|OFF| חצי עוף

אבישי ר

New member
מישהו אולי שמע על כיתת תלם?

אני נכנס שנה הבאה לכיתת תל"ם כי הציונים שלי לא הכי טובים בעולם, עכשיו רציתי לדעת ממישהו שמבין בזה אם זה באמת עוזר... אני מקווה שזה המקום הנכון לדבר על זה

miss_t

New member
באיזה כיתה אתה?

בן כמה אתה? ובאיזה בית ספר מדובר? אני אישית לא שמעתי ואולי שווה לך לבדוק בדיוק מה זה אומר להתייעץ עם היועצת או כל מי שמנחה את המסלול הזה ולהבין בדיוק מה זה אומר. אם אתה בתיכון- יתכן וזה מסלול של בגרות חלקית ואולי תרצה לשקול פעמיים..... אני לא מכירה אותך מספיק טוב כך שקשה להמליץ ולעזור אחרי שתענה על השאלות למעלה אנסה להגיב בהמשך למה שתכתוב

אבישי ר

New member
תשובות

אני בן 14 ואני עולה לכיתה ט בחטיבת ביניים רגילה... כעיקרון הכיתה הזאת זה כיתה שמתאימה לילדים עם לפחות 3 נכשלים בתעודה אבל עם התנהגות טובה הם מלמדים שם את כל המקצעות שכל הכיתות לומדות חוץ מערבית ומדעים ומוסיפים שעות ללשון אנגלית ומתמטיקה הכיתה הזאת יותר קטנה (משהו כמו 30 ילדים או פחות) וברוב המקצועות לומדים עם 2 קבוצות של 14 ילדים ויש לנו מורה ועוד מורה (הם קוראים לזה מסייעת) שאם אנחנו לא מבינים את אז פונים אלייה והיא מסבירה שוב את החומר יש לנו גם יותר יחס מכל הכיתות בשכבה ויש לנו גם יותר שעות מחנך אבל כמה שהבית ספר מציג שהכל טוב ויפה אני לא הכי יודע אם זה נכון... כי כבר קרה שהלכתי לפרוייקט מיכא"ל שהבית ספר עשה מזה הדבר שהכי יעזור וזה ממש אבל ממש לא עזר עכשיו לגבי הבגרות אני לא מבין עד עכשיו איך זה הולך, הם אמרו שאנחנו בטוח נלך לכיתת מב"ר (כל עוד לא נרד עוד יותר בציונים) אבל אין לי מושג אם אפשר יותר ממב"ר וגם עוד יותר אין לי מושג אם זה באמת עוזר

הייתה לנו כיתה כזאת בחט"ב גם.

ובתיכון, כן, זה הופך להיות מב"ר, ומי שלא הצליח במב"ר עובר לאומ"ץ. ככה זה אצלנו, לפחות. אני לא מכירה את הכיתת תל"ם בדיוק אבל אם זה כמו מב"ר, זה פשוט קצת יותר שעות למידה אבל יותר מרוכז ואינטנסיבי. חוץ מזה בכלל אין הבדל. אם זה כמו מב"ר אצלנו, יש לי תחושה שמי שלומד שם לא יהיה כוס-התה שלך, מאיך שאתה נשמע לי. מי יודע, אולי אני טועה. בכ"מ, ממליצה לך לעשות מאמץ כדי שבתיכון תהיה בכיתה עיונית. זה הכי לא קשה בעולם. הממוצע לעיוני הוא לא בלתי-אפשרי, לדעתי אפילו צריך עובר ומעלה. מקסימום 65+, ועיוני-מוגבר, אם יש לכם את זה, 80+. אני בטוחה שאתה יכול להשיג גם ממוצע של 80+, זה לא בשמיים.
גם לא באמת כ"כ מחמירים. תוכיח השנה שאתה מסוגל להגיע ליותר, ותחפור למי שצריך על זה שמגיע לך לעבור לכיתה עיונית-ויעבירו אותך. וד"א, אף-אחד לא באמת יסתכל בעתיד על זה שהיית במב"ר/תל"ם ויחשוב שאין לך עתיד או משהו.
אתה יכול לעשות מה שתרצה בחיים גם אם תהיה במב"ר/תל"ם.

