Linda Martin

DH1212

New member
לא הייתי חבר פה בפורום באותה תקופה

אבל באמת אנשים צפו במאש אפ שלה ולא השתכנעו שהיא הנצגיה שלנו לאירוויזיון? אני השכנעתי אחרי האודישן הראשון שלה עם rude boy. מה יש פה לאנשים?

עריכה: והאם אנשים לא הבינו שאין ל"זמר החתיך ששר פופ" מה לחפש באירוויזיון שבערך 10 מדינות עושות בדיוק אותו דבר? עם כמה שאני מעריך את אימרי, והוא באמת זמר טוב עם פוטנציאל, לקחת אותו as is, להדביק לו שיר פופי מסיבתי גנרי ולתת לו לרקוד על הבמה זה פשוט להגיד "בא לי לסיים באמצע הטבלה". אז מה, נשחזר את אותו שטיק עם מרגי\חן?

VIK האחד

New member
זה טבעי שאנשים יתחברו יותר למשהו שהם כבר מכירים

ה-Whole package של נטע זה לא מיינסטרים.
ואני לא מסכים לגבי מרגי. הוא זמר ופרפורמר מעולה, הרבה יותר מאימרי/חן (לדעתי). עם השיר הנכון, היה יכול להצליח בתחרות.
נטע הצליחה כי היה לה את השיר הנכון בזמן הנכון. אם הייתה נשלחת עם שיר רע, לא היינו מנצחים. מה היית אומר אם היא הייתה מסיימת במקום ה-15?

DH1212

New member
הייתי אומר

שאני גאה שהיא מייצגת אותי באירוויזיון ולא עוד זמר עם פנים יפות וקול סטנדרטי. אני קודם כל מסתכל מה בעולם חושבים על הנציג והשיר שלו, לפני המקום בגמר, כי הוא זה שמייצג אותי ואת המדינה שלי.
גם אם נטע הייתה דופקת פלופ - הייתי שמח על הבחירה בה.

ושוב, אני מדבר על אירוויזיון. אני הכי בעד חן ואני חושב שהוא ווקאליסט מדהים, והיום, כשכל ילד לומד לסלסל וחושב שהוא זוהר ארגוב, נחמד שיש לנו בארץ זמרים שבאמת יודעים לשיר ויש להם יכולות ווקאליות. אבל אירוויזיון היא תחרות שצריך להתבלט בה, אבל דרך אומנות ואיכות ולא דרך קרקסיות. עם מרגי וחן קשה להתבלט (לא בלתי אפשרי, אבל קשה).

נטע מלכתחילה היא מוזקאית ואמנית ולא סתם עוד זמרת סטנדרטית, אז כבר אפשר קל יותר להתבלט כי כבר יש זמר שהוא בולט מעצמו ומהסטייל המוזיקאלי שלו.

ובימינו? הדבר הכי גרוע שניתן לשלוח לאירוויזיון הוא מיינסטרים. זה כבר לא כזה עובד. הייתי אומר שמ2016 שירי פופ סטנדרטיים פשוט לא יצליחו. האירוויזיון מחפש את הדבר השונה הזה שלא ראו לפני. לכן אפילו אם נטע היא לא הכוס תה שלי הייתי שולח אותה על פני מרגי או חן.

דרך אגב, מרגי לא כזה ווקאליסט מדהים כמו שעושים ממנו. כמו שאמרתי ואגיד את זה שוב - הכוכב הבא מעבירה את הביצועים של הפייבוריטים שלה אוטו-טיון. אפשר לשמוע איך המתמודדים נשמעים באמת רק בגמר בשידור חי. שמתם לב איך פתאום מבחינה ווקאלית מרגי היה נורא חלש בגמר? כי הוא לא עבר אוטוטיון. חן לעומת זאת, דפק ביצוע מדהים ל"נשימה". שאפו. אילולא עדר התיכוניסטיות שפינטזו להכנס למרגי לתחתונים, חן היה גובר על מרגי, כי כזמר הוא פשוט טוב יותר ומנוסה יותר. אבל לך תתווכח עם הורמונים.

