MELK

FalseFlat

New member
נזיילת כרונית

אני מכיר שני הסברים לבעיה ממקור ראשון
1. חיידק מסויים שמייצר ליחה ואפשר לטפל בו - דורש מבחן נשיפה כזה
2. כרדית האבק או אבק באופן כללי, בת זוגי מסיימת לפחות גליל פר יום.

אפשר לטפל בזה , לא תמיד הרופאים יודעים הכל.

Free Smile

New member
אכן תודות, כתום עולה ודירה שגויה

קודם לאורנייה בובן:
high quality, healthy, safe, and produced in a way that is animal-friendly and environmentally sound
אם זה היה כתוב הישראל הייתי מניח שזה שקר גס אבל משהו גורם לי להאמין בהולנדיות הכה ישרה (מדי) מכדי להיות יצירתיים ולשקר.

ולגבי הקרדית אבק - DustMites
זה אכן מה שאמר לי פרופ' ארגנטינאי מתוסכל בחיפה לפני שנים רבות. עשיתי חיסונים והגעתי לרמה של זריקה אחת לחודש. אחרי שנתיים של חיסונים שזה לא באמת המשיך לשפר את הקצת שהצליח להשתפר בחודשיים/3 הראשונים לטיפול זנחתי את זה.
איני כורת עצים גליל ביום אך אם יש לך טיפול (ולא IPEC, אלא אם זה לא יקר מדי, כי הגוף והנפש שלי פיתחו חסינות למסרים תת-מודעיים ופשוט משאירים אותם בתת-מודע) אשמח לשמוע.
במיוחד אם זה טיפול שמאשר את המשכיות הנאתי מפיצות עם גבינה. טקס דתי שהתפתח עם השנים ועם צבי הנינג'ה.

FalseFlat

New member
אולי מצאתי תשובה לבעיה

נראה לי שהחברה שלך צודקת בסופו של דבר , להיות פחות רגשי.
אני גם מהסובלים - רגיש לגלוטן אך לא צליאקי
מה שמשאיר לי פתח אור לתקווה, אני גם לא אוותר על פיצה טובה
ואני מוכן למכור קרובי משפחה בשביל גבינה טובה (רק תקחו !)
בכל מקרה, בת זוגי לא מצאה טיפול לנזלת, רק הרבה פינוקים מצידי
ואני מקווה להתאושש מהרגישות שלי יום אחד,
מצפה ליום שבו נעשה סדנאת ישראלים [לשעבר] בטיפול, הולנד והסביבה,
סדנת רוגע כזאת. 'תם בעניין ?

oranje boven

New member
לא יודעת אם זה החוסר יצירתיות

אולי גם (אחרי הכל, קלוויניזם זה פה),
אבל משרד החקלאות ההולנדי שם יד תמידית על הדופק והפיקוח על חקלאים ו-boeren הוא צמוד ומחמיר.
ההחלטה לשתות או לא לשתות חלב-פרה, היא אישית, אבל אם אתה רוצה חלב נקי וטעים ואין לך בעיה בריאותית או אלטרנטיבית - לך על זה. החלב פה באיכות מעולה,
ביחוד זה החצי מלא (1.5%).

liquidream

New member
שאלה חשובה. מצטרף ומוסיף הערות:

