MELK

Free Smile

New member
MELK

מאחר ויש פה אנשים חכמים ויודעי דבר ודבריים, שאלה לגבי חלב
בישראל הושפעתי קשות מחברים ופרסומים והחלטתי שלא אקנה יותר חלב פרה מתועש. גם חלב אורגני לא קניתי אך זה מטעמי קמיצת כספי. חלב סויה הפך להרגל טעים לחיכי אך השאלה היא האם הוא הכרחי
האם ארץ הפרות מתייחסת בהגינות יתרה לפרות קדושות או שהן דחופות הורמונים ודחוסות ומתועשות לא פחות?
האם עליי להמשיך עם תחליב הסויה?
אשריכם, חקלאים יקרים, BOER ועם הארץ

FalseFlat

New member
חלב

מתוך הכרותי עם כמה מחלבות, הפרות נראות דיי מאושרות ! לא יודע מה סיפרו לך. חלב סויה טומן בתוכו בעיות משלו, משהו על ייצור של הורמון מסוג מסויים כבר לא זוכר... אם זה כזה מפריע לך, לך למחלבות ותראה אם המוסר שלך מאפשר לך לשתות את החלב שלהן.

Free Smile

New member
השימוש בדלק כדי להגיע למחלבה הוא לא מוס.. סתם

אתה מדבר על ארצנו ישראל או ארצנו הולנד?

ואגב
לדעתי האישית פרה יכולה להיראות אדישה ומשועממת במקרה הטוב. להגיד שהן נראות מאושרות, זה אולי אם הן לועסות גראס מטעם גנג'ה משובח

FalseFlat

New member
אני מדבר על הקיבוצים בארץ (ישראל)

הפרות חיות יחסית בצפיפות נמוכה, אנשים מתעוררים ב4 בבוקר כדי לדאוג להן, שונה לגמרי בתכלית ממה שאתה רואה בסרטים של הקבוצות האנטי בשרניות, בוא נגיד - יש מצב שהייתי מתחלף איתן. (במקרה של בשר - לא חלב- למרות זאת יכול להיות שזה אחרת לגמרי)
אם זה היה מטריד אותי ככה הייתי הולך לראות באיזו מחלבה או רפת שוכנות הפרות שמספקות לי חלב.

אנשים מתעוררים ב 02:00 כדי לדאוג להן

והחלב מאוד איכותי בישראל.
(אני רפתנית לשעבר, בת לרפתנית לשעבר...)

לגבי סויה -
1. סויה, על מוצריה, בשימוש רב, לא מומלצת בכלל לגברים. לפחות לא לכאלה שעדיין מתפתחים מינית או כאלה שחפצים בפוריות תקינה.

2. מוצרים נוזליים או מוצקים לבנים המיוצרים מסויה אינם ״חלב״. אולי רק סמנטיקה בעיני מי שרוצה, אבל לפחות באיחוד האירופי, חל איסור לקרוא למוצרים אלה ״חלב״, ״יוגורט״, ״גבינה״ וכיו״ב.

3. חלב אורגני זה קשקוש בתחת, בעיני לפחות. ולו רק בגלל תהליכי ייצור שחלב חייב בהם, כגון פיסטור. בלי פיסטור, חלב יכול להיות מאוד מאוד מאוד (אין סוף למאודים) מסוכן. אם תרצה - אתה מוזמן לערוך חיפוש גוגל על הערך ״ברוצלוזיס״.

4. לגבי בשר אורגני - אמנם לא שאלת, אבל מסתובב בהולנד הסטיקר הזה:
Dier vriendelijk vlees bestaat niet
אני חושבת שהוא אומר הכל...

אם אתה מעוניין להבטיח שאינך צורך חלב שפרותיו עברו התעללות - צא וחפש לך חקלאי בעל משק קטן, שפרותיו חופשיות, ושמפסטר את החלב - ורכוש ממנו חלב.

ממש לא

השם הוא מפרסומת לקפה פילטר של קאניס אן חוניק שמשפט המפתח שלו היה
Capuccino is gewoon opgeklopte melk

תריץ גוגל על זה - פרסומת חמודה לאללה!

