sad bad true...

יבגניי34

New member
VS Code is free, OS and cross platform

זה יותר ״syntax aware text editor״ מאשר סביבת פיתוח מלאה, אבל הוא מהיר, רזה ונפלא לצרכים פשוטים.

לא מתאים כסביבת פיתוח ברירת-מחדל לצוות בקורפורטיב אמריקה.

הפרבולה

New member
VS הרבה יותר מסתם עורך טקסט

יש שם כל התמיכה בנהול פתוח אפיקציה ( מה שנקרא project או Solution ), השלמה אוטומטית של text בזמן עריכתו , דיבגר חזק, הסחה אוטמטית של קוד לפי רמת קינון, צבעים, קיפול טקסט ....

BravoMan

Active member
בערך את כל הפיצ'רים שציינתה ניתן לקבל במקבילה

לינוקסאית של Notepad של חלונות בחינם ועם דרישת משאבים נמוכה משמעותית.
&nbsp
למסכנים שעדיין נאלצים לפתח על Windows ניתן לקבל אותם ב-Notepad++ החינמי והפתוח.
&nbsp
אחרי גרסה 6 בערך (כן, אני יודע, אנתיקה), VS הפכה לכבדה יותר ויותר בכל גרסה.
&nbsp
נגעתי מעת בגרסאות האחרונות, אבל במדובר בסביבה כבדה, מסורבלת, שבה הגדרות בניה של פרויקט הן סיוט.
&nbsp
בנוסף, למיטב ידיעתי, היא אינה תומכת בפיתוח Java - שזה השימוש העיקרי של Eclipse, וגם לא ב-Python.
&nbsp
הדבר היחיד שלא רע ב-VS זה ה-Intelisense, אבל ההשלמות של IntelliJ עוקפות אותו בסיבוב.
וה-Code Genreation שילוב Lint ועוד טובים יותר.
&nbsp
אולי עוד כמה שנים MS ילמדו איך כותבים כלים מודולריים, תקניים, שתומכים בסביבות מחשוב הטרוגניות.
ה-VS Code שהטרול הזכיר בהחלט נראה כמו צעד בכיוון הנכון.
https://code.visualstudio.com

הפרבולה

New member
אכן ה VS הוא כבד ( מבחינת התקנה ) אבל די מהיר יחסית

לפתוח אותו לוקח 1- 5 שניות , וטעינת פרויקט כ 5-10 שניות במחשב עם דיסק רגיל ומחשב אחר מהיר יותר לוקח בערך חצי מהזמנים האלו.
הוא גם מגיב די מהר ( לא יודע איך זה בסביבות אחרות כמו NOTAPD++ )

הפרבולה

New member
מה זה vi ? זה העורך טקסט של UNIX ?

פעם מזמן עבדתי איתו וזה היה זוועה, אפילו notepad הרגיל היה טוב ממנו, אבל כנראה שמאז הם שיפרו אותו, לא מכיר אותו היום.
&nbsp

vinney

Well-known member
vim, יותר נכון

על טעם וריח לא נתווכח, אבל בערך כל מי שעובד על לינוקס מכיר את vim וemacs (ומשתמש באחד מהם...)
&nbsp
שניהם היו הרבה יותר טובים מnotepad עוד לפני שזה היה קיים.

הפרבולה

New member
emacs גם יצא לי לעבוד גם מזמן , הוא היה דוקא בסדר בעיני.

בכל אופן מדובר בעורכי טקסט רגיל כזה ולא ממש סביבת פיתוח לתוכנה כזה שגם מנהל את הפרויקט ולמשל עושה קומפילציה סלקטיבית רק למה שצריך וכו.
&nbsp
&nbsp

vinney

Well-known member
למה לא?

לא יודע למה אני צריך ״מנהל פרוייקט״, גם בתפקידי אנוש לא ברור לי מה הם עושים בדיוק. אבל אינטגרציה עם make בהחלט קיימת.