כטבעוני אני סבור שמוצרי חלב הם רעל לאדם, אסון אקולוגי והתעללות איומה בחיות המשק.
אפשר בקלות ללמוד ברשת על תנאי המחיה הנוראיים של חיות המשק במשקים מתועשים.
אוסיף נקודה חשובה שלא העלית: ההפרדה של העגל מאמו וגזילת החלב שלה.
יש לא מעט סרטונים ברשת של געיות האימה של פרות שלוקחים מהן את העגלים שלהן מיד לאחר הלידה וזה קורע לב.
נאמר פה באחת ההודעות ש"צריך לחלוב את הפרה כדי שלא יכביד עליה" - זהו מיתוס של מועצות החלב. פרה מייצרת חלב רק לאחר המלטה ואחרי שהעגל נגמל - היא מפסיקה. הרפתות דואגות שמיד עם הפסקת החלב הפרה תיכנס שוב להריון (נחשו איך...) וחוזר חלילה עד שתנובת החלב שלה יורדת מתחת לכמות ששוה להחזיק אותה מבחינה כלכלית ואז היא נשלחת לשחיטה ולמאכל.
יש טיעונים רבים נגד אכילת מוצרי חלב ושאר מזונות מהחי ואין זה המקום להכנס לדיון בעניין. פורום "צמחונות וטבעונות" של תפוז הוא מקום מצויין לדון בסוגיית החלב כן או לא ויש שם מומחים גדולים ממני שיכולים להסביר כמה זה מזיק.

עם זאת...
זכרון הטעם של גבינה הולנדית טובה עדיין מעורר בי געגועים ותמיד כשאנחנו מטיילים בהולנד ורואים את כל הפרות החופשיות שיש מסביב לכל כך הרבה בתים אנחנו מדמיינים שאולי יש איזשהו חוואי מיוחד, שלא מכניס את הפרות שלו להריון בכוח ונותן לעגל לינוק ולהיגמל באופן טבעי ועל הדרך מוציא ממנה כמה ליטרים ועושה מהם גבינה.
אם יש כזה צדיק הייתי מאמץ אותו בחום ונוסע במיוחד כדי לקנות ממנו מדי פעם.

פרה, כמו אשה

צריכה לשחרר את החלב הנצבר בעטיניה מדי כמה שעות
היא תמשיך לייצר חלב כל זמן שזה נחלב ממנה.
תהליך ״ייבוש״ הוא תהליך הדרגתי והוא נעשה מספר שבועות לפני ההמלטה ולא כדי שהפרה תיכנס להריון.
זה נעשה, בין היתר, כדי שלעגל יהיה קולוסטרום.
למועצת החלב, אגב, אין הרבה עניין בגידול פרות. גם לתנובה...

מערכת הרביה, הלידה וההנקה של פרות זהה כמעט בכל (למעט שתי פטמות נוספות אצל הפרה) לזו של נקבת האדם... (כולל מחזור, ביוץ, אורך הריון וכו׳)

אני מבינה מדבריך שההשכלה שלך בגידול פרות נובעת מפרופגנדות של צמחונים. מתי פעם אחרונה ביקרת ברפת ישראלית? מתי בדקת את הססמאות שאתה מפזר בגנות?

liquidream

New member
וכמו אישה

החלב שלה מיועד לצאצא שלה.
אמהות מניקות ומקסימום שואבות מעצמן ושומרות לילד. כשהוא נגמל החלב נפסק ואף אחד לא מעלה בדעתו לחלוב אותה כדי "להקל על הלחץ שלה".
ההיפך הוא הנכון לגבי פרות: הן מושבחות גנטית ליצירת מינים הנותנים חלב מעל ומעבר ליכולת שלהן לשאת.
קצת מצחיק אותי שאת משתמשת בביטוי: "פרופוגנדה של צמחונים" להגדרת נסיון חשיפת האמת על ידי כמה ארגונים ללא אינטרס וללא כוונת רווח ולעומת זאת את בסדר עם המיליארדים ששופכות מועצות החלב בכל העולם בנסיון לדחוף את השקרים (חלב טוב לסידן, פרות "נותנות" חלב, הסתרת הסבל והנזק האקולוגי שהתעשייה הזו גורמת).

רפתות בישראל? בבקשה (כל התמונות צולמו ברפתות בארץ חוץ מאחת).

(גדלתי גם בקיבוץ והיתה בו רפת כך שאני די יודע מה קורה שם).

Dobida

New member
אשמח אם תציעי לי חלופה מוסרית יותר לעניין

הבחור הציג בעיה וגם הציע פתרון.

liquidream

New member
לא.

ואם כן, יש חברות שמתחייבות לסחר הוגן (אני מניח שעל זה מדובר. לא קורא הולנדית לצערי).

