|OFF| חצי עוף

miss_t

New member
אני לא מסכימה עם חלק מהדברים

"ד"א, אף-אחד לא באמת יסתכל בעתיד על זה שהיית במב"ר/תל"ם ויחשוב שאין לך עתיד או משהו" אני לא מכירה את אבישי ולא מכירה את היכולות שלו אני לא יכולה לומר הרבה - אבל כן יש לי דעה בנושא. במידה ואבישי ירצה בעתיד ללמוד באוניברסיטה או מכללה- אז לרוב מסתכלים על בגרות מלאה או לא, במידה ואבישי ירצה לעססוק בדברים אחרים- אני מאוד מקווה שיש לו כשרונות רבים ושהוא יודע לנצל אותם לכיוונים הנכונים לא לכל אחד מתאים ללמוד ולעשות בגרויות, אבל כן לרוב מסתכלים על הנושא הזה כאשר מעסיק בוחן אותך לקראת עבודה או לקראת קבלה ללימודים אקדמאיים. אני לא יכולה לומר מה יהיה, שוב - אני לא מכירה את אבישי, לא דיברתי איתו ואני לא יודעת מה היכולות שלו, אבל המציאות כן דורשת במקרים רבים בגרות מלאה....

ליאת, יקירה, מב"ר=מסלול בגרות רגיל.

מב"ח [שזה אומ"ץ]=מסלול בגרות חלקי. מב"ר לא שונה משום כיתה בסה"כ! רק נותנים לה שם רע כביכול, זה אותו מסלול בגרות כמו כיתה עיונית. אני לומדת בעיוני-מוגבר, ויש לי חברים ממב"ר שבסה"כ לא עושים איתנו באותם מועדים את הבגרויות, אבל הם עושים את כולן. במב"ח עושים רק חלק מהבגרויות לפי מה שהבנתי...לא מכירה את זה כ"כ. אני מכירה אנשים בני 20+ שכשהם סיפרו לי שהם היו במב"ר הייתי בשוק, כי הם הכי לא נראים. למב"ר יש סטיגמה שלילית של מי שלא מצליח-עובר לשם. זה ממש לא ככה, יש אנשים שפשוט לא הולך להם בבי"ס והם לא מוכנים להשקיע-והם שם, אבל אחרי שהם מסיימים בי"ס הם משתנים מאוד. האנשים שאני מכירה שהיו במב"ר עכשיו לומדים מנהל עסקים וכו'. ככה שלא, לא מסתכלים על זה שהיית במב"ר. כל עוד הציונים שלך טובים, כמובן. וגם בגרויות אפשר לשפר אחרי צבא וכו'. חברה של אחי הלכה להכוונה ללימודים, והיא הייתה במב"ר-רק כי היא פשוט לא רצתה ללמוד בבי"ס, ועכשיו היא הולכת ללימודים אקדמאיים, כלכלה או וואטאבר. כל עוד אתה עם ציונים טובים, כל הדלתות פתוחות בפניך.

אבישי ר

New member
אני לא רוצה לצאת מהבית ספר בלי בגרות מלאה

מה אני צריך אחרי הצבא את הבגרויות על הראש שלי.. אבל אנחנו מדברים על משהו שיהיה יותר מ 5 שנים אני יגיע 90 אחוז למב"ר אם אני לא ירד בלימודים או שאני להפך ישתפר בלימודים ויחליטו לשים אותי בכיתה יותר גבוה והכוונה בכיתה הזאת שאני כן יגש לבגרות מלאה שיהיה לי 21 נקודות שיספיקו לי לבגרות מלאה ואפילו יותר מזה

אני חושבת שלא הבנת אותי...

