אין ספק
האמת היא שהגעתי לפורום הזה דרך הפורום שלכם (צמחונות וטבעונות), אליו אני נכנס כבר כמה חודשים כקורא סמוי לצורך מחקר בנושא כתות.
אולי תתפלאי לשמוע עד כמה לכת שלך יש מן המשותף עם כת הסיינטולוגיה:
1. ההצמדות לכל מחר מדעי שמאשש את הטענות שלכם - ולא משנה כמה הוא מגוחך (החוקר, המוסד, הגופים הממנים וכו'). כל חריגה ממה שנתפס בעולם המודרני כמחקר רציני נתפש בעינכם כ"מהפכני" או "אמיץ".
2. כל מחקר מדע שמעז לסתור, ולו במעט, את הטענות שלכם, מיד מושלך לתוך קופסת ה"מחקרים שממומנים על ידי גופים כלכלים וכל מטרתם היא לגרום לנו להיות חולים/עבדים/טפשים". ולא משנה שאלו מחקרים שנעשו במוסדות המחקר הגדולים בעולם ולעיתים עברו ביקורת עמיתם ובדיקות שנמשכות שנים. בשבילכם זו הכל תיאוריית קונספירציה אחת גדולה.
3. הרגשת עליונות מוסרית - חברי הכת שלכם הם כמובן "רואים את האור" בכל הקשור למוסר. כל שאר האנשים הם או טפשים או עוורים שצריכים הדרכה במקרה הטוב, או דחיקה במקרה הרע. מי שלא מסכים אתכם מיד מתוייג כבעל סולם ערכים נמוך יותר משל שאר חברי הכת (אבל שוב, עם קצת הדרכה גם הוא יוכל לראות את האור).
4. המטרה מקדשת את האמצעים - גם כאשר חברי הכת מבינים שאמצעים לא נכונים או לא כשרים, תמיד עומד מולם הידוק המוסרי שמכשיר את הדברים האלה בשם מטרה מוסרית נעלה.
5. גורו - גם לכם יש את ההאברד שלכם. קוראים לו גארי יורופסקי. פושע מורשע שמצדיק את מעשיו (איך לא) על ידי טיעונים מוסריים, ותוך כדי מניפולציות שסומכות על הבורות של המאימינים יוצא ל"משימת קודש" על מנת להפיץ את תורתו.
אבל אל דאגה - כמעט כל דת ממוסדת החלה את דרכה ככת. אולי גם גארי יתחיל למכור שוברים לגן עדן שלו.
ולתגובה לטענות שהעלת - אין לי כל רצון לעשות זאת משלוש סיבות עיקריות:
א. אני אורח בפורום הזה, אין לי רצון להטריד את יושבי הפורום הוותיקים בנושאים שייתכן ואינם מעניינים אותם כלל.
ב. ככלל, אני לא מתווכח עם חברי כתות. זה כלל ברזל במחקר שלי. אני לא מנסה לשנות אותם ואני לא רוצה. ביקור בפורום שלכם מעניין כמעט כמו צפייה בסדרת טבע של הבי בי סי. אני לא רוצה להרוס את זה. אני גם לא רואה טעם בכך.
ג. אין לי זכות מוסרית להתחיל לשכנע אנשים בנוגע למוסר ואתיקה. את הטיעונים האלה אני שומר ליקירי ליבי - ילדי ומכרי הקרובים. להם אני מסביר את הטפשות והסכנה של כתות, אם זה כת הטבעונים (ושלא תביני לא נכון - אין לי בעיה שהם יהיו טבעוניים, כל עוד זה לא במסגרת הכיתתית הזו) או הכנסייה הקרובה למקום מגורי.
עלי והצליחי.
נ.ב - אני חייב לציין שהיכולת שלכם לשנות מתכונים על מנת שיתאימו לאורח חייכם מעוררת התפעלות. באמת. כמו השימוש בקופים אבל החרדים לצורך התקשרות למוקדי חירום בשבת.