NorthernStar

NorthernStar

New member
אני לא יכולה שלא לגחך

צאי מזה, קראי דרור לפרנויות. החיים יפים. ולשאלתך: דתו של אדם אינה קריטריון לקבלת אזרחות במדינה מתוקנת.

NorthernStar

New member
בדרך כלל מדובר בהליך דו שלבי

קודם תושבות - על בסיס קריטריונים כמו השכלה, ניסיון תעסוקתי, ידיעת השפה המדוברת (באוסטרליה הרשימה רחבה יותר, אגב), ו/או משפחה מדרגה ראשונה. את האזרחות מקבלים אחרי מספר שנות מגורים ועבודה במדינה. יוצאי הדופן הם תינוקות שנולדו בה ובמדינות רבות מעניקים אזרחות למי שהוריו היה אזרח, בתנאים מסוימים.

the new L

New member
עצם קיומן של מדינות

מהווה אפליה בין בני האדם (מפלים בין אזרחים ללא אזרחים, כלומר מפלים בין אנשים על סמך מקום הולדתם). גם קרטריון של השכלה וניסיון תעסוקתי הם ללא ספק קרטריונים מפלים. אין ספק שלתושב הולנד הרבה יותר קל לעמוד בקרטריונים הללו מאשר תושבת ערב הסעודית.

NorthernStar

New member
מאיפה אתה מביא את זה?

לכל אחד יש לפחות אזרחות אחת. אה, וכמובן אתה טוען ש"ערבים" ובעיקר "ערביות" אינם משכילים. כמה פרובינציאלי. אני מציעה שתחיה קצת מחוץ לישראל. אולי תיפטר מכמה דעות קדומות.

the new L

New member
אשמח אם תתקני אותי

טענתי טענה מאוד פשוטה, אשמח אם תגידי לי מדוע היא דיעה קדומה לדעתך: סטטיסטית - לאזרח הולנדי יותר קל להשיג השכלה וניסיון תעסוקתי שיהיו רלוונטים להגירה למדינות המערב לעומת תושבת ערב הסעודית. מדוע את מאשימה אותי לשווא בדיעות קדומות? אין כאן שום דיעה קדומה אלא עובדה: עד לפני מספר לא רב של שנים נשים בערב הסעודית לא יכלו ללמוד במערכת ההשכלה הגבוהה. אנסה להסביר אולי שוב את דעתי - אין שום הצדקה מוסרית לקיומן של מדינות. קוסמופוליטיות אם תרצי.

NorthernStar

New member
ועובדה שיש כאן יותר מהגרים מחצי האי

ערב מאשר מהולנד, כן, כולל רופאים. הרבה מאוד אפילו.

the new L

New member
כשל לוגי

אין לי ספק שיש הרבה יותר מהגרים מערב הסעודית מאשר מהולנד. זה כמובן לא אומר שקל יותר לאנשים מערב הסעודית להגר מאשר לאנשים מהולנד. הסיבה לכך מאוד פשוטה: רמת החיים ורמת זכויות האדם בערב הסעודית נמוכים משמעותית מאשר בהולנד, לכן הרבה יותר אנשים מערב הסעודית רוצים לעזוב אותה, לעומת אנשים שגרים בהולנד (ערב הסעודית היא אחת המדינות הגרועות ביותר בעולם בתחום זכויות האדם. לפני כמה שנים, למשל, היא אפילו הודיעה על איסור כניסת יהודים לתחומה!)

NorthernStar

New member
מבחן התוצאה

בפועל, מגיעים לכאן יותר מהגרים מחצי האי ערב מאשר מהולנד (או מערב אירופה), ותתפלא, הם ערבים, אבל לא "מטומטמים" או "חסרי השכלה" כמו שחשבת. אף אחד כאן לא דיבר על מצב זכויות האדם בערב הסעודית. לעומת זאת, אתה הוא זה שהבעת דעות קדומות לגבי יכולתם ומידת מסוגלותם של ה"ערבים" לרכוש השכלה גבוהה ולהצליח. ואני אומרת לך שמוצא אתני או שייכות דתית אינם גורם מנבא להצלחה כלכלית, ובכל מקרה, אינם אמורים להיות קריטריון לבחירת האנשים שמדינה מתוקנת תכניס לתוכה.

the new L

New member
שוב?

