Kekkon Shinai - פרק 2

innocence

New member
Kekkon Shinai - פרק 2

תפוז עושה לי מלא צרות, אז מחר אני אכתוב א החפירה הרגילה בינתיים אתם מוזמנים להביע את דעתכם!

herouth

New member
טוב, אז בפרק הזה קיבלנו רמז מקדם עבה

(ואני אומרת את זה בתור מי שלא הציצה בפרקים הבאים) לגבי פיתרון הסוגיה שיגיע לבסוף.

נו טוף, קומדיה רומנטית, ברור שזה לא יסתיים בטרגדיה. ובטח שלא בכך שצ'יהארו תחליט באומץ שבעצם לא צריך להתחתן. בטח אם יהיה סוף כזה, הצופים יכתבו מכתבי מחאה ליוצרי הסדרה.

מוסד האו-מיאיי כל כך מוזר... תראו איזו חוברת מפורטת ומהודרת מקבלים על המועמד. ואיזו אמא קרציה... בכל אופן, מדהים שאפילו צעירה כמו מאריקו (זאת שעובדת עם צ'יהארו בסוכנות) מדברת על זה בתור אופציה. זה כאילו שכל היפנים הם בעצם כיפות סרוגות - מחפשים בצורה חופשית אבל עדיין האופציה ה"מסורתית" לא נורא רחוקה מהם.

האם זו מקריות שצ'יהארו יזמה את שני הדייטים, השני והשלישי באו-מיאיי הזה? או שביפן באמת מקובל שהנשים הן היוזמות, כמו שהמנגות טוענות?

תגידו, ממתי יפנים מארחים בבית? פתאום צ'יהארו נפגשה עם שתי החברות הנשואות שלה בבית של אחת מהן. אמנם זה היה כרוך בהרבה התנצלויות, אבל בכל זאת. זה נראה לי מוזר כבר בפרק הראשון שהארוקו הזמינה אותה אליה להחליף בגדים.

בפרק הזה החלק של הארוקו די קטן. חוץ מהקטע של הדאוס-אקס-מאכינה עם הגילוי של הבלוג.

שיעשע אותי: שהפעם מוראטה הוא זה שנתן כרטיס אדום למאריקו. בדרך כלל בקומדיות מערביות רק האשה עם "חוכמה חברתית" והגברים הם תמיד אלה שעושים את הפדיחות...

אסאי באמת שיקר לבוס שלו שהוא נשוי?

mishel s

New member
לא יודע אם הוא שיקר

אולי פשוט לא חשף את האמת ונתן להנחות לחיות...

ולגבי אירוח בבית, אל תשכחי שזאת סדרה...זה טלויזיה.
בטלויזיה קורים דברים שלא קורים במציאות.
אנחנו בישראל ואני לא בטוח שהייתי מזמין זר לבית שלי להתקלח ולהחליף בגדים... יש לו גם בית לא?

herouth

New member
כן, רק שביפן זה נראה לי זר לתרבות.

דמיין סדרה ישראלית שבה הדמויות משתחוות זו לזו כשהן נפגשות ונפרדות. או שהעלילה מתרחשת במהלך הכנות לחג המולד. מה לזה ולישראל?

mishel s

New member
כמה דברים

א. אני מניח שיש השפעה מסדרות אמריקאיות
ב. לגבי הביקור אצל החברות האימהות, זה המשך ישיר של הפרק הקודם.
בפרק הקודם האימהות טענו שזה ממש בלאגן לצאת ככה עם הילדים ושבפעם הבאה שיבואו אליהן לבית! פשוט מנוחות ובהדגשה על כמה שילדים וניהול משפחה זה משהו מטריד וגוזל זמן.
ג. מהיפנים שאני מכיר, לפחות בין חברים לא כזה זר להיות בבתים אחד של השני. כשידידה שלי ביקרה אותי בבודפסט, חברה שלה "השתלטה" לה על הבית עד שהיא תחזור.
עם זאת, אני מודה שביקרתי בכמה בתים כשהייתי ביפן, אף אחד מהם לא היה בית של יפני...

milly12

New member
למה לא לארח

אחרי ש"סידרו" לשתיהן כזה בית. לדעתי חלק מהמנהג לא לארח תלוי גם בחוסר מקום אבל תקנו אותי אם אני טועה.
כאן לחברה יש בית שנראה די גדול, מסודר ומצוחצח למרות שיש בבית ילד קטן ועוד בעל שלא עובד ולוקח את הילד לגינה. טוב מידי?
גם הבית של הארוקו נראה לי גדול (טוב ראיתי את הפרק בסביבות חצות...). דווקא במדינה בה ניתן למצוא דירות בגודל 20 מ"ר ואפילו קטנות יותר הדמות הרווקה מתגוררת בבית גדול. אולי סימן לכך שהיא עצמאית ומרוויחה טוב?

ראיתי בעבר מספר בתים שצולמו בתוכנית וריאטי מסויימת ואני לא זוכרת שהיו שם כאלו בתים גדולים. לרוב היו שם חדרים מאוד קטנים ועם הרהיטים החדרים נראו עוד יותר צפופים.

herouth

New member
תראי, אחת מהפואנטות של הפרק היה להראות שהיא

"יושבת טוב" בגלל נישואיה (וזאת לצורך הסצנה בהמשך שבה הן נפגשות באקראי), ולכן, אני מניחה, הבית הגדול.