חוץ מזה, זה שיש עוולות נוספים בעולם לא מפחית מעוצמת העוול שנגרם לחיות המשק.
אני מוחה נגד הרמיזה שחמלה כלפי חיות באה על חשבון אנשים ומציע טיעון לפיו ריבוי העוולות בעולם מקהה בעיניך את החשיבות של סבל בעלי חיים.

אונגי2

New member
צודק... אם יש כ"כ הרבה עוולות מוסריות בעולם

למה בכלל לטרוח לנסות למגר אותן? אז בואו נעצום עיניים וניקח חלק בכולן!!! כל עוד זה קורה רחוק מאיתנו אין לנו סיבה לחשוב על זה בכלל...

FalseFlat

New member
מאד קיצוני ולא לעניין

אתה לא יכול לקחת אחוז מאד קטן ולהשליך אותו על כל השאר
לפי ההגיון שלך 3% פושעים אז צריך להמית את המין האנושי גם, לא ?

מי אמר לך בכלל שבטבע לא היו טורפים את הפרות האלה שועלים במשך 3 שעות שהן עדיין בחיים ורפתנים מגינים עליהם בכלל ?

וחלב צודקת, כזה איכפת לך, בוא תתחיל עם הילדודס והקפה... לא לעניין.

liquidream

New member
לא הבנתי את הטיעון

איפה דובר על 3 אחוז?
מי אמר פושעים?
להמית את המין האנושי???

על מה מדובר?
אני אבחר ברשותך להתחיל בחיות ולהמשיך בילדודס. אם לא איכפת לך. אין כל סתירה וכל אחד עוסק במה שקרוב לליבו.

אם אני הייתי פרה במשק, הייתי לוקח את הסיכון עם השועלים. עדיף שלוש שעות חופשיות ומוות מהיר משנים של התעללות במכלאה ובסופה מוות אכזרי לא פחות.

איפה טענתי שחלב פרה טוב לאדם?

צטט מהפוסטים שלי וארכין ראש בהכנעה....

העגל מופרד מאמו ומהעדר מיד עם הלידה כדי להבטיח שהוא מקבל בדיוק את כמות הקולוסטרום שהוא צריך. קולוסטרום ראשוני מיד ושלושה ימים אחר כך.

בין לחיות בקבוץ בו יש רפת ובין לעבוד ברפת כולל לימודים עיוניים רלוונטיים, וניהול יונקיה ושתי חליבות ביום (מתוך שלוש), איסוף פרות מבייצות וליווי ביקור מזריע יש הבדל.

כמו שאמרתי - מועצת החלב לא מתעסקת בגידול פרות אלא בשיווק חלב. יש הבדל מהותי בין שני הדברים.

liquidream

New member
לא טענת אבל כן ציטטת נתון מאד שנוי במחלוקת

לגבי הנזקים לכאורה באכילה מרובה של סויה.
יש דעות לכאן ולכאן ולא מן הנמנע (בלשון עדינה) שאת המחקרים בגנות הסויה יזמו ומימנו איגודי החלב.
יש מחקרים רבים לא פחות בגנות מוצרי החלב מהם את מתעלמת.

אין ספק כי את בקיאה בהלכות גידול פרות לצורך חלב והרפת שלכם עשויה להתגלות כגן עדן לפרות ולעגלים.
עדיין, מעורבותך המשפחתית ועמדתך החד צדדית לא משדרות אוביקטיביות מלאה בנושא.
שאלת הבסיס היא מדוע בני אדם חושבים שזכותם להחזיק בעלי חיים כעבדים, להתייחס אליהם כרכוש ולמכור את חלבם ובשרם למטרות רווח.

היחס לשחורים היה דומה עד לא מזמן והיום מובן מאליו שזהו אבסורד.
לא ירחק היום וגם אבסורד זה יתבסס בתודעה הציבורית ודעותי לא ייחשבו כמתריסות או קיצוניות אלא כשכל ישר.

למעלה