אבישי ר

New member
אז זהו..

שכיתת מב"ר זה לא בדיוק מה שאני רוצה להגיע אליו, בטח שאני רוצה מזה :-O ודרך אגב ההתנהגות שלי פה ולהתנהגות שלי בבית ספר או עם חברים כל כך שונה בפורום אני מנסה להיות קצת יותר בוגר בגלל שרוב הגולשים פה לא באזור הגיל שלי...

אתה ממש לא נשמע כמו מישהו

שמתאים לו להיות במב"ר, בלי להעליב אנשי מב"ר. אם אתה יכול להתנהג פה יפה, אני בטוחה שגם בבי"ס תוכל. אני לגמרי מבינה את מה שאתה אומר, באמת. אבל אם אתה רוצה להיות בתיכון בכיתה עיונית-תוכיח את זה! אם לא תוכיח-אין לך שום סיכוי לעבור לעיונית. אף אחד לא אמר לך לשמוע מוצרט ולעשות מסיבות תה עם חברים בזמנך הפנוי.
תראה למורים שהיחס שלך כלפי הלימודים וכלפם הוא טוב וזה הכל. אני יודעת כמה זה מעצבן, באמת, אני לא מסוגלת להתייחס יפה למקצוע ולמורה שאני שונאת, אבל אין לך יותר מידי ברירות. :) קיצר, תוכיח למי שאתה צריך-שאתה מסוגל להרבה יותר ממב"ר, ותקבל אותו יחס. חוץ מזה, איך הציונים שלך? אני מניחה שאנגלית אתה ממש טוב, לפי מה שראיתי כבר. איך שאר הציונים? אם תצטרך עזרה, אני אשמח לעזור

אבישי ר

New member
הציונים שלי?

דווקא המקצועות הכי חשובים אני הכי טוב בהם, אנגלית בגלל שהייתי עושה בעיות למורה שלי קיבלתי 75 למרות שהרבה מבחנים קיבלתי מעל 90 והיה איזה מבחן אחד שקיבלתי 54 לא זוכר למה במתמטיקה 80 לשון 90 כי המורה שלי ממש אהבה אותי וגם כי קיבלתי במיצב שלי 90 בשאר המקצועות אני פחות מ 70 אפילו יש לי 2 מקצועות שקיבלתי 30 נראה לי ערבית ומדעים המחנכת שלי של שנה שעברה היא גם המחנכת של התלם, אני שונא אותהההההההההההההה מקווה ששנה הבאה זה יהיה יותר טוב

מבינה את האישיו של שנאת מורה../images/Emo6.gif

השנה נפלתי על מחנכת שכשרציתי לדבר איתה על משהו רציני היא אמרה לי שהיא צריכה להתעסק בדברים יותר חשובים. וכשנותנים לי יחס דפוק-אני מחזירה כזה, אני לא יכולה לשלוט בזה, אבל תלמד ממני-זה יפגע בך בסופו של דבר.
אני הבנאדם האחרון שיכול לשתוק לאנשים שמעצבנים אותו, אבל מסתבר שאין ברירה, אפילו אם אתה שונא את המחנכת שלך, שותקים וסובלים. בתיכון היא לא תלמד אותך, אני מניחה. תקווה ליפול על מורה טוב. לא צריך שהוא יהיה טוב, תראה לו שאתה אחלה-והוא לא ישנא אותך.
ואת הבעיה של ערבית כבר אין לך-הבנתי שאתם לא לומדים ערבית בתל"ם. מדעים...מקצוע מעצבן והנושאים של ט' עוד יותר מעצבנים
גנים רצסיביים וכו', גם לי לא הלך כ"כ טוב...70 בערך. אבל לא נורא, רואים שאתה לא רוצה לעבור למב"ר שנה הבאה...אמרתי כבר, תוכיח שאתה רוצה לעבור לעיוני-תקבל את זה. :) וד"א בתיכון מדעים זה בחירה [ביו'/ביוטכנולוגיה וכו'
] ככה שגם זה ייפתר לך...

