pike on top watter

pinig 2

New member
מה לא היתי נותן כדי להיות במקומך../images/Emo3.gif

עוד לא גמרתי לנגב את הריר מהמסך

ADIR 5

New member
אך אך דן

אני יושב לי פה ומתמוגג מאושר תודה רבה לך ולאבא על התמונות המדהימות האלה כל המרבה הרי זה משובח. ניראה לי שבעונה הקרובה לא ניראה אותך בים אחרי דייג כזה אני חושש שלא תיסתפק בדייג דרדלה שבארץ. בהצלחה וחופשה נעימה.

justfish

New member
שמח שנהנתה מהתמונות

דייג זה דייג וגם עם הדיג כאן הוא לא כמו שם...אני עדיין לא יכול לשבת כ"כ קרוב לים ולא לצאת לדוג...בלתי אפשרי נפשית ופיזית

natibergman

New member
הפורל הכי אגרסיבי במשפחה

יכול לשרוד בתנאים קשים מאד של קור ולכן לאחר שהוכנס לעיתים הוא דוחק מינים מקומיים. בחלק מנהרות ארה"ב "מצווה" להרוג אותו אם הוא נתפס...אישית זהו הפורל שנותן את הקרב הכי קשה גם אם הדג בגודל של 10 ס"מ.

natibergman

New member
וכמובן שכחתי אחלה דגים../images/Emo45.gif

הלוואי עלינו כאלה נהרות ואגמים. אולי מישהו ייקח את היוזמה ויבנה איזה נחל מלאכותי עם פורלים וסלמונים...

gaichuk

New member
תהיה בטוח שנראה חצי עבודה...

במדינה כמו שלנו אתה עוד תראה את הסלמונים והפורלים (ועוד כל מיני מרעין ובישין) אבל לא באגם מלאכותי אלא בכנרת או במקווה מים טבעי אחר. מודעות אפס,הבנה חלקית ואינטרסים תמוהים הם אבני היסוד לכל המהלכים מהסוג הזה שראינו עד היום. בזמן שיש דייגים מתלהבים שכבר מדמיינים טורפי על למיניהם שמוכנסים לכנרת לבקרה על כמות הסרדינים למשל ע"י אגף הדיג,יש מי שחושב גם על איכות הסביבה והגנה על המגוון הביולוגי ודואג שמהלכים כאלו לא יתבצעו במתכונת ה"חפ-לפ" הידועה לשמצה... "לשמור על מה שיש לנו" לא אומר רק להחזיר דגים קטנים...

natibergman

New member
גיא בתור "ירוק" שמתפרנס ממים

אז זה היה בגדר wishful thinking פרטי לא ציפיתי שבאמת מישהו יעשה את זה. בשביל זה אני עולה על המטוס כל כמה שנים ודג בתרבויות אחרות, לעיתים בנות מאות שנים, עם רגולציה חזקה ומשלם על זה הרבה כסף. בינתיים את רוב הנזקים למערכות אקולוגיות בארץ גרמו גופים "גדולים" שעשו זאת עם אישור או אפילו המדינה עצמה. אז נכון שאפשר למצוא סייפנים ודגי זהב במקווי מים רבים לאחר שנזרקו ע"י מגדלי דגים שמאסו בהם אבל זה עדיין לא בכמות שתשנה מערכת אקולוגית במקרו (גם את הפאקויים והחידקן בכנרת אני זוכר). לעומת זאת, הכנסת גמבוזיות על חשבון נאויות מקומיות בכל הארץ (בכוונה) ופורלים למערכת הירדן העליונה (בטעות) הביאו להכחדה של מינים ושינוי אקולוגי שרק עכשיו הביולוגים (והאיכטיולוגים) מתחילים להבין. ולגבי גודל של דגים - עד שלא יהיה לענף רגולטור בסגנון ה-fish and wildlife service בארה"ב נמשיך להתווכח אם דג של 10 ס"מ הוא בר החזרה ודג של 12 ס"מ הוא לשמירה ואיש הישר בעיניו יעשה. בנוסף, כל כללי הטיפול בדג (fish handling) אם משחררים אותו גם כן לא נהירים לרוב הקהילה אז מה עשינו? החזרנו את הדג הקטן למים, אחרי שקרצפנו לו את השומן המגן מהגוף בידיים או חימצנו לו את הגוף בקרב אימתני. אותו דג ימות בייסורים או ייטרף אבל לבגרות הוא לא יגיע - העיקר שהמצפון שלנו שקט...זו לא ביקורת אלא ראי של המציאות בתור קורא די פסיבי פה בפורום. ושכתבתי משהו על זה היו פה שהתנפלו עליי על היותי יפה נפש, מוסרי וצדקן. כל עוד הענף לא מאורגן וארגון הוא לא רק הקבוצה עצמה (כמו פה בפורום) השינויי יגיע לאט מאד. ד"א קבוצות השמירה על הטבע החזקות ביותר הן הדייגים והציידים בעולם המערבי...והן אלה שקובעות הרבה פעמים סדר יום ומדיניות לגופי הרגולציה של המדינה כולל מימון מחקרים וחינוך של קהילות המשתמשות בטבע. דוגמא לגופים כאלה בקישורים.

בורי3

New member
פשוט הייתי חייב להקפיץ את השרשור...

הנפלא הזה!! דן באמת מתגלה(למי שלא ידע עוד..) כמקצוען אמיתי! הלוואי עלינו קצת מהדיג הזה...

justfish

New member
תודה לאיאור!

אבל מקצען?
על תגזים!פשות דייג במקום ובזמן הנכון. בגללך אני עכשיו חייב להזדרז עם החלק השני של התמונות!

eitanby1

New member
hi!

fianelly i manged to do it! (lehaktin tmonot) it was a nice perch from last autom.. and this is a nice pike from november

justfish

New member
בהחלת דגים יפים.

גם הפרץ' הפייק והזאנדרים. מתגעגע לזאנדר, דג מיוחד. יש דגים גדולים באזור של סטוקהולם, לצערי לא יוצא לי לדוג שם הרבא. תן לי לנחש הרולר שבתמונה זה shimano exage במקרה?

למעלה