Oh dear...

queen helen

New member
מבינה שזה חשוב

אז למה לא להעלות נושאים כאלה לפני החתונה, במקום להניח שהכל יסתדר מאליו?

חוסר מודעות

k500

Active member
מנהל
lots of work to be done here

אין כמו הבורוּת והמערכת המנוונת..

תמיד מצחיק אותי עד כמה אנשים בורים

כולם רצים להתחתן ברבנות עם כתובה ולרוב המוחלט אין בכלל מושג על מה הוא חותם.
בינינו, גם לא לדתיים.
וגם אלו שיודעים, מתעלמים כאילו זה באמת היה סתם נייר טקסי.
רק שמניגוד לבית המשפט, אם את הולכת עם זה לרבנות, אפשר באמת לדרוש קיום של התנאים.

אגב, גיוס חרדים ושילוב בעבודה, ע"פ הכתובה, גבר מתחייב לפרנס את אישתו. רק על זה אפשר לתבוע אותם חופשי....

נרו2

New member
נכון אבל...

יש הרבה דתיים שקשה להם ללכת נגד הממסד. יש הרבה חרידים שפשוט כלואים כי קשה להם ללכת נגד המשפחה שלהם ונגד מה שמצפים מהם.

כן, ועדיין הרוב המוחלט שם, חי בשלום עם זה

שהוא מצד אחד חותם על כתובה בה הוא מתחייב כדת ישראל לפרנס את אישתו ומנגד לא חולם אפילו יום אחד לעבוד.

איכשהו, פה הם לא רואים סתירה/ חילול השם / עבירה וכד'...

כמו שאמרתי לא פעם, כל קשר בין היהדות המקורית לעולם החרדי הוא מקרי לחלוטין.

זה לא רלוונטי לעובדה שעדיין נטל הפרנסה

בהגדרה נופל על האישה למרות שבכתובה הם מתחייבים להיפך הגמור.

מבחינה הלכתית הם בכל מקרה יוצאים 'חוטאים'.

queen helen

New member
בהגדרה של מי?

כאמור - הכתובה מגדירה אחרת, ובפועל חלקם תורמים להכנסה מי יותר ומי פחות.
עבור אחרים כמובן, יותר נח שהאישה תעשה הכל והם יגרבצו בכולל, אבל גם יש חילונים לא מעטים שמגרבצים אין ספור שעות בעבודה כדי לחזור לבית מצוחצח ולילדים שעוד 5 דקות ילכו לישון.

אבל חילונים לא מתיימרים לחתום על הסכם שמגדיר

את היחסים שלהם עם האישה כולל כמה פעמים סקס אמורים לעשות ומתי ובטח לא מי אמור לפרנס את מי.
זה נכון שגם הם חותמים על כתובה, אבל הם עושים את זה מתוך בורות לשמה ובלי בכלל להבין מה הם עושים ובטח בלי לתת לזה שום חשיבות.

דתיים/חרדים לעומת זאת, לא יכולים להתעלם מהעובדה שהם מאמינים בכתובה ושעבורם זה 'חוזה' לכל דבר שחייבים לקיים.
הבעל מחוייב בעונתה של אישתו, פרנסתה, כסותה ומזונה.
ולאישה יש את החובות שלה....

ועדיין זה לא מפריע להם לא לחוש שום אחריות של פרנסה.
אלו שכן עובדים בשחור, לא עושים את זה 'כי כתוב בכתובה שהם צריכים לפרנס' אלה משום שהם צריכים כסף.

בדיוק כמו שחובה על האב ללמד את בנו מלאכה ושחייה.
מלאכה - כדי שיהיה לו במה לעבוד (!!) ושחייה כדי שלא ימות...
ראית חרדי שעושה את זה?

queen helen

New member
לא מכירה יותר מדי חרדים כדי לענות על השאלה

האחרונה.

מצד שני, אם בחור ישיבה מביא קצבאות והנחות שונות ומשונות שהוא זכאי להן רק מתוקף היותו אברך (ואדם מן השורה לעולם לא יקבל אותן), הרי שהוא כך תורם לפרנסת אשתו.

שלא תביני לרגע שאני תומכת בזה (כי אני לא, והאפליה הזאת מזעזעת לדעתי), אני פשוט מניחה שמבחינתם הם כן מקיימים את מה שכתוב בכתובה.

נרו2

New member
חשוב לי להגיד משהו.

