Kekkon Shinai - פרק 2

milly12

New member
אולי מעדיפים צעירות

אבל לפי מה שהבנתי צעירים ביפן עדיין מעדיפים נישואים של אהבה. ברוב המקרים מי שנכנס לנושא הזה הם מבורים יותר. אילו נישואים של "זה מה יש" ולכן גם אם מעדיפים צעירים או צעירות לא יודעת עד כמה משקל יש להעדפה הזאת...

innocence

New member
זה הגיוני,

אבל אם תשימי לב, זה לא רק ביפן ככה.
גם בארץ הרבה גברים נוטים לשים טווח הרבה יותר נמוך מהגיל שלהם בחיפוש אחרי בת זוג.

herouth

New member
יש טווח גילאים שנקבע עפ"י הפוריות.

באופן כללי, גברים במרבית העולם מעדיפים נשים צעירות מהם (למעט תופעת ה־cougar, שאיננה מאוד נפוצה, והעובדה שגברים רבים חווים את התנסותם המינית הראשונה עם אשה מבוגרת יותר - אבל זה ממש לא קשור לנישואין).

טווח הפוריות הוא די קשיח. כל רופא נשים יגיד לך שבגיל 35 הפוריות צונחת בצורה תלולה. למעשה, אפילו קודם. באמצעים של הפריה מלאכותית וכדומה אפשר לפעמים "למתוח" את הטווח הזה, אבל הדברים האלה מקובלים הרבה יותר בישראל מאשר בשאר העולם, ועולים הון תועפות. בכל אופן, לנשים בגיל 40 כבר תכל'ס לא נשארות בדרך כלל ביציות פוריות בכלל - כל ההריונות המאוחרים שאתה שומע עליהם בחדשות ("אשה בת שישים נכנסה להריון" וכו') הם אך ורק מתרומת ביציות.

כך שהגבול הזה הוא תכל'ס קשיח, כשמדובר בנישואין, בוודאי נישואין של מישהו שהאידאל שלו הוא יותר מילד אחד בבית, או מרווחים גדולים בין הילדים.

innocence

New member
האמת, גם אני ופתעתי

מזה שצ'יהארו היתה זו שיזמה את הפגישות, אבל אולי זה יחסית נזיל שם?
כלומר, מכיוון שאמא שלה היא זו שאירגנה את האימייאי, אז זה היה במגרש שלה, אני מניחה?

mishel s

New member
אז זהו

לא רק שצ'יהרו יזמה את הפגישות הבאות, הפגישה הראשונה גם הייתה יוזמה של אישה...(אמא שלה).
וגם בנישואין המשורתיים, הגבר מפרנס אבל לא באמת אחראי לכספים, הוא מקבל דמי כיס מהאישה והיא אחראית להכל.

אחת היפניות שאני מכיר אמרה לי פעש שאמא שלה עשירה ואבא שלה עני.
ואני כזה.. "איך זה יכול להיות? הם הרי גרים באותו בית לא?"
אז היא אמרה שכן, אבל האמא לוקחת לאבא את כל הכסף שהוא מרוויח חוץ מקצת, והאמא בעצמה גם עובדת ומרוויחה טוב, אז יוצא שהאמא עשירה והאבא עני...כי בין השאר, הם גם לא מדברים אחד עם השני כי הם מזמן לא מסתדרים...

innocence

New member
זה עניין בעייתי,

כל הקטע של "האישה אחראית לכספים".
יצא לי לדבר עם כל מיני אנשים ונראה שזה לא לגמרי מדויק, ולמרות שאכן יש אלימות כלכלית בחלק מהמקרים, בהרבה קרים את ההחלטות הגדולות באמת עושה הגבר, ולאישה אין באמת SAY בעניין.

mishel s

New member
הערות שלי לאחר הצפיה

1
בהתחלה, כשצ'יהארו מבקשת מחבריה לעבודה לשכוח מהבחור הקודם היא אומרת
わざと忘れて
זה שיעשע אותי, כאילו, לא סתם תשכחו ממנו, אלא תשכחו ממנו בכוונה!
תעשו מאמץ כדי לשכוח אותו!