הפרבולה

New member
אכן לא באמת צריך "מנהל פרויקט"

אפשר לקמפל וללנקז ולעשות הכל משורת פקודה , או להריץ סקריפטים ששם יש שורות פקודה מתאימות עם כל האופציות וגם רשימת ה OBJ LIB שיש ללנקג לקובץ הרצה , אבל גם את הסקריפטים האלו אפשר לראות כמו סוג של "מנהל פרויקט".
רק את הדיבוג קשה לעשות בלי IDE
&nbsp
יש אצלינו פרויקטי תוכנה RT למיקרו בקרים שאנו מעדיפים לעשות הכל משורת פקודה ( ו\או סקריפטים) ולא להריץ את ה IDE הכבד שסופק .

BravoMan

Active member
מה שאתה מכנה "ניהול פרויקט",

ככל הנראה בגלל שב-VS בחרו במילה האומללה project כיחידה של ארגון קוד, מכונה בעולם התוכנה "build system".
&nbsp
זו המערכת שדרכה עושים סדר בקוד והגדרות בניה וקובעים מה יקומפל, באיזה סדר, ובאיזו תצורה.
רוב המערכות האלה שנתקלתי בהן אינן פשוטות ללימוד, אבל זו של VS מחורבנת במיוחד בגלל שההגדרות חבויות ומפוזרות בין אלפי חלונות שונים ומשונים וקשה למצוא ולהבין מה קורה.
&nbsp
אתה כנראה לא מודע לזה, אבל בסופו של יום גם VS שומר קבצי "סקריפטים" (למעשה XML) ומריץ כלים בשורת פקודה.
הוא פשוט מסתיר את זה ממך.
לפרויקטים פשוטים זה נוח, אבל לכל דבר רציני זה כאב ראש אחד גדול.
&nbsp
IDE, בסופו של יום הוא בסה"כ זה: אוסף.
זה עורך טקסט + מערכת בניה + קומפיילר וכלי בניה נלווים. כמובן GUI ל-debugger.
&nbsp
VS הוא אחד הדוגמאות היותר רעות לאוסף שכזה, אלא אם אתה תקוע בסביבה מייקרוסופטית ואין לך ברירה אלא להשתמש בו...

הפרבולה

New member
לא מצאתי קבצי xml בפרויקטים אצלי

אבל סביר שה IDE מריץ כל מיני כלים שניתן להריץ גם משורת פקודה ( ויש לי סקריפט שמריץ קמפילציה ולינק ללא צורך לפתוח את ה IDE של ה VS ).

מסכים שלפעמים זה נוח להריץ משורת פקודה ולא מה IDE אבל גם ל IDE יש יתרונות גדולים כמו דיבגר ואפשרויות ניווט מתקדמות בקוד.

אין לי בעיה עם עם המילה PROJECT לאוסף של קבצי מקור עם קבצי הגדרות וכו שהתוצר שלהם זה קובץ הרצה ( או DLL למשל ), נראה לי שם די מתאים שמקובל גם ב IDE אחרים שאני מכיר ( דוקא השם SOLUTION נראה לי קצת מוזר ).

אני די מרוצה מ VS , בהשוואה ל IDE אחרים שיצא לי להכיר של פרויקטים למיקרו בקרים הוא דוקא בסדר.

