MELK

Free Smile

New member
רק לשם האירוניה ובשם ניסיוני עם שחורי אפריקה

הם כנראה יהיו האחרונים בפיתוח האמנה האנושית שתיתן לחיות/פרות את הזכויות הנאורות המדוברות

ולגבי ייבוש חלב אצל אשה

תשאל נשים בסביבתך שילדו תינוקות, מה הן עשו כדי להפסיק את ייצור החלב תוך המנעות מקדחת חלב או ״קוטג׳״ בשד. זה תהליך לא מיידי ולא בהכרח קל.

ayala26

New member
אשה מניקה לא צריכה לייבש חלב

רק כשלא מתכוונים להניק נוצר גודש ו"קוטג'" ואז צריך לשאוב מדי פעם כדי לשחרר את הגודש. זה קרה לי כשהפסקתי להניק את בכורי בגיל חודשיים.

ובוודאי שמפרידים גם בהולנד את העגל מהפרה ברגע שהוא נולד. אסור לו לינוק חלב שמיועד לבני אדם..
http://www.spitsnieuws.nl/archives/binnenland/2012/01/stier-doodt-gelderse-boeren

ayala26

New member
הסבר כי נראה לי שתהיה אי הבנה

אשה שמניקה זמן ארוך (נראה לי שנה ומעלה) לא תצטרך לייבש את החלב. הוא יפסיק מעצמו כי הנקת פעוטות היא כבר תהליך מודרג של גמילה מהנקה לעומת הנקה של תינוק שיונק כל שלוש שעות. אחרי שנה של הנקה אין גודש ואין קוטג'

liquidream

New member
איך מסתדרות בטבע

לביאות, דולפינות, כלבות, חתולות ושאר מניקות ללא העזרה של החלבנים ש"משחררים אותן מעול החלב"?

eietmo

New member
תעשית החלב מכניסה פרות להריון כל שנה

וכל שנה לוקחות מהן את העגלים כדי שיוכלו "לתת" את החלב לני אדם.

אם אנחנו מתחילים להאניש דברים כאלה, תחשבי איך היית מרגישה אם כל שנה היו מכניסים אותך להריון (בלי לשאול אותך, כמובן) ולוקחים לך את החלב והתינוק...

אה - ולגבי הפרות בהולנד

בחורף הן בפנים. במקום סגור ובנוי.
זה רק באביב ובקיץ שנותנים להן לרעות באחו...

jawakawaka

New member
זהירות !! כנסו לכוננות ספיגה!

הבחור קרא לעזרה ותמיכה בפורום של הכת וביקש מהשאר לבוא ו"לעזור" לו.

תיכף יגיעו לכאן שאר חברי הכת (או לפחות האמונים על המיסיונריות) וירעיפו עליכם שלל טיעונים פסוודו מדעיים, טיעונים מוסריים בגרוש (עלאק הומניים), ומבחר של הפחדות בסטייל של אמנון יצחק. ובל נשכח את כל תיאוריות הקונספירציה הכוללים חקלאים רשעים, אוליגרכים, פוליטיקאים, ועב"מים. כמו הפרוטוקולים של זקני ציון, רק עם סטייק במקום כיפה.
כל זאת בשם ההרמוניה הקוסמית.

בחיי, צריך לערוך מפגש פסגה בינם לבין חברי כת הסיינטולוגיה. יש להם המון מן המשותף, ואני בטוח שהם יפרו זה את זה.

חנהר

New member
מצחיק אותי כשמישהו אומר זהירות

כ"כ הרבה אנשים אומרים זהירות כשאין ממה להיזהר, השאננות הולכת וגדלה איתה גם הפאראנויה.

אבא שלי לדוגמא שלח לי לאחרונה מייל אודות דוגמיות בושם שנשלחו לאנשים בדואר ואותם אנשים הריחו את הבושם ומתו, המייל מתאר את המעשה כטרוריסטי.
בסיום המכתב חתומה רופאה מביה"ח שניידר.
עשיתי קצת חיפוש באינטרנט ומצאתי שכל הטראראם הוא בדייה והד"ר מכחישה כל קשר למכתב.

לגבי הכת? איפה אתם? הלווו?

האלזה

New member
אנחנו לא כת ואין לנו שום דבר עם סיינטולוגיה

הטענות שהעלתי היו עניניות ורציונליות, לא היו הפחדות או קונסיפרציות.
בסה"כ אנשים שאכפת להם מבעלי חיים, זה כל כך נורא?
על מה הגינוי, הציניות והבוז?
אשמח אם תגיב לטענות שהעלתי באופן ענייני, אם יש לך באמת מה לומר.