בשביל שזה יהיה מסודר, אודה לך אם תתיחסי לנקודות שאכתוב: 1. אשמח אם תראי לי הודעה שבה התייחסתי ליכולתם של ערבים להצליח. אני כלל לא דיברתי על הערבים באשר הם, את, ורק את עשית זאת משום מה, תוך כדי שאת מאשימה אותי בכך. קדימה, הביאי לי ציטוט שלי שבו עשיתי זאת. 2. אני אינני חושב שערבים הם מטומטמים. אני גם לא חושב שנשים אשר מתגוררת בערב הסעודית הן מטומטמות. אני כן יודע שהממשל בערב הסעודית מונע מהן את הזכות להשכלה (אם כי המצב בשנים האחרונות השתפר בתחום), ומכאן אני מסיק שבוודאי קשה להן לעמוד בתנאי הגירה אשר דורשים השכלה גבוהה. האם אינך מסכימה עם טיעון זה? 3. כמו שכבר כתבתי קודם. אני סבור שמוצא אתני אינו קרטריון הוגן למדינה לתת לאנשים להיכנס לתחומה. כך גם שייכות דתית. כך גם השכלה. כך גם ניסיון מקצועי. למעשה, הקרטריון ההוגן היחיד שאני יכול לחשוב עליו שיהיה הוגן הוא היעדר עבר פלילי. כמובן שמדינות העולם לא מסכימות איתי כי יש להן שאיפה לקבל לתוכן רק מהגרים שיועילו לכלכלת המדינה (ואדם לא משכיל וחסר ניסיון, יוכל אולי בעתיד לעזור לכלכלת המדינה אך קודם יהיה עליו לרכוש ניסיון והשכלה, מה שבדרך כלל יעלה למדינה כסף, או לפחות לא יתרום יותר מידי לתמ"ג שלה).

NorthernStar

New member
בבקשה

אין ספק שלתושב הולנד הרבה יותר קל לעמוד בקרטריונים הללו [קרי: השכלה] מאשר תושבת ערב הסעודית. ואני אומרת לך שהרופאה שמטפלת בי היא מהגרת מאחת ממדינות ערב. ושוב, עובדה שיש כאן יותר מהגרים ומהגרות ממדינות ערב מאשר מדינות אירופיות. נסה לחשוב מה המשמעות. ולגבי היעדר עבר פלילי כקריטריון יחיד - לא ריאלי. חייבת להיות מערכת של קריטריונים לקבלת תושבות במדינה מתוקנת.

NorthernStar

New member
ולכן ישראל היא מדינת אפרטהייד חשוכה

ואני אכן פועלת לסיום משטר האפרטהייד הציוני.

מי החשיך ומי תיקן? את?

מהיכן את שואבת את הקריטריונים לגבי מהי מדינה "מתוקנת" ומה לא? ובבקשה, תני דוגמא ל- 50 מדינות שהיו ונשארו "מתוקנות" לאורך כל ההיסטוריה שלהן, גם בזמנים קשים של מאבק קיומי.

the new L

New member
כמו שאמרתי קודם

אני לא מבסס את דברי על דיעות קדומות, אלא על העובדה (אלא אם את מתווכחת עם העובדה הזאת) שעד לפני כמה שנים, נשים בערב הסעודית לא יכלו ללמוד באוניברסיטה. מעובדה זו כמובן נובע שבגלל המשטר הנוראי שיש בערב הסעודית, הרבה נשים בערב הסעודית לא זכו להשכלה אקדמית ראויה. זה שיש יותר מהגרים מערב הסעודית מאשר מהולנד לא מעיד על כך שיותר קל להגר לקנדה מערב הסעודית מאשר מהולנד. בשביל לקבוע קביעה כזאת מה שצריך לדעת הוא האם אחוז המנסים להגר לקנדה אשר מצליחים בפועל להגר (כלומר עומדים בתנאי ההגירה) והאם האחוז הזה גבוה יותר בערב הסעודית או בהולנד. הקרטריון הזה אולי לא ריאלי, אך הוא הקרטריון הלא מפלה היחיד שאני יכול לחשוב עליו.

NorthernStar

New member
העובדה שמספר המהגרים ממדינות ערב

גבוה פי כמה וכמה ממספר המהגרים ממערב אירופה הוא ראיה חותכת לכך שאין בעיה גם ל"ערבים" לעמוד בקריטריונים הנוקשים להגירה לקנדה. יתירה מכך, אתה ודאי לא יודע, אבל השגרירות לא פותחת תיק אם אתה לא עומד בקריטריונים. ולכן, 100% מהתיקים הם אנשים שעומדים בקריטריונים מלכתחילה.

העובדה הזו יכולה ללמד משהו אחר

שהרבה יותר ערבים מבקשים מלכתחילה להגר לקנדה בהשוואה למערב אירופים. בהתחשב בעובדה שהמהגר מורשה להביא את כל משפחתו, ייתכן מאד שב- 90% מהמשפחות הערביות שעומדות בקריטריונים, מי שעמד בהם מלכתחילה הוא הגבר ולא האשה.

NorthernStar

New member
אז איך זה שיש כאן הרבה יותר נשים

מהגרות ממדינות ערב מאשר גברים?

the new L

New member
סיבה אפשרית

לכך שיותר נשים יהגרו מערב הסעודית מאשר גברים היא שמצב זכויות הנשים בערב הסעודית הוא כל כך רע (למשל, לנשים בערב הסעודית אסור להוציא רישיון נהיגה!!!) שהרבה יותר נשים רוצות להגר מאשר גברים.

למעלה