sad bad true...

ipv6

Member
vcproj הוא אכן XML

וזה לא בהכרח רע.
עבדתי במקום שבנה build syetem משלו מעל זה.
היינו מגנרטים לבד את הקבצים האלה ובגלל שזה xml זה היה נח יחסית.אנחנו הסתדרנו עם זה לא רע.
למיטב זכרוני, פרויקט בVISUAL STUDIO זה כל מה מתקמפל ומתלקנג' לבינארי בודד. Solution זה אוסף של בינאריים עצמאיים \ תלויי אחד בשני.

קשה לי לחשוב על דרך אובייקטיבית למדוד את זה, אבל איו תמימות דעים שאקליפס זה IDE טוב. הוא לא כל כך נח והקונפיגרוציה שלו מזעזעת. השנאה שלך למיקרוסופט\WINDOWS\קוד סגור\כל דבר שהוא לא לינוקס ומקבלים אותו בחינם, מוכרת, אבל אתה מציג את זה כאילו VS זה איזה מוצר פגום שכולם מסכימים שצריך להרוג אותו, זה לא ככה..

BravoMan

Active member
לא יודע איך הגעת למסקנה בשורה האחרונה שלך

מדברי...
&nbsp
עבדתי עם VS קרוב ל-7 שנים.
הוא היה בסדר, אבל כאמור מאוחר יותר הכרתי דברים משמעותית טובים ממנו.
&nbsp
כך או כך, לא אמרתי שצריך להרוג אותו, לכל היותר של-MS יש הרבה עבודה לשפר אותו אם הם רוצים להישאר רלוונטיים.
&nbsp
ואולי זה כבר נעשה, לא ממש מכיר גרסה 2015 והלאה.
&nbsp
מה גם, שבשום מקום לא אמרתי שיש משהו רע ב-XML.
התחושה שלי היא שהפרבולה ידידנו נמצא היכן שאני הייתי לפני כמה שנים טובות - הוא מכיר את VS ככלי מונוליטי שכותבים בו קוד ומוציאים EXE.
&nbsp
גם אני ראיתי אותו ככזה, וזה די הקשה את המעבר שלי לפיתוח בסביבות אחרות עם כלים אחרים.
אבל ברגע שהתרגלתי להסתכל על מכלול חלקים של IDE שונים, וגם למדתי להכיר קצת מה קורה מתחת למכסה המנוע, זה תרם לי רבות.

ipv6

Member
הרושם שאני מקבל שאתה מאד לא אוהב את VS

http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/308/181291231/עסקים_וקריירה/עבודה_בהיי-טק

"
אתה צודק: מעולם עוד לא ראיתי לא רק ב-Linux, אלא בשום מקום IDE זוועתי כמו VS.
אחרי יותר מחצי עשור עם מגוון הגרסאות שלו, מ-4 עד 2012, אפילו הבאגים של Eclipse נראים לי סבירים..."
"

"
הדבר היחיד שלא רע ב-VS זה ה-Intelisense
"

זכותך כמובן.

BravoMan

Active member
אני באמת מאוד לא אוהב את VS.

זה לא אומר שאני חושב שצריך להרוג אותו, וזה עוד פחות אומר שאני חושב שכולם תמימי דעים בעניין הזה.
&nbsp
עובדה - הנה אנחנו מקיימים דיון עליו ודעתך שונה מאוד משלי, וכך גם זו של הפרבולה.
&nbsp
אני גם לא נגד כל דבר שהוא מיקרוסופט, יש לי סט מקלדת ועכבר מעולם שלהם בבית וכל הכפתורים המיוחדים עובדים מהקופסה ב-Ubuntu.

(מצחיק שהסט הזה לא נתמך כלל ב-Windows 10 משום מה. go figure
)
&nbsp
ואני גם משתמש במוצרים בקוד סגור כשצריך אותם, אם כי כמובן העדיפות היא לדברים בקוד פתוח, בגלל כל היתרונות שבדבר.
&nbsp
אבל באשר ל-VS, הסיבה שאיני אוהב אותו היא בדיוק הניסיון הארוך שלי איתו.
זה לא שנולדתי "שונא מיקרוסופט" או החלטתי ללכלך על הכלים שלהם כי קראתי ברשת שזה טרנדי.
&nbsp
למעשה, לא היית לי מילה רעה לומר על כלים של MS עד שהכרתי את המתחרים.
&nbsp
יש לי רשימה ארוכה של תלונות כלפי VS, אבל אציג כאן רק מקרה אחד ספציפי, שתראה את סוג הדברים שעצבנו אותי:
&nbsp
התקנה נקיה של VS על מחשב חדש.
בא לפתוח פרויקט קיים, שנבנה עם אותה גרסה.
הפרויקט נפתח.
לוחץ build. מקבל 0 שגיאות 0 אזהרות.
&nbsp
האחרון נראה חשוד קצת, אבל שיהיה.
מחפש את ה-EXE בספרייה המתאימה. אין. מחטט בלוגים, לא מבין מה קרה.
&nbsp
אחרי חצי שעה של חפירה, גיגול ו-SO, מסתבר ששכחתי להתקין את ה-SDK הרלוונטי לפרויקט.
רק ש-VS החליט ברוב טובו לא להתלונן, לא להציג הודעת שגיאה, לא לסרב לפתוח פרויקט.
&nbsp
מנגד, ב-IntelliJ, ספציפית גרסת Android Studio שלו, כשמנסים לפתוח פרויקט על התקנה נקיה, הרבה פעמים יש הודעות על מלא רכיבים חסרים, אבל כל הודעה כזו מלווה בקישור לחיץ למנהל החבילות הפנימי.
&nbsp
אז אני לא צריך לנחש מה קרה, אני לא צריך אפילו ללכת לחפש רכיבים באתר היצרנית.
אני פשוט לוחץ ומתקין בלי לצאת מסביבת הפיתוח.
&nbsp
אני מודה, שהמקרה המדובר עם VS קרה לי עם גרסה 2008 ועבר הרבה זמן מאז, אבל עדיין, זה נראה לך מקובל לא להציג הודעה על חוסר יכולת לקמפל ופשוט לדלג על פרויקט עם 0 שגיאות?