BravoMan

Active member
אל תשפוט קבצים לפי סיומת, זה עוד הרגל מגונה

של מי שרגיל לעבוד עם WIndows.
&nbsp
תפתח פעם קובץ ה-proj שלך עם עורך טקסט פשוט, ותראה שבפנים הוא למעשה XML.
&nbsp
גם קובץ ה-sln הוא בפורמט טקסט פשוט.
&nbsp
אין שום רע ב-IDE, הוא שם בדיוק בשביל הנוחות, פשוט רצוי להבין ממה הוא בנוי, ושלא חייבים אותו, גם לא בשביל הדיבאגר.
ברגע שמבינים את זה, ניתן גם למצוא את מה שהכי נוח כי ב-IDE טוב, רוב החלקים ניתנים להחלפה בנפרד.
&nbsp
השאלה אם עבדת עם משהו חוץ מ-VS ו-IDE ייעודיים למיקרו בקרים.
בד"כ, כשחברה שהמוצר העיקרי שלה הוא חומרה (למשל מיקרו בקר, חיישן או board) ומנסה לספק גם תוכנה ייעודית, זה לא יוצא מי יודע מה איכותי.
&nbsp
לא משקיעים בזה כי זה reference, או נועד למהנדסים שכבר יסתדרו ובקיצור - לא מה שמכניס את הכסף.
&nbsp
מי שעוסק בפיתוח תוכנה פרופר, עובד עם כלים שנבנו להיות במיוחד כלי פיתוח.
Eclipse ו-IbtelliJ נכבנו ע"י ארגונים וחברות שהמטרה שלהם היית לכתוב כלי פיתוח, לא למכור מיקרו-בקרים, לכן אין להם בעיה לטאטא את הרצפה עם VS.

הפרבולה

New member
למה IDE לפיתוח תוכנה לחומרה יעודית אמור להיות פחות איכותי ?

מה הכוונה מיועד "למהנדסים שיסתדרו" גם פיתוח תוכנה "רגיל" זה למהנדסים , וגם פיתוח תוכנה למיקרו בקר זה "תוכנה פרופר" , ולדעתי IDE דפוק עלול לפגוע במכירות של אותו מיקרו בקר - בגלל ששיקול חשוב בבחירת מיקור בקר זה גם האם יש לו כלי פיתוח טובים.

לא מכיר כלים אחרים חוץ מ VS וכלי פיתוח למיקרו בקרים, אני מניח שמיקרוסופט משקיעה הרבה ב VS מתוך אינטרס מיסחרי שיפתחו כמה שיותר אפליקציות לחלונות.
ממה שהבנתי בשירשור זה האקליפס לפחות הוא כבד ובעייתי יותר מ ה VS

vinney

Well-known member
כי זה לא מייצר כסף

מי שקונה את החומרה לא קונה אותה כי הIDE שמסופק לעבוד איתה נוצץ ומתועד לתפארת. לכן כל השקעה בכלי פיתוח היא השקעה לא מתוגמלת, וכפועל יוצא - לא בדיוק משקיעים בזה.

לא, IDE מזובל או מצויין לא ישפיע כלל על המכירות של החומרה.

הפרבולה

New member
שאנחנו בחרנו מיקרו בקר מאד התעניינו בכלי הפיתוח

שמוספקים על ידי היצרן . וזה כן השקעה מתוגמלת, כלי פיתוח דפוקים עלולים לגרום ללקוחות להעדיף מיקרו בקר של מתחרים עם ביצועים דומים.

vinney

Well-known member
אלה שטויות במיץ עגבניות

אני לא יודע מי זה ״אנחנו״ שאתה מדבר עליהם, אבל קודם אמרת שבחברה שלך עובדים על חלונות, אז מה כבר אפשר לצפות...

אף ייצרן רציני לא יתחיל להתעסק בכמה הIDE נוח או לא נוח כשהוא בודק את רכישות הרכיבים. המרווחים הם כל כך צרים, שזה השיקול האחרון בהחלט שמישהו בכלל יתעסק בו.

הפרבולה

New member
"אנחנו" זה החברה שבה אני עובד, ששמה הוא :

*** והיא ממוקמת ב *** ועוסקת בפיתוח של ***.

לא אמרתי שה IDE היה השיקול העיקרי בבחירת המיקרו בקר אבל הוא היה שיקול נוסף. IDE גרוע מוציא שם רע לחברה שמיצרת את הרכיבים ועלולה להרחיק לקוחות פוטנציאלים, זו הרגשתי.

למעלה