ROMASURE - fukki

hazu1

New member
נראה לי שאתה צודק

זה היה נשמע לי מוזר, אבל כנראה הגיע הזמן שאני אסע שוב ליפן לתקן את השמיעה שלי
יש שאלה בנושא באתר הזה- Q85, ואם הבנתי את ההסבר אז יותר נכון להשתמש ב- hajimeru. סליחה על ההטעיה....

GnomeBubble

New member
טוב הוא לא באמת נותן תשובה

הוא רק אומר שאי אפשר לדעת. האמת שאני חשבתי שזה מתבקש שצריך תמיד להשתמש ב-hajimeru (חוץ מאולי אם רוצים להדגיש שמדובר בפעולה לא רצונית - אבל אני ממש לא בטוח בתיאוריה הזאת), פשוט בגלל שצריך להתחיל לעשות משהו (למשל ליפול) והפעולה שמתחילים בעצם מחליפה באופן מעשי את המושא של hajimeru ולכן מתאים שיהיה פועל יוצא כאן. מצד שני, התיאוריה הזאת לא מחזיקה מים במקרה המקביל של סיום פעולה. ממה ששמתי לב (וגם בדקתי בגוגל) אפשר להשתמש גם ב-oeru וגם ב-owaru ואפילו אפשר לומר ש-owaru יותר פופולרי... 日本語って難しいよなぁー。。。

Satou

New member
אני מסוקרן

כולכם פה למדתם יפנית בלימוד עצמי או דרך אוניברסיטה / מורה פרטי?

Satou

New member
נתתם לי השראה

היום בלילה אני לא יושן וחורש על האתר של Tae Kim, אפילו אם אני מתעייף רק מלנסות להגות מילים עם tsu קטנה.

Nisenhouse

New member
מאילו מקורות? (פרט לTae kim)

האתר הזה מצויין, אבל יש צורך בהרבה תירגול... כל העניין הזה של משפט שמתאים יותר או פחות, אני מעריך, זה עניין של תרגול (ו-Tae Kim) מציע תירגול עד שלב מסויים בלבד.

GnomeBubble

New member
אני לא יודע בקשר לפורבול

אבל כשאני התחלתי ללמוד עוד לא היה Tae Kim (וחבל, כי הוא היה חוסך לי הרבה כאב ראש). למדתי מהרבה אתרים מפוזורים ברשת כמו japanese.about.com, Tim's Takamatsu, האתר של טאקאסוגי שינג'י ועוד. למדתי הכל מכל אתר והצלבתי ביניהם כדי לזכור את הדקדוק. ברגע שידעתי פחות או יותר את החוקים הבסיסיים פשוט התחלתי לקלוט דקדוק נוסף עם הזמן, משמיעה ומקריאה. זה גם מה שהקנה לי פחות או יותר את ה"אינטואיציה" של מה מתאים יותר ומה מתאים פחות. אבל לפני שלומדים סתם מתוך שמיעה וקריאה, מומלץ בכל זאת ללמוד את הבסיס הדקדוקי, אחרת זה לא יעזור לך הרבה. מעבר לזה, עכשיו אני פחות או יותר סיימתי עם הקורסים המוסדרים, ואני "לומד" בעיקר מתוך כל מיני חומרי עיון שאני ניגש בהם כשאני נתקל במשהו. אישית העזרים שאני הכי הרבה משתמש בהם: לקאנג'י: KANJIDIC (לחיפוש קאנג'י ומידע כללי) Koujien Kanji Dictionary (למשמעויות) לאוצר מילים: EDICT (חיפוש מהיר, סתם בגלל שנוח לי עם הממשק של JWPce) בבילון (גם כן לחיפוש מהיר, המילון שם די דפוק) Koujien ו-Daijirin - שני מילונים טובים ומקיפים למדי. יותר איטי לי כמובן לקרוא את ההגדרה של המילה ביפנית, אבל כשאני רוצה לחפש משהו ברצינות, אני פונה לשם. לדוגמאות Eijiro (בדרך כלל דרך האתר www.alc.com מכיוון שהוא הממשק הכי נוח לזה) ולפעמים גם מילון הדוגמאות ב-WWWJDIC, שהוא פחות טוב לדעתי. לדקדוק: גוגל (עוזר מאוד לפעמים!) JGram המעולה (הרבה מאוד תבניות דקדוקיות למתקדמים)

furrball

New member
זה מאוד דומה עבורי

גם אני למדתי מהרבה אתרים מפוזרים בהתחלה... התחלתי כל פעם מגוגל ואינדקסים חוץ מזה בשביל לשמוע הרבה - המון אנימה, שירים וחומר אחר עכשיו אני מסתדר יותר טוב, אז כשאני צריך יש לי מילונים, סיכומי דקדוק וכו'. ואני משתדל לקרוא ולשמוע כמה שיותר יפנית

Nisenhouse

New member
נראה לי קצת קשה לשמוע דיקדוק

הדבר הכי קרוב לזה שעשיתי היה בעזרת הFAQ שהובא לכאן לא מזמן. כל הזמן ראיתי משפטי תנאי שבמרכזם עומדת to ללא קשר כלשהו לרשימה. לאחר מכן רציתי לוודא בניהונגוריסורסס והסתבר שצדקתי. שאלה לשניכם: כיצד אתם מגדירים דקדוק בסיסי שאחריו אפשר כמעט לבד?

furrball

New member
אני חושב

שאחרי שתלמד ותתרגל הרבה דקדוק, תרגיש לבד... מאוד מאתגר בהתחלה, הדקדוק היפני

GnomeBubble

New member
בערך כל מה שיש ב-Tae Kim

ואולי עוד קצת שאין. אחרי שאתה יודע טוב את החומר שיש שם אתה מסודר מהבחינה הזאת. דרך אגב, גם לי יש כמה תבניות מ-Tae Kim שאני לא מכיר בע"פ. למשל דברים כמו 言わんばかり שאתה כמעט ולא נתקבל בהם.

SashTheRed

New member
אני למדתי..

בעזרת קודם כל פימסלר, עם הפסקה קצרה באמצע לצערי. היה גם ספר כזה שאני שכחתי את שמו שעזר קצת. וגם מ-Japanese is possible, שזה פשוט הרבה סיכומים של נקודות גרמטיות חשובות. כל השאר זה מקטעים קטנים פה ושם ומאנימה ושטויות.

furrball

New member
גם אני התחלתי מפימסלר

אבל אל תגיד בקול רם... לGB יש אלרגיה לצורה הדי לא אחראית ומופשטת שבה פימסלר מעביר את החומר

GnomeBubble

New member
אין לי ממש אלרגיה

אני חושב שפימסלר היא דרך טובה ללמוד להרכיב משפטים בסיסיים בשפה איקס אם אתה בדיוק טס לרפובליקת איקיסה ואתה צריך קורס מהיר ללימוד השפה הזאת. גם אני חטאתי בפימסלר בכיוון הזה.
ובכל זאת, זאת לא דרך ללמוד את השפה באופן רציני. פימסלר תמיד משאיר אותך בערפל לגבי הדקדוק ובנוסף לזה יש להם גם הרבה טעויות/הקלות שהם עושים כדי לפשט (תלוי איך אתה מתייחס לזה
). מה שבטוח, מפימלסר לעד תשאר תדמית הגאיג'ין שאומר כל הזמן watashi wa.

למעלה