Oh dear...

queen helen

New member
אןפטימי משהו

Dror4691

New member
זה רק נראה כמו פנטזיה

בפועל, אף אחד מאיתנו לא אחראית (כנראה) על השאלטר של קופת המדינה. הבחירות שאנחנו עושות הן יומיומיות. האם לחבור לספורט הלאומי של ניגוח המיעוט החרדי או לא. לכל אקט קטן כזה יש משמעות עצומה. האם אני הורג את הזכות של האחרת לזהות שהיא מאוד שונה משלי, או שאני נותן לה לחיות. זה הכל.

queen helen

New member
הספורט של ניגוח חרדים מאד פופולארי

אתה באמת מאמין שאנשים סתם כך יחדלו?
וכנ"ל ניגוח נשים/ספרדים/גויים/חילונים וכו' מצד החרדים...

Dror4691

New member
הי קוויני

למה זה משנה מה תעשנה הא-נשים האחרות, האם יחדלו או לא?

קודם אדאג להתנהגות שלי ואז אעבור לתקן את שאר העולם. ובאותו המשקל, ראוי שקודם העולם החילוני יזדעק על עוולותיו ורק אחר-כך יעבור להתפעל מהמומים של האחרת. אפרופו ניגוח נשים ומזרחים, שני מאמרים שקראתי היום:

http://www.onlife.co.il/עבודה/חברה/60366/רשימת-ההטרדות-המיניות-שלי-מגיל-5-ועד-היום

http://www.haaretz.co.il/gallery/me...ommends","10151662848453617":"og.recommends"}

האמת שאני לרוב מעדיפה לא להכנס לניגוח הזה

והאמת שאני חושבת שבהרבה מקרים מנגחים אותם על לא עוול בכפם ובלי קשר.
אני אישית, כדלשי"ת, בלי קשר בכלל למדינה ולמה שהיא מאפשרת או לא, סולדת מהצביעות שיש היום בעולם הדתי, גם הדתי-לאומי, אבל בעיקר בחרדי.
זה 'הכאב' האישי שלי דווקא כאדם שעדיין מאמין.
אני מרגישה שעושים עוול ליהדות עצמה. להלכה עצמה.
אני מרגישה שחלק ניכר מהשנאה של הציבור החילוני מופנה כלפי הדת, רק בגלל הייצוג הקלוקל והכ"כ רחוק מ'כוונת המשורר' שהם מקרינים החוצה הן בציבור חרדי והן ע"י שליטה שלהם במוסדות הדת במדינה (והרבנות בדיני גירושים מככבת בגדול מעל כולם!)

אני לא חושבת שהחרדים סנובים יותר מכל ציבור אחר.
אני חושבת שלכל ציבור יש את 'הגאווה' שלו ותחושת העליונות שלו על האחר והמחשבה שהוא-הוא ורק הוא בדרך הנכונה והשאר: עיוורים, בורים, טיפשים וכד'.

אני חושבת שלהנהגה החרדית יש את רוב האחריות למצב הנוכחי אם לא את כל האחריות כולה.

ודבר אחרון לסיום: אתה הרבה יותר מאופטימי.
אחת הבעיות עם האורדוטוקסיה, במיוחד החרדית, אבל לא רק, היא שאין בה מרחב לסובלנות אמיתית כלפי מי שחורג מהקו המאוד ברור של ההלכה.

אז אין מקום אמיתי לחילוני וגם לא לרפורמי ושאר ירקות.
החזון שלך, גם ברמת התיאוריה, פשוט לא אפשרי.
המקסימום שניתן לעשות זה איכשהו לייצר ססטוס-קוו שיפריד בין האוכלוסיות, אבל התנגשות מצדם ורצון לשליטה מצדם תמיד יהיה.

נרו2

New member
דיברתי עם אחי ובררתי את זה...

הוא אומר שהוא לא מקבל שום הטבות. ויש הטבות שזה סתם כאילו.(למשל רק עם גם הגבר וגם האישה לא עובדים אבל האישה לא תפסיק לעבוד כי זה יהיה עוד יותר לא שווה. וגם ככה זה לא הטבה כזאת גדולה.)