ipv6

Member
זה אכן באג מעצבן

השאלה אם כל IDE אחר חף לחלוטין מדברים כאלה. מהצד השני, אני הייתי מעדיף את זה פעם בשנה מהקריסות שהאקליפס שלי חוטף חדש לבקרים.

http://www.eclipse.org/downloads/packages/eclipse-ide-cc-developers/keplersr2

אני מאד אהבתי את ה-Intelisense של VS שעבור C\C++ לדעתי הענייה והדלה, לוקח בכיס הקטן את אקליפס הכבד והמסורבל. לגבי זה שהוא מסתיר ממך הכל, אז אנחנו ידענו להתעסק עם vcpoj\sln\vsprops - ים.
לטעמי הרבה יותר קל לקפנג VS מאשר להתעסק עם אוקיאנוס ההגדרות של אקליפס.

TakeCtrl

New member
אחרי עבודה עם Eclipse ו Interlij עבודה עם 2013 VS

זה כמו יד אחת קשורה למצח. ולפני Java הייתי נורא מתלהב מVS כאילו חשבתי זה סוף הדרך שמאלה...
אני לא ידוע אם יש גם את זה שם, אבל יש לי קימפול אוטומטי על כל דבר בjava, בVS יותר מפעם אני צריך לעשות run כדי לעלות על באגים...
&nbsp
יכולות הrefactoring שלו (בגרסת 2013) ,אפסיות בהשוואה גם לשניהם. כמו גם קלות הניווט והחיפוש.

user32

Well-known member
מנהל
התחלתי להשתמש בms code לפני כמה חודשים

בms code על לינוקס. היא לא מלוטשת כמו הסביבות של Idea אבל היא אכן חינמית, רצה על לינוקס, ויש לה פלאגאינים כולל דיבאגר טוב לnode וחיבור לGIT (אם כי קצת מעפן).
זה היה די נוח בפרוייקט שכלל עירבוב של פיתון וNode ולא התחשק לי לקנות עוד רשיונות idea מיותרים.

אגב, את הרעיון קיבלתי מפוסט פה בפורום שלצערי לא זוכר מי כתב ומתי אז מתנצל על העדר קרדיט. לפני זה השתמשתי בSublime ודומיו שהם עורכי טקסט יותר כלליים.

bismark1

New member
חינמית לצוות קטן

החל מ- vs2013 גרסת ה-community מכילה את כל הפיצ'רים של הגרסה הרגילה, חינמית אם מדובר בחברה קטנה (עד 5 מפתחים). לגבי לינוקס - ב-2017 תתווסף תמיכה לפיתוח בלינוקס, נראה נחמד אם כי מן הסתם אם לינוקס היא היעד העיקרי של התוכנה שלך, עדיף כלי אחר. יכול לעזור למי שכותב על ווינדוס ורוצה קוד שירוץ על רספברי פיי או משהו בסגנון. בכל מקרה נראה כמו צעד בכיוון הנכון.

vinney

Well-known member
5 אנשים זה לא ״צוות קטן״, זה צוות הקמה

אתה תקח תוכנה שנועלת אותך לגרסה יקרה בתשלום אם תגדל מעבר לסף מזערי של 5 מפתחים, או תקח תוכנה שלא מפיל עלייך עלויות בלתי צפויות בדיוק כשאתה רוצה להשקיע את מירב המאמצים בגדילה?
&nbsp
אני באמת לא רואה סיבה למה חברה מתחילה תרצה להשתמש בכלי מסחרי, גם אם תחילת השימוש הוא חינם, כשיש כלי חינמי שעושה את העבודה. הרי את התשתית ש5 הראשונים יכינו לא ישנו מאפס בשביל העובד השישי, נכון?
&nbsp
כמובן אם התוכנית שלך היא להנעל על העולם של מייקרוסופט בכל מקרה, לספק שירותים בazure משרתי windows או לכתוב קוד ב#C למחשבי PC עם חלונות - אז זאת אופציה סבירה. בכל קונסטלציה אחרת אני לא רואה למה שתרצה את הכלים של מייקרוסופט.

bismark1

New member
תחת התנאים שאתה מתאר

ודאי שלא כדאי לבחור ב-VS. לא טענתי שזו בחירה נכונה בכל מצב (למעשה, כאמור - אם אתה לא כותב מעל/ול- חלונות אין סיבה לבחור ב-VS והרבה סיבות לא לבחור בו).