2
אם כבר ג'וני הזכיר פתגמים בפרק הקודם...
כשצ'יהרו פגשה בחנות את הבחור, הארוקו אחר כך אמרה
世間は狭いね
שזה כמובן, "עולם קטן" שלנו.
אצלם העולם צר... :)
בדקתי במילון והמשפט המלא כנראה הוא

世間は広い様で狭い 【せけんはひろいようでせまい】 (exp) (id) It's a small world after all

כלומר, העולם נראה רחב אבל בעצם צר

3
טוב, כנראה שאני השר לענייני יפנית פה אז הנה משפט שלקח לי פעמיים שלוש לחזור עליו כדי לקלוט מה היא אומרת ורציתי לשתף, יש פה הרבה דקדוק במשפט הזה...אז מי שלא ברור לו משהו, שווה ללמוד את המשפט
כשצ'יהרו נפגשת עם החברות הנשואות שלה, הן מספרות לה על ענייני הכספים בבית ואז אחת אומרת שבגלל זה היא צריכה לבדוק טוב לפני שהיא מתחתנת עם איזה סוג גבר היא נכנסת לעניינים האלו, אז המשפט שהיא אומרת הוא
だから、結婚前に、ちゃんとチェックしておかなきゃ駄目なんだって

4
אני פשוט שונא את זה שדברים כל כך ברורים לי מראש...
איך שצ'יהרו קיבלה את הכרטיסים לתערוכת ציורים כבר אז ידעתי שהיא הולכת לפגוש את הבחור מהפרחים שם בתערוכה.
לא ידעתי איך כמובן, אבל ידעתי שזה יקרה.
חשבתי שאולי משהו יקרה עם הבחור מהאומיאיי ואז היא תציע לבחור ההוא כי הוא בעברו עסק בציורים או משהו.
אז עכשיו בדיוק הגעתי לקטע שהם נפגשים בתערוכה, כשבאו בנפרד, נו טוב, אבל זה היה צפוי.
כבר עכשיו זה צפוי שיקרה משהו בין שניהם בהמשך.
זה פשוט יותר מדי פגישות "נוחות"...

כן, כרגע הגעתי לחלק בו הם נפגשים במקרה בקומביני...
כמה נוח, שבכל יוקוהאמה, הם נפגשים בדיוק באותו קומביני, ובדיוק באותו זמן, ומה גם שאחר כך במקום להמשיך לדרכם הם הולכים יחד לטיול לפארק שבמקרה שניהם נוהגים ללכת אליו כשהם צריכים זמן לעצמם, במקרה מכל יוקוהאמה דווקא בפארק הזה כולם נדחפים, ועם זאת, הוא כל הזמן ריק משום מה...
מפה כבר מתחיל להרגיש לי לגמרי לא טבעי הסדרה הזאת.
נו, ברור, זאת סדרה ודברים כאלו לא קורים במציאות, גם לא בחורה שבלי לשכנע זרה עוברת לגור אצלה...
אבל כן, זאת סדרה, אז ננסה להמשיך ולהשאר בעולם שלה ולהאמין שהדברים האלו אמיתיים

herouth

New member
זה הרי מוסר ההשכל של הפרק - להאמין...

כן, אכן שלוש נקודות דקדוק במשפט אחד... אבל למי יש זמן לעבור על הפרק עם מסרק צפוף ולהקשיב לכל משפט.

innocence

New member
חלק מהסדרה אכן צפויה מראש

אבל אני לא חושבת שזה הופך אותה לפחות מוצלחת, כי הם עדיין לא זורקים עלינו כל מה שצפוי, ומכניסים גם התלבטויות, נותנים לדברים לצמוח ולהתפתח באופן שמרגיש טבעי, לפחות כך נראה.

והקטע של הפארק, יכול להיות שהם גרים קרוב? והם גם נמצאים שם לרוב בשעות הערב המאוחרות.

מה שכן, הם ממש ממש עושים לי חשק לצ'יפ מכל מיני ירקות.

herouth

New member
יש כזה להשיג בארץ - של Terra

אפילו כמה סוגים (תיבולים שונים, תערובות שונות). אני מתה על זה.

innocence

New member
האלו עם הציפס הסגולים?

כי אם כן, הם לא מספיק קראנצים עבורי.

herouth

New member
יש להם צ'יפס סגולים, ויש מעורבים למיניהם.

מה זאת אומרת לא קראנצ'י? את בטוחה שפתחת אחד טרי?

herouth

New member
אין בעיה.

רק תתכונן מראש שזה לא בדיוק אותו מרקם כמו תפוצ'יפס. מרבית הירקות האלה מכילים - בניגוד לתפוחי אדמה - סיבים תזונתיים, ולכן הצ'יפס יותר קשים.

innocence

New member
בטוחה בטוחה

טעמתי את שני הסוגים, וזה פשוט לא היה ציפסי כזה. זה היה יותר כמו פירות מיובשים (נגיד, בננה מיובשת שהיא עוד טיפה רכה? אז כזה).

innocence

New member
תפוז עושה לי בעיות,

ולכתוב על הפרק מהפלאפון זה סוג של סיוט:(
אני מקווה שזה יסתדר בקרוב

למעלה