jawakawaka

New member
אין ספק

האמת היא שהגעתי לפורום הזה דרך הפורום שלכם (צמחונות וטבעונות), אליו אני נכנס כבר כמה חודשים כקורא סמוי לצורך מחקר בנושא כתות.
אולי תתפלאי לשמוע עד כמה לכת שלך יש מן המשותף עם כת הסיינטולוגיה:
1. ההצמדות לכל מחר מדעי שמאשש את הטענות שלכם - ולא משנה כמה הוא מגוחך (החוקר, המוסד, הגופים הממנים וכו'). כל חריגה ממה שנתפס בעולם המודרני כמחקר רציני נתפש בעינכם כ"מהפכני" או "אמיץ".
2. כל מחקר מדע שמעז לסתור, ולו במעט, את הטענות שלכם, מיד מושלך לתוך קופסת ה"מחקרים שממומנים על ידי גופים כלכלים וכל מטרתם היא לגרום לנו להיות חולים/עבדים/טפשים". ולא משנה שאלו מחקרים שנעשו במוסדות המחקר הגדולים בעולם ולעיתים עברו ביקורת עמיתם ובדיקות שנמשכות שנים. בשבילכם זו הכל תיאוריית קונספירציה אחת גדולה.
3. הרגשת עליונות מוסרית - חברי הכת שלכם הם כמובן "רואים את האור" בכל הקשור למוסר. כל שאר האנשים הם או טפשים או עוורים שצריכים הדרכה במקרה הטוב, או דחיקה במקרה הרע. מי שלא מסכים אתכם מיד מתוייג כבעל סולם ערכים נמוך יותר משל שאר חברי הכת (אבל שוב, עם קצת הדרכה גם הוא יוכל לראות את האור).
4. המטרה מקדשת את האמצעים - גם כאשר חברי הכת מבינים שאמצעים לא נכונים או לא כשרים, תמיד עומד מולם הידוק המוסרי שמכשיר את הדברים האלה בשם מטרה מוסרית נעלה.
5. גורו - גם לכם יש את ההאברד שלכם. קוראים לו גארי יורופסקי. פושע מורשע שמצדיק את מעשיו (איך לא) על ידי טיעונים מוסריים, ותוך כדי מניפולציות שסומכות על הבורות של המאימינים יוצא ל"משימת קודש" על מנת להפיץ את תורתו.

אבל אל דאגה - כמעט כל דת ממוסדת החלה את דרכה ככת. אולי גם גארי יתחיל למכור שוברים לגן עדן שלו.

ולתגובה לטענות שהעלת - אין לי כל רצון לעשות זאת משלוש סיבות עיקריות:

א. אני אורח בפורום הזה, אין לי רצון להטריד את יושבי הפורום הוותיקים בנושאים שייתכן ואינם מעניינים אותם כלל.
ב. ככלל, אני לא מתווכח עם חברי כתות. זה כלל ברזל במחקר שלי. אני לא מנסה לשנות אותם ואני לא רוצה. ביקור בפורום שלכם מעניין כמעט כמו צפייה בסדרת טבע של הבי בי סי. אני לא רוצה להרוס את זה. אני גם לא רואה טעם בכך.
ג. אין לי זכות מוסרית להתחיל לשכנע אנשים בנוגע למוסר ואתיקה. את הטיעונים האלה אני שומר ליקירי ליבי - ילדי ומכרי הקרובים. להם אני מסביר את הטפשות והסכנה של כתות, אם זה כת הטבעונים (ושלא תביני לא נכון - אין לי בעיה שהם יהיו טבעוניים, כל עוד זה לא במסגרת הכיתתית הזו) או הכנסייה הקרובה למקום מגורי.

עלי והצליחי.

נ.ב - אני חייב לציין שהיכולת שלכם לשנות מתכונים על מנת שיתאימו לאורח חייכם מעוררת התפעלות. באמת. כמו השימוש בקופים אבל החרדים לצורך התקשרות למוקדי חירום בשבת.

Free Smile

New member
wow...

Your research reminds me of soooooo many useless masses of informations set up for the sole purpose of pleasing someone in the academy so one could keep his job or promote himself there

not all ideologies to fix *THIS* world are a prime factor of a cult.
some people just believe in good.

next thing u know, people will call the CHASIDEY UMOT OLAM cult members

jawakawaka

New member
אני לא בטוח שההשוואה לחסידי אומות העולם נכונה

1. לאותם בודדים לא היה גורו או איזו דמות מנהיגותית שהדריכה אותם, קבעה את הכללים, ודרשה מידה כזו או אחרת של ציות כדי להחשב לאדם "טוב" או "מאמין".

2. החסידים לא היו שייכים לקבוצה אקסקלוסיבית שבתוכה ניתן להחליף דעות ורעיונות, ולקבל חיזוק מוסרי ותמיכה נפשית ברוח רעיונות הקבוצה.

3. לא היו כללים ברורים של עשה ואל תעשה. במילים אחרות, לא היה "מדריך משתמש".

4. מן הסתם, אותם אנשים לא עסקו בהטפת מוסר ובהסברה לאנשים שאינם חסידי אומות העולם בדבר העליונות המוסרית של מעשיהם ואף להיפך - בהרבה מקרים אותם פרטים ניסו להסתיר כליל את מעשיהם מיקיריהם על מנת שלא לסכנם.