לגבי תשלום על לימודים אני מבין את הטיעון שלך שהוא לא משלם על הלימודים אבל תדעי לך שללמוד גמרא זה לא בדיוק כיף וזה לא בהכרח מעניין אותו (ההנאה שהוא מקבל מהלימוד זה רק בגלל האמונה שהוא מקיים את רצון האלוהים. וגם מגן על א"י.)
זה מאוד קשה ללמוד גמרא. אומר לך מנסיון...
וחוץ מזה, חשבתי שזכותך לבחור ללמוד מה שבא לך וגם מה שמעניין אותך (אני מבין שזה מוגבל גם במה שאפשר להתפרנס ממנו אח"כ אבל עדיין...)

הוא משלם מיסים, חי בצמצום ומסתבר שהורידו את הקיצבה לשבעמאות וקצת. (את אומרת "לקבל על הלימודים כסף ועוד תרומות מהצד" כאילו זה משהו שהיית שמחה לעשות. זה ממש ממש קצת.)

דרך אגב, אני לא בטוח שהוא התכוון שיהיו לו 7 ילדים. היו לו 4 ואז נולדו שלישיית בנות.

נ.ב.
את אומרת "שיספרו לי שהצלתי את עם ישראל" כאילו זו פריבילגיה ממש כיפית. זה ממש קשה להאמין בזה. ואני אישית מעריץ אותו שהוא באמת מצליח להאמין בזה.

נ.ב.ב.
בכל מה שכתבתי עד עכשיו אני לא מנסה להגיד שהחרידים צודקים באיזו צורה. אני רק מנסה לתאר תמונה של לא שחור ולבן שבה חרידים משקיעים מאוד קשה(אפילו אנושיים
) ולא נהנים על חשבון אחרים. (אני לא הייתי בוחר בדרך של אחי)

queen helen

New member
תודה

אבל הוא לא התייחס להרבה נקודות שהעלתי כמו:
תשלום לגני ילדים
ביטוח בריאות
שכחתי פטור מארנונה (כמה מאות שקלים בחודש)

לא זכור לי שנהניתי יותר מדי בלימודי כימיה ועוד כימיה ועוד כימיה, אבל עשיתי את זה (ללא חשק רב) כדי לא להיות תלויה כלכלית בחסדים של אף אחד.
וכאמור - שילמתי על הלימודים!
ודרך אגב - גם הלימודים שלי לא היו פשוטים.

נרו2

New member
אני אדבר איתו באופן יותר ספציפי

על כל הדברים שאמרת.

אני לא אמרתי שהלימודים שלך לא היו קשים. אני רק מנסה להסביר שאח שלי לא יושב לו רגל על רגל ועושה חיים.

אני לא מסכים איתו וגם אני עובד וגם אני למדתי והלכתי לצבא.

לא צריך להתעצבן...

נרו2

New member
אבל יש לי משהו להגיד כבר עכשיו.

בלימודים את שילמת כסף, זה נכון.
אבל בעבודה את מקבלת כסף והוא לא. (רק קצת)

הסיבה שהוא לא התייחס היא כי אני לא שאלתי.

queen helen

New member
יש חרדים שעובדים

הם פחות יהודים?
פחות חרדים?
פחות צדיקים?

מכיוון שהתשובה שלו ככל הנראה תהיה שלילית לכולם, אני לא מבינה מה פסול בללמוד כדי לעבוד, או לעבוד באופן כללי.
(על שלושה דברים העולם עומד...)

נרו2

New member
התשובה שלו תהיה "כל אחד והאמונה שלו"

הוא לא יגיד לאף אחד שהוא פחות יהודי או פחות צדיק. הוא אף פעם לא אמר והוא לעולם לא יגיד. בדיוק כמו שהוא מעולם לא אמר לי שאני פחות יהודי או פחות דתי או פחות צדיק.

עוד לא דיברתי עם אחי אבל בואי נעצור את הדיון הזה. גם ככה אנחנו מסכימים. גם אני נגדו שהוא לא עובד ולא הלך לצבא ויש לנו תמיד ויכוחים על זה.