לא דיברתי על -לא לעשות בגרויות-, דיברתי על 3 יחל שאנשים משפרים ל4 ו-5 וכדו'. ולדעתי לא תצטרך את זה אפילו. לפי מה שהבנתי מומלץ מאוד שיהיה לך אחרי בי"ס 5 יחל אנגלית, אבל מתמט אפשר גם 3 יחל. הרבה אנשים שאני מכירה בכלל לא שיפרו ל4 ו5 והם לומדים כלכלה...
אבא של חברה שלי בכלל לא סיים בגרות מלאה והוא מנכל בחברת היי-טק כלשהיא עכשיו...הכל אפשרי אם רק רוצים.
כל מה שאתה צריך זה להראות התעניינות בלימודים. נכון שלא באמת מעניין, אבל תראה התעניינות ונכונות להצליח. אחרי התעודה הראשונה שלך, במחצית/שליש הראשונים, לך תראה את זה למי שצריך, שיראו את השיפור שלך. אם תצליח במשך כל השלישים/מחציות, בסוף שנה, כשידברו איתכם על מעבר לתיכון ויתנו לכם חוברת עם מידע על המגמות ותגיע לדף של בחירת מגמות/ערעורים [אם זה כמו אצלנו
], פשוט תכתוב בערעורים על בקשה למעבר לעיוני. וכל כמה זמן פשוט תדבר עם מי שאחראי על מעבר לתיכון, הרכז/יועץ שלכם אני מניחה. אני בטוחה שאתה רוצה להצליח ולעבור לעיוני, תראה את זה...

אבישי ר

New member
אוי לא אין לי כוח לשנה הבאה ../images/Emo69.gif

לפחות הרכזת שכבה שלי היא שכנה שלי (2 קומות מעליי) מקווה שאני יקבל איזה פרוטקצייה קטנה

לול אל תדאג, ט' לא כיתה קשה...:)

יש לכם אזרחות השנה, נכון? אולי כדאי שתקשיב במקצוע הזה טובטוב. גם בהיסטוריה. חוץ מזה אין הרבה קושי. ט' הייתה לי השנה הכי טובה בחט"ב. תנסה להנות ממנה גם, שנה אחרונה בלי בגרויות...

miss_t

New member
אני לא מכירה את המסלול מקרוב

ולא הכרתי אנשים שלמדו שם או ספציפית בבית הספר הזה אני כן חושבת שחשוב לו לברר אם תל"ם = שזה מה שהוא מדבר עליו ולא מב"ר= אם זה מסלול שיש בו בגרות מלאה והאם הוא חושב שיעזור לו תגבור שכזה, והרי התגבור הזה יפול על מקצועות אחרים שאולי לא כדאי לפספס

miss_t

New member
בוא נראה

אתה אומר שהתגבור הוא עבור לשון אנגלית ומתמטיקה - ושזה בא על חשבון ערבית ומדעים השאלה שצריכה להשאל, לפי דעתי הלא מקצועית- 1- האם הנכשלים שלך הם במקצועות שיתוגברו בכיתה הזו? 2-האם אתה חושב שמסייעת בכיתה תוכל לתרום לך ותפנה אליה בבעיה? 3- אתה מכיר תלמידים שכבר נמצאים במסלול הזה ? אם כן, שווה לפנות אליהם ולשאול אותם אם הם מרגישים שהם קיבלו עזרה והשתפרו בלימודים בעקבות היותם בכיתה זו

אבישי ר

New member
אני מכיר הרבה ילדים שעולים עכשיו לי'

אבל אף אחד מהם לא תלם, כי הבנתי שהכיתה של תלם שם ממממממממש קטנה העיפו משם הרבה ילדים כי היה להם איזה סיפור שם מי שהספיק להיות שם אמר לי שזה כיתה בסדר אבל שעל כל דבר הם עושים לך סיפור ושהם כל דבר מערבים את ההורים בגלל זה אני צריך עוד דעות

miss_t

New member
עושים סיפור להורים

אמרת שאין לך בעיות התנהגות - למה שזו תהיה בעיה? רק קשיים בלימודים איפה בדיוק הקושי אם אתה יכול לספר עוד קצת על עצמך..... אגב, מורים שעושים סיפור להורים כנראה רוצים שתתמיד ולא תוותר ולפעמים ההורים יכולים גם לעזור- אל תראה בזה משהו רע

אבישי ר

New member
ההתנהגות שלי די טובה

ביחס לילדים אחרים בשכבה... הכוונה שכן יש לי הרבה ריבים עם המורים והרבה מקרים היה לי השנה עם מורים אבל לא יותר מזה זה לא שאני הולך יורק עליהם כמו הדפוקים האלה שעכשיו העיפו למרכז הנוער