אבישי ר

New member
בתיכון אני כנראה לא ישאר בבית ספר הזה

אני רוצה לעבור בתיכון לבית ספר פרטי נשמע לי בהרבה יותר טוב לעשות את הבגרות שלי בבית ספר אחר המחנכת שלי בכלל מפגרת הייתה אומרת ליד ההורים שלי כל דבר שתצטרך בו עזרה תגיד לי אני יעזור לך, שאני בא אלייה צוחקת לי בפרצוף סתומה ואם הייתי יכול הייתי ממשיך לקלל אותה פה
ואם כבר הזכרת מדעים, גם מדעים אנחנו לא לומדים

לול אז הנה נפתרה לך עוד בעיה. ../images/Emo3.gif

אני עשיתי במשך כל החט"ב מבחן אחד בסה"כ, בערבית. קיבלתי בו 94! ואז נמאס לי, ולא עשיתי שום מבחן ובסוף נתנו לי חוברת של ילדים בני 5 והיה כתוב לי בשנתי שקיבלתי 100 בערבית. לא "ערבית ב'" או משהו כזה...אז אני מתרברבת ב100...
חוץ מזה אין לך בעיות בלימודים, ואם ההתנהגות שלך טובה-אין שום סיכוי שלא תצליח לעבור לעיוני, הכל זה עניין של לחפור למי שצריך. אני לא מבינה למה שמים אותך בתל"ם, האמת, עם ציונים כאלה. גם עם התנהגות נוראית היו אמורים לשים אותך בכיתה רגילה...תל"ם זה רק בגלל ציונים לדעתי.

אבישי ר

New member
לא הבנת אותי נכון גם ../images/Emo2.gif

אני יגיד לך ציונים מהתעודה גאוגרפיה 30 אנגלית 65 כבר הספקתי לשכוח חצי מהציונים
הסטוריה 70 מדעים 45 מתמטיקה 85 ספרות 40 לא כי זה קשה לי סתם כי אני לא משקיע בכלל לשון 90 ערבית 30 תנ"ך 55 לא מקשיב וגם זה לא ממש מעניין אותי של"ח 45 5 נכשלים............ חח אני לא מאמין שבשביל זה הלכתי לחפש את התעודה

אה, טוב, תראה...../images/Emo268.gif

אין סיבה שלא תצליח בכל המקצועות! אני כל החיים שלי קיבלתי נכשלים במתמט, הממוצע השנתי שלי השנה הוא 19! ובגלל זה הכריחו אותי ללכת למחצית שלישית, ופה כבר אין לך הרבה ברירות-או שתצליח או שאין לך תעודת בגרות. ועובדה שאני מצליחה פה. ואני הכי שנואת את מתמטיקה, זה הדבר שהכי מעציב אותי בעולם בערך, ואני הכי נוראית בזה. אבל אין ברירה. תתייחס לשנה הזאת כצ'אנס אחרון לעבור לכיתה שהיא לא מב"ר.
אפילו אם זה לא מעניין אותך, תנסה בכ"ז, מה יש להפסיד? :) שנה חדשה זה דף חדש, תתחיל הכל מ-0, אין סיבה שלא תצליח.

אבישי ר

New member
19?! ../images/Emo2.gif

אני ממש לא רוצה להגיע לזה, הגיע הזמן להפסיק להיות עצלן
גם יש לנו חודש הבא כמה ימים לפני הלימודים איזה קורסים מכינים לכיתה הזאת נראה איך ילך בהצלחה לך עם המחצית שלישית, מקווה שתעברי הכל

אני שמחה שסיפור חיי המביש עוזר לך../images/Emo3.gif

גם אני חייבת השנה להקשיב אפילו שאני שונאת...אני לא רוצה לדפוק את החופש האחרון שלי עם מחצית שלישית. וגם לך לא כדאי, תאמין לי...
מחצית שלישית זה על כל מקצוע שנכשלת בו כל השנה/לא הוגשת לבגרות...ככה שכדאי לך לקבל ציונים טובים בהכל!

למעלה