אני מקווה שאת עדיין ידידה שלי.

לא, הם לא. לפרנס זה לא ללמוד תורה ולחיות

מנדבות.
כל מי שיסתכל בהיסטוריה יראה שכל החכמים הגדולים של פעם, גדולי הדור, רובם המוחלט החזיק גם במשרה מכובדת.
הרמב"ם למשל, היה הרופא של נשיא/מלך תימן.
החובה היא על לימוד מלאכה=מקצוע, לא על לימוד 'איך לקבץ נדבות', מאנשים או מהמדינה, זה לא משנה.

הבעיה עם הציבור החרדי, זה שהוא חי עדיין חיים של גלות.
שימי לב שבעדות המזרח זה לא קיים, אלה אם כן הם התאשכנזו כאן בארץ.
זה התחיל מזה שבגלות הם לא יכלו לעבוד בגלל איסורים אנטישמים ולכן חלקם גם הפכו למלווים בריבית.
מספיק להסתכל על הלבוש שלהם ולראות איך הם חיים גלות...
בחייאת, מה לכל השכבות והכובעים האלה ולחום הישראלי?
מה אנחנו בפולין?
ואם הם היו לובשים רק חולצה לבנה (אפילו ארוכה, אבל דקה) ומכנס ארוך - זה לא היה מספיק מכבוד/מבדיל/שומרת על המסורת?
מדובר בחברה שהמנהיגים שלה עושים הכל כדי לשמר כל סממן ומנהג מימים עברו וכדי שלא יהיה שום סיכוי לקדמה הם קוברים בכוונה תחילה את כל הציבור שלהם בבורות.

לא מקנאה באף חרדי/ת.

Brombit

New member
החום

אין לי מושג איך הם שורדים...

אבל מה בעצם האינטרס של המנהיגים לשמור על הבורות והמנהגים הישנים?

ובנימה מבודחת- אם יש חרדי/ת שאוכל/ת אוכל יותר טעים ממני, אני אקנא
כשיש סיבה לקנא, מקנאים ;)

שליטה.

בורות היא הדרך הטובה ביותר לשלוט בציבור שלם.

כל הדתות עובדות על אותו עיקרון.
כל כת עובדת על זה.
כל שליט רודן עושה את זה.

תסתכלי על כל תרבות שיש בה שליטה מוחלטת של המנהיג איך הוא משיג אותה?
אין קידמה, אין אינטרנט, אין חשיפה לעולם הרחב.
אסור, אסור, אסור.
כמה שאסור יותר, כמה שצעדייך מוגבלים, כמה שתחשפי פחות לאחרים, ככה יש יותר סיכוי שתשארי נאמנה.

בהגדרה של מציאות החיים שלהם

בהגדרה של החברה החרדית, האישה עובדת והבעל לומד.
יש חריגים שגם עובדים, אבל זה לא 'ברירת המחדל' 'מה שאמור להיות'.
זו חריגה.

וזה כמובן אמור להיות הפוך...

queen helen

New member
זה קורה כי הממשלה מאפשרת את זה

זאת לא דרך החיים החרדים המקורית, וברגע שממשלה תחליט להפסיק לתקצב אברכים ואת משפחותיהם באופן חריג, ולעודד לימודים גבוהים ויציאה לעבודה מתגמלת, גברים חרדים יצאו לעבוד כמו גדולים.

בסופו של דבר זאת אשמת הציבור החילוני שלא מצביע בבחירות, או מצביע למפלגות שלא באמת דואגות לאינטרסים שלו. החרדים רק לוקחים את ההטבות שהעסקנים שלהם דורשים לקבל.

Brombit

New member
בלוח מודעות בבני ברק

ראיתי (השבוע) מודעה שמפרסמת לימודים אקדמאים [לחרדים] של תכנות, עיצוב ועוד. והיה כתוב משהו על "להתפרנס בכבוד". זה היה מגניב
יש תזוזה.

queen helen

New member
יש כבר הרבה שנים תזוזה

מקווה רק שהיא תמשך, ושהבוגרים גם יצליחו למצוא עבודה.
גם זה לא פשוט.

למעלה