אח שלי הוא חרידי. יש לו 7 ילדים. את יודעת כמה הוא מקבל מהמדינה? - 900 שקל. כל השאר זה מתרומות של גופים חרידים. לא הרבה יודעים כמה מעט מקבלים החרידים מהמדינה. לא שאני אומר שזה בסדר שחרידים מקבלים כסף מהמדינה אבל רק ציינתי עובדה שבאמת לא הרבה יודעים.

queen helen

New member
אבל...

כמה ביטוח בריאות משלם אברך עבור ~כל~ המשפחה?
בערך 100 שקל לחודש (ז"א קצת יותר מ10 שקלים לאדם).
כמה אני משלמת? קרוב לאלף!
(ז"א - קרוב לאלף שקלים לאדם - בערך פי 80 יותר ממנו!!!)

כמה הוא משלם עבור גן לילדים?
על פי חברה שעובדת בגן ילדים בבני ברק - רק הזנה (קצת יותר ממאה שקלים לחודש).
כמה משלם הורה חילוני? בערך שלושת אלפים (תלוי באזור המגורים)!!!

כמה משלם אברך על לימודים?
כלום - הוא מקבל קצבה מהמדינה (ותרומות ללא קשר).
ולכל החיים!!!
כמה משלם סטודנט? תלוי במוסד, אבל בכל מקרה מעל 10,000 לשנה!

מחיר למשתכן - מיועד עבור חרדים ורב החילונים לא יוכלו לקבל דירות במחצית מהערך המלא שלהן!

אז נכון - 900 ש"ח זה לא הרבה כסף, אבל כל ההטבות מסביב שוות המון המון המון המון כסף!

נ.ב
צבא, קצבאות ילדים וכל מני דברים ברורים מאליהם.

נ.ב.ב
גם אני הייתי שמחה רק ללמוד את מה שמעניין אותי, לא לשלם כלום למדינה, לקבל על הלימודים כסף ועוד תרומות מהצד, ושיספרו לי שהצלתי את עם ישראל.

נרו2

New member
בגלל שלא בדקתי את הנושא...

אז אני לא יכול לענות אבל אני אברר את זה.

מה שאני יכול להגיד לך שאח שלי לא מלקק דבש. הוא חי בצימצום, זה לא בדיוק מעניין אותו גמרא ובכל זאת הוא קורע את עצמו ועובר שני מבחנים מאוד קשים ונמצא בכולל ולומד קשה כדי לקבל את מעט הכסף שהוא מקבל.
ועוד דבר, חרידים לא מרגישים שהם "מצילים את עם ישראל", זה רק משהו שלומדים אותו אבל צריך לעבוד על עצמם מאוד קשה כדי להצליח להאמין בזה. הם לא מרגישים בד"כ עליונות מסויימת על זה שהם לומדים כל כך קשה. אדם שלומד כל כך קשה כמו אח שלי, בד"כ עושה את זה קודם כל כי זה מה שאלוקים רוצה אבל זה עדיין קשה להאמין בזה.
תאמיני לי שפיננסית הוא היה מת לחיות כמו אדם חילוני.

אני גם מקווה שלא יצא לי תוקפני מדי.

Brombit

New member
והוא לא יכול להיות "כמו חילוני"?

למצוא איזו עבודה, אפילו בשכר מינימום?
הוא חייב דוקא להמשיך ללמוד?

(לא בנימה תוקפנית
אני פשוט מנסה להבין.)

נרו2

New member
לצערי לא...

הוא מאמין שאלוקים מצפה ממנו ללמוד מהבוקר עד הערב. אין לו זמן לעבוד והוא נרדם כל הזמן מרוב שהוא עייף. לפעמים אני ממש מרחם עליו.

queen helen

New member
ואיך הוא מסביר את זה שחרדים בחו"ל עובדים?

אלוקים לא מצה מחרדים בבלגיה, ארה"ב או אנגליה ללמוד תורה יומם וליל?

יש למישהו אינטרס שהוא ישאר רק בחומי הכולל, וגם ילדיו, וילדהם...
דורות על גבי דורות של אנשים עניים ובורים שלא יודעים שאפשר לשלב בין לימודי יהדות לעבודה, משפחה וכו' (כאמור - אפשר! העובדה היא שעד להקמת מדינת ישראל הרב המוחלט של החרדים עבדו, וגם בחו"ל הם עובדים), כי יש מפלגות ~חילוניות~ שהאינטרס שלהן הוא שכך יהיו החרדים.

למעלה