נטע, חן, אימרי - אם אתם קוראים את זה, שאפו!

trilliane

Well-known member
מנהל
הסכמתי עם הרוב למעט הפסקה האחרונה

לא צפיתי בתוכנית ולכן שמעתי רק ביצוע אחד או שניים של מרגי (בדיעבד; זוכרת שהקשבתי לאודישן שלו) ואין לי השגות לגביו. לא יודעת לגבי אוטו-טיון (מנין המידע?) נשמע לי די תמוה. נדמה לי שכתבו שמרגי היה חולה בגמר ולכן אולי נשמע פחות טוב (לא יודעת, לא צפיתי בגמר).

DH1212

New member
אם היינו מקבלים שקל

על כל זמר שאמר שהוא היה חולה בהופעה של חייו, היינו מליונרים. דרך אגב, דיאנה גולבי אמרה שיש לה שפעת בגמר הקודם של הכוכב הבא. צירוף מקרים ששניהם זכו במקום שני?

מאיפה לי האוטוטיון? ובכן, הביצועים עוברים עריכה. אין מה להתווכח פה. הביצועים שמעלים לאיי-טיונז הם ארוכים משמעותית (לפעמים בחצי דקה יותר) ממה שמציגים בתכנית ומכילים לעיתים מלל שלא משדרים בביצוע בטלוויזיה.

ועכשיו לאוטוטיון - אני גם צופה באקס פקטור, ובאקס פקטור רוב הביצועים הם בשידור חי. תמיד הפריע לי שבאקס פקטור הם מזייפים, מתבלבלים, שוכחים מילים ואיכשהו בכוכב הבא הכל עובר חלק, אין זיוף או בלבול אחד. איפה כל הזיופים\בלבולים? בגמר. תמיד. בכל עונה. עם כל\רוב הפיינאליסטים. ומה מיוחד בגמר? שהוא בשידור חי.

תני לי להוכיח לך את זה:

הנה אימרי שר את edge of glory כחלק מאודישן של הכוכב הבא:

https://www.youtube.com/watch?v=O_Nc3lgrgaY

והנה, חצי שנה אחר כך, במסיבה בדנמרק:

https://www.youtube.com/watch?v=zvFiMN6k_8s

עכשיו, אני לא אומר שהביצוע השני לא טוב, אבל יש המון אי דיוקים קטנים וטבעיים לזמר בהופעה, שפשוט לא קיימים בביצוע ב"כוכב הבא". אפשר להאשים את הסאונד, אבל אי הדיוקים הקטנים האלה (שאמנם הם טבעיים) הם מעבר לסאונד. לי לפחות, זה נשמע כאילו הביצוע בכוכב עבר מתיחת פנים מוזיקלית.

אפשר להגיד שזה הופעה, והוא שר שירים לפני, והוא עייף וקאלית, והסאונד מחורבן, אבל בחיאת, גם אימרי, גם נטע (שכן זייפה ב-tick/tock), גם מרגי, גם ריקי ועוד רבים וטובים אחרים, וכולם מזייפים ומתבלבלים בגמר, אחרי שעונה שלמה נתנו ביצועים דבש?

trilliane

Well-known member
מנהל
נסחפת. רוב הזמרים לא אומרים שום דבר על מחלה כזאת או אחרת

בגמר ובכלל. בכל זמן נתון אחוז מסוים מהאנשים חולים, ורוב האנשים חולים לפחות פעם-פעמיים בשנה בזיהומים נפוצים בדרכי הנשימה העליונות (כלומר הצטננות) ולכן זה הגיוני מאוד שאחוז מסוים יסבול מכך בעיתוי גרוע מבחינתו.
&nbsp
לגבי אוטו-טיון, מדובר בפרשנות/השערה שלך, לא מידע בדוק. עריכה בטלוויזיה אינה מחייבת מניפולציות מהסוג הזה. לי אישית לא מתקבל על הדעת שהם עורכים מניפולציות באודישנים, למשל. לא יכולה להתייחס לביצועים כי אני לא צופה בתכוניות ואין לי כוונה להתחיל להשוות. השוואה מהסוג שערכת לשתי הופעות שונות, בתנאים שונים, מועדים שונים וכו' לא מוכיחה דבר. בשורה התחתונה, יהיה נחמד אם תכתוב גילוי נאות שמדובר בהנחה שלך ולא תציג פרשנות אישית כעובדה מוגמרת.

DH1212

New member
"השערה"

שדי מוכיחה את עצמה.