5. ברוב המקרים חסידי אוות עולם לא פעלו לשם "תיקון עולם" (כפי שציינת בקשר לחברי הכת), אלא פעלו בתוך מעגל מצומצם בהרבה מבלי לחשוב מחשבות פלוסופוית על משמעות מעשיהם לגאולה כללית.

וחוץ מזה - אתה מכיר אנשים שלא "מאמינים בטוב" לשיטתם? אני לא. ההבדלים מתחילים כשנכנסים להגדרות של "טוב" ו"מוסר".

Free Smile

New member
Interesting response

from 1+2 I correct my previous understanding - the "cult" is not anyone who believes in vegan lifestyle but specifically the group that you observe their forum, their lair. is that correct?

I know many people who believe in that kind of good-doing or world-would-be-better-once but i do not associate them with a guru, at least not with a specific one but perhaps inspired by more than one main guy.

and regarding the last remark - yeah, some people dont mind good doing, so questions of morals are dismissed. for example the person could say humans were MEANT / designed to eat meat. if you claim otherwise and try to give some so called scientific reasoning , the person might dismiss the whole discussion for the sake of "I do not really care, i will still eat meat since i like it". not a question of doing good, any good other than feeling good on a personal secluded level

jawakawaka

New member
אכן כן

לא כל טבעוני הוא חבר בכת. לא לזה התכוונתי.
כמו בכל כת (ואפשר לומר, על כל מחנה חברתי-רעיוני) יש מעגלים שבמרכזם רעיון. מן הרעיון הזה מתפצלים "מנהיגי העל, לאחר מכן המורים, לאחר מכן המדריכים וכו כו', עד שמגיעים לתומכים הפאסיביים.
העניין פה הוא לשים את הגבול - מי נחשב ל"חבר כת", ומי סתם תומך פאסיבי, והשאלה היא אם זה בכלל אפשרי.
בפורום המדובר ניתן לראות בצורה יפה את המעגלים האלה. בהחלט ניתן לראות שם מאפיינים ברורים של כת.

אם מבאים את המצב לאבסורדיום, ניתן לומר שכל אדם הנמצא בקבוצה כלשהי הוא חבר בכת ברמה כזו או אחרת (מאמין בהומניזם, מאמין בטבעונות, מאמין ברעיון דמוקרטי, מאמין בקים ג'ונג איל, וכו'). הגישה זו לא נכונה מבחינה מחקרית ומעשית.

ובקשר לטוב ולמוסר - סלח לי, אבל אצטרך לענות בפעם אחרת. אני גמור מעייפות.

ayala26

New member
אם אתה מחפש תעשייה הוגנת לפרות

אז אין.
אין דרך "לייצר" חלב פרה לצריכת אדם בלי לחלוב את הפרה.
בשביל שלפרה יהיה חלב היא צריכה להרות, צריכים להפריד את העגל ממנה כי החלב לא מיועד לו וצריכים לחלוב אותה באופן קבוע.
גם אם הן מלככות באחו הפתוח רוב היום עדיין אלו הדברים שצריכים לקרות כדי שיהיה לה חלב. ההחלטה שלך. אני מסתדרת עם סויה ויש גם חלב אורז שהוא גם טעים. חלב שיבולת שועל פחות אהבתי.

http://www.spitsnieuws.nl/archives/binnenland/2012/01/stier-doodt-gelderse-boeren

אחח... אני רואה שפיספסתי לא מעט :)

איזה שרשור מעניין, אהבתי אהבתי אהבתי...

טוב, אם נלך על משהו קצר ולעניין, אז שני הסנט שלי יסתכמו ב"רוצים להיות קצת יותר חכמים במעגל האנרגטי הגדול בו אנו חיים, תורידו קצת את צריכת החלב שלכם וזהו זה, לעבור לסויה זה אחלה (הכי מומלץ זה להכין בבית, אבל למי שאין לו כוח או רצון, אז שיקנה משהו - מילארדי אסייתים לא טועים לאורך 2000 שנים האחרונות) ויש גם מוצרי סויה ללא הנדסה גנטית, אבל גם איתם לא צריך להגזים בשימוש".

קראתי לפני כמה שנים את ספרו של ד"ר אריה אבני "שוטי החלב", ניסיתי את התרגיל שהוא מציע בספר ומשהו טוב קרה לי כשחתכתי את צריכת החלב לאפס, אולם מה לעשות - אני מטורף על גלידות וכל הניסויים שלי עם סויה בתחום הזה, לא עלו בטוב (ובבקשה אל תגידו סורבה, IM NOT HAVING SORBET !!!), אז מדי פעם אני עדיין מנסה איזו גלידה טובה, איזה יוגורט נחמד. אבל מחלב בפני עצמו, די נפטרתי (אפילו עם ה-stompot אני משתמש רק בחמאה ולא בחלב).

יאללה, חוזר להנקת לילה.

עמיתוס

למעלה