אם חלקם לא מתקיימים - יש ל-VS ולאקוסיסטם של מייקרוסופט היתרונות שלהם (יש חברות - אני מכיר כמה כאלה - שיקח להן לא מעט זמן לגדול מעבר למספר חד ספרתי של מפתחים אם בכלל, יש חברות שבהן עלות רישוי תוכנה היא זניחה ביחס לשאר הוצאות הפיתוח, יש חברות שבוחרות כלים לפי מה שנוח להעביר ברגולציה וכו' וכו').

יבגניי34

New member
זו נקודה שאף פעם לא הבנתי. אני רואה שאתה בקיא במגוון תחומים

תוכל בבקשה להסביר לי את זה?

vinney

Well-known member
להסביר לך מה בדיוק? אתה זה שטענת שאתה לא מכיר אף אחד

שמפתח באקליפס - תסביר אתה למה.

TakeCtrl

New member
אם זה מפליא אותך, בטח תיפול מהכסא כאשר אגיד לך שהעבודה אצלי

עבדה עם eclipse זמן מה , ואז ערכו דיון והשוואה ועבור ל intelij.

TakeCtrl

New member
אני עבדתי 6שנים עם eclipse 3 מגרסה 3 עד 3.6 וכעת עם interlij

כבר 3 שנים.
eclipse היייתה הסביבת פיתוח ששיכנעה אותי לעבור לjava, בגלל קלות הפיתוח והUI שהתחרה בvisual studoi , עד אז ראיתי רק את netbeans שלא בדיוק היה מלהיב.
eclipse אפשר לרכז כמעט את כל קיצורי הדרך שרציתי במקום אחד.
&nbsp
הוא מפלצת כי הוא מתוכנן לעשות הרבה יותר מinterlij (שכמובן הרבה יותר קליק), הוא תשתית שלמה לפיתוח אפילקציות עם שיכבה מרובה של swat ו jface שלא קשורות בכלל לפיתוח, או שקצת כגון MAT המעולה. יש לו יכולות למידול כגון EMF וחיבורים לכל דבר עלי אדמות כגון יצירת DSL.
וזו גם הסיבה שהוא כבד. ישנם צורות אופטימיזציה לגרום לעלות יותר מהר (כגון לנטרל מה שעולה בהתחלה), אבל עדיין הוא כבד ויכול לגרום לקיפאון. אבל אין לזה קשר למקצעויות או לא. אחרת ניתן להגדיר כל אחד שעובד עם RAD כלא מיקצועי.
intelij לעומת זאת יותר קליל, יכולות פיתוח הplugin שלו לא מגרדות את אלו של Eclipse כמו גם התיעוד, אני יודע כי עשיתי Plugin ל Mylun שמתחבר ל qc ועשיתי Plugin ל interlij שמתחבר לjazz. אתה נמצא די הרבה פעמים באפילה שם.
&nbsp
Eclipse יש אפילו תשתית שיכולה לעזור לארגון לעשות סטנרטזציה של קינפוג הeclipse עצמו ולשלוף את זה מתוך שרת.
&nbsp
אבל שוב, מפלצת.
&nbsp

user32

Well-known member
מנהל
זו החולשה והחוזקה של אקליפס

זו אכן מפלצת ונראה שלקחו אותה לכיוון של פלטפורמה ולא של מוצר קצה. הייתי ב3 חברות גדולות מאוד שהעסיקו צוותים שלמים שפיתחו על בסיס אקליפס סביבות פיתוח ייעודיות לכלים שהחברה מספקת. מהבחינה הזאת אקליפס היא תשתית לכל דבר. כשמשתמש רגיל מוריד אקליפס בתצורות כאלה ואחרות, מוריד ומתקין פלגאינים די מהר הוא מגיע למצב שהתוכנה נחקת, נתקעת, הפלאגאינים מתנגשים ומקריסים זה את זה.

IntelliJ מפותחת על ידי חברה מסחרית שגובה תשלום ומבטיחה חוויית משתמש טובה אם אתה מתכנת. זו סביבת פיתוח שנועדה למתכנתים ולא פלטפורמה גנרית וככזו היא הרבה יותר ממוקדת, אמינה ויציבה. לא פיתחתי לא תוספים אבל יש לה עושר עצום של כל דבר אפשרי אז לא נראה לי שיש בעיה בתחום הזה.

Grosseto

New member
לפני כמה שנים החלטתי

לעולם לא אעבוד עם אקליפס, ג'אווה, ו DB אורקל
&nbsp
אני מעדיף לפשוט נבלה בשוק.
&nbsp
בסביבות פיתוח של אדובי אני מוכן לעבוד לעומת זאת בחינם (תמורת ארוחת צהריים)

למעלה