שנינו מסכימים שהביצועים עוברים עריכה? (אם לא, תקשיבי למאש אפ של נטע בגרסת הכוכב הבא, ואז לגרסא באיי-טיונז, אז תראי שיש חלקים שלמים שחתכו החוצה) - יופי. שנינו מסכימים שעושים את זה בשביל לשפצר את הביצוע ולעשות אותו טוב יותר ושדיר יותר ? יופי. אז למה שיעצרו כאן וכבר לא יעבירו את הביצוע אוטו - טיון? כי זה לא מתקבל על הדעת? דה פאקטו הביצועים האלה כבר עוברים עריכה כלשהי, אני לא רואה סיבה למה שלא יעבירו אותם אוטו-טיון אם גם ככה הם משפצרים את הביצועים.

ושוב, לא גיוני שכל הביצועים, מכל העונות תמיד מושלמים ווקאלית באמצע העונה, ופתאום מגיע הגמר בשידור חי וכולם מזייפים.

זה לא "דעה אישית", זה הסקת מסקנות דיי מתבקשת.

trilliane

Well-known member
מנהל
לא הסכמתי שהביצוע עובר עריכה אלא שהתוכנית עוברת עריכה

ופירוש הדבר שכל מה שמצולם נערך לאחר מכן. לא, אני לא מסכימה שעושים זאת כדי "לשפצר" את הביצוע. כל תוכנית (לא חיה) עוברת עריכה כדי ליצור יותר עניין לצופים, וזה אומר גם לוותר ולקצץ ממנה חלקים. אל תכניס לי מילים לפה ותכתוב "יופי" כאילו הסכמתי איתך.

&nbsp
כל הנ"ל לא מחייב מניפולציות כאלה, ו"למה שיעצרו כאן"? כי כשהמטרה לשפוט שירה חיה זה מה שאמורים לעשות. הרי בניגוד לתחרויות השירה הטלוויזיוניות האחרות, "הכוכב הבא לאירוויזיון כשמה כן היא. זו לא עוד תוכנית לבחירת זמרים מוכשרים בשביל ה"ספורט" או הרייטינג אלא בחירת הנציג הישראלי לתחרות שבה השירה חיה ללא מניפולצית או אפשרויות לתיקון. לכן לא רק שאוטו-טיון לא יועיל, הוא לגמרי ירייה ברגל. לקשת היה הסכם עם רשות השידור/התאגיד לבחירת הנציג, ואם יתברר שהם מרמים בתהליך הבחירה זו תהיה שערורייה גדולה, הרבה יותר מהסערה בכוס מים על כן/לא לופר (שלא הייתה בשליטת ישראל).
&nbsp
לא יכולה להגיב לטענותיך שבמהלך העונה הביצועים "תמיד מושלמים" ורק בגמר "כולם מזייפים". זו נשמעת לי הכללה מופרזת, אבל לא צפיתי בתוכנית מעולם. בשורה התחתונה, הנקודה שלי אחרת: גם אם בעיניך מדובר ב"מסקנה מתבקשת" זו עדיין לא עובדה.

Rori90

New member
מסכימה

היתה לי הרגשה כבר מהפרק הראשון שזה או נטע או מרגי, או שלפחות אחד מהם יהיה בשלב האחרון (וכך באמת היה בסוף) כאשר לנטע יש סיכוי גבוה יותר. מאחר והשופטים פימפמו לאורך העונה כמה הם רוצים שהשנה תייצג את ישראל זמרת מזרחית (בעיקר סקעת) חשבתי בהתחלה שאולי רינת בר תקבל דחיפה משמעותית אך ברגע שפרשה, ידעתי שכעת נטע היא הכיוון המועדף על ההפקה (ובצדק ולשמחת כולנו). לגביי עניין האוטוטיון: אני לא יודעת עד כמה זה רלוונטי לימינו אך לי יצא להיות בקהל של העונה הרביעית של ״כוכב נולד״ (בשנת 2006) ולא שמעתי הבדל גדול בין הביצועים באולפן לביצועים בטלוויזיה, אבל מצד שני עברו כמה שנים מאז אז אולי דברים השתנו?