מה שכן, זוכרת את השרשור על הארכיטקטורה מלפני כמה ימים?

http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=830&messageid=165942937

מדוגמאות אלה, וגם רבות אחרות שפורסמו בעבר, נראה שגם כשיש בתים גדולים ביפן, הם לא ממש מיועדים לאירוח. בבית אחד - יש מקרר קטנטן שברור שלא ייכנסו בו חומרים לארוחה של שישה אנשים, נניח (אבא, אמא, ילד, והמשפחה המתארחת באותו הרכב). בבית השני - השירותים שקופים! בבתים קודמים שראיתי, חדר השינה של ההורים הוא בכניסה לבית. אלה כל מיני סימנים שמעידים על כך שאירוח איננו שיקול בעיצוב פנים.

johnny d

New member
דווקא אני שמעתי אחרת

במקרה 1 הראו לי תמונות של מבית של חברים שמארחים את מי שדיברתי איתו, אחד הפיצרים של הבית היה שהוא משקיף לפארק ואפשר לראות את הסאקורה, אפילו קיבלתי הזמנה שאם אהיה ביפן באפריל בטוח ישמחו לארח אותי.

במקרה 2, שמעתי רצון מבחורה יפנית שכשהיא תעזוב את הבית של ההורים, היא רוצה שיהיה לה בית מספיק גדול בכדי שאפשר יהיה לארח בו חברים.

אני בטוח שגם ביפן יש כל מיני מינים של אנשימים :)
אולי זה לא מקובל לארח, לא חקרתי את הנושא, אבל יש גם יפן אחרת.

mishel s

New member
אולי תעביר אלי את ההזמנה

אני אהיה באפריל ביפן :) אשמח לראות סקורה ממרפסת :)

Haranbanjou

New member
אירוח

אני חושב שלא נכון לאמר שאירוח הוא זר לתרבות היפנית.

מהחוויה שלי בתור מתארח סדרתי ביפן קרו מקרים בהם הציעו לי ואף אירחו אותי אנשים שהכירו אותי ממש באותו היום.
ובאמת שהאירוח שלהם היה ללא דופי.

milly12

New member
לפי דעתי הבית שבכתבה

לא רק שהוא לא מתאימים לאירוח הוא גם מאוד לא פונקציונלי לחיי היום יום. אני לא הייתי מסוגלת לחיות בבית כזה. אם היית רואה את מצב מטבח שלי כרגע היית מבינה
.

מכיוון שהבית כל כך ייחודי, אני לא בטוחה אם ניתן להסיק ממנו לגבי האוכלוסייה. אני לא יודעת כמה אנשים היו יכולים לחיות בבית כזה לאורך זמן.

הבית בסדרה הרבה יותר רגיל.

johnny d

New member
לא שמעתי על האו מיאיי הזה

זה גם קצת הזוי :)

מכיוון שהבחורה קיבלה פרוספקט, אני משער שגם הבחור קיבל פרוספקט ?
ואז מי יוצר את הקשר זה שאלה יפה, אבל נחמד לדעת שאין לבחורה בעיה ליזום

אני לא יודע לגבי האופציה המסורתית לא נורא רחוקה מהם.
אבל גם בארץ יש בעיה למצוא בני זוג בגילאים מסויימים, יכול להיות שזה גיל צעיר יותר ביפן :)

בכלל לא הבנתי את הקטע מהפרק הקודם של בחור שהבטיח לה נישואים לכיגיעו לגיל 35
זה כזה הזוי לגבר בין 35 להתחתן עם בחורה בת 35, ואם כן אז איזה גיל הוא גיל טוב והאם זה קשור לגיל של הבחור ?
הרי אם בחורים בגילאים 25-40 (לדוגמה) מחפשים נשים באותו טווח הגילאים, זה יוצר בעיה מסויימת גם לגברים וגם לנשים

לא שמתי לב לזה לפני שציינת באמת בקומדיות מערביות רק האשה בעלת חוכמה חברתית, מצחיק משהו...

mishel s

New member
זה לא שאין לבחורות בעיה ליזום

זה שהן היוזמות ביפן באופן כללי.
הן אוהבות את הבחורים שלהם ביישנים ושקטים, אם הבחורים יותר מדי לא כאלו הן נקראים ניקושוקו, כאילו "טורפים" ובחורות נמנעות מהם כמו מאש.
הכל הכללות כמובן אבל גם מהאנשים שאני מכיר, זה ככה, הבחורות תמיד יוזמות את הכל. שם לב שבולנטיין, הבחורות נותנות שוקולד לבחורים..לא סתם.

herouth

New member
...את הסוחרים האומללים?

שני החגים האלה - כמו חג המולד, וכמו שני חגי האהבה אצלנו - הם לא יותר מהזדמנויות מסחריות. לפחות ביפן שני החגים האלה מאזנים את רגשי האשמה בין הבנים והבנות. בחגי האהבה אצלנו תמיד הגברים סובלים.

innocence

New member
את הנשים!

שלא ר הן מוציאות כסף וכאלו!

אין לי ספק שבסופו של דבר כל הימים האלו הם נטו מסחריים, אבל ככה זה גם במערב.

johnny d

New member
זה נראה לכם קצת מוזר

שהבחורות מקבלות שוקולדים לבנים (no pun intended)
והבחורים מקבלים שוקולדים ורודים ?

herouth

New member
למה ורודים? הבחורים מקבלים שוקולדים רגילים

...חומים.

למעלה