שלא נתן פקודה נכונה לגוף לשמור על המערכת החיסונית וגרם לקריסת המערכות עד כדי התמוטטות ושבירה ככה סתם ביער, הרי המח הוא זה ששולט על תפקודי הגוף:" חיים ומוות בידי המחשבה תחילה ואחר כך בידי הלשון"...
3."רבות ונפלאות דרכי השם אך מה רבות נסתרותיו" לעולם לא נדע לא נבין. לא מגיע לי פליק. מגיע לי חיוך גדול ויפה ... 4.לפי התורה שלי 1+1=11 הכל נכון הוא בעיני המתבונן. רבות הן השפות רבות הן התבניות וכל אחד מפרש את מה שהוא רואה על פי עולם המושגים שהוא בנה בעצמו במשך כל ימי חייו. גם כאן מגיע לי חיוך נחמד... אור ואהבה אין סופית ללא תנאי וללא גבול מיכל

אינקה

New member
../images/Emo20.gif מיכל, שכחתי להודיע כאן בפורום

אני מעביר קורס פתוח של "קואנים מעשיים" בפורום לחיות בהרמוניה. אמנם הקורס כבר התחיל, אך את מוזמנת - וגם אחרים המעוניינים.

בטח אינקה במהירות האור../images/Emo24.gif

אינקה עוד לפני שגמרתי לקרוא את המשימה הקיר זז נעלם התפורר לאבק דק לא היה ולא נברא ואני כהרגלי לבשתי את הכנפיים שלי וכבר נמצאתי בבית אחר בו קראו לי, עשיתי את מה שעשיתי וחזרתי אל חדרי. טוב אצלי זה בכלל לא חכמה הבעל שלי צבע לי את הקיר שעליו ניסיתי את הניסיון בצבע כחול ים. כרגע הוא מסיים לצבוע את הקיר השני שלי בצבע כחול תכלת שמים, נראה יהיה לי שמהירות הטיסה שלי עתה תוגבר אואוווו...יותר מהר ממהירו האור??? האם זה יתכן? בכל אופו בצעתי כבר את הקואן השני מזמן, גם כדור הארץ זז ואני מצאתי עצמי מחוץ לכוכב מטיילת בגלקסיה. אני חושבת שהגזמתי ויצאתי מהגלקסיה לגלקסיה אחרת. בנתיים לא חפשתי לפגוש אף אחד כרגע אני במסע לבדי, אני מאמינה שהחברה מחכים לי... השאלה שלי אותה גם הצגתי בקורס שלך היא הפוכה. איך נשארים על כדור הארץ כאשר כוח הכבידה כבר מזמן לא משפיע עלי? אור ואהבת אמת ללא תנאי וללא גבול מיכל

אינקה

New member
../images/Emo20.gif משימת הביניים

היתה להזיז את העולם כולו. הקואן השני כבר בדרך...

נדמה לי שכבר ביצעתי את המשימה ו

כתבתי לך את תחושותי... אור ואהבה אין סופית מיכל

למעלה