Free Smile

New member
well I am enlightened

אגב מצאתי כמה חוואים כאלה שהכל ירוק והפרה משובחת אבל לקפוץ כל פעם לאתיופיה או לסרנגטי נראה לי רחוק מדי

האלזה

New member
מי אמר שחולב סויה לא מומלץ לגברים?

1. אם זה באמת פוגע בפוריות, איך זה שיש כל כך הרבה סינים?
2. העברית היא שפה חיה ומשתנה. משקה נוזלי לבן מכונה חלב משהו: חלב סויה, חלב אורז, חלב קוקוס.
הנה קישור לתמונות המתעדות מה שקורה במשקי החלב, צולם על ידיד שלי, סטודנט לוטרינריה.
הנה דברים שבוודאי לא תראו כשאתם מבקרים ברפת:
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150117494874539.297257.819929538&type=3

חנהר

New member
היי

אכן, חלב פרה מסופרמרקט מכיל רכיבים כגון, אנטיביוטיקה, הורמון גדילה וכו' ראה קישור אבל מצד שני גם סויה מכילה רכיב כגון GMO. כך שאולי תרצה לגור באזור חוואים ולרכוש כל שבוע חלב טרי.

אנחנו לא התעניינו לגבי חלב מחוואים מקומיים למרות שיש לנו מחלבה קרובה שאגב גם מכינה גבינות, אתה נותן לי השראה לרצות ללכת לשם ולקנות כמה מוצרים, הם יקרים גם כן.

בכל אופן אני מרגישה בריאה, אינני שותה כמויות עתירות של חלב, בקפה בבוקר ולפעמים מכינה לעצמי כוס שוקו, או קונה שוקומל בקרטון. לגבי שאר מוצרי חלב מפרה אני שותה אקטימל, אוכלת מעדני חלב וגבינות למיניהן.

האם אתה רגיש ללקטוז?

Free Smile

New member
כפי שאמרה לי פעם חברה בעבר

"אתה לא רגיש, אתה ריגשי".
אז אני קצת רגשני לגבי טיב חיי החיות לעתים כשאני נזכר בהן וכשאני בעולם המערבי. זה חלק ממכלול שאלות שמדיר את מנוחתי מגיל ההתבגרות שמרד במוסכמות הבית הצמחוני שבו גדלתי.
לא ידוע לי על רגישות מיוחדת שיש לי ללקטוז. יש הגורסים שהכלל רגיש לזה וכו' וכו' ודיונים ואי הסכמות על חלב פרה לבני אדם. אישית יש לי נזלת כרונית שמטרידה אותי כ-9 שנים ולא ברור לי מה גורם ומעורר אותה.

תראה -

יונק בוגר לא זקוק לחלב. לא של אמא שלו ולא של כל חיה אחרת (גם חתולים לא ממש צריכים את החלב - זה אפילו לא ממש טוב להם...)

חלב פרה הוא חלב אם לעגלים
חלב נאקות הוא חלב אם למה-שמם, הגמלים הקטנים
חלב עיזים - חלב אם לגדיים
וכו' וכו'

אף אחד מהם לא משרת את תזונת האדם. הם אולי טעימים, הם אולי נעימים מרקמית - אבל האדם לא מפיק מהם שום תועלת (ואף אחד מהם לא מרפא סרטן, למרות שיש מי שטוען שכן...)

וכמו שאמרתי - גם חלב האם של הטופו לא ממש בריא לזכרי אדם...

לא יודעת איך גדלות פרות בהולנד, אבל בישראל אין רפתות סגורות. אין תאי כליאה והפרות צועדות בדיוק (אם לא יותר) את מספר הצעדים שהן מעוניינות לצעוד ביום, בשטח מרווח. (למס' הצעדים היומי של פרה יש חשיבות מאוד גבוהה בגידול פרות... שים לב שברפתות יש לפרות צמיד על אחת הרגליים האחוריות - זה מד צעדים...).
פרה נחלבת 3 פעמים ביום כי אחרת היא תחלה.
בכל השנים שעבדתי ברפת לא נתקלתי במתן הורמונים לפרות. הן כן מקבלות חיסונים ואנטיביוטיקה כשצריך (כמונו ממש) - ושוב -אבוי לנו אם לא היו מקבלות חיסונים...