TheParrot

New member
שמע כפרה

לא קראתי פה את מה שלוטן דיברה איתך כי אני עייף , אבל לפי דעתי - כיתה ט' זה קל אחושקשוקה אחי אבל אל תזלזל בכלום! תוכיח שאתה עשר ואתה מצטיין ואתה התלמיד הכי טוב בכיתה ותתחנף למורים ששנה הבאה יתנו לך ציון מגן P: בקשר למב"ר , עזוב אותך מכל מה שכולם אומרים , זה מסלול טוב. אם אתה חושב שאתה יכול יותר ממב"ר קבע פגישה עם המנהל, תבטיח הבטחות ותקיים. אני לא חושב שיש סיבה שהוא ישאיר אותך במב"ר אחרי שיחה. לא משנה אם תישאר במב"ר בסוף או שתעבור לעיוני, תדע שבכל מקום שאתה נמצא אתה יכול להצליח ובגדול, תראה לכולם מי הגבר ותוציא צייונים שיוציאו למנהל ת'עניינים מהחורים ( אני בטוח שלא תתנגד שיצאו לו העיניים מהחורים DDD:: ) יאללה כפרה, קדימה ללמוד XD

אבישי ר

New member
חחחחחחחחחחחח להתחנף זה הדבר שאני הכי טוב בו

חחחחחחחחחחחחחחח הייתי מתחנף למורה שלי ללשון ככה שהיא הביאה למנהלת שלנו את המיצב שלי והלכה לכל המורות בבצפר להגיד איזה תלמיד טוב אני הספקתי גם להתחנף לרוב המורות ששנה הבאה מלמדות אותי
תודה על העצות אחי אני באמת אשתמש בהם

