pike on top watter

יופי Justfish הלואי עלינו מקומות

אלה לדייג , אבל יש שם בעיה עם דייג לילה

בשרטי

New member
וואלה אתה עושה חיים משוגעים!

נהנתי מכל השירשור הזה עד מאוד,עד הנושא של "תפריטו של הדג"...אוכל עכברים??!!! בלעעעעע איזה גועל.. תאר לעצמך שאתה מוצא שאריות של עכבר במעיים...זוועתי בהחלט
האם במקרה של עודף דיג אתה פשוט משחרר את הדגים או לאחר שהוצאת את המיכסה המותרת אתה מתקפל הביתה? האם בחוק מצויין את הטיפול בדג בשיטה תפיסה ושיחרור? תמשיך להנות-אנחנו איתך! (למה אין לך חולצה של הפורום?????)

justfish

New member
כן לדג יש תפריט מגוון,

עכברים זה לא חלק קבוע בתפריט שלו, זה היה לצורך ההמחשה. אם משהו נופל וזז יפה על פני המים ויש בסביבה פייק...גורלו ידוע... בקשר למיכסת הדגים. בדרך כלל אנו מסתפקים ב2-3 דגים שזה הארוחה לאותו יום. את השאר משחררים(בתנאי שלא נפצעו קשה) אבל בעקרון אפשר גם לדוג עוד אחרי שיש לך 6 רק שאתה חייב לשחרר , מה שחבל במקרה שדג נפצע קשה ולא ישרוד. כמו שציינתי מכסת הדגים תקפה אך ורק לדגים ממשפחת הסלמון(יש להם סנפיר קטן ושומני וחסר תפקיד בצד העליון של הגוף לפני סנפיר הזנב). קשמשחררים דג חשוב לעשות זואת בזהירות על מנת לא לגרום עוד נזק לדג, בדרך כלל מחזיקים אותו בזנב ומנענעים אותו קדימה ואחורה כך שהמים יעברו בזימים, הדג יקבל חמצן ויתעושש.

KarahaNa1

New member
זאת בדיוק הסיבה שאני מבקר בפורום זה

(בנוסף לאנשים המדהימים כמובן).... דוחות כאלו עושים לי טוב על הנשמה לא משנה מה מצב רוחי באותו רגע נתון
וד"א, מגיע לי מזל טוב קטן, הספקתי להציע נישואים, והחתונה נקבעה לסוף חודש מרץ בע"ה
.

ori j

New member
מברוק אודי../images/Emo70.gif../images/Emo70.gifאמנם כבר אחלתי לך..

טלפונית, אבל מעל הפורום זה "הכי אחי"
חיי נישואין ארוכים ומאושרים!! מזל טוב!

justfish

New member
טוב המשך הגענו צ'אר

קודם כל תודה לכולם הצ'אר הוא דג שאוהב מים קרים במיוחד. לכן הם נמצאים באגמים העמוקים יותר. הוא ניזון לרוב מחרקים, צדפות קטנות וגם מדגים קטנים. הם נתפסים בפליי פישינג אבל צריך להיות שם מתי שהם ניזונים מחרקים קרוב לפני המים(לא קורה הרבה) השיטה בה אנחנו דגים אותם הוא בעזרת אחד מהפתיונות הכי אפקטיבים שקימים לדייג. מדובר בכבל פלדה של 50 ס"ם ועליו 4 כפיות(ספינרים). כ-30 ס"ם מואחרי הכפית האחרונה יש קרס יחידה ועליו מלבישים את הפתיון(תולעת במקרה זה). את הריג הזה גוררים 30-50 מטר מאחורי הסירה. חשוב שהריג יגיע לעומק 5-10 מטר לכן יש להתקדם במהירות איטית ולבצע עצירות קצרות מדי פעם. הריג עושה הרבה ויברציות במים ומדמה להקה של דגים קטנים והאחרון(כלומר הפתיון) הוא זה שנתקף. הדג מגיע לכ-10 קילו אבל המקסימום באזור שלי הוא 3 קילו והרוב נופלים בין 400-900 גרם. השיא האישי שלי הוא 2.5 קילו. זה דג שלדעתי יותר טעים מהסלמון, ממש טעם גן עדן.

natibergman

New member
Char בלי בטן אדומה = נקבה

הצבע האדום-צהוב בד"כ אופייני לזכרים שהוא מתחזק מאד בעונת הרבייה ואילו הנקבות יותר חיוורות, אפילו כסופות לגמרי. ככה זה לפחות בחוף המערבי של ארה"ב בנוסף ל-Brook Trout שגם להם צבעים דומים.

למעלה