כל אחד יכול לאכול מה שהוא רוצה - אבל בשורה התחתונה, בשר שגדל בפיקוח וטרינרי הוא בסה"כ יותר מומלץ לאכילה מזה שלא. אולי לא מבחינת הטעם - אבל בהחלט מבחינת הימנעות מהסכנה הבריאותית...

ויותר מדי מכל דבר שהוא זה לא טוב...

האלזה

New member
חלב אם (גם של פרה) מכיל הורמונים באופן טבעי

אפילו אם הפרות אינן מקבלות תוספי הורמונים, חלב הוא מזון הנועד לשמש לגדילה של הצאצא בקצב מאוד מהיר, ולכן הוא מכיל הורמונים באופן טבעי.

חנהר

New member
אבק

האמת גם לי אבל בהולנד יש לי פחות נזלת
Tihi
.
ידוע שחלב מעורר ליחה אבל גם נוזלים באפן כללי.
והאמת שלא כל כך אכפת לי מה אומרים זה טעים לי ואני לא שותה חלב בכמויות.
כמו סטייק אנטריקוט, תמיד אזמין בסטקייה אנטריקוט אבל מצד שני אני לא אוכלת סטייק כל יום.
כמו שחכמינו ז״ל אמרו הכל במידה. ומי אמר בכלל שבריאות ניתן להשיג רק מתזונה וספורט? מה עם בריאות הנפש? מאן אני עובדת 40 שעות בשבוע, שעתיים נסיעה כל יום הלוך וחזור, בנוסף לכך מתייצבת פעמיים בשבוע לקורס הולנדית שלוש שעות, חדר כושר פעמיים בשבוע, יום ראשון שיעורי בית וריצה חצי שעה, אוכלת טוב אבל אין לי הרבה רגעים של אושר
.
מחכה לחודש יולי שתיגמ כבר שנת הלימודים ושאוכל לגשת לבחינה ואצליח בה
.

מתנצלת שהפלתי זאת דווקא בתגובה אלייך הייתי חייבת להוציא את זה איפשהו.

Free Smile

New member
העיקר שניסית לעודד

אני כל היום לא עושה שום דבר מוגדר
מחכה שהרישום שלי יתחיל להיות בתוקף ומקווה שהבירוקרטיה העלובה הזאת תגיד לי "יאללה מחר אתה מתחיל קורס הולנדית על חשבון הבית" במקום "אה אנחנו לא יודעים אתה צריך לבדוק שם" ((נרשמתי בDIEMEN אבל רק באמסטרדם יתכן ונותנים בחינם את הקורס למי שכבר יש לו דרכון הולנדי)). אני מחכה ליום שבו תהיה לי עבודה, לימודי הולנדית, חדר כושר ויישוב דעת - ועכשיו את אומרת לי שאין אושר גם בזה? וגם אין שמש ?! בשביל זה עברנו לפה?
האמנם טוב למות בעד הפחתת אלרגיה?

אבל בהצלחה

חנהר

New member
לך יש דבר אחד לדאוג פחות

דרכון.

מה אני אומר לך, זה גם עניין של אופי, אני דואגת כל הזמן להעסיק את עצמי וחושבת לפעמים או אולי לעיתים קרובות יותר מידי, אפילו יותר ממה שצריך וזה עושה לי כאב ראש.
לא מחייב שתהייה כמוני. בימים אלה ממש אני מעבירה את עצמי סדנאת רוגע, לחשוב כמה שפחות, זה עוזר אבל צריך להתרגל לקו המחשבה הזה. הכי קשה זה כשאתה עובר שינויים תמידיים, לי לפחות, אני אדם שאוהב שינויים אבל בתוך מסגרת, ולא כל הזמן, אוף, לא נורא אני בטוחה שבקרוב הלחץ יעבור.

למעלה