DH1212

New member
כמו שאמרתי

באקס פאקטור למשל אין אוטוטיון כי זה בשידור חי (למיטב זיכרוני גם כוכב נולד הייתה בשידור חי, לא? אנשים הצביעו בSMSים).
&nbsp
והטלוויזיה היום היא הרבה יותר shameless ממה שהיא הייתה לפני 12 שנה.

trilliane

Well-known member
מנהל
האודישנים בכל התוכניות הנ"ל מעולם לא שודרו חי

Rori90

New member
האודישנים לא, אבל בהרבה מהן יש גם שידורים חיים

כוכב נולד אגב היתה בשידור חי רוב העונה (מלבד שלבי האודישנים) והקהל היה מצביע דרך אסמסים (כמו הצבעת הטלווטינג היום).
אני לא יודעת אם באמת משתמשים באוטוטיון ברמה שבה יושבים על כל ביצוע (או לפחות על הביצועים של המתמודדים הבולטים) והופכים את גירסת הלייב לגירסת סטודיו של ממש, אבל אני לא חושבת שזה מופרך לחשוב שהם לא עורכים "תיקונים" וכמה "ניקיונות" פה ושם. אם כבר עורכים את הביצוע מבחינת אורך הביצוע עצמו, אני מניחה גם שהפיתוי לא לעשות את זה הוא די גדול.
יש הבדל בין הביצועים לאורך העונה לבין הביצועים בגמר. אני אומרת זאת בתור מי שכן צופה ב"הכוכב הבא" וגם קצת ב"אקס פקטור". אני בכלל בעד ש"הכוכב הבא" תחזור להיות בשידור חי לפחות בחלק גדול יותר שלה מסיבות שכבר ציינתי בעבר (לאפשר לקהל בבית להצביע משלב מוקדם יותר של העונה מלבד בגמר בלבד) ומהסיבה שצוינה כאן למעלה: כך אנחנו יכולים לשמוע איך הזמר נשמע בלייב מבלי שיהיה אפילו ספק, ולו הקטן ביותר שאולי מדובר בביצוע שעבר מניפולציה/עריכה כלשהי

trilliane

Well-known member
מנהל
נכון, ולא זכורים לי זיופים מיוחדים בעונות שבהן צפיתי

כי אלה שלא היו מסוגלים לשיר היטב כבר נופו הרבה לפני.
&nbsp
אין שום היגיון בהפיכת גרסה חיה לגרסת אולפן בתוכנית עצמה. לו היה מדובר בסתם ביצוע לא הייתי חושבת שזה מופרך; כשמדובר בתחרות מבצעים שמטרתה לבחור מבצע שיידרש לשיר חי בפני מיליונים, זה חסר היגיון ומופרך.

DH1212

New member
זה בעולם אידיאלי

שהקהל והשופטים באמת בוחרים את הנציג הבא. במדינת ישראל, שכל ריאליטי הוא גם ככה משחק מכור של ההפקה, זה לא באמת משנה. הצופים מקבלים ביצועים נקיים ונהנים יותר, וההפקה גם ככה בוחרת מאחורי הקלעים מי היא מעדיפה לאירוויזיון.

יכול להיות שהכל פנטזיות שלי, אבל במדינת ישראל, בין להאמין שהכל תמים ונקי ולבין להאמין שהכל מכור ומרוטש - אני אבחר באופציה השניה, בעיקר כשיש לי ראיות שמחזקות את זה.

trilliane

Well-known member
מנהל
לא, זה בעולם נורמלי. גם העדפות ההפקה צריכות להישען על הריאלי

ולכן אין טעם שההפקה תבחר מבצע "זייפן" שלא יעמוד בנטל. מנגד, אם נניח שטענותיך נכונות, הרי שלהפקה יש אינטרס לעזור למבצע המועדף עליה ותו לא. למה לה לעזור למתחרים שלו להישמע טוב יותר?

DH1212

New member
טוב נו

חובבי אירוויזיון מנקדים מבצעים ושירים על פי מה שיצליח במועדון הגייז הקרוב לביתם ולא דווקא מה שהקהל יאהב בערב הגמר, פלא שמכתירים כל מיני וואנאבי ביונסה לכוכבות אירוויזיון? מצחיק כמה פה תוקפים את דורון מדלי כשבפועל הרוב המוחלט של הפורום הזה מתנהג בדיוק כמוהו.

גורם לי לתהות מה יש לעשות בפורום כזה כשגם כשמציגים לו winning material מול הפרצוף עדיין מצליח לגז'דר ולהתלונן. עם כל הרעל ששפכו פה על נטע הניצחון הזה מגיע לכולם מלבד פורום אירוויזיון בתפוז.

trilliane

Well-known member
מנהל
הלו, לא להכליל; אני פרגנתי לכל האורך גם לה וגם למדלי

למעלה