Macbook

New member
אבישי - ../images/Emo18.gif, חפירה

זה חשוב להתחנף, אבל חשוב גם לא להרוס את זה בשנה הבאה. אם אתה באמת רוצה להשתפר כדי להיכנס לעיוני אתה צריך להציב לך מטרה וללכת לכיוונה בלי לסטות בכלל. זה אומר שאם מורה עושה משהו לא לטעמך, אתה לא צועק עליה ויוצא מהכיתה. כי מה לעשות, בית ספר זה לא תכנית לבקשתנו. אתה צריך לנסות להשתתף הרבה, להיות מושלם מבחינת הערכת מורה שזה אומר תמיד לבוא עם ציוד ותמיד להכין שיעורי בית (ועם כמה שזה מציק ומעצבן עדיף להכין לבד ולא להעתיק כי אתה נדפק בסוף; גם אם לא תופסים אותך, יהיה לך יותר קשה ללמוד למבחן). אתה צריך להראות רצון והשקעה הפעם יותר מתמיד. אם משהו ברמת החומר לא מובן לך - תיגש למורה. היא לא תצחק עליך ותזלזל בך אם תראה רצון והשקעה לאורך השנה במקצוע. היא תרצה לעזור לך. אם היא לא עוזרת לך תמיד יש מורות אחרות למקצוע. בקשר לתעודה שלך (אני אגיב פה) - אני חושב שאתה יכול להפחית משמעותית את כמות הנכשלים שלך. בשל"ח באמת שאין מה להיכשל. זה סתם מקצוע מיותר, החומר למבחנים ממש דל וקצר. זה אומר שאם אתה לומד למבחנים העלובים בשל"ח אתה בקלות מוציא 100 ואם אתה מגיע לסיורים, לא מפריע ומתנהג יפה - בקלות יש לך 100 בשל"ח בתעודה. בקשר לספרות ולתנ"ך - תאמין לי, אלו מקצועות שמשעממים לי את החיים ואת המוות - והנה, אני בכל זאת לומד אותם, וגם אתה צריך! אתה חייב להשקיע במקצועות האלו. אלו מקצועות עם חומר שטיפה יותר קשה ללמוד וחשוב שתגיע לתיכון עם הרגלי למידה. בכיתה ט', למבחן ממוצע בהיסטוריה, למדתי 10 דפים. בתיכון זה כבר קופץ ל30-40 לפחות. חשוב שתקנה לעצמך השנה הרגלי למידה - ואם קשה גש למחנכת, אני בטוח שישמחו לעזור לך. אני אספר לך משהו שאני אגדיר כ"רצח עם". היה לי השנה מבחן בהיסטוריה על שתי העליות הראשונות, הנאציזם, ארץ ישראל תחת שלטון הבריטים והישוב העברי בכלליות. חומר משעמם לכל הדעות. בתקופה הזו הייתי לומד יום לפני מבחן והיה מספיק לי. עכשיו, החומר למבחן הזה היה מבוסס על הרצאות שילדים עשו לאורך מחצית א', ככה שלא הכל היה כתוב טוב והיו דברים שאפילו היו בהם טעויות. (והמורה להיסטוריה אישרה. אחר כך קיזזו לנו נקודות אבל זה לא העניין). במשך כל יום שבת, יום לפני המבחן, הייתי עסוק רק בלהכין את החומר ולדבר עם אחרים (וגם לעזור לחלק מהם). בסוף בשעה 9 ורבע בערב התחלתי ללמוד, ועד 5 לפנות בוקר ישבתי ולמדתי את החומר. זה היה סיוט. מזלי שהמבחן היה שעה ראשונה, באתי, עשיתי אותו, חזרתי הביתה וישר למיטה. קיבלתי 100, בזמן שילדים אחרים היו מוותרים לעצמם, הולכים לישון ונכשלים. זה חשוב שלא תוותר לעצמך כי זה ישתלם לך בסוף!
ואחרי החפירה אני אסכם לך את זה לעצות:
להתחנף למורה, אבל לא יותר מדי. להשתתף, להצביע, לשאול אם לא הבנת. מחברת תמיד מסודרת!! תכתוב את כל מה שהמורה אומרת, יהיה לך יותר קל להתכונן למבחנים אחר כך. שיעורי בית תכין לבד חוץ מנסיבות מיוחדות שבאמת לא היה לך זמן ואז תבקש מחבר טוב שכן עשה. אבל באמת שאני ממליץ לך לא להעתיק שיעורי בית. חוץ מזה, יש עוד כמה דברים קטנים. תדאג שבכל העבודות שאתה מגיש לא יהיו שגיאות כתיב והן יהיו אסתטיות. עוד משהו - להגיש הכל בזמן. אם יש לך סיבה מוצדקת באמת, גש עם פתק מההורים ולא ביום ההגשה!
לא להתחצף למורים. פעם אחת המורה החמודה ישתבח שמה לעברית צעקה עליי כי שאלתי שאלה מסכנה. (אתה כפוי טובה! אתה אומר שאני לא X? שאני לא Y?) ועם כמה שאני צדקתי והיא טעתה, ועם כמה שלא מגיע לי שמורות יצעקו עלי, אתה לא צריך להיות הצודק אלא החכם. אל תעשה סצנות... אל תגיב וזהו. גם לא צריך לגשת אליה ישר בסוף השיעור כשהיא עדיין רוצה לערוף לך את הראש. ושוב, אם תעשה לה סצנות, אתה תיפגע. לה לא אכפת, בסה"כ.
למידה למבחנים: לא ללמוד ברגע האחרון. ראית מה קרה לי בהיסטוריה? באמת שאני לא מבין איך עשיתי את זה, כי כל המחקרים מעידים על כך שצריך שינה טובה כדי לזכור חומר וכו'. אתה צריך שכל החומר שנכתב על הלוח יהיה אצלך במחברת, ובשיעורי חזרה לפני מבחנים תכתוב דברים שהמורה אומרת בנקודות. תחלק את הלמידה, תרשה לעצמך לקחת קצת הפסקות. זה לא אפקטיבי לחרוש, המוח צריך לנוח.
עבודות לחופש:אם קיבלת עבודה לחופש, באמת מומלץ שתעשה אותה. בסה"כ, אתה צריך להפתיע. תפתיע את המחנכת שלך ואת כל המורים שימשיכו איתך לשנה הבאה. אם אתה באמת רוצה את זה, תעשה את מה שכתבתי ואתה תצליח יותר.
מקווה שתצליח. (ולמרות שנשמע מההודעה כאילו אני כל היום יושב וחורש בתוך הספרים והמחברות, אני לא. ככל שתהיה מאורגן יותר ואחראי יותר, ככה יהיה לך יותר קל ללמוד לפני המבחן).

אבישי ר

New member
אני מעריץ אותך... באמת

אין לי מושג איך יש לך כל כך הרבה סבלנות ללמוד, ועוד אנחנו באותו גיל (אם אני לא טועה) ואני יודע עד כמה המבחנים עכשיו קלים... אני בחיים לא למדתי באמת למבחן ושיעורי בית בוא נגיד שאני די מחפף, הגיע הזמן לעשות שינוי כי גם עכשיו אני מגיע לכיתה שזאת המטרה שלה וגם כי עוד שנה בגרויות... :\ תודה על הכל אני מעריך את זה

למעלה